אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
מישהו יכול לסמן בתמונה של הלוח איפה נמצא הPWM Area ולהעלות את התמונה לפה? כי המקום דיי חם ואני רוצה לראות איפה זה בדיוק ומה אפשר לעשות שם מבחינת קירור...
-
- 5 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב חדש עם מארז 6919 Super Midi Tower של HEC. כשאני מדליק את המחשב המאוור הגדול מאחורה מתחיל להסתובב ונכבה לאחר כמה שניות. האם הוא אמור להמשיך להסתובב? האם זה תלוי בטמ"פ? האם זאת תקלה?
-
- 6 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום,אני מתלבט בין שני גופי קירור , אחד של AC פריזר 7 פרו,(http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4399) ובין ZALMAN CNPS 7700 Cu (http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2595) הפריזר עולה 160 , והזלמן 270. יש לי סוקט 775 פנטיום D 820,אני לא עושה שום אוברקלוק,הסיבה היחידה היא שהמעבד מתחמם מאוד,והמאוורר זז על 900-1100 PRM,רק כאשר הוא מגיע ל-70 מעלות הוא עובד על 4000,וכאשר הוא על 65 הוא ממשיך לעבוד ב-900-1100. מה יותר מומלץ !?
-
- 11 תגובות
- 681 צפיות
-
-
אני מניח שהניטור ב-BIOS הוא המדוייק ביותר. אבל אם אני מעוניין לנטר את מתח המעבד בחלונות ותחת עומס משתנה האם התוכנה SpeedFan נותנת קריאות אמינות ל-Vcore1 ו-Vcore2 או שה-CPU-Z עדיפה עליה?
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
שלום יש לי TWINMOSS 400 מגה הרץ ממש ממש ישני נראה אפילו מהדור הראשון שיצא ה DDR 400 והחלטתי לעשות להם אובר- קלוק.. ב 205 מגה הרץ 1.7 מתח המערכת יציבה כמו סלע... אבל ב 210 יש לי לפעמים שגיאה ב 3D MARK ובכלל ב 215 יש תמיד שיגיאה ב 3D MARK השאלה אם העלת המתח ל 1.8 נגיד או 1.75 תעזור לאוברקלוק? או שזה משהו מסוכן שעדיף לא לגעת בו ו 205 זה המקסימום של הזיכרונות האלה על 2.5 CAS... יש לי לוח EPOX 8KDAJ תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
אחרי שהדיון הקודם נעשה בלאגן אחד גדול כך שלא ניתן להבין ממנו כלום החלטתי לפתוח אחד חדש. המעבד: Intel Pentium 4 3.0 Ghz Presscot 530 הקירור: AC Freezer 7 Pro טמפרטורות: מנוחה - 30, מאמץ 100 אחוז - 45 לוח אם: MSI 915P Combo זכרונות: שתי זכרונות של 200 מגהרץ 256 מגהבייט (512 סה"כ) אוברקלוק נוכחי: 210 FSB כפול 15 ביוס: אז ככה... המקסימום FSB שאני יכול להגיע אליו הוא 215, אחרי זה המחשב פשוט לא עובר את הPOST ניסיתי להעלות מתחים בצורה מתונה... למעבד 1.375 @ 1.475 וזה עדיין לא עזר, באותה מתינות ניסיתי להעלות מתחים גם לNB... שיניתי את הPCI לתדר של 33.3 ואת הPCI-E לתדר 101 כמו שהמליצו לי... אמרו לי שיתכן והבעיה היא בזכרונות... בEVEREST כתוב לי שהMEMORY SPEED עומד …
-
- 13 תגובות
- 681 צפיות
-
-
כרגע קיבלתי את המשחה הזאת מחבר, כדאי להשים אותה במקום מה שמקבלים עם הקירור Zalman 9500 led ? עד כמה היא תוריד את הטמפ של המעבד?
-
- 5 תגובות
- 681 צפיות
-
-
אני קונה מחשב שמגיע עם המעבד Q6600 שיושב על לוח אם GigaByte GA EP 43 DS3L וזכרונות ראם מבית G.Skill 2X2GB 800 MHz DDR2 4-4-4-12. הקירור למעבד שאני קונה יהיה Arctic Cooling Freezer Extreme. רציתי לדעת שני דברים: 1) האם אפשרי בכלל לבצע OC למעבד עם הנתונים הנ"ל או שאתם צריכים לדעת עוד פרטים כדי לענות לי על כך? 2) אם אכן אפשרי, לאיזו מהירות מעבד אני יכול להגיע עם OC בטיחותי אך בכל זאת משמעותי? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 681 צפיות
-
-
אהלן, רכשתי מאוורר קטן מדגם AF0029 של TT, הוא מגיע עם חיבור של 3PIN שאמור להתחבר ללוח האם. אני חיברתי כמו שצריך, אבל הבעיה שהלוח כנראה לא מזהה את המאוורר ובגלל זה המאוורר לא פועל. ניסיתי במחשב אחר, המאוורר עובד כמו שצריך. וגם ניסיתי לקחת מאוורר אחר ולשים אותו במחשב שלי, וזה נראה כתוצאה מחוסר זיהוי של הלוח אם. צריך להגדיר אולי ב-BIOS שיוכל להפעיל את המאוורר דרך הלוח? יש לך מושג מה עושים במקרה כזה? דגם לוח האם: GA-H61M-S2V-B3 אשמח לתשובה, אני מקווה שהכסף לא הלך לפח.
-
- 7 תגובות
- 681 צפיות
-
-
יש לי לוח ASUS P5B .. ואני רוצה לקנות קירור לצ'יפסט עד 120 ש''ח בערך.. איזה יש לכם להמליץ לי?
-
- 7 תגובות
- 681 צפיות
-
-
בשביל שהמסך LCD יעבוד צריכים סוללות,מי יודע איזה סוללות?עגולות קטנות,כסופות כאלה?כמו שמחברים למעגלים באלקטורניקה?
-
- 3 תגובות
- 681 צפיות
-
-
המעבד עכשיו נמצא באוברקלוק ל3000, FSB של 333,ומתח של 1.352,המעבד יציב לגמרי, הרצתי פריים95 במשך 10 שעות ולא היו בעיות מיוחדות. העניין הוא שהטמפרטורות גבוהות לטעמי, במנוחה הוא על 49 ובעבודה של כמה שעות תחת פריים הוא מגיע במקסימום ל73 בשתיים מהליבות שזה גבוה ועל הגבול. השאלה שלי היא אם אני אשאיר את המצב ככה אז המעבד יפעל בלי בעיה ולא יגרם לו נזק והוא יוכל לחיות כמה שנים טובות או שנגרם לו ככה במשך הזמן נזק בלתי הפיך וצריך לראות איך לטפל בזה(אם ע"י הורדת מתח מה שגורם למערכת להיות לא יציבה אצלי או פשוט ע"י הורדת הFSB).
-
- 7 תגובות
- 681 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למאוורר למעבד בסביבות ה 100 ש"ח (או פחות), בעל קירור סביר ורמת רעש סבירה. חשבתי על: Thermaltake Volcano 6CU, Aerocool Glacier, Themaltake Smart & Silent Volcano 9 מתוכנן קצת OC אבל לא רציני המעבד כרגע מגיע ל65C :-[
-
- 6 תגובות
- 681 צפיות
-
-
אז ככה... יש לי מארז Supertalent fulltower aluminium ואני מעוניין להחליף\להוסיף מאווררים ליעילים יותר ושקטים יותר כי המארז בא עם 2 מאווררי 80 ג'נרים שעושים הרבה רעש ופחות אוויר. חשבתי על הקיט של טרמלטק שבא עם 4 פאנים 80מ"מ +פאנבאס או השני שבא עם 2 של 80 ו2 של 120 למרות שעשיתי חיפוש עליהם בפורום לא היתה דעה מגובשת מספיק, עכשיו הבעיה שבמארז שלי יש 4 מקומות למאווררי 80מ"מ ו120 יהיה קצת בעיה. תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד AMD Phenom II x4 955 Black Edition (3.2 GHz) והקטע זה שהמכפיל שלו אמור להיות x16 ואז המהירות היא 3200 MHz אבל המכפיל כל פעם משתנה בין x16 לבין x4 ואז המהירות שלי היא 800MHz. (למרות שבביוס שמתי את זה על x16) איך אני מסדר את זה שיהיה קבוע על x16 ? ראיתי באיזשהו מקום שיש איזושהי אפשרות שאני צריך לבטל בביוס אבל אין לי אותה, אז הבנתי שצריך לעדכן את הביוס. יש לי לוח-אם Gigabyte 880GA-UD3H אבל הבנתי שעדכון ביוס זה דבר מאוד עדין ומסוכן, אז אני אשמח אם תנחו אותי. תודה רבה! עריכה: ביטלתי C1E וגם את הCool'n'quite וזה עדיין ככה..
-
- 3 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום לכולם, היום קניתי עוד 2 סטיקים של 4GB RAM,בשביל לחבר אותם אני אצטרך להוציא את גוף הקירור ומן הסתם למרוח משחה טרמית חדשה בדרך.. מדובר על המוגן 2,עכשיו יש לי מספר שאלות. אפשר לעשות את זה במארז? אני לא רוצה להסתבך עם הוצאת הלוח אם וכ"ו וכ"ו... כמה משחה לשים ואיך?
-
- 0 תגובות
- 681 צפיות
-
-
אז ככה, קודם כל בוא נתחיל בזה שאני לא אוהב רעש, אבל לא פאנט. שנית החדר שלי מאוד מאוד חם (מצופה כולו בעץ, אז בקיץ זה ממש סאונה). שלישית, אם אני מזמין מח"ול ישירות מהחברה היוצרת, ההפרש בין מערכת קירור מים ולבין מערכת רגילה כולל כמו תופסות שוליות הוא הפרוש שולי. מה אתם אומרים? כדאי ללכת על קירור מים? דיברתי עם החברה ב-Dangerden והמשלוח לא יוצר יקר מדי, ובנוסף גם המ"עמ מסודר מראש.. ככה שאין בעיות עם הקטע הזה למישהו יש ניסיון עם הערכות שלהם? הבנתי שהן בין הטובות ובהחלט ה-bencmark מרשימים. אני חושב על ערכה שכזאת: Blocks: Danger Den - RBX Danger Den Z-Chip Block (Intel 865/875) Maze 4 gpu + 8 Ram sinks + Artic Alumina (לGeforce FX) Pump: Danger Den DD12V-D4 עקר…
-
- 5 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שלום יש לי זיכרונות גנרים ואני עושה oc ואני חייב לתת להם מתח, עד איזה מתח מותר לתת להם שלא ישרפו ועד איזה מתח לא לתת להם, והאם זה בריא לעבוד עם המתח שאתם תתינו עבודה שוטפת ?תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 680 צפיות
-
-
עשיתי למעבד (Q9300) איזה OC קטן, מ-2.5 ל-3.0 בנוסף יצרתי מספר פרופילים עם RIVA, כדי לעשות OC גם לכרטיס המסך (8800GT ZOTAC), כשהעיקרי הוא core 700, shader 1696, mem 1000 שמבוסס על גרסת ה-AMP של הכרטיס. בשני המקרים מדובר על OC ללא קירור מיוחד, אלא כזה שמתבסס על קירור הסטוק. מבחינת טמפ', המעבד עומד על core 52, min 49, max 67. מבחינת כרטיס המסך, טמפ' ממוצעת ללא OC היא בסביבות 60 (מאוור על 30-40 אחוז) או 57 (מאוורר על 60 אחוז). במאמץ ללא OC (מאוורר על 100) אחרי שעתיים של COD4, הטמפ' הגיעה ל-72 מעלות. אני מניח שעם OC היא תגיע ליותר, אבל הבנתי שרצוי לא לעבור את ה-80 מעלות. בכל מקרה, חשבתי להחליף את מאווררי הסטוק של המעבד וכרטיס המסך באמצעי קירור טובים יותר, שמתאימים לאקלים הישרא…
-
- 2 תגובות
- 680 צפיות
-
-
האם צריך לעלות מתחים או בעיה אחרת. ?!
-
- 6 תגובות
- 680 צפיות
-
-
מכניס אוויר קר כדי לקרר את המאבד או מוציא אוויר חם מתוך המעבד? אני שואל כדי לדעת אם למקם אותו אל מול הזיכרונות או מול המאוררים של המארז..
-
- 8 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שלום לכולם, היום קניתי מחשב הכולל את המעבד הנ"ל. גוף הקירור שקניתי לו הינו AC FREEZER 7 PRO. כרגע לא מתוכנן אצלי OC. אך בעתיד (משהו כמו חצי שנה) אני ארצה לעשות לו OC הקירור הזה יספק אותי? בתכנון רציתי לקחת את ה INFINITY אבל לא היה להם בהספקה אז ויתרתי והלכתי על ה 7 PRO. תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 680 צפיות
-
-
המעבד שלי מסוג 2500+ מובייל.. עובד כרגע על VCORE 1.45 המתח של הלוח- nforce = 1.61V יש לי לוח אפוקס 8rda3+... בתוכנות כמו סנדרה זה מראה לי שהמתח של המעבד הוא 1.61 וגם ב CPUZ רשום שה VOLTAGE הוא 1.61... מה קורה פה ? ולמה זה מראה גם שזה גבוה מדי למעבד שלי... ?
-
- 0 תגובות
- 680 צפיות
-
-
יש לי 9800NP וחשבתי אולי לעשות לו קצת OC הבעיה היא שאני לא יודע אם כדאי כי אני לא יודע אם הוא חם או לא אז איך אני ידע מה המעלות ואם כדאי לי לעשות OC? ד''א המעלות של המחשב הם: CPU 45 Board 36 תודה
-
- 7 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שלום לכם.. אני חדש כאן והתרשמתי לטובה ומקווה להמשיך להתרשם.. יש לי בעייה, יש ברשותי מחשב Intel Pentium 4 3.2 1mb LGA775 Asus P5GDC V-Deluxe A-DATA 256Mb X2 (סה"כ 512) במצב של עבודה על המחשב, כלומר אינטרנט, ומוסיקה ברקע.. המעבד יושב על 50 מעלות הזכרון על 32 יש לי מארז פול טאוורר עם המאוררים הבאים: * לספק שלי יש 2 מאווררים אחד ששואב אוויר מהתחית שלו (איזור המעבד) ועוד אחד שמוציא אוויר מאחורה כרגיל... 1) 80 מ"מ פשוט בחזית, שמכניס אוויר... 2) 80 מ"מ פשוט מתחת לספק, שמוציא אוויר... 3) 80 מ"מ פשוט מעל הספק, שמכניס אוויר 4) 80 מ"מ פשוט תפוס בקומבינה, שזורק על כיוון המעבד אוויר... 5) מאוורר של אינטל סטנדרתי של מעבד פנטיום 3, תפוס על הנורטברידג' 6) מאוורר קטן קטן, על עוד איזשהו …
-
- 10 תגובות
- 680 צפיות
-