עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by moshe12,

אז ככה, לוח אם gigabyte 965p ds3p (הוא טוב בכללי ל OC?) מעבד intel e6300 אני צריך בלוק קירור מים ל CPU תקציב 200-300 תודה

• 1 תגובה
    • 437 צפיות
  2. לחלק מכרטיסי ה Radeon 9800SE היתה אפשרות לצרוב ביוס מיוחד שמאפשר softmod ל Radeon 9800 Pro. הכרטיס שלי הוא Hercules 9800SE All In Wonder + TV + Remote -Bulit By ATI - 256BIT ורציתי לדעת אם למישהו יש לינק לקובץ ביוס פלאש שאני רושם עליו. או איזשהו ביוס הכי מעודכן מהאתר היצרן(אני לא מוצא) לכרטיס שלי תודה

• 1 תגובה
    • 553 צפיות
  3. Started by prelly,

במנוחה הוא מראה לי 42-37-39-43 במאמץ של אורטוס יש לי 50 עד 56 בארבעת הליבות ללא אוברקלוק! את הטמפרטורות בדקתי ב CORE TEMP מפרט: Quad Q6600 stepping g0 TT Eureka TT V1 על רמה מקסימלית Leadtek 8800 GTX ULTRA corsair 520hx החדר לא חם אבל גם לא ממש קר... המארז עומד על השולחן ולא על הריצפה... אולי זה בגלל הכרטיס מסך שמתחמם כמו סוס? (76 מעלות במנוחה)

• 10 תגובות
    • 816 צפיות
  4. Started by romkush,

שלום לכולם, אני די חדש בעולם ה OC אז אשמח לכמה תשובות: יש לי מעבד INTEL CORE2DUO E8400 @3.00 GHZ וזיכרון KINGSTON DDR2 800 MHZ. כשאני בודק עם CPU-Z אני רואה שהמעבד שלי רק על 2.00 GHZ והזיכרון על 400 MHZ. המולטיפלייר הוא על 6 ואמור להיות על 9 ואין אפשרות לשנות את זה. בתוכנה של הלוח אם יש נתונים אחרים... למישהו יש מושג למה זה ואיך אני יכול להגביר את המהירות? עריכה: הרצתי PRIME95 והמולטיפלייר עלה ל-9 אז כנראה שזה תלוי מאמץ והמהירות מעבד תקינה אבל הזיכרון נשאר על 400MHZ. אז זה שזה על 400MHZ ב DUAL CHANNEL זה אומר שזה באמת על 800MHZ? תמונות: [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. Started by flying_g,

שווה: .... 50 דציבל! אז קניתי בקר של סיית', וקניתי לי שני מאווררים מלא שמחה ורצון טוב עבדתי על החיווט במשך שעה וחצי, ואז למרבה הפתעתי גיליתי שהחוט הצהוב שמחובר למאווררים האלה הוא לא PWM. עכשיו אני צריך רק דרך יצירתית לשלוט על כמות החשמל שמגיעה למאווררים האלה. הם מקבלים MOLEX 1, שממנו הם מקבלים GROUND ו+5. וחוט צהוב שיוצא לחיבור 3 פין, אבל זה בעצם פין אחד כי רק הצהוב נמצא שם. איך אני גורם לדבר הזה לווסת RPM? תודה

• 5 תגובות
    • 974 צפיות
  6. Started by huber,

Arctic Silver Thermal Adhesive IS NOT intended to be used between a CPU and the CPU heatsink. זה ציטוט מהאתר של החברה. אם כך איך זה אמור להחזיק? אם זה לא אמור לבוא בין העבד ילחידת הקירור, אז איפוא???

7. Started by romkush,

התוכנה SPEEDFAN אומרת שאחת הליבות מקבלת מתח של 1.89V וזה נראה לי לא הגיוני. הליבה הראשונה עם מתח תקין והליבה השינה עם מתח גבוה מאוד. עשיתי OC מ3.00 ל3.60 והשארתי את המתחים על AUTO. יכול להיות שזה מה שקרה? חשבתי שזה באג אז ניסיתי להפעיל מחדש את המחשב כמה פעמים וזה נשאר... [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. שלום, אני מפנה ומנקה את החדר ממה שלא נחוץ ומצאתי רדיאטור עם מאווררים שהכנתי פעם למערכת קירור מים. הרדיאטור הוא של אוטו, קניתי בחנות יד שניה, נבדק ולא דולף. הוא מגיע בCASE עם 8 מאווררים 80ממ 4 מקדימה ו4 מאחורה. יש גם לדים ירוקים שמאירים אבל לא רואים אותם בתמונה. כל אלה נמסרים בחינם אין כסף, רק דרושה אסיפה ממני בירושלים. אפשר גם לאסוף מתל אביב. gavrielpaz@gmail.com בפייסבוק או במייל http://postimg.org/image/coss4zp7x/ http://postimg.org/image/k61zk7er1/

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. Started by cool_man,

אנחנו בזמני קיץ.. אז חם בכללי בחוץ ובחדר ובכל מקום.. וזה משפיע לי גם על המחשב.. יש לי את המאורר STOCK שמקבלים עם המעבד.. והבעיה זה שהוא מרעיש כמו מטורף!! הטמפטרטורה שהמעבד מגיע אליה מקסימום זה בעיקרון 60 מעלות (אני מצרף תמונה של ה OCCT) אבל הבעיה זה שהמעבד רועש כמו משוגע כשזה מגיע לטמפרטורה כזאת.. ניסיתי לווסת אותו כדי שיסתובב פחות אבל לא חושב שזה הרעיון הכי טוב כי זה יכול רק לגרום לעוד התחממות.. אני שוקל לקנות קירור חדש למעבד אבל השאלה בתכלס זה איזה? יש לי כרטיס מסך GeForce 460 GTX אז הוא דיי טופס מקום בתוך המארז.. בנוסף הסלוטים של הזכרון דיי קרובים למעבד אז בתקווה שזה לא יפריע הלוח אם שיש לי זה GA-MA78LMT-US2H יש לי מאורר קידמי, אחד אחורי ועוד אחד בקיר אני רוצה בעיקרון…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by Kurt,

הכנה: המעבד: הסרת ה-IHS: הפשוש: אחרי ניקוי: קצת לק שקוף על המייצבי מתח (תודה לאישתי על התרומה): אחרי ה-Liquid Ultra: ובחזרה למחשב: תוצאות: 40 -> 33 במנוחה 89 -> 71 OCCT LINPACK (לליבה הכי חמה) win!

11. יש לי צינורות נחושת בבית שהבאתי במטרה שאולי אני אוכל לעשות איתם משהו לגבי קירור. יש לכם רעיונות מה אני עושה איתם ?

• 2 תגובות
    • 855 צפיות
  12. Started by Dwhore,

צהריים טובים. הזמנתי קירור לסטיק זכרון.. לדעתכם זה באמת עוזר? או שזה סתם חתיכת ברזל על הזכרון ששומרת את החום בתוכו? מה זה באמת עושה? סתם לידע כללי ד"א הזמנתי של Tt..זה טוב? https://www.zigzag2000.co.il/catalog/images/Thermaltake_Copper_HEAT_SPREADER.jpg

• 1 תגובה
    • 542 צפיות
  13. Started by NaorYfrach,

יש המון אשכולות שילדים פותחים על זה . אז למה לא לפתוח אשכול אחד גדול שיהיה בתקופה הקרובה עד שלפחות תרד הקניה הגדולה של מעבדי הQ6600 שהם הכי נמכרים כיום . באשכול הזה יהיו את כל הפרטים הכי קטנים שכל מי שמבין בקירור למעבד הזה יכתוב וככה יהיה בנעוץ ולא יפתחו על זה יותר שום אשכולות ילדים . אני אישית הולך להביא בשבוע הבא כנראה Q6600 ורוצה לדעת איזה קירור הכי טוב בשבילו בטווח מחיר של עד 150 שקל .

• 10 תגובות
    • 704 צפיות
  14. אז ככה צריך נוסחה של OC להירות של 3600MHZ שהנוסחה תיהיה כמה שיותר קרובה למערכת שלי כדי שלא יהיו לי בעיות בביצוע הOC. צריך שיהיו התאמות כאלו שהמעבד יהיה מי גירסת E8400 SLB9J ביגלל שאני רוצה להיות בטוח שהOC יתאים לי. שהלוח יהיה GA-EP-P45-DS3 לא ניראה לי שזאת בעיה כי זה לוח טוב לOC ואני לא היחיד שיש לו לוח כזה. שהזיכרונות יהיו כמה שיותר קרובים לגירסה שלי Geil DDR2 800 1GBX2 DC CAS5 ניראה לי שהמתח הוא 2.1V עם אני לא טועה. וגם האם הטמפרטורות שלי בסדר מעבד-32 מעלות במנוחה-במאמץ מלא 40 מעלות לוח אם-45 מעלות מה דעתכם ?

• 0 תגובות
    • 596 צפיות
  15. Started by PeaS,

אז ככה... סוף סוף הבנתי משהו (ממש טיפה) מכל השמות של הדגמים והחברות והמושגים בתחום הזה של ההיטסינקים והמאווררים למעבדים. יש לי כמה שאלות. 1. מה יכול להיות בין ההיטסינק למעבד (יש משחה טרמית, יש פד טרמי, ומה עוד?) ? מה מהם מקרר הכי טוב? מה פחות? מה הכי גרוע? ואפשר שלא יהיה כלום בין ההיטסינק למעבד? 2. איזה HS\F בא עם המעבדים של AMD? אני מתכוון לAthlon XP XXXX+ כמובן. זה סתם HS\F "ג'נריק", או המאוורר הזה? כי הכתבה קצת ישנה... אולי השתנו דברים מאז, אבל הSPIRE הזה גם לוקח את המקום השני. חוצמזה, שמעתי שממעבדי ה1700 מגיע מאוור יותר טוב, זה נכון? 3. מעבדים ישנים יותר (כמו זה בחתימה שלי), באים עם פד תרמי, או משהו אחר? 4. זה פחות חשוב, אבל אם למישהו יש כוח להסביר לי, אתם יכולי…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by quepasa,

טוב בדיוק התחלתי לעשות את ה OC הראשון שלי יש מצב לרישימה של כל התוכנות המומלצות שצריך

• 1 תגובה
    • 655 צפיות
  17. צריך תוכנה לבדיקת טמפרטורות של כרטיס מסך FX 5200

18. Started by Angel-eyes,

יש לי mother boadr MS-6318 micro ATX va6 VIA vt82c694x chipset. יש לי MBM5 וכתוב שב-SENSOR 1 הוא 25 מעלות זה יכול להיות?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. יש לי את הכרטיס והוא מגיע דיי מהר ל 70 מעלות, אני רוצה לדעת מה הטמפרטורות המומלצות?? ומה טמפרטורות הסף שבמידה וזה עובר את הגבול??? (יש אפשרות כזו באפשרויות של כרטיס המסך) ועל הדרך מישהו יודע מה זה עושה??? כל הכפתורים... :

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. כותרת

• 5 תגובות
    • 716 צפיות
  21. AC ALPINE PRO 7 מסוגל לתמוך במעבדים עד 90W מעבד פנטיום 4 ישן בתשובת 775 צורך 84W איך מאוורר מסכן BOX של אינטל מחזיק אותו בטמפרטורה סבירה ?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by the kooks,

שלום. לאחרונה עשיתי OC למעבד שלי+בדיקת יציבות עם התוכנה ספור פאי ורציתי לשאול אם יש משהו שצריך להוסיף כאן.. העלתי תמונה אחת עם CPU-Z ותמונה אחת של הEVERSNT מראה מעלות במנוחה.. +דעה איך הOC שלי ? [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 641 צפיות
  23. Started by ZiX,

אז ככה.. AMD DUAL CORE 3800+ לוח אם NFORCE 4 של DFI.. 2GB RAM HD4870 512MB ששידרגתי לא מזמן (בקרוב גם המעבד..) והיה לי ספק כח 480W אם אני לא טועה ENERMAX.. שנשרף לי ביום שבת (היה קצר בבית) ושידרגתי לENERMAX 525W.. ומאז כל פעם שאני נכנס לאיזה משחק (FIFA / COD4) אז המחשב נכבה לאחר כמה דקות.. והכרטיס מסך פשוט לוהט.. ממש חם.. ואני מעריך שזאת הסיבה.. כאמור לפני שהחלפתי את הספק כח זה לא היה ככה.. יש לכם מושג איך אני מסדר את זה? ומה גורם הבעיה? כי לא חשבתי שזה שאני אחליף ספק כח יגרום לחימום יתר של חלקים במחשב שלי.. תודה *על המארז יש לי מד מעלות של הטמפרטורה במאז .. 24 - 30 מקסימום... קבוע ויש לי קירור מצויין..

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by fim,

התקנתי את המחשב החדש ASUS A7V 333 AMD1800 זכרון OCZ DDR PC3000 256M טפמ' לוח /מעבד 30/60 במנוחה (לכל הדעות גבוהה מידי) השתמשתי במשחה טרמית AS3 כל כבלי ה-IDE מעוגלים ויש לי שני מאוררים 80 מ"מ במארז (TASK 3001) אחד מכניס בחזית ושני מוציא ממוקם תחת הספק ה-HSF הוא של חברת GREEN POWER שקיבלתי עם המעבד מה אתם ממליצים לי לעשות ???

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. שלום. המון זמן סמכתי על CoreTemp כמדד הטמפרטורה של המעבד. מצאתי שהטמפרטורה היא 21 מעלות. כאשר התקנתי את HWmonitor מצאתי שה CPU Temp עומדת על 36 מעלות. לאחר שהתוועצתי כאן בפורום, נאמר לי שיש הבדל בין טמפרטורות הליבה לבין טמפרטורות הצ'יפ. הליבות קרות מהצ'יפ כמכלול. למרות זאת, במבחנים מסוימים, כותבים מצביעים על הטמפרטורות של CoreTemp כמדד טמפרטורת המעבד. כמובן שלהבדל יש השפעה של ממש. אם אני בודק את ה OC שלי על פי CoreTemp, המצב שלי טוב. אם אני בודק לפי HWMonitor, הוא לא כל כך טוב (בלשון המעטה). אז מה הדין? תודה!

• 10 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים