עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by NiMo1771,

אין לי בעיה להגיע ל4.4ghz, אבל ברגע שאני מעלה את המכפלה ל45 המחשב נתקע בstarting windows, גם אם אני מוסיף 0.3V מעל המתח ששמתי בשביל 4.4ghz קראתי שבשביל תדרים יותר גבוהים צריך להפעיל את pll overvoltage וזה באמת עובד, הווינדוס עולה והמערכת עוברת מבחני יציבות הבעיה היא שהמחשב לא נדלק על הפעם הראשונה. אני לוחץ על כפתור ההפעלה במארז ואני רואה את המאווררים והנורות על הלוח אם נדלקים, אבל המסך נשאר שחור ואחרי כמה שניות המחשב נכבה (המאווררים והנורות נכבים). אחרי כמה שניות הוא מדליק את עצמו מחדש ואז שוב קורה מה שכתבתי למעלה. ככה זה מספר פעמים עד שבסוף הוא מצליח להידלק. מישהו נתקל בבעיה הזאת?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by NiMo1771,

המפרט בצד יש לי בעיה עם האוברלוק ב2500k ל4.4ghz אין שום בעיה להגיע, המערכת הפעלה עולה והוא גם "שורד" מבחני מאמץ ניסיתי 4.5ghz. במקרה הטוב המחשב נתקע בטעינה של מערכת ההפעלה, במקרה הפחות טוב אפילו לפני אפילו עם vcore 1.4v זה לא עולה, למרות שעם 4.4ghz אני על 1.3v ויכול להיות שעוד אפשר להוריד מתח (לא ניסיתי בינתיים) ההגדרות בביוס: cpu clock ratio [45x] rael time [enabled] turbo [disabled] C1E [disabled] c3/c6 [disabled[ cpu thermal monitor [disabled] EIST [disabled[ bi directional prochot [auto] load line calibration [enabled] cpu vcore [1.3-1.4v] אני יודע שהלוח אם הזה לא ממש טוב לאוברקלוק, אבל זה כבר מוגזם..

• 30 תגובות
    • 4.4k צפיות
  3. חברס פעם ראשונה שלי... אז ככה יש לי פה: p5q deluxe e2180 gskill 1000MHZ TRUE 120 אני לא ממש מצליח לעבור את ה2500 MHZ ואני שואף לסחוט כל MHZ שאני יכול מהמערכת אנא עיזרו לי לנצל את המפרט עד הסוף

• 11 תגובות
    • 809 צפיות
  4. שלום לכולם ויום טוב. ברצוני להיות עם התדר הנוכחי שאני נמצא בו (2800 MHZ ) אך לעבוד כשהזיכרונות פועלים בתדר של 667 .. אני משתמש עם הקירור Big Typhoon VX פרטים : מה אוכל לעשות בנידון ?

• 0 תגובות
    • 414 צפיות
  5. Started by ZivX,

אני לא מצליח להוציא את המאוורר של המעבד. אין שם ברגים או משהו. זה מאוורר מקורי של אינטל. פנטיום 4. פשוט מתחת למאוורר יש שכבה נדיבה של אבק אני רוצה לנקות. איזה עוד מידע אתם צריכים? יכולים לעזור? תודה. ודרך אגב, מה זה הבלוק ברזל הזה מתחת למאוורר?

• 2 תגובות
    • 504 צפיות
  6. יש לי קרור(478) COOLERMASTER DIA-8JD3B-99 עכשיו איך אני מיציא אותו? יש שתי ידיות ברזלך אז נראה לי שאני צריך למשוך אותם למעלה אבל ניסיתי חזק אבל זה לא מצליח מה לעשות?

• 4 תגובות
    • 513 צפיות
  7. צריך עזרה לגבי היטסינק עקשן ביותר על צ'יפסט בGA-7DXR. אני ממש לא רוצה להשתמש בהקפאה כאפשרות אחרונה...

• 32 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. האלן ככה:אני אמור לקבל מערכת חדשה,ניסיתי בנתיים להמשיך את ה OC למעבד הנוכחי AMD4600. עד עכשיו יכולתי להוריד את הזכרון ל 533. הוספתי עוד סטייק של זכרון (1 גיגה 667 עובד בדואל)הכל ניראה בסדר יותר מהר תזמונים נראו כי השתנו לטובה. אך שאני מ 667מןריד ל533 אני לא מקבל פוסט ויש צפצוף ארוך. בבדיקת יציבות המעבד עובר את הבדיקה (רבע שעה ככה )ושאני מצרף את הזכרונות הוא ישר קורס.על מהירות 667 סטוק ,ב OC הוא מגיע ל 700+(אז אני מאמין שזו הבעיה) רעיונות התקבלו בברכה

• 0 תגובות
    • 471 צפיות
  9. שנה טובה לכולם, לפני כחודש קניתי את הכרטיס Sapphire 4850 Toxic ואני לא יודע בדיוק על איזה מהירות המאורר שלו עבד אבל במצב idle הוא היה מאוד שקט. בימים האחרונים אני שומע את המאורר כל הזמן, לא משנה מה המחשב עושה, ומבדיקה עולה שהמאורר עובד על כ 1850 סל"ד והכרטיס בחום של 50C. ניסיתי, בעזרת CCC, להגדיר את המאורר על 47% (הכי נמוך שאפשר) ולא היה שום שינוי במהירות הסל"ד. ניסיתי גם לערוך את קובץ הפרופיל (בצורה ידנית הכוונה) וגם - שום שינוי במהירות המאורר. גם עם RivaTuner ניסיתי להגדיר את המאורר על 20% - ושוב, שום שינוי. אני עם Vista x64 SP2 עם כל הדרייברים האחרונים (וניסיתי גם להסיר אותם ולהתקין מחדש..) לוח אם - Gigabyte MA770-UD3. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בעניין.. חג שמח !

• 1 תגובה
    • 508 צפיות
  10. המעבד שלי רייזן 5800X הסטוק שלו אמור להיות 3200 מגהרץ. הזכרונות 3600. מחשב חדש כשהורכב נפתח הXMP והוא עובד רוב הזמן על מינימום 3600 ומדי פעם גם יותר. כשמפעיל כרום זה מעלה מיד את הטמפרטורה של המעבד ( אחת הליבות שלו) בכ 7-8 מעלות , מה ששמעלה את מהירות מאוורר הקירור למעבד ( b quiet drk pro 4) למקסימום עם רעש חזק. קורה גם מדי פעם תוך כדי גלישה, במעבר לטאב/אתר חדש. ניסיתי לבדוק אם אוריד את מהירות השעון ל 3200 הוא זה יתחמם פחות ויפתור את הבעיה. ניטרלתי את ה XMP אבל המהירות נשארה כמקודם. אגב, בדפדפן כמו אדג' זה לא קורה לי, אבל כל הדברים שלי על כרום ואני כבר רגיל אליו.

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  11. שלום לכולם , יש ברשותי מעבד mmx ישן , על המעבד מודבק היטסינק שברצוני לחבר לכרטיס מסך , ניסיתי להקפיא את המעבד ולהפשיר אותו מספר פעמים , ומשכתי בכוח , אבל ההיטסינק פשוט לא יורד ולא מראה שום סימנים של סדיקת הדבק הטרמי. אם יש לכם שיטה יותר מוצלחת לסדיקת המשחה או הוצאת ההיטסינק אז פרטו לי עליה בבקשה , (לא איכפת לי מהמעבד , אבל עדיף שישאר אחרי ההתעללות תקין ).

• 5 תגובות
    • 614 צפיות
  12. Started by EzE126,

התקנתי AC FREEZER 7 PRO במטרה לקרר את המעבד ולעשות OC קטן אבל הטמפ' נשארה דומה למה שהיה קודם כשהמאוור המקורי של אינטל היה (למרות שעכשיו המחשב הרבה יותר שקט). הסרתי את המאוורר ושמתי משחה טרמית חדשה AC MX-2 (רק למקרה שמה שהיה על המאוורר היה MX-1 ) ועדיין הטמפ' לא זזה. המעבד הוא E6400 המארז הוא HEC 6920 יש שני מאווררי 120 אחד מקדימה ואחד מאחורה (אחורי NOCTUA והקדמי Yate Loons) על הכרטיס מסך יש מאוורר AC Accelero X1 הטמפ' של המעבד כרגע כשהדבר היחיד שפועל הוא הEXPLORER היא 55 מעלות כשכל ליבה היא 47 מעלות וזה נע ככה למעלה ולמטה לוח האם ב42 מעלות קבוע הכרטיס מסך ב45 מעלות HDD נח לו ב34 מעלות כל המאווררים פועלים בשיא עוצמה - ספק ENERMAX Liberty 400 - 1200RPM …

• 11 תגובות
    • 845 צפיות
  13. שלום, אתמול רציתי לנקות את הקירור של המעבד ואת המשחה הטרמית מהמחשב P4 שיש לי בבית. עכשיו פירקתי את הקירור בזהירות, ואז ניקיתי ומרחתי משחה חדשה והחזרתי את המעבד לתושבת, לאחר מכן אני נסיתי במשך שעתיים להכניס את הקירור לחורים שבו המקלות האלה צריכים להיכנס, ולא הצלחתי וכמעט שברתי שם חתיכות פלסטיק שאמורות לתפוס אחרי שהן נכנסות לחורים. עכשיו מה שמוזר לי זה שעשיתי את זה כבר כאשר החלפתי את הקירור סטוק ל AC FREEZER 7PRO והכל הלך חלק ועבד יופי. וניסיתי לחבר את הקירור סטוק בחזרה ובהתחלה נראה שהוא נכנס בקלות ואז גיליתי שכל הפלסטיקים שלו נשברו. אז אני עם ה AC ממש נזהר שלא יישבר כלום, מה אני אמור לעשות? הוא לא מוכן להיכנס לחורים שם וזה ממש מעצבן.

• 2 תגובות
    • 705 צפיות
  14. המפרט שלי מופיע בתמונות בנוסף כשאני נכנס לביוס לא מופיעים לי המסכים של ההעלאת תדר וכו'... מישהו יודע למה? טמפ' מעבד בזמן עבודה 100% 62-63 מעלות... שואף לOC צנוע [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 385 צפיות
  15. אני לא מצליח להיכנס ל MS-DOS כדיי לצרוב ביוס חדש. ניסתי בכל דרך אבל לרוב הוא מציג NDLR או משהו חסר... הפלופי מת גם אז דיי בעייתי אני מנסה דרך הרד דיסק אחר... מישהיו יודע איך ניתן להיכנס לMS-DOS ללא סיבוכים? *מישהו יכול להכין דיסקט BOOT בXP ולשלוח את הקבצים שנוצרו? לעלות לכאן: www.mytempdir.com

• 1 תגובה
    • 658 צפיות
  16. Started by ORrrr,

שלום, כרטיס הג'יפורס 8600GT של ג'יגהבייט בא כברירת מחדל על GPU: 600MHz Memory: 720MHz ומכאן ניתן להסיק שהוא מומהר מהמפעל. עכשיו ברצוני להמהיר אותו עוד טיפה לראות מה גבול היכולת שלו אבל ניתקלתי בבעיה. גם ב nTune וגם ב RivaTuner 2.06 אני לא מצליח להעלות את התדרים. איך שאני עושה Apply זה חוזר בחזרה ל לברירת מחדל ולא משנה עם אני מקטין או מעלה ב מגה הרץ 1. יש מצב שהוא נעול מבחינת אובר קלוק?

• 5 תגובות
    • 672 צפיות
  17. האם יתכן שלא ניתן על מהירות הסיבוב בעזרת תוכנה?? ורק דרך הביוס ששם זוהי שליטה חלקית בלבד? ניסיתי מספר תוכנות כגון SPEED FAN אך לא הצלחתי אם אף אחת עזרה..... :-\

• 2 תגובות
    • 756 צפיות
  18. מה אפשר לעשות על מנת להסיר את המשחה הטרמית מהכרטיס ומהגוף קירור עד כה ניסיתי עם אלכוהול, ולא הלך.

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. טוף... מפרט ניתן לראות מצד ימין. החלטתי לעשות אוברקלוק למעבד עם קירור סטוק בהנחה שבכל זאת אפשר להוציא ממנו משהו. העלתי את ה-HTT ל-205, הרצתי את Prime95 לכחצי שעה ואז העלתי שוב בחמש וחזרתי על הבדיקה. כשניסיתי להעלות בעוד חמש, ה-BIOS לא הגיב ועשה ריסט כל 10 שניות. ניסיתי להוריד את מהירות הזיכרון ל-2/1.88(CPU/11) ולהעלות את ה-HTT ל-211 וזה עבד עד שהפעלתי מחדש את המחשב. הביוס שוב עה ריסטים. ניסיתי גם להוריד את ה-HT(למרות שלא אמורה להיות לזה השפעה במהירות כזו נמוכה) אך לא הייתה לזה שום השפעה. הביוס שלי מעודכן ומתח המעבד הוא 1.4-1.45. אי-אפשר לשנותו משום מה(לוח צולע). לא עברתי את 55 המעלות בבדיקות כך שזה נראה לי דיי מוזר. החשד שלי שהלוח פשוט גרוע -.-' כרגע אני 210MHz ללא מחלקים…

• 14 תגובות
    • 785 צפיות
  20. האוברקלוק הוא לכרטיס מסך. הסטוק של הכרטיס C-513 ו M-792... אם הזיכרון אין לי כלכך בעייה אבל אני חייב להעלות את הליבה עוד! פשוט חייב, יש קירור ויש הכל. פשוט מה שקורה שאם אני מפעיל משחק כשהליבה מכוונת ליותר ממה שרשמתי, אחרי 2 שניות שהוא עולה המחשב ניתקע ונדרש ריסט. הMhz המירבי שיכול להעניק הכרטיס בתחום הליבה הוא 770 אני חייב להגיע לפחות ל690-700

• 3 תגובות
    • 531 צפיות
  21. רכשתי לאחרונה כרטיס מסך-gigabyte windforce hd 7950. התחלתי לעשות לו oc וראיתי שאין באפשרותי להעלות מעבר ל 1100mhz,ניסיתי בכמה תכנות והאופציה חסומה בכל אחת מהן.(חושב לי להדגיש שהבעיה היא לא יציבות בתדר מעל 1100mhz,או טמפרטורה אלה אין לי את האפשרות הפיזית להעלות את התדר מעל זה). השאלה שלי האם המצב הזה קבוע ואי אפשר לשנותו? אם אפשר לשנותו,כיצד? לצרוב bios של חברה אחרת לכרטיס? חשבו לציין שבmsi afterburner אפשרתי את מצב unofficial overclocking אך ברגע שמעלים מעבד ל1100mhz המסך מתחיל לרצד ואני חייב להוריד את התדרים חזרה ולהוריד את הunofficial overclocking. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לפתור את הבעיה,שכן זה בזבוז של הכרטיס שהוא אוברקלוקר מצוין ולא יכול למצות את הפוטנציאל המלא של…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by JSK,

שלום, קניתי את הכרטיס (את המספרט אם יכולים לראות בצד- ה7900GS שם זו טעות). בקיצור, אני לא מצליח להעלות בליבה עם ATI TOOL. האמת שאני לא צליח להעלות בכלל בATI TOOL אז אני מעלה עם הקטליסט בזיכרון (אני עומד על 1470 עכשיו) בכ מקרה אני פשוט לא מצליח לעשות כלום עם ה ATI TOOL ועם הקטליסט רק להעלות בזיכרון. בכלל יש לי בעיות עם הכרטיס כי בלי OC הוא מוציא רק 8.4K ב05 (זו בעיה שאני לא יודע לפתור- הכרטיס פשוט לא ציג את היכולות שהוא מסוגל). בכל מקרה, אם יש למישהו פתרון לבעית ה OC או לבעית ה 3DMARK שלי הייתי שמח אם הוא היה רושם כאן. תודה

• 2 תגובות
    • 520 צפיות
  23. אני רוצה להתחיל לעשות OC, אבל המכפלה אצלי עומדת על 9, ואני לא מצליח להעלות אותה למכפלת המקורית שהיא 9.5. יש לי מעבד E7200, וכשאני לוחץ על האפשרות להעלות זה רושם לי Max:9 Min:6, איך זה הגיוני? לפי הנתונים של INTEL המכפלה המקורית אמורה להיות 9.5. תודה לעוזרים =]

• 4 תגובות
    • 581 צפיות
  24. המערכת שלי היא: Q6600 ASUS P5K-E CORSAIR 2GB 800MHZ CL4 XMS2 HD RADEON 3870X2 BigTyp VX 120 gigabyte posiedon enermax noisetaker 485W המעבד על 3.45 בBIOS המתח על 1.6 המעבד מקבל מתח 1.5 על פי OCCT. עכשיו אני רוצה לעשות עוד, כשאני מעלה במתח ב BIOS ל1.6125 המעבד מקבל על פי OCCT 1.6.... אני רוצה להגיע למתח 1.5500, איך אני עושה את זה?

• 0 תגובות
    • 380 צפיות
  25. Started by psycho,

הגעתי לבאס 215 אבל כרגע אני תקוע על מכפלה של 9.5 ברגע שאני מעלה אותה ל10 המחשב לא עולה בכלל או שעולה רק אחרי משהו כמו 20 שנית ועם מהירויות דיפולט (הגדרות הביוס נשארות אותו דבר). ניסיתי להעלות מתח למעבד ל1.85 - לא עזר. העליתי מתח לצ'יפסט ל1.8 (1.6 בדיפולט) - לא עזר. אני מקווה שהבעיה לא בזיכרון כי החלפתי אותו ממש לא מזמן. מה עושים?

• 0 תגובות
    • 495 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.