עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by falcon86,

יש לי לוח אם intel 850gb וקניתי radeon 9800 pro חדש כל פעם שאני מדליק את המחשב הלוח מתחמם לי באזור של הכרטיס עד ל56 ולאט לאט חוזר לנורמלי בד"כ הוא יושב על 37-38 מעלות האם יכול להיווצר נזק מזה? מה הטמפרטורה המומלצת לאזור של הכרטיס מסך? והאם מאוורר קטן לכיוו הזה יכול לעזור? את הטמפרטורה בדקתי לפי intel active monitor

• 3 תגובות
    • 728 צפיות
  2. Started by מישה,

המחשב הישן שלי, סלרון 333 המחשב ישן, מאוד ואני בעצמי לא זוכר/יודע פרטים מלאים שלו אני אשתדל לפרסם כאם פרטים מלאים ע"י שימוש בתוכנה כלשהי כל הרכיבים במחשב הם רכיבים זולים ופשוטים זה משנה כמה זכרון ראם יש לו ? יש שם 128 sdram כמובן, אבל משום מה המחשב מזהה אותם כ120 או אפילו 112 מ"ב הייתי רוצה לעשות לו אוברקלוק ל450 MHz +- אולי 400 בכל אופן, ביומיים האחרונים דאגתי לעגל את הכבלים ( הצמות האלה ) ודאגתי להשיג מאוורר 120 מ"מ שאני מתכנן לשים אותו בסוף השבוע האם מישהו יכול לתת הערכה האם ניתן בכלל לעשות אוברקלוק ? אם כן, עד כמה אני מניח שהמאוור של המעבד הוא ישן, גרוע, זול, פשוט ולכן המאוור 120 מ"מ אני מתכנן לשים בצד, בדלת זאת אומרת שיכניס אוויר לכיוון המעבד המארז ש…

• 5 תגובות
    • 520 צפיות
  3. לפני כמה ימים שאלתי כאן בפורום אם למישהו יש נסיון בלשייף (Lapping) את המפזר חום האינטרגלי (IHS או Integrated Heat Spreader) של המעבדי פנטיום 4 של אינטל (גם לP3 עם ליבת Tualatin יש, אבל זה לא רלוונטי להרבה אנשים). אז החלטתי בעצמי לנסות... לא חשבתי שיש סיכוי שאני אשבור משהו. לקחתי ניר שיוף של מתכת מסוגים 400 ו500 (המספר מציין את מספר החלקיקים באינץ' רבוע - מה שיותר יותר עדין). הנחתי את הניר על שולחן זכוכית (קריטי שיהיה שטוח) ולקחתי חתיכה שטוחה של משהו שנראה כמו שילוב בין קלקר לאריג כדי שיתפוס את המעבד בפינים בלי לפגוע בו. הנחתי את המעבד עם הIHS על הניר 400 והתחלתי לעבוד בתנועות מעגליות תוך סיבוב המעבד ב90 מעלות כל בערך חצי דקה של עבודה. הIHS בנוי ב2 שכבות. העליונה היא ניקל,…

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by bogdant,

מישהו יכול להסביר לי להיזה כיוונים נכנס או יוצאה האויר ומאיפו? כי אני קונה מארז ורציתי לדעת איך לחבר את המאורירם בצד מקדימה ומאחורה ? תודה מצטער עם זה להקטגוריה הנכונה פשוט לא מצאתי נכונה יותר

• 7 תגובות
    • 577 צפיות
  5. שלום לכולם ברשותי עומד להיות מארז CoolerMaster 690 ii. המארז מגיע עם מאוורר 140mm מקדימה, 120mm מאחור ועוד 140mm מלמעלה. הייתי מעוניין להוסיף מאוורר נוסף שיכניס אויר לטובת קירור כרטיס המסך והמעבד, והפיכת הלחץ במארז לחיובי. האפשרויות הן האם להוסיף מאוורר 120mm ברצפת המארז ליד הספק, או להוסיף 140mm בדלת המארז. למאוורר 120mm יש מסנן אבק שמגיע בתחתית המארז. כמו כן האויר הקר ביותר בחדר נמצא למטה. בנוסף גם המיקום שלו הוא מיקום שקט יותר בתחתית המארז מאשר קרוב לדלת, וצורת המיקום שלו היא כך שהוא יזרוק אויר קר ישירות לקירור כרטיס המסך שיונק אויר. החיסרון שאולי יש הוא שאולי בתחתית המארז אין יותר מידי "מקום" ליניקת אויר, אבל זה לא נראה לי משמעותי. מצד שני מאוורר ה-140mm יכול לדחוף י…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. אוקי ...אני כבר שנים מנסה לעשות OC מאז שפירמטתי שזה שבוע שעבר ....וגם מידי פעם יוצא לי לעשות OC ( רק מתי שלכרטיס מתחשק ) מקרה אבוד , קיצור אני סתם רוצה להתיעסק איתו כי בכל זאת הוא חרייאת ... אז מה שמשגע אותי זה , שבריוויה טונר אני מעלה קצת בליבה וקצת בזכרונות והכל על מצב " PERFOMANCE 3D " ואז עושה לו TEST ואז SAVE ואז החל - אישור ואז ריסט....מפעיל מחדש ת'מחשב ..פותח ת'תוכנה עוד פעם ..ומה רואה ..את זה וזה לא משתנה אפילו ינעל ********* אררררררררררר ) http://img208.imageshack.us/my.php?image=2rav8le.jpg כן כן זה מה שמעצבן פה , אני עושה אינסוף ריסטים והליבה לא משתנת בכלל ..איזה נאחס... רק הזכרונות עלו מ- 360 בסטנדרט ל- 400 פעם פטרתי את זה ע"י האופציה בביוס של ה- AGP …

• 6 תגובות
    • 890 צפיות
  7. שלום לכולם, עשיתי את הOC הראשון שלי, לאחר המון הסברים מכם ועכשיו יש לי בעייה קטנה: יציבות. המערכת שלי מעבד AMD ATHLON 2500+ BARTON יש לי 2 סטיקים של 128 333MHZ ועוד 2 סטיקים של 256 400MHZ (שעובדים על 333 בגלל מגבלות הלוח אם) לוח אם של GIGABYTE GA-7N400V-L NFORCE 2 ללא הוספת כרטיס מסך (אני משתמש במובנה). העניין הוא כזה אני העליתי עד 182 את הFSB שלי, הפעלתי משחק (בכדי לבדוק יציבות) והתחילו הריסטרטים, והורדתי שוב את הFSB. הכל אופן אני יודע שלהגביר את היציבות אני צריך להעלות מעט את המתח. ופה אני צריך עזרה. שוב לפני שאני עושה משהו אני מתיעץ. יש לי 3 אפשרויות (בעצם מקומות ) שבהם אני יכול להעלות את המתח: VCORE overvoltage control DIMM overvoltage control AGP overvoltage cont…

8. Started by night-fire,

טוב אז הסיפור הוא כזה.. המחשב שלי הלך (במילא בקרוב אני קונה חדש) אז בינתיים לקחתי את הישן פנטיום 3 600 MHZ יש איזשהו מצב ואפשרות לעשות לו OC?? תודה!

• 5 תגובות
    • 600 צפיות
  9. כשאני נכנס לביוס, יש לי אפשרות לשנות את המאפיינים של הזיכרון. יש לי 2 GB שבנויים מ 2 סטיקים של 1 GB. הם עובדים ב 667MHZ. של KINGSTON. עובדים ב DUAL. יש לי מספר אפשרויות: CPC OVERRIDE : ENABLE/DISABLE MEMORY FREQENCY : 533/667/800 TCL: 3/4/5/6 TRCD: 3/4/5/6 TRP: 3/4/5/6 TRASMIN: 9/10/11/12/13/14/15/16/17/18 מה עלי לקבוע בכל אחד מהאפשרויות הללו? מה הם אומרים בכלל? ניסיתי לשנות ל800MHZ והמחשב לא עלה. החזרתי ע"י שחזור ביוס (עם ג'מפר).

• 0 תגובות
    • 417 צפיות
  10. Started by T-boon,

שלום, המאוורר של המעבד שלי הלך... 120 מ"מ סטאנדרטי. מה מומלץ היום? איכותי ושקט. (לא מייסבי שרוול) יש לי noctua במארז ואני די מרוצה. בבקשה המלצה ועדיף שלא מ KSP כי אין להם משלוח חינם

• 7 תגובות
    • 2.8k צפיות
  11. Started by bd,

באתר עצמו במדריכים ראיתי את כל המדרככים קראתי כמעט את כולם עד הסוף.......שם מסבירים מה צריך בשביל לעשועת... עכשיו אני צריך מדריך איך לבצע את ה -OC על המעבד..המדריך עצמו כל פרט ופרט איך לעשות איזה תוכנות איזה פקודות מה התוצאות איך רואים תתוצאות...

• 6 תגובות
    • 890 צפיות
  12. Started by ABL,

הסטוק הוא 520 ליבה ו560 זיכרון הצלחתי להגיע ל- core: 526 memory:570 ומעל אלו היו ארטיפקטים האם אני יכול להגביר יותר? והוא תוצאה של 6000 ב3DMARK05 היא טובה למערכת שלי?- AMD 2500+ 1280MB זכרון X800XT PE 256MB

• 6 תגובות
    • 682 צפיות
  13. Started by Dimness,

שלום, כיצד אפשר להפעיל מאורר של מארז מחוץ למארז ללא חיבור למחשב עובד? אם יש צורך בכך יש ברשותי ספק 300W של HEC בשביל זה. תודה רבה

• 12 תגובות
    • 920 צפיות
  14. Started by urielka,

קניתי את זה בלמיר לפני יום ואני ממש מרוצה זה בא עם הכל :משחה טרמית,פטנציומטר,מחזיק לפוטנציומטר לpci או לכונן 3.5" הנה התוצאות שלפני ואחרי לפניקירור סטוק) מנוחה:40 מאמץ:70 אחרי: מוחה:36-38 מאמץ:42 - 43 (בfar cry) אבל עדיין יש לי בעיה קטנה אני לא מצליח לעלות את הבאס מעל 150mhz כי אז זה ניתקע יש לי זיכרונות 266mhz של orgin ולוח ecs p4vaxd רציתי לדעת מה עוצר אותי הלוח או/ו הזכרונות ואיםה אני נועל את התדר של agp/pci( אם בכלל אפשר)? 10x ;D

• 0 תגובות
    • 520 צפיות
  15. איזה זכרון טוב יותר ל - OC : זה : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_435_1817_2229&products_id=15135 או זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_435_1817_2231&products_id=14160 גם איזה מהם נחשב טוב יותר?? תודה לעונים.

• 16 תגובות
    • 983 צפיות
  16. Started by Lotar_88,

שלום לכולם ברשותי הכרטיס המצויין בכותרת. כאשר אני בודק טמפרטורות\מהירויות מאוורר באמצעות התוכנה של אסוס ניראלי שהטמפרטורה קצת חריגה,אלא אם כן אני טועה,ו.. האם יש מצב שהמאוורר לא באמת עובד בקצב שהוא אמור ? אז ככה GPU = 77 מעלות RAM = 61 מעלות במנוחה אני רק עובד קצת באינטרנט\פייסבוק והמהירות של המאוורר מסומנת על 99 אחוז,והמהירות שלו זה 3064 RPM \ הגיוני ? נורמלי? תודה לכולם

• 9 תגובות
    • 668 צפיות
  17. Started by lmlm,

שלום, ברצוני לעשות OC למעבד Intel pentium 4 1.6 האם אפשר לעשות למעבד הזה בכלל? ואיך אני עושה? כנ"ל לגבי כרטיס מסך 9200 READON תודה לעוזרים

18. Started by noambaum,

שלום לכולם יש לי בעיה מאז שקניתי את ה- R9800P כשהמחשב במאמץ וחם בחוץ המסך כאילו מתכהה (נהיה חשוך יותר ) פתאום וחשבתי בהתחלה אולי זה בגלל שהספק הוא 300W אז קניתי 400W משהו טוב והבעיה עדיין בעינה אז חשבתי אולי זה בגלל החום של המעבד החום שלי במנוחה הוא: CPU:51 MB:38 האם זה חם מדי? מה עלי לעשות? לקנות מארז חדש או אולי רק קירור למעבד???

• 7 תגובות
    • 617 צפיות
  19. Started by klayman,

הטמפרטורה בזמן IDLE היא בסביבות ה 60 מעלות, ובזמן BUSY ב 70 מעלות, בתחום הזה מהירות המאורר שסופק עם המעבד היא 2500 סל"ד פחות או יותר. איזה פיתרון קירור אתם מציעים לי לעשות, אם בכלל.

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by the kooks,

שלום אני רוצה לעשות O.C ולשלוט עליו בWINDOWS אבל אני לא מכיר תוכנה אני יודע שהיא אומר להתאים ללוח אם שלי או למעבד וכל זה.. בכול אופן אני צריך רק את התוכנה בלי בדיקות אחרי וLOG מישהו יכול לתת לי לינק? והסבר כללי רצוי.

• 7 תגובות
    • 506 צפיות
  21. האם אתם מכיריo מאווררים למארז הגדולים מ- 20CM ? האם יש כאלו עם תאורה/UV/בקרת מהירות/בקרת טמפ' ?

• 5 תגובות
    • 806 צפיות
  22. אוקיי יש לי 6A19 מבית קומפיוקייס, ואני רוצה לשפר לו את זרימת האוויר, כרגע יש לו 120 קידמי של וואנטק סטלט' שדוחף ממש מעט 53CFM וגלובפאן אחורי שדוחף משהו כמו 60+-. אני רוצה להוסיף עוד אחד של 80 מ"מ בדלת ו92 מ"מ בגג, ואני מעוניין לדעת אם אני יכול לשים להם פילטרים כאלה לסנן את האוויר שיהיה כמה שפחות אבק, איך אני עושה את זה? זה יהיה מספיק טוב, או שצריך אולי שני 80 מ"מ בדלת? המלצות למאווררים גם יכולות לעזור. וכמה טיפים שאני צריך לדעת לפני שאני מתחיל יתקבלו בברכה! תודה רבה!

• 29 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by amitbatito,

אפשר בבקשה מדריך לעשות אוברקלוק אבל שהיה פשוט ומובן לא כמו באתר ושהיה בו איך לעלות מתחים לשנות את התזמון של הזיכרונות וכל הדברים האלה תודה מראש לעוזרים!!!

• 3 תגובות
    • 592 צפיות
  24. שוק קירורי המים של המחשבים השולחניים חייב להתקדם בתחרותיות התמחורים שלו - והמוצר הזה הוא צעד ראשון בדרך לשם. קירור K240 של Antec בביקורת מקיפה לכתבה

דיונים חדשים בפורומים