עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by weamir,

יש לי PRESCOT 2.8GHZ עם ZALMAN 7000B ALCU,ומארז ג'נרי מחורבן. במצב רגיל המעבד נמצא על טמפ' 41-43 מעלות,אך כאשר אני משחק הטמפ' מגיע ל55-57 מעלות! יש לי מאוור קדמי 80 מ"מ,ואני חושב להוסיף 120 מ"מ מאחורה. אשמח אם מישהו יכול להמליץ לי על פיתרונות קירור נוספים,על מנת להיפטר מהשרב בתוך המחשב. לצערי הערב קיבלתי לראשונה מסך כחול,ואני בטוח זה בגלל התחממות המעבד. כמו כן תנו לי המלצה למאוורר 120 מ"מ אמין וטוב.

• 3 תגובות
    • 489 צפיות
  2. הי אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאלה קניתי מחשב חדש (שבוע) AMD phenom 925 ATI HD5770 Gigabye 770TA-UD3 הוא הורכב ועבר בדיקות בzigzag אני מריצה speedfan ומקבלת נתונים עבור 44C Temp1 ,43C Temp2 ,Temp3 84C ,Core 37C Temp3 מלחיץ אותי אבל ראיתי שהוא קבוע, לא משתנה בכלל. מה מציין כל טמפרטורה, יש תוכנה או משהו שאני יכולה להריץ שיאפשר לדעת מה זה מה? חוץ מזה, איזה טמפרטורה צריכה להדליק לי נורה אדומה לגבי כל אחד מהרכיבים?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Omry,

היי אנשים. הייתי מעוניין לדעת מיהו היבואן הרשמי של יצרנית פתרונות הקירור (האוסטרית, אם אני זוכר נכון) Noctua. אני חושב שאלו FoxPc.. תודה רבה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. האם יש צורך לשייף את האייאקס 478 ? האם ההבדלים בהיטסינק הנ"ל (בלבד) יהיו משמעותיים? זה קצת דחוף לי כי אני עומד פה עם מעבד ביד

• 2 תגובות
    • 572 צפיות
  5. Started by Pure-Gold,

יש לי כרטיס מסך ATI Radeon 9500 Pro של הרקולס. מהירות הליבה הנוכחית היא 277MHz ומהירות הזיכרון הוא 270MHz. עד כמה אני יכל להגביר את המהירות ( בלי לגרום נזק ) ?

• 4 תגובות
    • 599 צפיות
  6. Started by Omry,

היי אנשים. כפי שבטח שמתם לב, תכננתי לקנות מחשב המכיל את קירור ה-Thermalright Ultra-120 eXtreme שמצויד ב-2 מאווררי NF-P12, מתוצרת Noctua. לאחר בירורים ארוכים, מסתבר שנגמר המלאי שלהם בארץ.. ככה שאני בבעיה. אני צריך המלצה ל-2 מאווררי 120mm, שיהיו כמה שיותר יעילים עם הקירור שרציתי. התקציב המקסימלי הוא 100 ש"ח למאוורר, לא כולל המשלוח. תודה רבה לעוזרים והמשך יום נעים

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום לכל באי הפורום ;D אני מרגיש קצת רע עם זה שהסיבה היחידה שאני מפרסם כאן הודעות היא לצורך שאלת שאלות... אבל אני משתדל תמיד לקרוא לפני כן ולחפש... ובכל מקרה, אין לי הרבה מה לתת מבחינה של חומרה... ככה שאני אאלץ להסתפק בלקחת עד כאן התנצלויות... במאמצי לשדרג ולשפר את המערכת עליה אני עובד, קניתי לפני כחודש מעבד ולוח אם חדשים, והקונפיגורציה היא כזו: אני די מתבאס מהקונפיגורציה הנוכחית (ואני מאמין שכל מי שיעיף בה מבט יחשוב שדי בצדק). כל פעולה הקשורה בעיבוד בלבד טסה במהירות דמיונית... בנוגע לכל פעולה אחרת, כזו שדורשת קצת זיכרון או לא עלינו את ההארדיסק... החלטתי לקנות את המערכת בשלבים... ונראה לי שעכשיו הגיע תור הזכרון. לדעתי שניים של 512MB יעשו את העבודה, אבל אני …

• 6 תגובות
    • 641 צפיות
  8. צילום של הלוח: זה המפרט שלי: מאוורר silverstone fm123 שמגיע ל 110cfm בשיא. עם thermalright extreme ultra 120. Intel Q6600 Retail - G0 Stepping SLACR ASUS blitz formula Corsair DHX XMS2 Dominator Dual 2048MB PC8500 DDR2 1066Mhz Memory Dominator Airflow Fan (בדקתי את הגרסה שקיבלתי ומדובר בצ'יפים של מיקרון D9 D9GMH) SilverStone ST60F Strider 600W Modular Power Supply SLI Certified ATX Seagate Barracuda SATA 250GB 16MB ST3250410AS Evga8800GT Thermaltake Tsunami window Arctic Cooling MX-2 זאת תמונה לאן המעבד הגיע בשיא (לא יציב כמובן): הבעיה מתחילה שאני מנסה לייצב את האוברקלוק בתוכנות שבודקות עומס (orthos , occt , prime95 , s&m) אני רגיל לעבוד עם …

• 7 תגובות
    • 735 צפיות
  9. Started by benx,

התמונה הזאת צולמה כשהמחשב היה ב100% load (לפחות ככה היה רשום במנהל המשימות...) המחשב הוא Celeron 300mhz ויש 4 סטיקים של זכרונות 2 של 32מגה 2 של 64 כולם מחברות שונות.... הלוח הוא VB-601 של חברת First International Computer (?!?!?!?!?!?!) קיצר זה נראה לי קצת חשוד, המחשב בן בערך 12 שנה, החיישנים נדפקו או שזה הגיוני ? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 1 תגובה
    • 541 צפיות
  10. טוב, דבר ראשון, רק שתדעו, אני מתחיל גמור בעסק, ועד עכשיו לא התעסקתי בזה ממש, אבל ממש מעניין אותי האוברקלוקינג. אני רוצה להאיץ את המעבד שלי, למרות שהוא ממש עובד טוב ודיי חזק- פנטיום 4, 1.6. אני יודע, אין טעם, אבל אני ממש רוצה להאיץ אותו למהירות שלפחות משתווה ל1.8 או 2.0 הלוח אם הוא, שהוא גם טוב, - asus p4s533 אני מתכוון לשנות את המהירות דרך הביוס, אלא אם כן יש למישהו רעיון יותר טוב? יש לי כל מיני תוכנות טובות שבאו עם הלוח, כמוasus probe וכו... התקנתי כבר עוד 2 מאוורים, לכיוון חלל הלוח, שאחד יונק ועוד אחד שואב אוויר. מה עוד אני צריך? איך ולכמה לשנות? זה ישפיש על הזכרונות? אני צריך לקחת בחשבון עוד כמה דברים? בבקשה, תעזרו לי בהתחלת דרכי אל עולם האובר קלוקינג!

• 8 תגובות
    • 639 צפיות
  11. Started by liordavid,

מעוניין לדעת עוד על כרטיסי המסך החדשים - 8600 הבינוניים: 1. OC 2. השוואות במשחקים, 3DMARK.... יש מישהו שמכיר אתר טוב ???

• 2 תגובות
    • 528 צפיות
  12. Started by arkadur,

אני מעוניין לרכוש את הקירור הזה, עבור תושבת 939. אין לי את הBRACKET עבור התושבת מהפלסטיק (קירור מים לפני כן), האם הקירור מצריך את קיומה של התושבת בכדי להתקין אותה? או שהקירור יושב על צמד החורים? אני מניח שבעלי שאר תושבות AMD יכולים לעזור לי אף הם. קירורים מומלצים אחרים, ללא תלות בתושבת יתקבלו אף הם בברכה!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by 1nstall,

שלום לכולם! (וחג עצמאות שמייח) אני בחיפושים אחר המאוור האידאלי שנותן יחס רעש\ביצועים הטוב ביותר.. המחיר כרגע לא חשוב, אבל כמובן שעדיף כמה שפחות. הThermaltake Silent Wheel עושה רושם של מאוור מצויין, למישהו יש ניסיון איתו? מאוד חשוב לי השקט (אני כרגע עם מפלצת רעש, 6*sf2...) אבל לא פחות ביצועים של המאוור.. תודה מראש Install

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Jules Winnfield,

אני רוצה לעשות OC בפעם הראשונה לכרטיס מסך והחלטתי להשתמש בתוכנה הנ"ל ולפי המדריך כתוב לעשותץ את זה: "הליבה (core) את מהירות הליבה נעלה בקפיצות של 5MHz עד שניתקל בהפרעות תצוגה ב3DMark או במשחקים שונים ולאחר מכן נוריד את המהירות (גם כן, בקפיצות של 5MHz) עד שהכרטיס יתייצב ויעבור 3-4 לופים של3DMark ללא הפרעות תצוגה" ובתוכנה הזאת יש שלוש טורים של core שאפשר לעלות: 3D per\ 2D \3D low pwer הכוונה היא לעלות את שלושתם? או רק אחד מהם? ועוד שאלה: "לתוכנה יש אפשרות להמהיר את מהירות הליבה והזיכרונות אוטומטית בצורה מאוד בטוחה" הכוונה ל find max core ו find max memory? והם אמורים לעצור לבד או שאני חייב בשלב מסויים ללחוץ על abort? כי עשיתי כרגע find max core והמחשב כרס אחרי קמה דקות …

• 0 תגובות
    • 600 צפיות
  15. Started by Crash5,

יש לי מארז מסוג Chieftec Dragon DX-01BLD Tower ואני רוצה להכין חלון בדלת. נתחיל מזה שאני מצטער מאוד שלא קניתי את המארז כבר עם חלון את החלון ככל הנראה לא אוכל להכין בעצמי מכיוון שאני חסר ניסיון ואין לי את הכלים המתאימים. רציתי לעשות חלון אצל זיגזג חלון אבל משום מה הם לא עושים חלונות בשלב זה, מוזר. האם תוכלו לייעץ כיצד לעשות את החלון מלבד הכנה עצמית? האם יש מישהו מראשל"צ שמוכן לעזור לי הכנת החלון ? אני מוכן לשלם אם יהיה צורך. מקווה שתוכלו לעזור לי :saint:

• 7 תגובות
    • 640 צפיות
  16. Started by starter,

שלום לכולם וקודם כל תודה מראש אני רוצה לצ'אפר את המארז בעוד מאווררים ולהעיץ את המחשב למקסימום היכולת הבטוחה שלו.... הבנתי שזה ניקרא מודינג ? אני רוצה ת'אמת בעיקר את הכרטיס מסך להעיץ למקסימום האפשרי בלי לשרוף אותו... המפרט הוא כזה : AMD Athlon XP 1700+ 1.47 GHz זיכרון די בטוח שDDR 256 כרטיס מסך GF2 MX400 של ASUS איך אני יודע כמה זיכרון ? כתוב על הקופסא (כן אני שומר אותה כבר שנתיים) 32 מגה אבל בproperties כתוב 64... בעיקרון אני רוצה לגרום לו ולמחשב לעבוד יותר מהר... יש לי מלא מאווררים של ספקים... איך אני תוקע אותם ומה אני צריך לעשות לפני זה מבחינת תוכנה\חומרה ? כל עזרה תיתקבל בברכה כי אני, מה לעשות... עדיין(מקווה ללמוד ולהיתפתח) לא ספץ בדברים האלא... וכפי שאמרתי, …

• 2 תגובות
    • 593 צפיות
  17. Started by parAzoid,

שלום לכולם. יש לי את הקירור הנ"ל בגרסא REV.A, והיא לא תומכת סוקט AM2. אני מתכנן לקנות עוד מאט מחשב שמשתמש בסוקט AM2, אבל אני רוצה להשאיר את הקירור כי הוא מעולה. יש דרך לקנות את הקיט [לא כולל הקירור] שתומך בסוקט AM2 בשביל שאני לא אצטרך להשתמש בקירור הסטוק או לקנות קירור חדש? בקרוב אמא שלי טסה לארה"ב אז אם יש קיט כזה שאפשר לקנות משם אז בכיף עריכה: מצאתי RETENTION BRACKET שיש לי כבר [זה שלא תומך], אז מניח מניח שיש את זה של הגרסא החדשה. עכשיו רק צריך למצוא אותה. תודה לכל מי שיעזור לי לחפש

• 1 תגובה
    • 718 צפיות
  18. שלום לכולם... יש לי מעבד Core 2 Quad Q6600 ועכשיו אני על OC של 2.70 (חח) עם קירור סטוק הצלחתי להגיע ל 3.10GHZ ואחרי 15 דקות זה הגיע לי ל 63 מעלות במאמץ תופתת....המעבד על 30-32 מעלות במנוחה.. תמונה: יש לי ספק כח ג'נרי שרשום עליו 550W והבנתי שזה יעשה לי המון בעיות...רציתי לדעת מה אני צריך לעשות כדי להגיע לOC של בערך 3.80GHZ.. ברצוני לרכוש את הקירור IFX-14... תציעו לי אפשרויות בבקשה שאני אוכל להגיע לרמה כזו של OC עם ספק כח ג'נרי של 550W..

• 6 תגובות
    • 818 צפיות
  19. Started by 00Amir,

האם במערכות קרח יבש העשן שיוצא מהחיבור של הקרח עם החומר הנוזלי (דרך אגב איזה חומר נוזלי זה? מים ) הוא קר מאוד?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by nuke,

היי יש לי P3 600MHZ ולוח אם ישן של MATSONIC (אם אתם מכירים :-\) והיום החלטתי לעשות למעבד אוברקלוקינג. ניסיתי לשנות את המכפלה ומהירות הבאס של המעבד דרך הביוס אבל זה לא משנה כלום אז ראיתי שצריך לעשות UNLOCK למעבד על ידי חיבור החיבורים של הL1 אבל חיפשתי על הלוח אם ולא מצאתי שום דבר כזה :-[. האם זה באמת מה שצריך לעשות? שמישהו יסביר לי בבקשה איך לעשות אוברקלוקינג? תודה מראש נ.ב קראתי את המדרכים שמצאתי כאן באתר.

• 8 תגובות
    • 636 צפיות
  21. Started by SUPER300,

האם זהו קירור האוויר הטוב ביותר למעבד? מישהו יודע מהו קירור האוויר הכי טוב למעבד? והאם הnoctua שקט?

• 4 תגובות
    • 844 צפיות
  22. p4 2.4 nortwood 533 mhz bus speed l2 cache 512kb לוח asus p4sdx dual channel 800mhz זכרון עובד על דואל צאנל - ( cl2.5 -2x512 mb teamgroup(200mhzx4 ati radeon 9600xt מאוררים 1-120mm 2-80mm ועוד שניים למעבד ולספק האפשר לעשות אוברקלוקינג וכמה והאם כדאי ואיך? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 484 צפיות
  23. Started by wooper,

המחשב משמיע רעש כמו טרקטור המאוורים הם של המארז שקניתי עצרתי את המאוררים והבחנתי שיוצא המון רעש מהמאורר של המעבד מפרט בצד הצעות לקירור שקט בבקשה עריכה: הכונה למאוורר שעל ההיטסינק

• 21 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. קיבלתי מאוורר כנראה של פנטיום 3 ואני רוצה לחבר אותו לכרטיס המסך שלי(geforcefx5200 albatron). אני רוצה לעשות זאת בגלל שהכרטיס מקורר פסיבית וההיסטינג שלו פשוט לוהט!!!! וגם כדי שתיהיה לי אופציה לOC עתידי (כרגע אני לא צריך). אבל יש לי כמה שאלות ובעיות. 1. האם מאוורר של פנטיום 3 עדיף על הקירור הפסיבי 2.איך אני יכול לחבר את המאוורר אל כרטיס המסך? 3.האם כדאי לי להלביש את המאוורר על ההיסטינג המקורי שבה עם הכרטיס כרטיס המסך

• 12 תגובות
    • 915 צפיות
  25. Started by NarKo,

יש לי את המפרט הבא intel Q6600 Zalman CNPS9500A LED 92MM Fan Gigabyte GA-P35-DS4 Corsair 2GB Kit PC2-6400 DDR2-800 CL4 Twin2X2048-6400C4 XFX GForce 8800GTS 320MB XXX edition Western Digital 320GB WD3200YS-01PGB0 X2 Antec P182B Corsair HX Series 520W PSU כמו שאתם רואים הקירור הוא שריד מהמחשב הקודם והשאיפה היא להחזיר אותו לשם. אני מאוד מתלבט אם כדאי להיכנס לתחום קירור המים. לאחר חיפוש מעמיק בפורום לא כל כך הצלחתי להרכיב מפרט. לפי מה שראיתי המפרטים שמופיעים בת'רד קירור מים כבר לא ממש מעודכנים, בעיקר לגבי בלוקים. אני מעוניין בקירור למעבד ולכרטיס מסך. לא נראה לי שיש צורך בקירור ללוח, אבל אני פתוח להצעות. בעיקרון אני מדבר על תקציב של עד 2000 ש"ח (כולל משלוח) אבל התקציב גמיש. אי…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים