עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by KEY-Tech,

יש לי מעבד XP1700 ולוח אם של Gigabyte דגם GA-7VTXE. הייתי רוצה לבצע אוברקלוקינג למעבד ע"י שינוי המכפלה של השעון, בנוסף לשינוי בתדר ה bus. אם מישהו יודע אם ניתן לבצע זאת בלוח אם הזה אז אני אשמח לדעת איך? אני יודע שניתן לבצע את זה בדגם GA-7VTXH אבל לצערי אין לי אותו :-\

2. אהלן... קניתי לוח אם.. ולהפתעתי עם הלוח הגיע חלק שלא היה לי מושג למה הוא משמש עד שקראתי את ההוראות.. זה היה הכנה למערכת קירור.. הוספתי תמונה של החלק המדובר.. מה עוד אני צריך בכדי להתקין מערכת קירור למחשב שלי.? מה העלויות ואילו חלקים.. =] ואם אפשר להכווין אותי למדריך התקנה בכדי לדעת איך לחבר את כל החלקים הנל תודה רבה לכל מי שמגיב.. האגב.. הזמתי בנוסף גם מאוורר למעבד ואלו הנתונים גודל Dimension (L x W x H) 135 x 100 x 160 mm [br]פורסם בתאריך: 19.08.2010 בשעה 17:03:18 בשביל הרקורד..קניתי מאוורר למעבד.. ולאחר בדיקות הבנתי שיש חברה יותר רצינית שזה של זלמן... אז החזרתי את המאוורר הקודם ורכשתי את המאוורר הזה של זלמן..[br]פורסם בתאריך: 19.08.2010 בשעה 17:12:41 …

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by avishaiar17,

רציתי לשאול אם אני יכול לעשות אוברקלוק למחשב דרך תוכנה של הלוח אם כי ידוע לי שהדגם של הלוח שלי תומך באוברקלוק דרך תוכנה כולשהי , דבר ההופך את פעולת האוברקלוק לפשוטה הרבה יותר.. מה אתם אומרים?? המעבד שלי הינו Q6600

• 2 תגובות
    • 454 צפיות
  4. שלום , כמות בכותרת ברשותי לוח אם מסוג M2VMX של ASUS עם 4600+ כשאני מחבר כל מכשיר USB בין אם זה אייפוד, DOK או כל גאדגט טמפרטורת הלוח קופצת ב 3-5 מעלות והמעבד ב 7 מעלות האם זה נורמלי ? תודה

5. Started by eranmor,

יש לי P4 עם מעבד 1.7GHz לוח אם של אינטל :-\ הייתי רוצה להחליף את הלוח אם ללוח טוב לOC מה ההמלצות שלכם?

• 7 תגובות
    • 682 צפיות
  6. Started by mokisho,

יש לי לוח אם P5W DH עכשיו החום שלו בלי מאמץ 45 ובמאמץ עובר את ה 50 רצוי לציין שהמארז שלי נקי מאבק וכבלים מסודרים אם אני יחליף את שתי הקירורים של הציפים בלוח האם יהיה שינוי חשבתי להחליף בזלמן הנ"ל http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=14459 מה אתם אומרים?

• 8 תגובות
    • 763 צפיות
  7. Started by Yosi199,

שלום יש לי כרגע מעבד פנטיום4 506, סוקט 775. אני רוצה לקנות לוח רציני יותר על מנת לעשות OC ובעתיד שאוכל לשדרג (בתקווה לCORE 2 QUAD . על אילו לוחות תוכלו להמליץ לי שיהיו אוברקלוקרים טובים וגם שיתמכו בעתיד במעבד יותר חדיש. כסף אינה בעיה אני מוכן להשקיע בלוח כמה שאצטרך. כמו כן לאילו מהירות אוכל לצפות מהמעבד הנוכחי על לוח חדש וטוב? תודה מראש - יוסי.

• 6 תגובות
    • 588 צפיות
  8. Started by amirx19,

מה הFSB שאפשר להגיע אליו ללא העלאת מתחים?הצלחתי להגיע ל413 מעבר לזה המחשב לא נדלק.ספק של אנרמקס 420W.הלוח מעודכן לביוס שתומך 1333.

• 6 תגובות
    • 541 צפיות
  9. Started by skot,

התקנתי את התוכנה Everest והיא מראה לי שהלוח אם שלי טמפ' 90 מעלות מה לעשות?

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום לכולם, אני רציתי לשאול על בעיה קיימת ויש לי פיתרון בשבילה אבל אני רוצה לשאול, אולי יהיה פיתרון אחר. יש לי מחשב ובו המפרט הבא: מעבד: Intel E8400 לוח אם: Asus P5Q זיכרון: OCZ REAPER 4GB 1066MHZ דיסק קשיח: WD 500GB כרטיס מסך: Nvidia Geforce 8800GTS 640 מארז: Cooler Master RC690 בתוספת שני מאוררים שאני הוספתי. ספק כוח: Enermax Liberty 500W המחשב ללא OC ורציתי לשאול מדוע יש לי טמפרטורות גבוהות בלוח אם. הלוח אם עצמו לפי החברה של ASUS מיועד לעבודה של טמפרטורה עד 45 מעלות והוא עולה לי ל50 במאמץ. כמו כן גם ההארד דיסק מגיע לי לטמפרטורה של כ46 מעלות בזמן עבודה. יש איזשהו פיתרון לבעיה? לפי דעתי הפיתרון לבעיה היא בקניית מאווררים חזקים במיוחד(אני יודע איפה לקנות אבל אנ…

• 3 תגובות
    • 642 צפיות
  11. א. הלוח הוא ה775 DUAL VSTA של אסרוק האם רק פספסתי את האפשרות והיא בעצם קיימת? ב.אם באמת אין את האפשרות הזאת האם זה סוף הדרך בשבילי? (הכוונה האם זו הדרך היחידה להעלות מתח)

• 5 תגובות
    • 716 צפיות
  12. Started by shay99,

שלום אני בקרוב קונה מחשב חדש, ואני רוצה גם לבצע OC למעבד שאני מתכוון לקנות (http://tms.co.il/product/6800), ואמרו לי שאם אין לוח אם שמתאים לOC, הלוח אם יגביל אותי בOC וזה לא שווה כלום. אז אני אשמח לקבל המלצה ללוח אם עד 420 שקל שיתאים לOC ויקח אותי לפחות ל4GHz בלי בעיות בלי קריסות בלי כלום, שיהיה יציב. זה המפרט בעיקרון: מעבד כתבתי למעלה, קירור למעבד: http://tms.co.il/product/9003 זכרון פנימי: http://tms.co.il/product/10059 כרטיס מסך: http://tms.co.il/product/9160 (גם לו אני מתכוון לבצע OC). תודה רבה לעוזרים!

• 9 תגובות
    • 998 צפיות
  13. שלום אני בתכנונים לקנות מחשב חדש עם מעבד E5200 וסטיק זכרון של 2 ג'יגה VALUE הקירור על המעבד יהיה כנראה Freezer 7 והתקציב ללוח אם זה כ-300 שקלים בתקציב כזה מצאתי את ה-ASUS P5KPL-CM איך הוא לאוברקלוק ? האם מספיק טוב בשביל שאני יצליח להביא לשינוי משמעותי בתדר המעבד? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 626 צפיות
  14. אהלן. יש לי לוח די גנרי עם צ'יפ של SIS. מעבד AXP 2000+ כנראה 0.18. שמעתי משהו על שילוב של Ctrl+F1 או קומבינציות דומות. יש לכם הצעות?

• 6 תגובות
    • 704 צפיות
  15. טוב ככה יש לי לוח אם שהוא תומך עד PC2700 (עזבו אל תשאלו) ויש לי שם 1GB (512X2) של PC3200 הוא עובד כן אבל הבעיה היא שהוא במירות של 333 כשכול האחד מהם אמור לעבוד 400..... אז יש אפשרות כזו בלוח עוד שניה אני עורך ונותן תמונה ששם אפשר לשנות מימשהו כזה מנואל ל400 אז זה זה?

16. Started by gilad121,

אז ככה . אני לא סגור עדיין על מעבד זה יהיה e8600 או q9550 . יש לי עוד קצת זמן . הדרישה היחידה מהלוח הם ביצועי oc . לא שום דבר אחר. אם אני יקח את הq9550 אז אני רוצה לעבור את ה4.0 ghz ולהגיע כמה שיותר רחוק . אם אני יקח את הe8600 אז אני רוצה להגיע לפחות ל 4.5 ghz . הקירור הולך להיות TR 120 EXT עם מאוורר אחד או שניים לפי הצורך. איזה לוח אם יהיה הכי טוב ולא יגביל אותי לכל אחד מהמעבדים ? כתבתי עד 1300 שח אבל אם יהיה לוח שיענה לדרישות בפחות אז עדיף כמובן וגם לגבי יותר אני גמיש.

• 11 תגובות
    • 928 צפיות
  17. Started by Blah?,

אני מקווה שאני מפרסם את זה במקום הנכון, אני מחפש לוח אם וזיכרון בכדי להגיע עם הe8400 שלי ל4gh במינימום תקציב. אני יודע שזה מעבד ישן כבר אבל בכל זאת אני מעדיף לא לשדרג אותו... נדמה לי שDDR3 יוצא יותר זול אבל אני לא בטוח. תודה.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום כולם, אני רוצה לשדרג את לוח האם והזכרונות שלי, במטרה לבצע OC. המטרה שלי היא להגיע עם ה-Q6600 שלי ל-3GHz, או אולי אפילו 3.2GHz. הקירור שלי: Big Typhoon 120 VX. האם הרכיבים הבאים יתאימו למטרה זו (+ יהיה מקום להתקין את ה-BigTyp): לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L http://www.skypc.co.il/pl_product~39470~10~0.htm זיכרון Mushkin XP DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 http://www.skypc.co.il/pl_product~996580~15~0.htm תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 633 צפיות
  19. שלום לכולם. אני צריך מעבד,לוח אם ל-OC רצחני ביותר. זיכרון יש לי כבר של וידבונד 256 -3200 ואני לא יודע מה עדיף-2 סטיקים של 256 או אחד של 512. אם האפשרות השנייה עדיפה בהרבה אז זה בסדר כי יש תקציב(ודרך אגב זה יהיה טוב שיהיה לי גם סטיק של 512 וגם אחד של 256?)

• 26 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by lalnage,

כפי שכתבתי בדיון הקודם שפתחתי, אני רוצה להוריד את הטמפרטורה, ויש סיכוי טוב שאני אעשה OC. עכשיו השאלה היא איזו מבין 3 האפשרויות הבאות היא הטובה ביותר (יש לי מארז ג'נרי): א. לקנות פשוט מארז חדש וטוב כמו האפולו ב. לקנות קירור טוב ב250 בערך למעבד בלבד, כי הרי הOC מעלה את הטמפרטורה של המעבד ג. לקנות מארז לא ג'נרי ב250 ש"ח בערך (יש משהו ב230 של COMPUSE או איך שלא קוראים להם, נראה לי שזה לא ג'נרי) בתוספת קירור טוב למעבד ובנוסף, איך הלוח אם הזה לOC? Gigabyte GA-M55S-S3 יש לי AMD 4800+ ו8800GTS 320MB עם 2GB 800 MHZ וליברטי 400W http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6840

• 12 תגובות
    • 667 צפיות
  21. Started by Ran B,

טוב מכיוון שאני תקוע עם גיפורס 4 (סליחה על המילה) מסריח.., ואין הלי אפשרות בלוח אם שלי, של VIA לנעול את הAGP/PCI על תדר מסויים.., לכן לקנות כרטיס מסך חדש וטוב יכול לעלות לי מעל 1000 ש"ח ומכיוון שיש לי תקציב די נמוך של 500~600, חשבתי לקנות לוח אם חדש עם אפשרות לנעילה של AGP/PCI, יש לי מעבד פנטיום ארבע B, אז האם הרעיון לקנית לוח אם, שווה את זה? אם כן, איזה לוח אם אתם ממליצים לי לקנות שמאפשר אוברקלוק, נעילה של AGP/PCI, משהו שיהיה טוב לאוברקלוק, תקציב של כ 500~600 שקל, אפשר לחרוג טיפה, אם יש משהו ששווה טיפה יותר כסף.. 8) תודה!

• 20 תגובות
    • 1k צפיות
  22. שלום כלום, קניתי לוח חדש לאחר שהישן מת, דגם ASUS P8H77-M. התרגלתי לשלוט על המאווררים דרך התוכנה של SPEEDFAN, אך כעת זה בלתי אפשרי עם הלוח החדש. אני משתמש במאוורר של Noctua ל-CPU (שלושה פינים) ועוד 2 מאווררי מארז, גם 3 פינים. ניסיתי להפעיל ולכבות את אפשרות של Q-fan עם כל מני הגדרות, התקנתי גם את התוכנה הייעודית של ASUS, המהירויות קבועות ללא שינוי. מישהו מכיר את התופעה? תודה מראש

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by charly0,

אני מתכונן לרכוש בקרוב אחד מן הבורדים הבאים: מי להערכתכים יתן את המיטב עבור הכסף ואם אפשר איפה ניתן למצוא אותו במחיר הטוב ביותר כיום (אגב מאוד מעניין אותי הלוח של ABIT המבוסס 975X) ASUS P5B DLX ASUS P5W DH DLX ABIT AW9D-MAX המלצות ?

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by hck,

אז ככה: אני מעוניין בלוח אם שיוכל לתת תמיכה מלאה ל-OC (מתחים , צ'יפסט 875 וכ"ו) וכמובן יתרום ל-OC גבוה,ושיהיה גם חזק למשחקים. אני מעדיף שיהיה גם לוח מתקדם יחסית(כולל יציאה S/PDIF וכ"ו) יש לי מעבד P4-2.8HT 800Hz סוקט 478. התקציב לא מוגבל (כ-1000 ש"ח), ויש עדיפות לכרטיס רשת-Gigabit LAN . יש הצעות? חשבתי על שניים: ?ABIT IC7-MAX III,raid,DDR128b,H-Threding,GBL? מול ?ASUS P-4C800Deluxe(875P)SATA,GBL? (או ?P-4C800-E(875P)SATA,GBL ASUS? )

• 9 תגובות
    • 745 צפיות
  25. Started by fkvatr,

יש לי לוח אם של אינטל: DG31PR חדש לחלוטין! אני בודק חם בין ב BISO ובין ב WINDOWS עם התוכנה EVEREST בדקתי עם כמה גרסאות וחם הלוח מגיע ל 75 מעלות!! המעבד E4400 מגיע ל 30 מעלות. הקטע המוזר חוץ מזה שהלוח חדש לגמרי והכל מחובר במקום בדוק!! אני נוגע בלוח לכל מקום שאני מצליח להגיע והלוח קר!! ממש קר! יש פה למישהו הסבר?

• 5 תגובות
    • 738 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.