עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. כמה שאלות 1) קבלתי היום זכרונות חדשים http://corsair.com/corsair/products/specs/TWIN2X2048-8500C5D.pdf בהתחלה נתתי ללוח לקבוע את המתח של הזכרון וכל פעם ששנתי אותו על 1066 שזה 8500 הXP הביא מסך כחול בהפעלה שלו או הביא ERROR של חלונות הזה עם ה 10X0152 או משהו כזה ושאומר ללחוץ OK עד שבאמת קראתי את ה PDF שהזכרון אמור להיות 2.2 ואז באמת יכולתי להגדיר 1066 ו ה XP עלה השאלה האם יכול היה להגרם נזק לזכרון בזמן שעבדתי עם מתח נמוך של 1.85 כי בהתחלה עבדתי ב 6400 וב800 לא עשה כחולים ו ERRORS וב 1066 עשה ERRORS וכחול בהעלת XP כך ששאלה האם זכרון היה יכול להפגע בזמן הזה שעבד במתח נמוך מהצריך? 2) מעבד שלי עשיתי כל מני ווריאציות של OC של 3200 נסיתי הרבה מתחים שונים (עד 1.58) עכשיו שמת…

• 2 תגובות
    • 565 צפיות
  2. Started by tactic,

שלום, קודם כל רציתי לשאול מה הטמפ' בS&M מייצגות? יש את השורה המודגשת עם טמפ' של 72 מעלות, ושורה מתחתיה עם 40 מעלות.

• 2 תגובות
    • 482 צפיות
  3. חברה יש לי פנטיום 3 800 מגה הרץ עכשיו אני רוצה ללמוד לעשות אוברקלוק ולהעלות את המהירויות שעון שלו...! עכשיו יש לי כמה שאלות.: 1-מה הדברים שכרוכים בכך? 2-מה התנאים שאני צריך שיהיה לי כדאי שאני יוכל לעשות אוברקלוק 3-כמה בערך החומרים לאוברקלוק יעלו לי? 4-איזה חומרים צריך כדי לעשות? 5-מישהו פה עשה אוברקלוק למעבדי פנטיום 3 ?? ועוד משהו כל אלה שעשו אוברקלוק לפנטיום 3 לכמה מגה הרץ הגעתם??? תודה חברה אני ישמח אם תעזרו לי....

• 4 תגובות
    • 566 צפיות
  4. בקרוב אני מקבל תמחשב החדש אני אף פעם לא עשיתי אוברקלוק לכן אני מפחד מזה רציתי לדעת אם אוברקלוק למעבד יחזיק לי בלי קירור נוסף אני רוצה לעשות בבוא הזמן שאצטרך אוברקלוק מ-amd 3200 939 venice ל3500, האם המחשב יחזיק ולא יתחמם וישרף בלי קירור? ואחרי שאני עושה אוברקלוק המחשב מזהה לי את המעבד כ-3500? שאר המערכת שלי היא: gigabyte k8n ultra 9 hec 400 trt האם הספק הזה יחזיק תמחשב? 6800gt chenbro gaming bomb gb ddr 400 כשאני אעשה אוברקלוק אז זה רק למעבד אני חושב....לא צריך להגדיר משהו בתזמוני זיכרון או דברים בסגנון נכון? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 541 צפיות
  5. אני מתכנן קניה של 2 כרטיסי GTX 980ti ויש לי כמה שאלות: 1) אני יכול לשלב ב SLI כרטיסי 980TI כשלכל כרטיס אני עושה אוברקלוק מקסימלי כשהכרטיסים יוצרו מחברות שנוות כגון ASUS ו GIGABYTE ? ואיך זה משפיע אם בכרטיס אחד האוברקלוק גדול וטוב יותר מהשני? 2) אני מתלבט בין שילוב של zotac 980ti amp extreme ו gigabyte gtx980ti g1 http://www.techpowerup.com/gpudb/b3330/zotac-gtx-980-ti-amp-extreme-edition.html http://www.techpowerup.com/gpudb/b3350/gigabyte-gtx-980-ti-g1-gaming.html לבין - לקחת 2 כרטיסים רגילים של GTX980TI ולעשות להם קירור מים של Arctic accelero hybrid 2 כדי לקבל אוברקלוק טוב וגדול יותר עם טמפרטורות טובות יותר מאשר האופציה הראשונה, http://www.techpowerup.com/gpudb/b331…

• 9 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by Baza,

[table] [tr][td] אני הולך לקנות מחשב חדש בחודש הבא, ואני רוצה לעשות לו אוברקלוקינג, לא כי אני ממש צריך את זה (אני משחק רק בוורקראפט), אלא כי קראתי על הנושא וזה נשמע לי מעניין, אפשר לעשות את המחשב יותר מהיר בחינם והסיכונים הם מינוריים. יש כמה דברים תאורטיים ומעשיים שרציתי לברר. אני הולך לקנות את המחשב ב-tms, ואין להם את כל המבחר האפשרי של לוחות אם/זכרונות. המעבד שאני הולך לקנות הוא i5-2500k, ממה שאני מבין האות K אומרת שלמעבד הזה יש unlocked multiplier, שזה אומר שניתן לעשות אוברקלוקינג ממש בקלות רק עם ההגדלה של המספר הזה, ולא צריך לגעת בתדירות של FSB. שאלה 1 - באמת לא צריך לגעת במספר הזה ולהשאיר אותו, עד כמה שאני מבין, על 100 מגהרץ או שאפשר לשחק גם עם המספר הזה ולנסות לעלות…

• 3 תגובות
    • 859 צפיות
  7. Started by hagay21,

יש לי לוח של lan prarty ultra d nf4 עם אופטרון 170 השאלות שלי אבל לא נוגעות בהכרח למעבד כזה או אחר..... 1) איך אני יודע מתי חום המעבד עוצר אותי מלהמשיך לדחוף את המערכת בקלוק? 2) האם עדיף מכפלה גבוהה נגיד 11 או לדחוף את על המערכת במכפלה 9? 3) מה נחשב מתח מסוכן או "מקצר חיים" למעבד ? 4) איך אני יכול לדעת בוודאות מה קצה היכולת של מעבד? 5) יש סטייה בין מתח מעבד בביוס לבין מתח בוינדוס. מה יותר אמין ?

• 2 תגובות
    • 527 צפיות
  8. Started by GMTK,

1.עדיף לעשות OC בקיץ או שאין הבדל? (אני מפחד לעשות תOC עכשיו בגלל שבקיץ יהיה יתר חם ומהחשב יתחמם בצורה מפגרת כי החדר שלי חם ממש בקיץ) 2.עם אני יעשה OC תילך לי האחריות על המעבד? ואם הוא נישרף הם יכולים לעלות על זה שעשיתי OC? 3.המדריכים של האתר לא מובנים לי קצת ואני הולך לאיבוד איתם וקראתי מלא מלא יש מדריכים יותר מפורטים? (עם מישהוא יכול להביא לי קישור אני יודה לו מאוד) 4. כמה בערך אני יכול לעלות את הOC בלי לדעת בתדר של החשמל? 5.כמה המערכת שלי יכולה להגיע במקסימום לדעתכם? (אני יודע שאתם לא יכולים לענות על זה כי אפחד לא יודע בדיוק בגלל זה אני רוצה לדעת בערך) 6.מאיפה להגדיר אותו בביוס שאני לוחץ F2? או ליפתוח תתוכנה שמגיעה עם הלוח ומאפשרת לי לעשות את זה שאני כבר בווינדוס? 7.למ…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  9. טוב אז התחלתי להתעניין באוברקלוקינג קראית את שתי המדריכים שיש במאגר (לא עוזרים בגרוש...)וגם עשיתי חיפוש פה בפורום..וקראתי קצת...עכשיו זה המפרט שלי: CPU Properties ( Intel Pentium IIIE, 800 MHz (6 x 133-מעבד Asus CUV4X-לוח אם 256מגה של SDRAM nVIDIA GeForce 256 Gigabyte GA-GF2560-כרטיס מסך... (תגידו לי עם אני יכול לעשות ביכלל אוברקלוק עם המפרט שלי..) עכשיו ניסיתי לעלות את הFSB במעבד לפי מה שהבנתי עושים את זה דרך הביוס אבל לא הצלחתי לימצוא איפה זה...חיפשתי אפשרות אפשרות ואין כלום.. זה הביוס שלי: BIOS Type- Award Modular BIOS v6.0 אולי המעבד שלי סגור או נעול או משהוא כזה.. אז אמרתי לעצמי שנתחיל עם הכרטיס מסך...אז הורדתי את התוכנה : GeForceTweakUtility ומשמה העלת…

• 1 תגובה
    • 466 צפיות
  10. אז ככה, הלוח הוא של GIGBYTE כמו שרואים במפרט ויש לי אפשרויות שאני לא ממש מבין את התכלית שלהן והן : 1)ROBUST GRAPHICS BOOSTER - שזה אמור להיות איזה קטע ייחודי של GIGBYTE למשהו שקשור ב OC לכרטיס מסך - יש שם שלושה מצבים : NORMAL FAST ו TURBO.. מישהו ניסה לשחק עם זה פעם וראה שינוי כלשהו ?? או שיכול להגיד לי מה זה אמור בכלל לעשות ? 2)CHIPSET CORE PCIE VLOTAGE - על איזה מתח מדובר בדיוק ? לליבה של הכרטיס מסך ?? יש שם כמה מצבים NORMAL ואז שלושה בחירות בין +0.1V עד ל+0.3V .. 3) מה נותן , אם בכלל,שינוי תדר ב PCIE CLK ?? זה נמצא אצלי כרגע על 100MHZ ואני יכול להרים עד ל 150 בקפיצות של 1MHZ.. 4) - פחות קשור לOC אבל עדיין - מה לעזאזל ההבדל בין הלוחות GA-K8NF-9 יש שם REV 0.1 וגם REV 0.2…

• 0 תגובות
    • 517 צפיות
  11. שלום, כבר זמן מה אני עובד על תוכניות למארז שקוף, את המארז עצמו אני מתכוון לבנות בפסח. יש לי כמה שאלות (1) הבנתי שאת המארזים האלה בונים מחומר הקרוי פרספקס, איפה אפשר להשיג אותו ומה מחירו? (2) האם אפשר לבנות את המארז מחומר אחר שקל יותר להשיג? (3) איך חותכים את הפרספקס? האם עם מסור דיסקית או שמסור חשמלי יספיק? בתודה מראש, עומר.

• 1 תגובה
    • 817 צפיות
  12. Started by Rhx,

רכשתי אותו היום ב KSP , בא בבאנדל צנוע מאוד וקטן ;D אז ככה : 1) רמת הרעש שלו בלתי נסבלת גם כשאני שם אותו על המהירות הכי נמוכה הוא מרעיש פחות אבל דיי מרעיש לא משהו רציני,העלתי קצת בקונטרולר שבא איתו והוא עושה רעש עצום אבל איורור מעולה שזה על הכי גבוהה בכלל זה מרעיש אבל איורור מצוין... 2) הSpeed fan והאוורסט לא מזהים את המאורר , הם אמורים לזהות ? אגב מישהו פה שלט על המהירות כאילו כמו הקונטרולר שבא איתו רק ב Speed fan כאילו לכוון את זה על RPM זה מה שעושה הקונטרולר כן ? 3) המארז שלי סגור,סגרתי אותו איך אתם מציעים שאני אשלוט מהקונטרולר מבחוץ ? זאת בעיה,אבל אם אפשר דרך המחשב לעשות את זה- זה יהיה יותר טוב. אגב טמפ' .. : [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 603 צפיות
  13. היי ;D יש לי פנטיום 3 866 מגה הרץ זיכרון 256 SDRAM של קינגסטון ולוח אם של גיגה בייט אני רוצה להמהיר את המעבד קצת... וראיתי שההיטסינק הכי נורמלי לפנטיום 3 סוקט 370 זה הגולדן אורב.... בכמה זה יוריד לי את חום המעבד ? הוא עכשיו במאמץ שיא על 53 מעלות מקסימום וגם אין לי בכלל משחה טרמית על המעבד! אז אני שואל אם זה גולדן אורב טוב : אם הוא מקרר טוב , אם הוא מוציא הרבה רעש (לפי טרמלטייק רק 26 דציבלים זה ממש ממש מעט...) וכו' וכו'... כמו כן אני אשמח לדעת על עוד היטסינקים לסוקט 370 וגם הסברים למה הם טובים.... הגולדן אורב גם לא עולה הרבה ככה שזה עוד סיבה טובה... וגם תגידו לי לכמה אני יגיע עם הOC הזה... עריכה עזבו את הגולדן אורב תענו לי על הוולקנו 7 ששאלתי עליו בתגובה ה…

• 13 תגובות
    • 974 צפיות
  14. חברה ביררתי קצת על הכרטיס שלי וראיתי שיש לו צ'יפים לזכרונות של סמסונג tc 50 הם זה טוב? ויש לי ליבה עם סטפינג של b1 משהוא יכול להסביר לי האם זה טוב לקלוקינג ומה היתרונות של ה b1 מאשר ה a2 ?

• 2 תגובות
    • 541 צפיות
  15. יש לי דגם מאוד קר של הכרטיס במקסימום הוא מגיעה רק ל 70 מעלות זה GDDR3 512MB 1 מה המקסימום טמ'פ שמותר לי להגיע איליו ומה הטמ'פ שהיצרן ממליץ 2 כמה קרוב אני יכול להגיע ל 4870 מבחינת ביצועים 3 כמה מומלץ להאלות את מהירות המאוורר מבלי שהוא התקלקל תוך חודש (הוא על 50 והטמ'פ המקסימום 70) 4 איזה תוכנה מומלצת לביצוע ה OC בצורה הטובה ביותר 5 אפשר להגיע לתדדרים יותר גבאם ממה ש CCC מציעה ? *ב 50% לא שומעים את המאוורר בכלל *ספק לא מגביל (OCZ 500W) *זה הקירור שהגיע עם הכרטיס : http://www.thg.ru/technews/images/sapphire_radeon_hd_4850_1gb_1-040708.jpg

• 4 תגובות
    • 953 צפיות
  16. Started by OR007,

טוב אז קראתי את המדריך, אבל לצערי אני לא מבין אלקט' גדול אז גם אם השאלות נראות לחלקכם מובנות מאליו נא להתייחס ברצינות. 1. את הפין הראשון אני מלחים לצד אחד של המולקס והצד השני מתחבר לספק ? אם לא אז לאיפה ? ואיפה נכנס העניין של הנגד המשתנה ? מה אני אמור להלחים לנגד המשתנה ? ולאיפה אני מלחים את הצד השני של הנגד ?. כי בשרטוט במדריך הפין הראשון מתחבר ל-100HM ולא הבנתי כ"כ לאיפה הוא ממשיך ואחרי זה ראיתי שפין 3 מתחבר להמשך שלו, מזה ההמשך הזה ?. בעצם הבעייה שלי היא שלא הבנתי איפה נכנס הנגד הזה ? מה מולחם אליו ומה מולחם ממנו ? ומה מולחם למולקס ? אם מישהו יוכל להראות לי תמונה של כל המעגל בשלמותו שמחובר להכל זה יעשה לי סדר בדברים...כי אחרי הכל תמונה אחת שווה 1000 מילים עריכה: מישהו…

• 34 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. יש לי לוח 965P-S3 של ג'יגהבייט וזכרונות DDR2 900MHZ 4-4-3-15 SLI EDITION של OCZ... עד לא מזמן הייתי בטוח שיש אי תאימות בין הלוח לזכרונות משום שלא יכולתי לעבוד ביותר מ800MHZ. אחרי ששוטטתי קצת באינטנרט ובדף המוצר של הזכרונות הבנתי שהם עבדו במתח נמוך מדי (1.8V) ביחס למתח שבו הם אמורים לעבוד (2.1V). (אני עדיין לא סגור על זה לגמרי אבל זה נראה לי מאוד הגיוני לנוכח התוצאות...) בעקבות זה העליתי את המתח ב0.3V, לאחר מכן הזכרונות עבדו יופי ב900MHZ... אחרי שהבנתי שאין לי ממש מה לעשות עם זכרונות ב900MHZ החלטתי שאני יוריד את התדר אבל גם את התזמונים... כעת אני עובד ב712MHZ עם תזמונים של 3-3-3-5!!! (המעבד עדיין על 3.2GHZ משום שלא רציתי להעלות לו מתחים...) האם זה סביר שאני יוכל לעבוד בתזמ…

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  18. אמממ... שלום. לאחרונה חשבתי על להריץ את המעבד שלי קצת בגלל ש"התלהבתי" מהאוברקלוקר'ס הגדולים שיש לכם פה באתר... בעקרון, המחשב שלי מספיק לי ביותר, אך בכל זאת אני מעוניין לשפר ולהאיץ אותו עוד כמה שאפשר. רכיבי המחשב הם ככה: Asus P4S800D Intel 2.8 HT עם היחידת קירור המקורית של אינטל שבאה עליו Radeon 9600 256mb 256X2 (=512) MB DDR NCP ספק ג'נרי 480W עם מאוורר הוצאת אוויר. ובנוסף קיבלתי את המחשב גם עם מאוורר 8' (נראה לי, לא בטוח. איך אני בודק בדיוק?) שמוציא אוויר. המאוורר יושב בצד האחורי העליון של המארז. מלבד אלה אני בעצמי הוספתי עוד מאוורר בחלק הקדמי התחתון שמכניס אוויר (אותו מאוורר כמו האחורי, אבל דיי ישן, ככה שאני מניח שהוא פחות טוב ממנו). אני אציין כמה דברים: *במחשב הזה אני …

• 10 תגובות
    • 786 צפיות
  19. 1. היכן כדאי למקם את המאוורר בדלת המארז? 2. האם הוא מכניס אוויר או מוציא? 3. אני מתלבט האם לעשות חור למאוורר בגודל 80 מ"מ או יותר? 4. האם ניתן למצוא מאוורר שגדול מ80 מ"מ עם לדים? תודה לכם :cwm15:

• 5 תגובות
    • 586 צפיות
  20. המאוורר:http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=talpiot&uin=9371 1.עד כמה הוא שקט? 2.הוא כולל גם מערכת מים? 3.יש מצב שמערכת מים תעלה אותו מחיר?אם כן אתם יכולים לחפש לי באתר:www.ksp.co.il תודה לכל העוזרים

• 31 תגובות
    • 3k צפיות
  21. Started by shloosh,

1)מישהו מכיר את המאוורר הזה ויודע אם הוא בסדר??? http://www.pchardware.co.il/docs/pd-380202494.htm 2)לשים על חלון המארז,חשבתי על זה שייתן גם צבע.....??? http://www.pchardware.co.il/docs/pd1036379342.htm 3)או אחד מאלה שנראים לי מאווררים תותחים?? http://www.pchardware.co.il/docs/pd-1343380418.htm http://www.pchardware.co.il/docs/pd263077620.htm לגבי המאווררים,אתם יודעים אם אפשר לשים עליהם גריל? נ.ב אני בוחר רק אחד מהמאווררים בשביל לשים אותו על החלון, אז תמליצו לי על אחד... 3)מזה הכבלים האלה???,סתם זוהרים?,אפשר תמונה??? http://www.pchardware.co.il/docs/pd-159017684.htm תודה לעוזרים!!!

• 4 תגובות
    • 532 צפיות
  22. Started by RunX,

שלום. מצטער על ההצפה האחרונה של הפורום בדרך לפתור את בעיית החום שלי. בכל אופן, רציתי לשאול כמה שאלות. בעקבות כמה הודעות וביקורות שקראתי על המע' קירור מים שרציתי לקנות אני מניח שאני לא יקנה, כי אני רוצה משהו עמיד, טוב, שעושה את העבודה כמו שצריך (ולא אכפת לי לגבי רעש). אז רציתי לשאול האם אני יכול להרכיב את המאוורר הזה של TT במקום המאוורר שעל המעבד שלי ? : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_159&products_id=1578 וכמו כן רציתי לשאול איפה הצלעות האלה מתלבשות ? : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_159&products_id=2513 כי יש לי צלעות קירור על המעבד, אבל פשוטות מאוד והם כאלה שבאות אם המעבד ככה שהם קטנות מאוד. …

• 8 תגובות
    • 537 צפיות
  23. Started by CaRTeR,

אז ככה בעכבר של microsoft האופטי אם אני אוציא את הלייזר \לד האם זה יהיה מסוכן לעניינים לעשות בו שימוש ? וחתכתי חלון במארז שלי יצא בסדר רק שהחיתוך לא מאה אחוז ישר באיזה כלים ניתן לתקן את זה ומה מומלץ לעשות? בתודה מראש.

• 13 תגובות
    • 766 צפיות
  24. טוב אני לא יודע אם זה מתאים לפה או למודינג אבל אם לא אז לעביר אז שמעו אני רוצה להכין לעצמי מערכת מים מחלקים של מכוניות למעבד ולכרטיס מסך אז חלקים זה לא בעיה אז החלטתי שהמערכת תהיה מחוץ למחשב במארז ניפרד ביגלל שאין לי הרבה מקום (MID TOWER) וגם יותר קל להכין אותה מחוץ למארז וגם יותר יפה (לדעתי) אז בהתחלה חשבתי נעשה 2 רדיאטורים ששתיהם יהיו עם שתי מאווררים של 80 רדיאטור לכל חלק אבל לא יהיה מקום (לפי הסירטוטים שלי) להכל ואני רוצה לשים גם ספק בישביל להקל על המערכת אז אמרתי נלך על רדיאטור עם 3 מאווררים מה אתם אומרים זה יספיק לשניהם? אני לא מתכנן OC ממש גדול בסך הכל עד לאיפה שהמעבד יקח אותי (כנ"ל לגבי הכרטיס מסך) ועוד שאלה אתם חושבים שמשאבת דלק תהיה מספיק טובה? ו

25. אני מתכוון לבנות קירור מים למארז Corsair 800D שאני ארכוש בקרוב ויש לי כמה שאלות לפני שאני קונה הכל. 1. אני מתכוון לקנות בלוקים לCPU וGPU של EK, איזה סוג הוא הכי טוב? כי על כל מודל יש 4 ווריאציות (מתכות שונות עם או בלי acetel(מה שזה לא יהיה)). או לחילופין אם אלה לא טובים מה כן טוב? 2.אני מתכוון לקנות רדיאטורים Black Ice GTX אחד של מאוורר אחד ואחד של שלושה מאווררים, האם אלה טובים או שיש יותר מומלצים? 3.איזה משאבה להשיג? 4. כשאני אבנה את המערכת איך לסדר את הכל במעגל אחד בצורה הכי אפקטיבית שיש? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 674 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.