עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by rank,

אני יודע שהOC זה שינוי ההגדרות בביוס ... עכשיו השאלה היא האם הפירמוט מאפס את ההגדרות בביוס ? . אם כן אז כדי לי לפרמט את המחשב לפני הOC ?!

• 4 תגובות
    • 653 צפיות
  2. Started by kentaro,

שלום, אני בקרוב מזמין שני קירורים למחשב שלי אחד "120 ultra extreme" ואחד HR-03GT אני רוצה ממכם המלצה ל 2 מאוררים שיתנו לי הכי הרבה ביצועים ושקט אחד 120MM ואחד 92 MM תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 653 צפיות
  3. אוקיי, הגעתי ליעד השמרני של האוברקלוק שלי. מעבד 2.8, זכרונות 800 4-4-4-12. הכל עובד פיקס ושורד כל בדיקת מאמץ. מצורפים נתונים על המערכת בזמן מנוחה, לקוחים מהתוכנה אוורסט. שני דברים מדאיגים אותי קצת: טמפרטורת לוח אם וטמפרטורת דיסק קשיח. לגבי לוח אם - החלפתי לא מזמן לוח אם מASUS P5K SE ל-GIGABYTE DS3L. האסוס נתן לי טמפרטורות קרירות למדי, הג'יגהבייט, מאז שהגיע, עובד על טמפרטורות גבוהות יותר. הוא גם נוטה להתחמם בעוד האסוס שמר על יציבות מבחינת חום. מבחינת ביצועים הג'יגהבייט עובד מושלם וחלק. לגבי הדיסק הקשיח - מוזר מאוד, במארז ג'נרי הוא היה קריר יותר בעשר מעלות בממוצע. במארז הנוכחי, שמתוכנן להכיל כמות גבוהה של דיסקים קשיחים ולצנן אותם היטב, הוא מגיע לטמפרטורות הגבוהות הנוכחיות. …

• 2 תגובות
    • 653 צפיות
  4. אני כרגע עובד עם מקלדת פתוחה אני בדילמה... האם לתלוש את הדיודות (לדים) או יש דרך אלגנטית יותר להסיר אותן ולשים במקומן משהו..

• 4 תגובות
    • 653 צפיות
  5. Started by adlanm,

והאם צריך עוד משהו חוץ מהשלט והאינפרה אדום שלו

• 2 תגובות
    • 653 צפיות
  6. Started by zzroni,

שלום לכם. קניתי לוח + מעבד פנטיום 2 400mhz slot 1 על המעבד יש צלעות קירור גדולות אבל אין מאוורר. המוכר אמר לי שזה עובד ככה - בלי מאוורר. האם זה נכון ? אולי יש למישהו גם מעבד כזה ויגיד לי אם באמת אין עליו מאוורר ? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 653 צפיות
  7. שלום לכולם, יש לי מעבד AMD 1700XP , הבעיה איתו היא שהוא מתחמם מאוד מהר (הממוצע שלו הוא 61 מעלות בקירוב) וזה בלי שיש לי אוברקלוקינג או משהו כזה. בזמנו אמרת לי שהבעיה היא בקירור של המעבד ולכן החלטתי לקנות ערכת קירור חדשה. על מה אתם ממליצים, מה הדבר הכי טוב שאני יכול לקנות לו (חוץ מקירור על בסיס מים - אני לא מעוניין בזה). ודרך אגב, האם ביחד עם ערכת הקירור מגיעה גם המשחה הטרמית או שאותה אני צריך לקנות בנפרד? תודה

• 5 תגובות
    • 653 צפיות
  8. יש לי 9800NP וחשבתי אולי לעשות לו קצת OC הבעיה היא שאני לא יודע אם כדאי כי אני לא יודע אם הוא חם או לא אז איך אני ידע מה המעלות ואם כדאי לי לעשות OC? ד''א המעלות של המחשב הם: CPU 45 Board 36 תודה

• 7 תגובות
    • 653 צפיות
  9. Started by shloosh,

בדקתי ב- sisoft sandra וזה אומר לי שהטמפ' היא 52 מעלות, זה בסדר???? מה שהיא רושמת זה זה: HD/Aux temperature 52.0 C מה זה בכלל אומר????? נראה לי שזה ההארד דיסק,יש לי maxtor 40 gb 7200rpm !!! נ.ב זה גם אתמול היה ככה,זה לא עבר את ה-52! אבל אולי זה מסוכן??? טמפ' המעבד-43 מעלות! board- 39 מעלות

• 2 תגובות
    • 653 צפיות
  10. Started by NEO...,

אנשים אני לא יודע מה לעשות אחרי שאני מעלה את מהירות הבאס הכרטיס קול שעל הלוח מפסיק לעבוד המפרט הוא:: pentium 1.8 gigabyte 8pe 667 pro 256 ddr 2700pc kingston geforce 2 32 mb 7100 t אם משהו יודע מה זה יכול להיות או איך לפתור את הבעיה אז תעזרו לי עוד דבר אני כיביתי עכשיו את הכרטיס בביוס ושמתי vibra 128 אבל אני חושב שזה דפוק(למרות שזה עובד)

• 3 תגובות
    • 653 צפיות
  11. Started by SensatioN,

שלום, אתמול עשיתי OC ממש קטן ל333 , אחרי זה אני ניכנס לוינדוס בודק מאמץ עם Prime95 וזה עושה לי Error אחרי כמה שניות , למה זה ? וגם עם Orthos תמונות מהביוס: http://img213.imageshack.us/img213/1779/img1844ab4.jpg http://img225.imageshack.us/img225/8006/img1845ep2.jpg http://img149.imageshack.us/img149/5108/nbav6.jpg אני רוצה להגיע ככה ל3200 400x8 איזה הגדרות ומתחים הכי מתאימים לזה ? המחשב שלי: e6400 + tuniq tower p5b delux g.skill 2gb 800mhz PK 7950gt corsair hx520w

12. Started by orleans,

אני מניח שהניטור ב-BIOS הוא המדוייק ביותר. אבל אם אני מעוניין לנטר את מתח המעבד בחלונות ותחת עומס משתנה האם התוכנה SpeedFan נותנת קריאות אמינות ל-Vcore1 ו-Vcore2 או שה-CPU-Z עדיפה עליה?

• 1 תגובה
    • 653 צפיות
  13. Started by lmlm,

יש לי מאורר אחד של 120 מצד ימין ליד הספק שהוא מוציא אוויר ואחד שחסום (לפי דעתי) ע"י ההארד דיסק הוא 80 ומכניס אוויר ככה שכל זרימת האוויר כנראה נדפקת והוא מכניס פחות אוויר, האם להזיז את ההארד דיסק מעל המאווור (אפשר לראות בתמונה) או להשאיר ככה וזה לא מפריע כמו שאני טוען? ועוד שאלה: עד כמה יתשפר לי הטמפ' וזרימת האוויר כאשר אני החתוך את הזכוכית (יש לי חלון) ואני אשים מאורר 120 שמכניס. (או שכדאי מוציא?) שאלה אחרונה ;D האם יש עוד איפה להזיז את החוטים ולשפר את הזרימה או שזה המקיסמום ?(תמונה) תודה לכל העוזרים [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 653 צפיות
  14. Started by ashkenazone,

לאחר חיפושים למוד שכזה שהעלו רק תוצאות של פורומים גרמניים שמחפשים מוד שכזה, מצאתי מוד עיפרון [XS] לP5WD2. מכיוון שהוא והP5LD2 חולקים את אותו וסת מתח ניתן לעשות את אותו מוד על הP5LD2, מה שכולם מחפשים. הייתי שם תמונות של עצמי [אבל אחותי שכחה את המצלמה איפשהו בעזה.. ס'א.] בכל מקרה, בתמונה: באדום - MOSFETS - טרנזיסטורים שמבקרים את כמות המטען החיובי והשלילי [לא חשוב] - כשהם מתחממים קורה Vdroop לכן לקרר אותם זה חיוני בכחול - בקר המתח שעליו בעצם נעשה את המוד - הוא מתרגם את המתח מ12V הסטנדרטי לכמה שהמעבד דורש. מצרכים: Asus AI-Booster ולעניינים: גשו ללוח אם כך שהכיתוב על הבקר קריא [אנגלית = משמאל לימין ואותיות לא הפוכות כמובן]. תסתכלו לכיוון הרווח שבין הפין השלישי מימין…

• 2 תגובות
    • 653 צפיות
  15. Started by mongoL---,

שלום, לאחר שניסיתי את כל האפשרויות הקיימות בקירור על ידי מאווררים למיניהם המסקנה היא שלא ניתן להוריד בצורה משמעותית את טמפרטורת המעבד, שלא נדבר על שאר חלקי המחשב. כיום טמפרטורת המחשב ( לאחר ניקיון יסודי - מריחת משחה טרמית איכותית, גוף קירור Thermalright XP-90, מאוורר Vantec ThermoFlow 80MM Smart( לאחר 4 ימים שעבדתי עם Vantec Tornado 80MM Case Fan, הגעתי למסקנה חותכת כי בעקבות הרעש, בן אדם לא מסוגל להשאר נורמלי עם דבר כזה ). זה לא נתן לי כלום, כל הנסיונות דיי כשלו היות ומדובר בתופעה חיצונית ( ניסיתי גם עם מארז פתוח כמובן ), אבל התנאים בחדר שלי מעט קשים במיוחד בחודשים האלו, הטמפרטורה לא יורדת מ- 49 מעלות בזמן מנוחה, בזמן משחקים אני פוחד להסתכל. ( ביום שתפסתי אומץ זה הגיע ל-…

• 6 תגובות
    • 652 צפיות
  16. Started by Normal,

שלום קניתי מחשב חדש לפני חודש! ויש לי 1GB זיכרון 667 - מעבד E6300 וכרטיס מסך Point of view 7600gs 256mb יש לי 2 שאלות בבקשה עזרה! 1) הטמפרטורה שמראה לי הדריבר של NVIDIA אתם יודעים הצהוב הזה אז הטמפרטורה שהוא מראה היא 78 מבנוחה שלא הפעלתי משחק איזה 4-5 שעות. זאת הטמפרטורה הנכונה או שמה לעזאזל קורה פה תציעו לי משהו תודה. נב: הדריבר הכי חדש והדירטקס הכי חדש. 2) הסיבה שבכלל בדקתי את הטמפרטורה בכלל היא שבNEED FOR SPEED MOST WANTED על רזלוציה של 1024X768 ועל האיכות הכי גבוהה כולל פילטרים - מי שמכיר את המשחק. הוא יעני בסיבובים קופא לרגע ממש ממש בקושי שמים לב אבל זה מפריעה. אולי זה אמור להיות ככה תודה בכל מהקרה ובבקשה עזרה - נב: אצל חבר שלי זה לא קופא ככה כאילו חסר איזה פראים או …

• 11 תגובות
    • 652 צפיות
  17. Started by matteo,

אוקיי אני כמעט בטוח שהשאלה נשאלה אל תעירו לי" תריץ חיפוש" "זה פעם המאה..." אם למישהו מכם בא לענות אני יודה לו מאוד אני קונה כרטיס מסך EVGA 6600GT agp יפה אני מבין שעד כאן ברור חחח אני רוצה לקנות מאוורר לכרטיס כי אני מתכוון לעשות אובר קלוקינג אז ככה חשבתי על זלמן vf700 אבל נראה לי שהוא לא יספיק כי המהירות סיסובים לדקה מגיעה למקסימום 2650 לכן אני מחפש משהו שיתאים לכרטיס זה ויביא ביצועים גבוהים מ 2600 rpm אל תביאו לי את fatal1ty הוא יקר לדעתי ואני לא זקוק ללדים שלו שמעלים את מחירו תודה רבה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 652 צפיות
  18. טרנספומר חדש + tr2 עם משחה חדשה ננוטרום 2 אתלון 64 +3200 קלוהאמר אז היה לי 50-49 מעלות ו59-64 מעלות במאמץ עכשיו 37-40 מנוחה 45 מאמץ בקרוב תמונות של הטסנרסומר

• 1 תגובה
    • 652 צפיות
  19. Started by sgsg,

חיברתי לוח חדש למחשב ישן (GA-7n400S-L) והתקנתי עליו מעבד ( ATHLON XP 2400) הקירור (VOLCANO 9) עם MX1. עד עכשיו מהירות המאוורר הייתה נקבעת ידנית - ככה שרוב הזמן הוא היה מהיר ורועש כדי לא לקחת סיכון. היום כשחיברתי, החלטתי לנסות לחבר את החיישן שמגיע עם הערכה של הוולקנו כדי שמהירות המאוורר תיקבע אוטומטית. בדקתי ב SPEED FAN והטמפ' שזה מראה לי די גבוהה (תמונה), והמאוורר מסתובב לו בכיף על מהירות בינונית וגם הרוח שהוא זורק היא קרירה (מדידה עם היד). החיישן שהתקנתי דבוק לחלק התחתון של המעבד, כך שהוא אמור לתת את הדיוק הכי טוב. אני יודע שבלוחות של ג'יגה בייט יש קטע עם החיישנים, אבל הטמפ' מופיעה לי בכל תוכנת מדידה (AIDA, EVERST, SANDRA, SPEED FAN). זו הבעיה המוכרת של ג'יגה בייט או שאנ…

• 8 תגובות
    • 652 צפיות
  20. שלום אני מנסה לסחוט מהמערכת קצת יותר, הורדתי מכפלת מעבד ל9 ותדר ל236 מה שנותן 236X9=3.000MHz והמחשב עלה יפה. אבל עם מכפלת מעבד ב8 ותדר של 300MHz הוא סירב לעלות... רציתי לשאול אם זה הלוח שלא יכול לעמוד בתדרים הגבוהים או שזה משהו אחר ? הזיכרונות על 177MHz ככה שהם לא המגבילים. תודה

• 5 תגובות
    • 652 צפיות
  21. Started by tulicooli,

מזה ה74 מעלות בspeedfan? יש מצב זה הכרטיס מסך?

• 4 תגובות
    • 652 צפיות
  22. מישהו יכול לסמן בתמונה של הלוח איפה נמצא הPWM Area ולהעלות את התמונה לפה? כי המקום דיי חם ואני רוצה לראות איפה זה בדיוק ומה אפשר לעשות שם מבחינת קירור...

• 5 תגובות
    • 652 צפיות
  23. Started by k_700,

אהלן, יש לי את הטרנספורמר עם המאווררים המקוריים שלו, הרעש ממש בלתי נסבל. ניסיתי לבצע חיפוש על הנושא הזה ולא מצאתי. מישהו יודע או מכיר דרך להחליש את המאווררים?

• 7 תגובות
    • 652 צפיות
  24. Started by Guarding angel,

ערב טוב לכולם עשיתי C@ לכרטיס שלי מסוג GF6600DP GIGABYTE מ500@400 ל615@430 וכאשר אני רוצה להעלות למעבר ל620 בזכרונות הוא מראה לי סימן קריאה במשולש צהוב (אזהרה) אם אני אעבור את המהירויות של הזכרונות מה יקרה? למשל 640-630? ארטיפקטים? ושאלה נוספת: הבנתי שבריווה טיונר ניתן להפוך את הכרטיס מ6600 ל6600GT הכוונה שבתצוגה הוא יראה 6600GT במקום 6600 רגיל איך עושים את זה? אפשרי עם תמונות? (למה אני רוצה לעשות את זה? בשביל ניסוי קטנטן)

• 4 תגובות
    • 652 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.