אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני לא בטוח אם זה הפורום המתאים, אבל אתם מתעסקים בקירור אז אולי יצא לכם לשחק עם הheatsink ותוכלו לעזור לי. לא מזמן אח שלי הוציא את מאוורר הCPU והheatsink (לצורך בדיקה כלשהי) מהמחשב שלו, והכניס אותם חזרה. לאחר התהליך הנ"ל המחשב לא עלה (המחשב נדלק, המאוורר מסתובב והכל אבל אין שום פלט למסך). המחשב נשלח לתיקון (100 שקל, כנראה משהו טיפשי) וחזר עובד. היום אני ביצעתי את אותה הפעולה (הוצאת והכנסת הheatsink), ושוב אותה בעיה בדיוק. מכיוון שפעמיים הבעיה הופיעה בצורה זהה לחלוטין, אני די בטוח שמדובר בחוסר הבנה בסיסי מצידנו, כנראה בתהליך ההכנסה חזרה של הheatsink. אני לא רוצה לבזבז 100 שקל נוספים על "תיקון" כשאני בטוח שזה משהו פשוט, אבל אין לי מושג במה מדובר. הייתי שואל את הטכ…
-
- 6 תגובות
- 600 צפיות
-
-
למעבד I3-540, נחוץ קירור שקט ככל הניתן (לא יבוצע OC). חשבתי על Arctic Freezer 7 Pro Rev.2, או על Scythe Katana 3. (המחשב יושב במארז SONATA III) איזה משניהם יותר שקט? האם יש מעבד אחר שעליי לקחת בחשבון? (בטווח המחירים הנ"ל) תודה.
-
- 1 תגובה
- 742 צפיות
-
-
שלום לכולם החלפתי קירור לכרטיס מסך והגעתי לתוצאה הזאת ורציתי לדעת אך היא יחסית לכרטיס שלי ?? ומשום מה אני לא מצליח לעלות את התוצאה ל ORB... מישהו יודע למה ?? תודה מראש. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 9 תגובות
- 627 צפיות
-
-
אני מעוניין לקבל פרטים מה מהרכיבים ובמה צריך לשים לב שבונים מערכת קירור מים לא מזמן קניתי מחשב חדש עם I7-930 ASUS SABERTOOTH עם מארז V-6 היעוד של המערכת ומה שחשוב לי זה קירור של 8 ההרדסיקים איך מתחילים ?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הכ"מ מתחמם יתר על המידה.. מעבר לזה, המאורר שלו מושבת וכך גם המאורר הראשי של המחשב.. שניהם ישנים וזקנים, בני 4 שנים.. בכלאופן, רציתי פתרון קירור זול, שלא מצריך קניית מאוררים שבסוף אני אצטרך להפטר מהם אם אני אקנה מחשב חדש משהו של "עשה זאת בעצמך", קניית קרח יבש ולעשות איתו משו.. דברים בסגנון
-
- 1 תגובה
- 455 צפיות
-
-
יש לי באוורסט 2 טמפ' : אחד של ה CPU ואחד של הSYSTEM לכמה הSYSTEM אמור להגיע במאמץ?? כי הוא הגיע לי ל 42... ואני לא יודע מה המקסימום שהוא אמור להגיע... אם צריך מפרט אז הנה: Field Value CPU Properties CPU Type Intel Pentium 4HT CPU Alias Northwood HyperThreading CPU Stepping D1 Engineering Sample No CPUID CPU Name Intel® Pentium® 4 CPU 2.60GHz CPUID Revision 00000F29h CPU Speed CPU Clock 2780.06 MHz (original: 2600 MHz, overclock: 7%) CPU Multiplier 13.0x CPU FSB 213.85 MHz (original: 200 MHz, overclock: 7%) Memory Bus 213.85 MHz CPU Cache L1 Trace Cache 12K Instructions L1 Data Cache 8 KB L2 Cache 512 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed) Motherboard Properties Motherboar…
-
- 9 תגובות
- 691 צפיות
-
-
הלוח (מופיע במפרט שלי, MATSONIC.....) אין בו אפשרות לשנות באס, פשוט כלום ! יש משהו שפאשר לעשות בנידון חוץ מלקנות לוח חדש (שגם ככה בקרוב אני מחליף מחשב) ???
-
- 6 תגובות
- 830 צפיות
-
-
קיבלתי לוח אם ישן\חדש אני יכול להמהיר את המעבד,אבל עד כמה מומלץ להמהיר? המעבד שלי הוא P-4 1.6Ghz 400FSB ,ןאם נגיד אני משתמש ב 100% מה CPU במשך כמה שעות טובות (אני משתמש ב SETI@HOME) אז גם עד כמה? אם אני מעלה את ה FSB ל 101 במקום 100 הוא ישר קופץ ל 1.16-1.20Ghz ,אני לא מחפש המהרות רצחניות רק בתחום הסביר\הבטוח. תודה.
-
- 1 תגובה
- 682 צפיות
-
-
הובכן נכון להיום יש במחשב שלי 8 מאווררים כולל המאוורר של המעבד שניים מהחדשים שהוספתי כוללים גם תאורה ציבעונית אחד מהם בה יחד עם הפנאל הצדדי החדש שלי שכולל כמובן חלון. הובכן סדר המאווררים הינו כך: אחד על המעבד (פנטיום 4) אחד בספק הכח אחד מתחתין 80 מ"מ שמוציא אויר אחד מתחתיו גם כן 80 מ"מ שמכניס אויר אחד 80 מ"מ על הפאנל הצדדי שמוציא אויר אחד 120 מ"מ בבסיס המארז שמעלה אויר קר כלפי מעלה שניים 80 מ"מ בחזית המארז. אחד 120 מ"מ בראש המארז בערך באמצע שזורק אוויר קר כלפי פנים המארז. הובכן אשמח לשמוע דעת על סידור המאווררים שלי? ושנית כיצד אני יכול לטפל בבעית חוטי החשמל המרובים שיש לי?
-
- 4 תגובות
- 664 צפיות
-
-
משהו לא ברור ל איך יכול ליהיות שעלתי רק את ה קלוק SPEED של המעבד וקצת HTT וכתוב לי פתאום שיש צריכה יותר גבוה של חשמל ... אני לא נגעתי בכלל בחשמל :\ האם זה צריך ליהיות כך ? [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 616 צפיות
-
-
-
שלום לכולם. היה לי על המעבד(AMD2000,לוח-ג'גבייט VAX) וולקנו 7+ ועכשיו החלפתי ל-Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 Cool Mod CPU Cooler for AMD,השאלה שלי היא האם המאוורר החדש מתאים לתושבת או איך שקוראים לזה איפה שהוולקנו 7+ ישב? אני פשוט מכניס אותו וזהו או שדרוש שינוי ועוד שאלה היא האם המאוורר הזה יותר גדול מהוולקנו 7+?
-
- 6 תגובות
- 897 צפיות
-
-
אני מבין אם אין לכם כוח לקרוא הכל אבל לפחות תענו על שאלה אחת-שתיים..... המעבד שלי מקבל מתח של 1.4-1.41 זה בסדר? יש לי תוכנה של ABIT-OC GURU שדרכה אני יכול לשלוט בVCORE(מתח למעבד) ושם כתוב 1.3875 V....ובביוס כתוב שבמעבד מקבל 1.41.... זה תקין? המאוורר של המעבד מסתובב בקצב של2600-2750 RPM....זה תקין? אמרו לי פעם שהוא צריך להסתובב בקצב של 3200 RPM.... הטמפ' של המעבד שלי גבוהות(55-80-במאמץ ובמנוחה), אך כנראה זה בגלל שניקיתי אתמול את המעבד ולא שמתי משחה טרמית....איזו משחה אתם ממליצים לי לקנות? (אמרו לי שZALMAN עם המברשת-כמו טיפקס-הכ טובה והכי נוחה...והיא עולה 59 כולל משלוח...כדאי?
-
- 2 תגובות
- 501 צפיות
-
-
מטרה של ה-OC: להגיע עם מעבד P4 2.4A FBS533 למהירות 2.7GHZ -/+. תקציב: עד 450 שקל. אני מאוד רוצה שהיה מהחנות הזאת http://www.optimasys.co.il/TohenMainF.asp?idd=5&cat=MainboardforIntel תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 565 צפיות
-
-
אבל לצערי אני לא מוצא את האפשרות בביוס. מישהו יכול לעזור לי?
-
- 2 תגובות
- 477 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לקירור הכי טוב שיש לסוקט AM2 עד 600 שקל. עשיתי חיפוש וכל ההצעות היו די ישנות - הרבה השתנה מאז. היה תרד אחד שאני המלצתי למישהוא על ה-BT אבל הרבה ממליצים על אחרים. אשמח להצעות, בתודה מראש, MuTaTiO.
-
- 16 תגובות
- 991 צפיות
-
-
אחרי הרבה החלפות ועוגמת נפש, במזל טוב יש לי מחשב שעובד, ועובד טוב. החלפתי לוח אם ושבבי זיכרון, המפרט החדש מעודכן. עדיין לא נגעתי בכלום מבחינת אוברקלוק למעט נעילת ערוץ PCI-E והנמכת יחס זיכרונות ל1:1. אני רוצה לעשות אוברקלוק צנוע שמתאים לקירור של המערכת. בעיקרון, אם אני מצליח לייצב את הזיכרונות על 900 MHZ ועוד לסחוט מהם CL4 - יצאתי גדול. גם אם אני אצליח לעשות את זה "רק" ב-800 MHZ - דיינו. לפי כל זה המעבד אמור להגיע ל2.8 ב-800 ול3.15 ב-900. הוא כבר עבד על יותר מזה, עם הקירור הנוכחי. (רק יצויין שהזכרונות אמורים להגיע לתזמוני CL4 ב-2.1 וולט, כרגע הם בסטוק 1.8 ) השאלה שלי היא בעצם: איך? מה לעשות קודם? להתחיל להאיץ את המעבד לאט לאט, להגיע לתדר שאני רוצה ואז לשנות את המתח לזכרונו…
-
- 0 תגובות
- 480 צפיות
-
-
גיליתי שאני עומד לשלם 390 ש"ח על מאווררים וSK7 אז יש אולי פתרון קירור מים זול וטוב? איך לדוגמא Evercool EC-WC-101? בכמה מסתכמות העלויות של מערכת קירור מים HOME MADE?
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המעלות בחדר לא ממוזג , קירור למעבד AC PRO 7 V2 +הוספתי מאוורר 120 של TK בדופן הצדדי שיתן אויר לכיוון כרטיס המסך + לוח האם. רוני
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך CHAINTECH GEFORCE4 MX440 - 128MB הוא מגיע רק עם היטסטינק בלי מאורר אני מרגיש שהוא מתחמם יותר מידי לטעמי יש שתי אביזרי קירור שהמליצו לי אליהם: קריסטל אורב של חברת טרמלטק ו- Vantec IceBerq 3CCB-A1 http://vantecusa.com/iceberq_copper.html השאלה שלי היא, האם הVANTEC יכול בכלל להתחבר כמו שצריך לכרטיס כמו שלי ומה אתם אישית ממליצים לי (דרך אגב אני גם מעדיף שיהיה משהו יפה ואסטטי יש לי חלון במארז לא רוצה משהו מגעילול כזה שיהרוס ת'יופי) וכמובן שקטטטטטטט זה משהו שמאוד חשוב לי (ואין לי בעיה להוריד את הגריל מהקריסטל העיקר שישתוק..) רועי.
-
- 5 תגובות
- 638 צפיות
-
-
היי, כמה המאוורר הזה באמת שקט? השקעתי המון כסף ב - sonata II. האם המאוורר הזה יאכזב אותי? תודה!
-
- 4 תגובות
- 561 צפיות
-
-
-
מוכרים אותו באותו סדר גודל של ה-BT, איך הוא לעומתו? הוא פשוט מצא קצת חן בעיניי, בגלל היופי המדהים שלו, וגם הוא מאוד משתלב במארז של GIGABYTE 3D-AURORA, שיש מצב שאני אקנה אותו... תודה לעוזרים מראש
-
- 1 תגובה
- 436 צפיות
-
-
צהריים טובים. ברצוני לרכוש מארוור למעבד 6750. חשבתי על Scythe INFINITY ו-BIG TYPHOON VX. מה לדעתכם הקניה השווה יותר? או שבמחיר 250 ש"ח אני יכול למצוא גוף טוב יותר? תודה.
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך של לידטק 6600gt במשחקים הטמפרטורה של הכרטיס היא 60 עד 66 מעלות זה טוב? עם לא מה עושים
-
- 2 תגובות
- 479 צפיות
-