עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by nir.zamir,

היי, אני מתכוון לעשות OC למעבד E4400 או E4300. קראתי את המדריך באתר ועוד כמה מדריכים וגם חיפשתי בפורום אבל פשוט לא הצלחתי להבין: 1. האם יש מדריך OC שמסביר גם על תזמונים ומתחים? מצאתי את זה אבל לא ממש הבנתי: http://forums.hexus.net/showthread.php?t=103676 2. האם תמיד נדרשים לשנות תזמונים של הזכרון? ומתחים? בהנחה שאני אקנה זכרונות TWINMOS 800mhz האם אני אדרש להתעסק עם זה? תודה רבה לכולם! ניר

• 5 תגובות
    • 576 צפיות
  2. Started by giloman,

יש לי פנטיום4 200 באס וזכרונות של 400 MHZ DDR הכל פועל כמו שצריך ..... אני רוצה OC אבל ביגלל הזיכרונות אני מוגבל... אז חשבתי לשחק ביחסים של המעבד והזיכרונות ... א': היחסים הם RAM/CPU אוCPU/RAM ב':אני צריך לעשות חישובים או שאני צריך לשחק עם זה עד שיוצא לי טוב? ג': אם אני רוצה להעלות את הבאס ב33 ושהזיכרון יהיה אותו הדבר אז אני צריך יחס של 33:1 כי אני יודע שהזיכרונות יכולים לסבול מגה הרץ אחד יותר ממה שהם יוצרו באמת זה ככה?? ד':אם אני משחק ביחסים אז יכול להיות שבלי שום שינוי חוץ מאיזה 1מגה הרץ אז הזכרונות יצתרכו יותר מתח כמו המעבד?

• 5 תגובות
    • 456 צפיות
  3. Started by trekbuff,

ברשותי כרטיס המסך הנ"ל. מחובר ללוח אם M57SLI-S4 של ג'יגה בייט עם מעבד amd 6000+ ומארז גנרי (). את בעיית התחממות המעבד פתרתי (בעזרתכם) באמצעות arctic freezer 64 pro (היה עם קירור סטוק ב 55-65 מעלות במצב idle ועכשיו 41-44 !!) במצב מאמץ (משחק), כרטיס המסך מגיע ל 77-79 מעלות ובשלב זה יש קירטועים במשחק/במחשב. באם נתעלם לרגע מסוגיית סירקולציית האוויר (כרגע, המארז פתוח כל הזמן) - אלו אמצעי קירור מומלצים לכרטיס המסך - עומדים לרשותי ?? בתודה מראש

• 5 תגובות
    • 492 צפיות
  4. Started by aaviran,

שלום יש לי לוח אם מדגם Gigabyte GA-8IK1100 i875P והמאוורר שיושב על גוף הקירור שבק חיים. האם כדאי להחליפו במאוורר חדש? אם כן, מאיפה אני קונה מאוורר בגודל כזה? (הוא ממש קטן...)

• 5 תגובות
    • 760 צפיות
  5. Started by O-F,

רציתי לדעת לגבי המשחה טרמית איזה חברה מומלצת לקנות או שזה לא משנה? ולגבי מאוררים איזה חברה טובה לקנות? ואיך אני יודע איזה מאוור הוא פולט חום ואיזה מאוורר הוא מכניס קור? תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 508 צפיות
  6. או זה http://www.pch.co.il/docs/pd-1092957078.htm Zalman ZM-NB47J Chipset Cooler או זה http://www.pch.co.il/docs/pd259538761.htm Vantec Iceberq 3CCB-A1C VGA/Chipset Cooler מה עדיף ??? מה יתן לי קירור יותר טוב ?

• 5 תגובות
    • 659 צפיות
  7. Started by benasoor,

שלום לכולם?? רציתי לדעת האם יש הבדל בין המישחות הטרמיות? ואיזה מישחה הכי טובה(לפי מה שאני יודע mx2 של ארטיק קולר)? פשוט אבא שלי הביא לי מישחה מהעבודה שהם משתמשים על המכונות ואני רוצה לדעות אולי כדי להשים משהו אחר(לא למחשב שלי)? למשיחה שאבא שלי הביא קוראים: היא של חברת servisol והשם שלה: silcone heat sink compound תודה לכל העוזרים :yelclap:

• 5 תגובות
    • 848 צפיות
  8. Started by DorM,

אני אעשה את זה בעזרת חבר דרך המחשב ועם הקירור סטוק, אני מתכנן להביא תכרטיס מסך מ600 ל700. מה אתם אומרים על זה? אני צריך לחשוש ממשהו? יכול להיות בעיות?

• 5 תגובות
    • 508 צפיות
  9. אני קונה מארז של צ'יפטק בצבעים שחור וכסף עם חלון ורצתי ליפות אותו עם אורות וזה אז מה כדאי לי לקנות?? אל תתייחסו לכסף.... ברור שלא יצא 1000 שקל אבל אל תחשבו כל שקל אם הוא שווה או לא... אני לא עושה ש-ו-ם אוברקלוק.... בכלל לא רק אורות תנו לי המלצות לדברים שייפו את המחשב גם מבפנים וגם מבחוץ...תודה לכולם.... בינתיים חשבתי על הדברים הבאים: קתודה כחולה, חוט ניאון כזה שיש בפנדה למרות שאני עדיין לא כל כך מבין מה הוא עושה ואשמח אם תסבירו לי, הגרילים היפים בצורה של האשה, איזה מאוורר צבעוני הכי כדאי לקנות לדלת??

• 5 תגובות
    • 789 צפיות
  10. Started by -R-E-L-,

GA-MA78GM-S2H v1.1 AMD Athlon 64 X2 5600+ @ 2.9ghz ATI Radeon HD 3850 WDC WD2500KS הצילום הוא לאחר מאמץ של שעתיים ב GTAIV. כל השאר נראה לי תקין. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 674 צפיות
  11. Started by Trance,

עד כמה ההבדל ביניהם שווה את המחיר (ראיתי שיש בינהם הבדל בעוצמה השאלה עד כמה ההבדל שווה את הכסף )? האם גם Thunderblade יש לו גמפר שאם לא משנים את המהירות ידנית אז היא אוטומתית מקסימלית ? לגביי ה fun bus בכסף שיחסף מהבדל בינהם ניתן ליקנות Fun bus שישלוט ב כל ה 4 מאוורים (אני מתכננן מודינג כרגע יש לי מקום רק 2*120 ומתוכננן תוספת של 2*80 )

• 5 תגובות
    • 714 צפיות
  12. אוקיי אז ככה... ברשותי מעבד פנטיום 4 1.5ghz ואני בזמן האחרון סובל מבעיות חום רציניות. אני לא יכול לשחק במשחק מעל רבע שעה מבלי שהתוכנה של החיישן תקפוץ לי עם הודעה של overheated ואני מתכוון לטמפ' של 70 מעלות!!! הקטע הוא שעם מאווררים אפשר להוריד את הטמפרטורה באופן משמעותי, אבל הבעיה היא שיש לי ספק של 300w ונגמרו לי יציאות החשמל! אני כבר עשיתי פיצול אחד ואני לא רוצה להמשיך לפצל, גם אני לא רוצה לקנות עכשיו ספק חדש כי ספקים של 500w עולים בסביבות ה400 500 שקל (אני מתכוון למשהו טוב, כי להספקים כאלה צריך משהו יציב). לכן החלטתי לנסות לאלתר משהו, ככה שאני לא אהיה צריך לקנות כלום חוץ מהמאווררים עצמם. אם יש לכם עצות או אם מישהו כבר עשה ניסויים והצליח לקרר את המחשב, אם זה אפילו בצ…

• 5 תגובות
    • 638 צפיות
  13. Started by pc student,

יש לי לוחאם חדש של gigabyte יש עליו מטג הנקרא sw1 האם זה מטג העושה oc ?

• 5 תגובות
    • 709 צפיות
  14. Started by BigMs,

שלום רב, לפני כחודש קניתי מחשב חדש בחלקים והרכבתי אותו בעצמי תוך כדי קריאת החוברות המצורפות באופן יסודי. מפרט טכני: מעבד P4-3E GHz (800 FSB, L2 cache:1MB, HT, 90nm) לוח: Asus p4c800-e זיכרון 512 samsung מארז termaltake lanmoto מארז שעולה 800 שקל מקורר היטב. במארז יש לי פאנל שמראה לי את החום לפי החיישן. אני יכול להתקין את החיישן בכל נקודה אפשרית. קראתי בחוברת של termaltake שאם רוצים לדוגמא לדעת את הטמפרטורה של המעבד , יש לצמיד את החיישן לגוף קירור של המעבד (heat sink) . לאחר מספר שעות מייגעות, הדלקתי את המחשב, הכל נראה טוב ושלם, עד שהגעתי לתפריט ב bios שמראה את הטמרטורה של המעבד. לפי ה bios הטמפרטורה נעה בין 58 ל 67 מעלות. זה נראה לי גבוהה מידי, אז ניסיתי להצמיד את החיי…

• 5 תגובות
    • 601 צפיות
  15. Started by Pika007,

איזו משחה יותר טובה לכרטיסי מסך? קיבלתי הרבה המלצות על ה MX1, ומה דעתכם? יתרון גדול שיש ל MX הוא שהעבודה לא מסוכנת כי המשחה לא מוליכה.

• 5 תגובות
    • 637 צפיות
  16. Started by Aviad Cohen,

שלום לכולם, אני מרכיב מחשב מחלקים וצריך לוח אם שיתאים להמהרה בינונית+ בטווח מחירים של עד 650 שח. האוברקלוקינג יהיה למעבד i5 4690k ואם צריך גם אשקיע במאוורר מעבד Noctua DH-15. מבחינת האפשרויות הנוספות שאני צריך אז בגדול אין צורך בקרוספייר אם זה מוזיל עלויות, אפשרות ליציאת m2 לשימוש עתידי.. תחילה חשבתי שאני חייב לוח z97 והתלבטתי בין Gigabyte z97x-sli לבין MSI Z97S SLI Plus. אני מודע לכך ששניהם תומכים בקרוספייר למרות שזה לא מחוייב מבחינתי, אשמח לקבל המלצות ואף חוות דעת לגבי שני הדגמים המדוברים.

• 5 תגובות
    • 6.4k צפיות
  17. Corasiar 3200c2 256 rev 1.1 corsair 2700 512 c2 xtreme ddr 3000 512 xtreme ddr 2700 512 winbond 2700 512 BH-5 trancend 2700 256x2 הסיטים נבחנו בביתו של מישהו.. ולא כולם תפקדו כראוי לכן היום עושים זאת אצלי עדכנים בערב. הימורים? עכשיו אני רץ על 512x2 dual ddr ב170x2 = 350

• 5 תגובות
    • 755 צפיות
  18. היי לכולם ותודה שנכנסתם ... אני מתלבט די הרבה זמן אם לקנות מערכת קירור מים ובסוף החלטתי שכן .. עכשיו אני מתלבט איזה ... אני מחפש משהו שקט , בעל אחוז פגימה(נזילה לדוגמא) נמוך מאוד מאוד , ושישפר את הביצועים תמורת הכסף הרב שהוא עולה ... קראתי באתר מאמר על הAquariusII http://www.thermaltake.com/products/AquariusII/aquariusII.htm שהוא שקט , קל להרכבה אבל לא משפר את הביצועים ברמה דרסטית כמו Danger Den ... מחירו כ119 דולר עכשיו ראיתי את ההשוואה שלו לדיינג'ר דן ונכנסתי לחטט באתר שלהם ... אבל לא מצאתי תמונות ושום מידע על שיפור ביצועים רעש וכו' אבל יתרון שהוא מקרר את הכרטיס מסך מה שלא ראיתי באקווריוס אם מישהו יוכל להגיד לי מה מומלץ לקנות ? ולמה ? אני מתכנן לקנות קיט שלם …

• 5 תגובות
    • 559 צפיות
  19. מעבד E7200 לוח אם G31 שלוש ג'יגה קינגסטון עשיתי אוברקלוק ל3.00 והכל עבד טוב העלתי אותו ל3.16 ועשיתי בדיקת מאמץ וזה הראה לי שגיאה בcore#0 משהו כזה דרך אגב.. מדובר בתוכנה occt

• 5 תגובות
    • 563 צפיות
  20. Started by fidelcastro,

מה אתם אומרים? ABIT NF7 AMD XP 1700 dut3c jiuhb 0303xpmw 512DDR - 2x256 twinmos 400MHZ XpertVision RADEON 8500LE COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - white 200*10 בOC...

• 5 תגובות
    • 767 צפיות
  21. אתם יכולים בבקשה להביא לי תמונות של מאוררים\מתאמים אלו . כי אין לי מושג איך רושמים מולקס באנגלית.

• 5 תגובות
    • 616 צפיות
  22. אני עכשיו בתהליך בניית פאן באס.. הסופר לד של המתג הראשי שלי נשרף ... ): אוקיי סתכלו על התמונה הזאתי עכשיו התסכלו על המתג הראשי..מכיוון שנשרף לי הלד הכחול של המתג הראשי אז אני אקנה בקרוב חדש.. אבל האם אני יכול בנתיים לשים את הנגד בלי הלד ולא יהיו בעיות? ובעתיד אחרי שאני אקנה את הלד אני אוכל לחבר אותו ישר בלי להוסיף נגד..(שזה יחסוך עבודה קשה..).. אז האם זה יעבוד? תודה רבה, בנצי! :

• 5 תגובות
    • 527 צפיות
  23. המפרט שלי פעל עד עכשיו בתצורה הבאה fsb:333mhz vcore: 1.3125 (שבפועל נותן רק 1.26) memory:833mhz, 2.1v, 4-4-4-12 במצב זה הטמפ' של המעבד במאמץ ביום חם גג 53 מעלות החלטתי שאני רוצה להתקדם יותר והעלתי ל- fsb:366mhz vcore: 1.325 memory: 733mhz, 2.1v, 4-4-4-12 כמו כן על פי המלצה שקראתי העלתי את ה PCI משהו ל-100 המחשב עובר פוסט (מציג 3.3ghz) אבל עושה ריסט בשלב עליה ראשוני של הווינדוס בגלל שהמחשב נתקע רק בווינדוס אני לא רוצה לעשות יותר מידי ניסויים כדי למצוא מה הבעיה אם מישהו יוכל לעזור לי לדעת במה להתמקד אני אשמח יתכן שהספק שלי בעייתי? הוא נותן 300w במסילה של 12v המתחים ללא סטיות כמעט... תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 575 צפיות
  24. שלום אני שוקל לקנות תא המארז ולהחליף לו את המאווררים לפי הסידור הבא בדלת שני מאווררי 80 מ"מ נשלטי טמפרטורה שאחד יכניס אוויר והשני יוציא http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4405 בגג מאוורר 80 מ"מ שיוציא אוויר איזה מהבאים מתאים להוצאת אוויר והכי טוב http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4897 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4900 מלפנים מאוורר 120 שיכניס אוויר ומאחור אחד שיוציא אוויר איזה משנייהם מותאם להוצאה ואיזה להכנסת אוויר? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4902 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4899

• 5 תגובות
    • 711 צפיות
  25. כאשר הם פועלות המעבד בעיקרון 90 אחוז מהזמן ב2600GHZ ולא 4GHZ רק שהוא מזהה תוכנה חזקה (משחקים לדוגמא) הוא רופץ חזרה לאובר קלוק של 4GHZ הקטע שאני כל הזמן ממזער (אם זה משחק לדוגמא) ורואה שהוא לא תמיד על 4GHZ ..קופץ ..יורד ..קופץ ..יורד הרעיון שהוא יזהה משחק שדורש הרבה מעבד (BF2) ולא ירד מהאובר קלוק אפילו לשניה - הרי אז מה עשיתי בזה ? בקיצור מה הולך כאן ? איך אני אומר לו שעל כל משחק לא יירד לדפולט אלא יישאר ב4GHZ וייתן לי את המקסימום וכאשר אחזור לסביבת ווינדוס שיוריד ויחסוך בחשמל . ? תודה .

• 5 תגובות
    • 663 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.