עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by pc student,

חברה יש לי לוח אם של גיגהבייט והמכפלה על 12.5 האם אני יכול לעלות אותה?תוך כדי זה שיש לי קירור פסיבי מקורר עם פאן קארד על הכרטיס מסך וקירור פסיבי על הגשר הצפוני

• 13 תגובות
    • 660 צפיות
  2. Started by shloosh,

עד כמה אני יכול להגיע עם 9700 פרו של גיגהבייט? ואיזה שיפור זה יביא לי.?

3. אני עושה OC גל AMD 3200 ליבת ווינצסטר ורציתי לדעת עד איזו טמפ אני יכול למשוך ולהרגיש בטוח שהוא לא ישרף?????

• 11 תגובות
    • 660 צפיות
  4. שלום לכולם יש לי כרטיס מסך שבחתימה מתוצרת CONNECT 3D, הקירור שלו הוא בדיחה גרועה ביותר ועל הזכרונות אין אפילו קירור, אני משחק בד"כ רק NBA 2005 אז מידי פעם יש בריחות של צבע ושחקנים מתווסף להם סנטר או איבר אחר צבעוני וגם מידי פעם אם אני מריץ 3DMARK 2001 אז אם הכרטיס חם אחרי עבודה אז יש ארטיפקטס להחליף את הקירור לא בא בחשבון כי הוא מודבק לליבה ואני לא רוצה לקחת סיכון. המארז מאווורר היטב שני מאווררים מוציאם אויר ושניים מכניסים. השאלה היא כזאת אם אני אשים מאוורר 8 מ"מ שיזרוק אויר לעבר הכרטיס האם הבעיה תיעלם? אני מתכוון להחזיק את הכרטיס ע"י BRACKET של סלוט PCI שנמצא מתחת לכרטיס ולכוון אותו לעבר הזכרונות והמאוורר המסכן שנמצא על הפלטה שצמודה לליבה. שאלה שניה: אם הפיתרון הנ"ל מצלי…

• 0 תגובות
    • 660 צפיות
  5. Started by tintin,

האם כדאי לקחת מפנדה את של אנרמק עם 52CMF או בלו לד פאן סמארט של TT שיש לו עד 72 CMF אבל עד 48D לשתיתם יש בורר מהירות רק של TT יש אחד יתר טוב עי אי לו 3 דרגות קבועות. זה ידני לחלוטין. והאם 52CMF מספיק לגוף הקירור של X90 על 2.8C של אינטל? אני מתכנן OC כבד. הבעיה שאני לא יכול להסתדר עם 48DB כי עכשיו יש לי מאורר גם ידני שעובד על מדיום כי במקסימום אפילו במשחק אני לא מפעיל אותו זה נורא. אז האם שווה ללכת על אנרמקס עם 52CMF MAX או TT עם 72CMF MAX ההבדל ביניהם סמקסימום שהTT הרבה יותר רועש 48 לעומת 32 אבל לפחות אפשר לכוון את זה ידנית ויש עוד אפשרות שאפשר להוסיף תמיד לאומת להתקע עם 52 השאלה מה עדיף ומה מספיק. דרך הגב שתיהם עולים אותו דבר והשאלה אם מפנדה הTT עם הסמארט בלו פאן רואים ב…

• 7 תגובות
    • 660 צפיות
  6. גופי הקירור שאני מחפש את השוואה בין ארבעתם באותה ביקורת הם: 1) ZALMAN VF-900CU 2) ARCTIC COOLING ACCELERO X2 3) THERMALRIGHT V-1 ULTRA 4) SYTRIN KUFORMULA VF1 PLUS ועוד משהו: מישהו יודע האם גופי הקירור 3 - 4 הולכים להגיע לארץ ? ואם כן מתי ? אשמח אם תעזרו לי.

• 12 תגובות
    • 660 צפיות
  7. Started by THE FOX,

אני זוכר שהיה איזה עידכון שהיה גורם לפחות מאמץ על הציפסט והמעבד. מה שגרם לירידה משמעותית במעלות שנפלטו מהמעבד והציפסט בזמן מנוחה. עידכון זה מתאים לבעלי ציפסט nForce2. אז למי שיש מידע לגבי העידכון או התוכנה מוזמן להביא לדיון זה. ותודה מראש לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 660 צפיות
  8. Started by hagay21,

יש לי לוח lanparty nf4 ultra-d עם מעבד אופטרון 170 אני נמצא ב 2.8 ושמתי לב שהpwmic נמצא על 55 מעלות? כמה מעלות נחשב לסביר? כמה נחשב לגבוה?

• 13 תגובות
    • 660 צפיות
  9. Started by dorman2,

כשמדליקים את המחשב - מאוורר המעבד לא מסתובב ומשמיע זימזום.לאחר זמן מה המאוורר מתחיל להסתובב, הזימזום פוסק והכל בא על מקומו בשלום. הזמן שלוקח למאוורר להתחיל מתארך ואני חושש שאגיע למצב שהוא לא יתחיל להסתובב כלל. המעבד הוא P4 3GHZ על תושבת 775. המאוורר הוא מקורי של אינטל. עד לא מזמן הייתה לי בעייה שאחד המחברים נגע בבמאוורר והשפשוף השמיע רעש נוראי - אבל המאוורר הסתובב. הזזתי את המחבר ואין יותר מגע עם המאוורר אבל אז התחלתי לשמוע את הזימזום באיתחול. ניסיתי לשמן את ציר המאוורר, למרות שכשסובבתי אותו ביד הוא הסתובב חלק וללא מעצורים. בדיעבד כנראה שלא הייתי צריך לעשות זאת משום שהמדבקה שמסתירה את ציר המאוורר לא נדבקת מחדש והיה צורך לאלתר עם סלוטייפ. כמובן שהשימון לא עזר. האם עלי להחל…

• 1 תגובה
    • 660 צפיות
  10. Started by oded900,

אני מחפש כרטיס מסך חדש לAGP , נכון לעכשיו 7600GS נראה לי הכרטיס המתאים ביותר לדרישות שלי , הבעיה שאני לא בטוח של איזה חברה לקנות...אני מתלבט בעיקר בין GIGABYTE,MSI וLEADTEK או שבכלל עדיף X1650 של GECUBE?על מה אתם ממליצים?

• 14 תגובות
    • 660 צפיות
  11. שלום רב! רציתי לדעת אם המערכת קירור של thermaltake BIG WATER תיתן ביצועים טובים יותר מאשר TUNIQ TOWER בהנחה שמתוכנן OC והאם היא שקט יותר ונוחה לעבודה? תודה לעוזרים!

• 11 תגובות
    • 660 צפיות
  12. כודם כל שאלה כללית, הרי הם כבר מגיעים עם מאורר אז למה אני צריך אחד אחר ?

• 3 תגובות
    • 660 צפיות
  13. שלום ברצוני להוריד את המתח של המעבד מתחת לרמתו הרגילה כלומר 1.4V הסיבה היא שברצוני להוריד את טמפרטורת המעבד בלילה וכך להפחית את רעש המאוורר השאלה היא האם הורדת המתח יכולה לגרום לנזק כלשהו\האם יש סכנה בכך סתם לשם הידע ברשותי מעבד AMD 3200+ S-939 תודה מראש.....

• 11 תגובות
    • 660 צפיות
  14. י1.ש בצילום הבא חלק בצבע זהב כשנוגעים בו הוא ממש ממש חם, לוח אם 945PS3 GIGABYTE זה אמור להיות כך?? 2. האם המאוורר הגדול שבתמונה אמור לא להסתובב (המחשב דלוק...) זה המאוורר של המעבד כנראה.

• 8 תגובות
    • 660 צפיות
  15. Started by nimrod_va,

יש ברשותי כרגע לוח אם של ASUS PSB-V אולם כל הסדרה של לוחות אלה לא תקינה עם בעייה הביציאות קול ובשליטה על המאורר.יש ברשותי מעבד E6300 וזכרונות CORSAIR XMS 1024MB 800MHZ 512 X 2 CL5 וקירור סטוק ומארז של קומפיוקייס עם ספק כוח של HEC. בכל אופן יש לי אפשרות להחזיר את הלוח ולקחת משהו אחר במקום. 1.השאלה היא איזה לוח מומלץ למטרת אובר קלוקינג ברמת מחיר של עד 950 שח כולל כרטיס מסך? 2.ועד שאלה!! האם אני יכול להתקים זיכרונות 800MHZ כאשר הלוח תומך עד 677? 3.והאםבאובר קלוקינג כאשר ממהירים את הזיכרונות מעבר לתמיכת הציפסט הלוח יתמוך בזכרונות?

• 13 תגובות
    • 660 צפיות
  16. צריך עזרה איך עושים OC לזיכרונות דרך BIOS?

17. Started by fit3,

שלום אנשים הרצתי את התוכנה 3DMARK במחשב והציון שהיא נתנה לי הוא 313 האם זה הגיוני? המחשב שלי הוא פרסקוט 3GHZ 512 533 MHZ RAM DUAL ולוח של אינטל d915pcy

• 9 תגובות
    • 660 צפיות
  18. עשיתי בדיקה עם התוכנה OCCT והנה התוצאה אפשר לראות שבמצב רגיל זה בערך 50 מעלות, במאמץ 60.. המאוורר שיש לי : zerotherm nirvana nv120 premium המעבד: intel core 2 quad q9300 2.5ghz זה טמפרטורה שנחשבת גבוהה מאוד? ומה כדאי לעשות? תודה

• 4 תגובות
    • 660 צפיות
  19. זכרונות של 1000 ...קירור מצויין !!! נתקל קצת בבעיות ב OC ..בזמנו הוא ישב קבוע על 3.8 בלי שום בעיה - המחשב פשוט נכנס ל DEFAULT אתמול בגלל הפסקת חשמל צריך מחדש עזרה והפעם אני גם ארשום את זה על דף מסודר להבא... (4.0 יהיה מספק בהחלט .. ) אז ככה : העתקתיאת הכל לכאן - רק מה אני אמור לשנות בעיקרון (חצי מהדברים אני זוכר ) ? first pressin CONTROL f1 - (for the memory timing to open in the bios) ADVANCE BIOS FEATURE : changing "cpu enhance halt" C1e to DISABLE changing "cpu E I S T function to DISABE MB INTELIGENT TWEAKER : cpu clock ratio 9X fine clock ratio +0.5 cpu host clock control ENABLE cpu host frequency ??? pci - E frequency ??? CIA 2 DISABLE perf…

• 9 תגובות
    • 660 צפיות
  20. Started by YAHOOGEEK,

היי אני עם המפרט הבא (כחודש): GIGABYTE GA-EX58-UD3R + i7 2.67GHz 920 OCZ 6144MB (2048MBX3) DDR3 1600 PLATINUM GAINWARD GeForce GTX260 216 SP 896MB DDR3 SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM PCP&COOLING SILENCER 610W COOLERMASTER CM 690 - Logitech G5 + G15 DELL ULTRASHARP 22" 2209WA קירור סטוק של אינטל, הוספתי עוד 4 מאווררים להוצאה והכנסה של אוויר מהמארז. ב- IDLE אני על 50 מעלות, במקסימום מאמץ קבוע הכל יציב, 75 מעלות +-. מה דעתכם, זה תקין ואין מה לדאוג? או שצריך לעשות משהו כדי לשפר זאת. (לקנות קירור למשל, למרות שאני מעדיף שלא להוציא עוד כסף ). תודה

• 7 תגובות
    • 660 צפיות
  21. Started by ninne,

גודל: 120MM לדים: בלי רעש: די מפריע לי אני ישמח למאוורר שקט אבל אם אין אז לא נורא הקירור יותר חשוב תקציב: לא מוגבל איזור מגורים: בסביבות חיפה אני צריך חנות עוד משהו ממש חשוב בשבילי... אני משתמש במאוורר הזה למודינג של הXbox שלי כי הוא התחמם יותר מידי... זה לא משנה לסוג מאוורר מה שכן עקרוני לי המתח שלו- 12V (אני כמעט בטוח שכל המאווררים עובדים על 12V אבל ליתר ביטחון) עריכה: אשמח גם אם תוכלו למצוא לי חנות באיזור שמוכרת את המשחה הטרמית Arcting cooling MX-2 באותו איזור תודה מראש (:

• 1 תגובה
    • 660 צפיות
  22. Started by redead,

התקנתי אותו לפני כמה רגעים ואני חייב להודות שההדרכה שבאה איתו פשוט חרא :-) בכל מקרה אחרי כל ההסתבכויות נשארתי עם השאלה באיזה צד הייתי צריך להתקין את המאורר ולאיזה כיוון שיזרום אוויר? כרגע המאורר מותקן בצד של הדופן החיצונית ( שם קיים 2 מאוררים גדולים שמכניסים אוויר) ומכניס אוויר לכיוון האיטסינק.. האם בסדר או לשנות משהו?

• 3 תגובות
    • 660 צפיות
  23. אני חושב על שדרוג המחשב הנוכחי שלי ולפני שאני מרכיב את הקירור + הספק החדש אני בודק את המערכת. ביצעתי OC למעבד Q9400 למהירות 3600MHZ עם מתח של 1.25 למעבד, ובמאמץ אני רואה שהטמפ' באחת ה Core התחילה לעלות ל65 כבר אחרי דקה. מהי הטמפ' המקסימלית שהמעבד יכול לעמוד בה ? ומה המומלצת במאמץ ? שאלה נוספת, מצורפת תמונה באנצ'מרק - האם לדעתכם המעבד יכול להחזיק כרטיס מסך כמו GTX 570 כמעט ללא צוואר בקבוק ? בנוסף אני קונה למערכת כונן SSD VERTEX 4 128GB הזכרונות שלי OCZ 1066 4X1GB

• 2 תגובות
    • 660 צפיות
  24. Started by FastJack,

שלום. אני מעוניין לקנות קירור למעבד שלי. המטרה העיקרית היא שקט ולאחר מכן ביצועים. אם אני יעשה OC זה יהיה רק עם תוכנה שמבצעת את זה אוטומטית, כגון: AMD Overdrive. התקציב הוא עד 200 ש"ח, אבל כמובן אני רוצה להשקיע כמה שפחות. יש לי שני מועמדים של AC: הפריזר 64 והפריזר אקסטרים. מה ההמלצה שלכם?

• 6 תגובות
    • 660 צפיות
  25. Started by eLeVaTor,

אני קונה מחשב שמגיע עם המעבד Q6600 שיושב על לוח אם GigaByte GA EP 43 DS3L וזכרונות ראם מבית G.Skill 2X2GB 800 MHz DDR2 4-4-4-12. הקירור למעבד שאני קונה יהיה Arctic Cooling Freezer Extreme. רציתי לדעת שני דברים: 1) האם אפשרי בכלל לבצע OC למעבד עם הנתונים הנ"ל או שאתם צריכים לדעת עוד פרטים כדי לענות לי על כך? 2) אם אכן אפשרי, לאיזו מהירות מעבד אני יכול להגיע עם OC בטיחותי אך בכל זאת משמעותי? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 660 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.