עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שוטטתי לי ברשת..(קורא ביקורות/מידע..וכו)... ובמקרה נפלתי על ביקורות של הרבה הרבה קירורים למעבדים..(לא בשפת האם אבל+- אפשר להבין דברים..) http://www.matbe.com/articles/lire/267/comparatif-de-20-ventirads/page1.php ומאחר שהזמנתי לעצמי סוניק החלטתי לראות+- איפה הוא עומד עם כול השאר..(מהר מאוד הבנתי שהוא מתחרה רציני במיוחד עם מאווררים עליו..).. ותפס את עיניי הקירור הנחמד הזה.. דף מהביקורת הנ"ל.. http://www.matbe.com/articles/lire/267/comparatif-de-20-ventirads/page11.php ובאתר החברה.. http://www.tuniq.com.tw/Cooler%20Info/Tower-120.htm חסכו את כול הקטע של הקומבינות עם המאורר האמצעי..ממש אהבתי את הרעיון..(חבל שאין אפשרות כזאת בארץ...).. תהנו.... ;D

• 4 תגובות
    • 908 צפיות
  2. Started by Lev-UFO-Child,

הטמפרטורות שלי הן 35 מנוחה ו37 מאמץ לפני שניקיתי את ההיטסינק (בלי להוציא אותו) הטמפרטורות היו 41 מנוחה 45 מאמץ זה נורמלי? המחשב אינו בשום OC כי סך הכל זה פנטיום 3 הוא לא צריך להתחמם הרבה

• 4 תגובות
    • 537 צפיות
  3. לפני איזה שבועיים חבר שלי הכניס אותי לכל השטויות של האוברקלוקים ואז עשנו אוברקלוק לכרטיס מסך שלי(gforce mx 440 with apg8x) ולפני האובר קלוק התוצאה שלו ב-AquaMark3 היתה 4900 בערך ואחרי אוברקלוק בקירור פסיבי הגעתי איתו ל5790 בערך... הגעתי איתו למהירות ליבה של 375 הרץ ומהירות של הזכרונות 340 הרץ יותר מזה היו ארטאפקטס והמחשב נתקע... כמובן עשיתי את זה בלילה מאוד קר...

• 4 תגובות
    • 468 צפיות
  4. Started by t83,

היי כרגע על OC למעבד יציב 3.4 זכרונות לא בOC (g.skill 4gb PI@800MHZ 5-5-5-15 הלוח הנ"ל חדש והחליף אחד פשוט יותר שהלך לעולמו ושם הOC על 3.4 היה יציב במשך שנתיים ,כל המפרט זהה חוץ מהלוח הOC נבדק במשך כשעתיים בOCCT בחתיכות קטנות ונמצא יציב וקריר אך במקביל ישנם פריזים מעצבנים של פחות משניה מדי פעם, מוזיקה נתקעת לרגע כמו במחשב ממש ישן זה דיי מטריד,למישהו יש רעיון ממה זה יכול לקרות ? אני מניח שזה קשור לטיפול של הזיכרונות במידע באיזשהי צורה,אבל קטונתי.. תודה

• 4 תגובות
    • 987 צפיות
  5. Started by turbahn,

שלום לכולם, אני מתחיל לעבus על בניית מארז שקוף לגמרי למחשב. אני כבר מכיר חנות שתוכל לעזור לי בקטע הזה... אבל כדי שהם יוכלו לעזור לי, אני צריך את עזרתכם. אני מעוניין לבנות את המארז בגודל טוור ואני צריך מידות מדויקות של כל החלק החיצוני וכמו כן מידות של מקומות לברגים ללוח אם, לספק, ומקום מדוייק לכרטיסים. מה שאני לא אצליח למצוא באינטרנט, אני אמדוד לבד. אז אם מישהוא מכיר את המידות המדויקות, או אתרים שנותנים מידות מדוייקות, אני אשמח לקבל עזרה תודה מראש, איתי

• 4 תגובות
    • 573 צפיות
  6. Started by FastJack,

יש לי את הכרטיס Sapphire 6850 ומשום מה אני לא מצליח לאפשר שינוי מתחים בעזרת MSI AB. כמובן שאפשרתי את האפשרות בהגדרות. אך לעומת זאת ניתן לשנות את המתח עם trixx. עזרה? עריכה: שאלה נוספת, יש תוכנה שמאפשרת להוריד מתחים חזרה לסטוק כאשר אנו נמצאים במצב 2d, ומתח מוגבר כאשר אנו נמצאים ב3d?

• 4 תגובות
    • 785 צפיות
  7. Started by eladrevach,

אז ככה יש לי בעיה מבחינת מיקום של המאוורר של המוגן 2 המארז שלי הוא cm690 וזה נכנס בו והכל טוב ויפה אבל רק כשהמאוורר בא מכיוון למטה מכיוון צד ימין יש בעיה בגלל הגובה של הזיכרונות האלה 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel עכשיו זה בגלל ההטיסיניק הגבוהה שלהם.. השאלה שלי היא אם אפשר להוריד אותו ואם כן אם זה ישפיע משמעותית על החימום שלהם או שזה לא קריטי...? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 905 צפיות
  8. שלום, אני מרכיב שני מחשבים השבוע ללקוחות פרטיים שביקשו קירור אמין ואיכותי למעבד. כברירת מחדל תמיד קופץ לי לראש הפריזר 7 פרו מהנסיון האישי שלי שעושה עבודה מדהימה למחיר המצחיק שלו. אז הזמנתי חלקים מנועה מחשבים, להם כרגע חסר הפריזר. המליצו לי בחום על SCYTHE Reeven. הוא מאוד דומה לפריזר ואני יודע שSCYTHE חברה איכותית עם הקירורים היותר רציניים שלהם... מישהו מכיר את הריבן? הוא נראה מאוד דומה לפריזר... סתם שאלה בשביל להיות שקט שמדובר פה במוצר איכותי.

• 4 תגובות
    • 664 צפיות
  9. Started by amit123,

חברה שווה לי לקנות את הקירור הזה ל-x1900gt שלי בשביל oc ב220 ש"ח?(כמה שקלים לא ישנו לי כי זה קרוב לבית....) והאם הוא מספיק טוב?

• 4 תגובות
    • 566 צפיות
  10. המפרט בחתימה. הסטיק של 512MB הוא מ rev2.0 ובעל צ'יפים BH-6 והסטיק של 256MB הוא rev1.1 ועם צ'יפים BH-5. המערכת כמו שהיא עכשיו חדשה לגמרי אבל עם צמד הזיכרונות היו לי בעיות מאז הימים הלא רחוקים שלי עם Epox 8RDA3+ ומעבד 1700+. ברגע שאני מעלה את הבאס ל400MHz המחשב אמנם מעלה ווינדוס אבל קורס לפחות פעם ביום ולא עובר 3DMark03 בלי לקרוס. כרגע אני על 195x11.5 והמחשב יציב לגמרי. ניסיתי לשנות את התיזמונים ל 11-2-2-2 והעליתי את המתח ל2.8 אבל בגלל העלאת התיזמונים המחשב אפילו לא עושה פוסט. ברור לי שהבעיה נובעת מהאי תאימות בין הזיכרונות אבל השאלה אם אני יכול לעשות משהו כדי להתגבר על הבעיה הזאת, כי אני חייב את ה 256MB הנוספים ואם אני אחליט למכור אותם אני אפסיד לא מעט כסף. טנקס.

• 4 תגובות
    • 646 צפיות
  11. Started by PeaS,

Gainward GeForce3 PowerPack!!! Ti/500-128mb DDR-JUMBO-TV/OUT קראתי את הביקורת על הכרטיס שאני עומד לקנות (עם המחשב החדש...) פה: http://www.hardocp.com/reviews/vidcards/gainward/gf3ti200_128mb_golden/index.html ויש לי כמה שאלות, הרוב קשורות לOC... בביקורת כתוב בדגם המלא של הכרטיס גם "Golden Sample", האם הדגם שהם בחנו אותו והדגם שאני קונה (מצויין בכותרת) זהים? או שיש הבדל בינהם אני מניח שלפי מה שכתוב עדיף לבחור את האופצייה של ה"Enhanced". אני רק לא בטוח, הוא פשוט עם OC בגלל שהדרייבר שינה את המהירויות שלו בביוס? מה זה הRIVA TUNER הזה? אחרי שאני ידע אני ישאל עוד כמה שאלות בקשר לזה...

• 4 תגובות
    • 996 צפיות
  12. Started by Supernak,

היי, רציתי לשאול. מה ה הVOLT המקסימלי שאני יכול לתת למעבד שלי? INTEL 550 3.4GHZ LGA775? המקסימום שאני יכול בביוס הוא 1.7V תודה מראש

• 4 תגובות
    • 572 צפיות
  13. Started by Lambomeir,

האם מתלבש עליו מאורר ואם כן אז איזה גודל? והאם הוא נקנה בנפרד או שמקבלים אותו יחד עם הקירור? נ.ב, מישהו מכיר אתר שמוחר אותו בסביבות 250 שקל (או פחות...)?

• 4 תגובות
    • 568 צפיות
  14. האם קיימת דרך לשנות את מהירות המאורר במארז ? או את המאורר סטוק של המעבד ? אם כן איך ?

• 4 תגובות
    • 674 צפיות
  15. אוקיי אז ככה, יש לי פנטיום 4, 1700 מגה הארטז ואני רוצה לעשות אובר קלוקינג ולהוסיף עוד 200-300 מגה הארטז אמרו לי שאני צריך לעשות את זה דרך ביוס להתחיל מחדש תמחשב בלה בלה וללחוץ על DEL אבל המחשב שלי לא מגיב כשאני לוחץ על DEL או F8 כשהוא עולה... אז אני רוצה לשאול אם יש עוד איזה דרך שאני יוכל לעשות את האובר קלוקינג הזה, בבקשה תעזרו לי.

• 4 תגובות
    • 395 צפיות
  16. היי, חיפשתי במרבית החנויות המוכרות, ולא מצאתי איפה אפשר לקנות אזיקים מתכת קטנים בשביל להדק את הצינורות, אם אני אצטרך אני אשתמש באזיקים פלסטיק, מחנות לחומרים בניין אבל אני לא רוצה לעשות את זה. אני משתמש במשאבה לאקווריום, כן אני יודע שהיא מחממת את המים ושלרובן יש לחץ גרוע, אבל זה מה שבנתיים יש. לעומת זאת הרדיאטור שלי מיועד לצינורות 1/2", איפה אני יכול לקנות מתאם?. תודה מראש לכל העוזרים!.

• 4 תגובות
    • 754 צפיות
  17. יש לי היום שלושה כוננים קשיחים של 40 ג'יגה... צורב סקזי... DVD... ושלושה מאוררים (וכמובן... לוח מעבד ושטויות אחרות) יש לי ספק עזה 300W... איך אני יודע כמה אני יכול להעמיס עליו עוד? האם יש אפשרות לפצל את זה למשל לשני ספקים? (לשרשר ספקים הכוונה... האם זה כדי?) איך אני יכול לדעת (לפני העומס / קצר / פיצוץ) של המערכת שהספק עומד לפני קריסה? יש איזו דרך לחשב מתי אני עובר עומס שהמערכת לא יכולה לעמוד בה?

• 4 תגובות
    • 577 צפיות
  18. Started by maorsh18,

יש לי מעבד AMD ALTHON 64BIT +3200 הלוח הוא DFI LANPARTY ULTRA-D NF4 זיכרונות של OCZ עם תזמונים של 2.5-4-4-8 אני רוצה להעלות את התיזמונים אבל אני לא יודע איך או איפה אני משנה אותם בביוס .כי כאשר העלתי את מהיאות הבאס ל240 תוכנת הפריים95 הראתה לי ERORS אז אמרו לי שצריך להעלות את התיזמונים של הזיכרונות... תודה מראש

• 4 תגובות
    • 427 צפיות
  19. Started by SHAKED286,

שלום לכולם אני מתכנן הזמנה מחו"ל בקרוב ורציתי לקנות קירור לזיכרונות... חשבתי על אלה http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=54_43&products_id=27558 אבל אנ ילא יודע אם הנמחיר זה לצלעה קירור אחת או לזוג אם מישהו מוכן לבדוק את זה אני ישמח. עכשי ואם אני קונה את זה http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=54_43&products_id=26362 זה בא ללא הצלעות נכון ? אשמח לשמוע את דעתכם ענל הצלעות קירור האלו ואשמח אם תענו לי על השאלרות תודה רבה ושבת שלום שקד

• 4 תגובות
    • 855 צפיות
  20. Started by HeaT-SinK,

הקריסטל אורב ? האייסברג ? מה הכי טוב ? (מאווררים {לא סיטפייפ} לא חייב מבין ה2 שהזכרתי) לפי דעתכם ?

• 4 תגובות
    • 456 צפיות
  21. שלום לכם.. עשיתי OC לכרטיס המסך שלי Geforce 8600GT אלו הם נתוני הסטוק טמפ' מנוחה: 48c - 54c Core Clock: 540Mhz Shader Clock: 1188 Memory Clock: 400Mhz אז ככה.. העלתי את תדר הליבה ל 620Mhz ואת תדר הזיכרון ל 410Mhz הכרטיס הגיע ל83 מעלות אחרי כמה דקות של מאמץ אבל לא עשה שום בעיה אלה אני הפסקתי אותו(מפני שחששתי שהכרטיס ינזק). יש לציין שאני עם קירור הסטוק של החברה Twin Tech תמונה של הכרטיס: תמונת מסך: העלתי את התדרים עוד טיפה ליבה: 650 זיכרון: 420 ואחרי בערך דקה של מאמץ התחילו הבהובים כאלו מוזרים במסך והייתי חייב לעשות ריסטרט למחשב בכדי לגרום להפסקתם.! יש לציין שהטפ' לפני ההבהובים לא הגיעו ליותר מ 80 מעלות במאמץ.. רציתי לדעת מה פשר ההבהובים והאם הטמפ' …

• 4 תגובות
    • 723 צפיות
  22. Started by americium,

תוך כדי שיטוטי בנט נתקלתי במכירה זו באתר ebay: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=40158&item=2781394590&ssPageName=STRK:MEBWA:IT#ebayphotohosting לכאורה מדובר בכרטיס Radeon 9500Pro רגיל בהחלט אבל הבעלים טוען שהוא הצליח לצרוב לתוכו את הביוס של Radeon 9700 למרות שבתמונה אפשר לשים לב שהזכרונות אינם בצורת L. אני זוכר שאתר xbitlabs היה מספר כתבות בנושא והסבירו שם שניתן להפוך Radeon 9500Pro ל-Radeon9700Pro רק אם הזכרונות בצורת L לא? אם מישהו קרא או יודע אחרת אשמח לדעת, זה מעניין.

• 4 תגובות
    • 586 צפיות
  23. אני עדיין לא בטוח שזה יהיה i7 8700k או אחר אם ייצא בזמן הקרוב. המארז שנבחר הוא r6 . ראיתי את nzxt kraken x62 , שהוא נראה טוב או x52. גם corsair h100i v2 נראה כאופציה טובה. מי מהם יתאים טוב יותר למארז הנ"ל , ויהיה עדיף ושקט יותר? אם מכירים עוד אופציות טובות , אני אשמח לשמוע.

24. Started by bah10,

טוב לא בדיוק "רותחים" התקנתי את הHARDCANO II ואת אחד החיישנים הצמדתי לאחד הזכרונות הטמפרטורה עומדת על 40 מעלות וזה נראה לי גבוהה מידי מדובר על זכרונות RDRAM של KINGSTON זה הגיוני?

• 4 תגובות
    • 745 צפיות
  25. Started by ORrrr,

*היה כבר את זה אבל נעלו אותו שלום! רציתי לבקש עזרה בקשר לכרטיס המסך שלי, המחשב שלי הוא: AMD Athlon XP 1700+ Hynix 256MB DDR 266Mhz Inno3D GeForce2 mx200 64MB Creative SoundBlaster PCI64 רציתי לדעת בקשר לאוברקלוקינג של הכרטיס מסך, אני לא הולך לשים את כל צלעות והאורב וכל מה שהיה כתוב בכתבה ההיא על זה, ורציתי לדעת עד כמה אני יכול לעלות את ה MHz מבלי לגרום נזק לכרטים או לביצועיו (התחממות וכו') אני משתמש ב RivaTurner תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 770 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.