עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני מרכיב כעט מערכת חדשה שאמורה לעבוד בסביבת עבודה שקטה מאד. מדובר בשימוש לתיכנות כבד וגרפי חלקי עם השארת אפשרות למשחקים מדי פעם אך בהחלט לא גיימר מושבע. 2500K + Mugen II + Antec P183V3 + Z68 Board. עיקר החשיבות היא שהמערכת תהיה שקטה. השאלה היא האם ללכת על קירור פאסיבי משהוא כמו Gigabyte HD6770 (GV-R677SL-1GD) או Sparkle GTS 450 Passive או שלקחת כרטיס רגיל ולהוסיף לו VGA Cooler (או שיש בכלל כרטיסי מסך בחוזק זה שהם שקטים מספיק?) המלצות על פתרונות יתקבלו בברכה.

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  2. Started by myjunkmail0000,

הכרטיס מסך שלי התחיל פתאום לעשות רעש ממש מעצבן... פתחתי את המחשב וניקתי את כולו מאבק כולל הכרטיס מסך... אבל הוא עדין רועש, אם אני עוצר את המאורר של הכרטיס מסך עם האצבע אז הכל שקט אבל כך הוא ממש רועש מה אפשר לעשות? יש לי HIS X1900XT ודי קשה ל"שמן" את המאוורר תמונות http://hothardware.com/Articles/HIS-X1900XT-IceQ3-Dual-DLDVI-VIVO-512MB/?page=2 מה אפשר לעשות אני כבר מתחרפן...

• 4 תגובות
    • 690 צפיות
  3. Started by Walter Samuel,

שלום לכולם, יש לי את הeVGA 7800GT 256MB עם קירור סטוק ומהירויות סטוק והוא יושב על 80 מעלות בערך במאמץ של 10 דקות בATI Tool artifact scan. הדברים שניסיתי לעשות ע"מ לשפר את המצב, ולא עבדו: *דרייברים שונים - כולל הבטא האחרון. *ניסיון לניקוי הכרטיס מאבק ע"י רוח (אחרי הוצאתו מהמארז) + ניקוי המארז והמאווררים של המארז מאבק. *הפעלת המאווררים של המארז על MAX. *המאוורר של הכרטיס מסך עובד כמו שצריך, אין עליו אבק והוא מסתובב. יש לי מארז Thermaltake Soprano שבו יש מאוורר 120MM מקדימה שמכניס, מאוורר 120MM מאחורה שמוציא, ומאוורר 92MM בדלת שמכניס. הכבלים במארז מסודרים בצורה טוב ואין הפרעה למעבר של האוויר. אשמח לעזרה ותודה רבה לעוזרים :-*

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by rikimaru,

אז ככה בזמן מנוחה לפי EVEREST ליבת הכרטיס ב-57-59 מעלות, הזיכרונות ב- 67-70 מעלות, עכשיו בזמן מאמץ (עם משחק כמו SUPREME COMMNADER) הטמפ' קופצות: ליבה 87-90 מעלות וזיכרונות גם כן 87-90 מעלות שוב לפי EVERST, אני חייב לציין כי גם המעבד לא מראה טמפ' טובות מאחר ובזמן מנוחה הוא על 37-39 מעלות ובמאמץ על 44-47 מעלות שוב ע"י EVERST (בהתקנת המעבד השתמשתי ב-AS5), עוד דבר שמציק לי (מקניית המפרט שיש לי) הוא שלפי uGuru מאווררי המארז עובדים על 460-960 RPM (יכול להיות שישנה תוכנה לשליטה בהם?), האם זה מצב תקין?! לפרטים על האוורור שיש לי אז מדובר במפרט שלי.

• 5 תגובות
    • 601 צפיות
  5. Started by שורטי,

החלטתי לקנות סיילנסר לכרטיס שלי והוא בדרכו אליי..... קניתי את הקרור הזה כי הכטיס מסך שלי רתח (X800XL) הוא היה על 70 מעלות.... האם התקופה שבה הוא רץ ככה פגעה בו???? (3 חודשים)

• 4 תגובות
    • 956 צפיות
  6. גם עם הזלמן VF700 הטמפ' לא משהו אז חשבתי לעשות לו איזה מוד בגב הכרטיס יש את המאווררים האלה שמוצאים אוויר מהמארז http://www.overclockers.com.au/techstuff/r_slotc1/ או אלה שבאים מהצד http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_634&products_id=4303 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_634&products_id=4304 http://www.2cooltek.com/archives/2coolpc.html עכשיו השאלה שלי היא מה עדיף מאוורר שיוצר את החום של הכרטיס מחוץ למארז ? http://akasa.ru/i/z/images/21116325050.jpg או שיזרוק עליו אוויר ? ואם כן מתחתיו או מהצד ?

• 9 תגובות
    • 802 צפיות
  7. Started by Shane McMahon,

שלום. יש לי כרטיס מסך Nvidia Point Of View 7300LE. אוורסט כותב לי שהוא עומד על 51 מעלות. הוא יכול להישרף לי?מה ניתן לעשות?!

• 2 תגובות
    • 510 צפיות
  8. תדר מקורי ליבה 459 @ 580 תדר מקורי זיכרונות 400 @ 404 אחרי זה הוא נתקע מראה צבעים מוזרים וכו... פלוס שלחתי לאתר היצרן של הלוח אם שלי GIGABYTE VM900M שאלה למה אין לי אפשרות לשנות תדרים למעבד והם אמרו שאי אפשר בלוח אם הזה... הגיוני? נ.ב אף פעם הכרטיס לא עבר 50 מעלות

9. Started by TARON,

ישלי כרטיס מסך X550 256 MBG 128 BIT עם אני נותן ל ATI TOOLS להעלות ולבדוק לו לבד יש אפשרות כזאת יש מצב שהכרטיס ישרף???????????...או משהו יקרה לו מבחינה שהיא בלתי הפיכה?? אני לא רוצה לישרוף אותו ???

10. Started by kobibo,

שחקתי בלא מעט משחקים והכל היה דיי בסדר אבל לא יודע למה ב FEAR הכרטיס מתחמם הרבה יותר ( 60 מעלות ) והמשחק לאחר זמן מסויים מקרטע.

• 1 תגובה
    • 471 צפיות
  11. Started by danieln9,

שלום רציתי לדעת מה זה כרטיס פיתוח הבנתי שזה משהו שמשהו שיושב בPCI ובישנים דSIAA או הסלוט הישן ששככתי איך הוא ניקרא. שאלתי השניה היא באיזו שפה מתכנתים את הכרטיס פיתוח בתודה דניאל נורמן

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by owen10,

מישהו יודע אם שווה לקנות את זה? אם זה באמת עובד? http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=SB-F2&Cat2Cat1ID=22&Cat2ID=286&aff=Zap

13. המהרתי את המחשב מ 1.8 2.4 כשאני מוסיפ וממהיר ל 2.7 באמצעות EASYTUNE כרטיס הרשת המובנה מפסיק לעבוד יש למישהו רעיון איך לסדר ? [attachment deleted by admin]

14. הנושא הועבר לפורום הזה ובצדק ולכן אבקש מכם לקרוא את העדכון שלקוח מהעמוד השני שם מפורטות השאלות שלי על פיזור החום במארז. (זה נראה ארוך אבל זה קריא מאוד. אני מצטער מראש ומבקש שתקראו כדי שתבינו את השאלה שלי) אני מסתכל על מבנה המארז שאני רוצה לקנות (NZXT HUSH) ומיקום המאווררים בו. אני מסתכל על כיווני הזרימה האפשריים של האוויר בתוך המארז הזה. אני מסתכל על מיקום המאוורר בכרטיס המסך ועל כיוון הזרימה של החום היוצא ממנו. ומה אני מבין מכל זה? - המאוורר הקדמי מכניס אווויר פנימה - אחלה בחלה! - על גוף הקירור של המעבד (שאותו אני אקנה) יש מאוורר משל עצמו שזורק אוויר דרך גוף הקירור אל המאוורר שבחלק האחורי במארז ומשם החוצה לעולם. - המאוורר שעל כרטיס המסך זורק אוויר למטה שנתקע …

• 31 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by liordavid,

מעוניין לדעת עוד על כרטיסי המסך החדשים - 8600 הבינוניים: 1. OC 2. השוואות במשחקים, 3DMARK.... יש מישהו שמכיר אתר טוב ???

• 2 תגובות
    • 504 צפיות
  16. בסדרת מדריכי האוברקלוק כתוב שכרטיס יכול להתרגל לאוברקלוק אחרי תקופה מסוימת: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=overclocking_part27 האם זה נכון? אם אני על אותו אוברקלוק כבר חודשיים - אני יכול להעלות את הרף?

• 5 תגובות
    • 564 צפיות
  17. Started by Tycoon,

למרות שההודעה הזאת מתיחסת לאלה שעשו וולט מוד לכרטיס מסך תרגישו חופשי גם אלו שלא עשו לשתף אותנו במהירות המקסמלית של הליבה שלכם מעניין אותי ואני בטוח שגם אתכם כמה הוציאו אנשים עם כרטיס מסך כמו שלכם מהליבה שלהם אני למשל עם כרטיס מסך 9800pro של גיגהבייט ליבה R350 378mhz לאחר וולטמוד הגעתי למהירות של 478mhz שיפור של 100mhz( איפה בני לעשות לי שיפור באחוזים שצריך אותו ;D ;D ;D) עם מתח של 1.97 וולט :bash: קירור של arctic cooling Ati silencer 1 אז ככה תהיו מאד מדוייקים לגבי הפרטים שאתם נותנים כמו: א. איזה כרטיס ב. שם ליבה ג.מהירות ליבה מקורית ומהירות ליבה מקסימלית ד.איזה קירור יש לכם ה. מתח מקורי (שלי היה 1.69v )ומתח שאיתו הגעתם למהירות שלכם אם בא לכם להוסיף …

• 38 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by W0lverine,

כרטיס מסך ראשון : geforce4 - 440mx - 128mb - chaintech כרטיס מסך שני : voodoo banchee - 16mb - creative שתי הכרטיסים הגיעו עם היטסינק בלבד בלי מאורר בלי כלום אז חשבתי שהם כנראה לא מתחממים, אחרת היצרנים היו מוסיפים שם עוד משהו בכל מקרה הכרטיס מסך ראשון בטמפרטורה סבירה שהוא רק בוינדוס תוכנות וזה 10 דקות בהפעלת משחק סטנדרטי הוא מתחיל להתחמם ! הוספתי לו מאורר קטן שהוצאתי מפנטיום 2, גם לא הכי עוזר, עדיין הוא מתחמם הכרטיס השני אין מה לדבר זה רק מחשב שרת לינוקס, כל מה שהוא מראה זה מסך דוס שחור עם כתוב לבן (קונסול..) ולא רק שההיטסינק רותח עד כדי כך שלא הייתי יכול לשים את האצבע עליו למשך יותר מ2 שניות בלי לדפוק צרחה כל הכרטיס רותח, גם שאני נוגע בקצה שלו שלא קרוב בכלל לצ'יפ הכרטיס …

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by itaysk,

אם אני מעלה את המהירות של ה BUS שלב אחד אחרי שהיא יציבה בו, מה קורה? אפשר להחזיר אותו למהירות נמוכה יותר? עוד משהו, כשמעלים את המהירות איך הזכרונות או הכרטיסים עובדים במהירות הזאת?

• 7 תגובות
    • 727 צפיות
  20. משהו בסביבות ה50 זה בסדר או שזה חם מדיי ויכול להזיק? המעבד מגיע בערך ל46-50 במאמץ גבוה... פשוט עכשיו חם רצצחח והמחשב שלי לא מי יודע מה יחסית להיום אז הרכיבים יותר מתאמצים...אני למשל משחק לפעמים בprey משהו כמו שעה וחצי והמעלות עולות...יש לי קירור טוב אבל דיי מאובק בפנים..בכל אופן הם לא עולות ליותר מ50~..

• 6 תגובות
    • 576 צפיות
  21. אהלן כאשר מכניס את המצב ל-(lock screen (CTRL+L מאווררי המארז שמחוברים על 3 פנים עוברים לעבוד בקצב RPM מקסימלי ונעשים ממש רועשים. אבל כשאני נכנס שוב למערכת, לאחר מספר דקות מרגישים שהם חוזרים ל-RPM סטנרדטי. למישהו ידוע למה זה כך?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום!אני חדש פה אז תסלחו לי אם אני שואל שאלות של בור כששום משחק עובד , המאוררים סבבה לא מרעישים כשאני נכנס למשחקים ...הם מתחילים להרעיש... בדקתי ומצאתי שהרועש היחיד הוא זה של המעבד מישו יוכל להסביר לי למה זה ככה ומה אפשר לעשות ? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 662 צפיות
  23. שאלה קצת מוזרה: יש לי מעבד 8400, כרגע על 3.6. טמפרטורת המנוחה שלו היא בסביבות ה38-39, מאמץ מלא 54-55 (לפי REALTEMP). לפני שעשיתי OC הטמפרטורות היו מושפעות מטמפרטורת הסביבה - הפרש של 3 מעלות בין היום ללילה (גם מנוחה גם מאמץ). אחרי OC ההפרש הזה נעלם והטמפרטורות נשארות אותו הדבר. נשאלת השאלה האם זה סימן טוב או רע? זה אומר שהאוורור של המארז לא מספיק טוב? (ואגב, אם זו הטמפרטורה כרגע, כמה אתם אומרים ניתן יהיה לדחוף את המעבד? לוח אם אביט E-35P, קירור מעבד TT MAX ORB)

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  24. איך זה הולך? אם המחשב כבוי כל הלילה אז החומר התרמי מתייבש לא? ( בין ה BT למעבד )

• 2 תגובות
    • 508 צפיות
  25. Started by Nitro Viper,

כשעשיתי את הבדיקה וברקע גלשתי באינטרנט היתה לי שגיאה ב INTERNET EXPLORER, זה אומר שהמחשב לא יציב?

• 7 תגובות
    • 699 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.