עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. הייי לכולם, דבר ראשון, מצטער עם כבר ענו על השאלה מספיק פעמים. דבר שני, החומרה שלי: * לוח אם: ASUS P5CK (ש לו קירור heatpipe על הצ'יפסט הצפוני ופסיבי על הדרומי) * מעבד: E2160 (זה מה היה בעבודה שלי) * זיכרונות: 2x 1GB Kingston 667MHz (שוב, זה מה היה בעבודה שלי) * כרטיס מסך: Palt HD2400 pro (512MB) - PCI-E OC על המעבד: 3.22GHz OC על הזכרונות: 855MHz OC על כרטיס המסך: CPU: 850MHz / Mem: 495MHz קירור על המעבד: Gigabyte 3D Rocket 2 (מורץ במהירות של 2700RPM - לא נורא מרעיש) שאלתי (כמו בנושא) היא: מה הטמפרטורות הטובות לחלקים השונים ועד כמה כדי שיהיה המקסימום במאמץ מתמשך. השאלה היא לגבי: מעבד + כרטיס מסך + הצ'יפסט הצפוני. לא שמתי לב לבעית חום בצ'יפסט הדרומי ולא בזיכרונות. כללית, א…

• 4 תגובות
    • 660 צפיות
  2. Started by shady121,

יש לי E6600 TUNIQ TOWER 120 P5B DELUXE איך להתחיל OC

• 6 תגובות
    • 660 צפיות
  3. Started by Frequency,

אני צריך המלצה למאוורר טוב [כדאי שגם לא ירעיש] , המאוורר צריך להיות פשוט [50 שקל ככה] ואני צריך אותו בשביל המארז. הגודל שלו צריך להיות 80 מ"מ [זה הגודל שיש לי בדופן שהוא עם חורים]. תסבירו לי גם כמה RPM צריך\מומלץ, מה זה בדיוק הרעשים כאילו איך זה נמדד, הזריקה של האוויר מהמאוורר ומה שחשוב לדעת.. ראיתי שיש מאווררים שאפשר להחליף בהם מצבים [מצב שקט ורגיל\מהיר] איך אני עושה את זה? יש לי פה כמה שהיתלבטתי ביניהם: http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=2889 http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14554 http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11446 http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=15345 http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=9543&Ca…

• 7 תגובות
    • 660 צפיות
  4. אהלן רציתי לקבל חוות דעת אישית על המערכת מחשב שאני מחזיר לחיים לאחר תקופה מאד גדולה שלא הייתי פה.... המערכת נבנת על מנת להגיע לתוצאות בין הגבוהות בארץ בכול תחום הבנצמרקים ... מעבד: הוזמנו שני מעבדים האחד 8400 (מטורף לתוצאות של פאי וכדומה) והשני QX9775 שיגיע אלי מקווה תוך חודש.. לוח: ASUS MAXIMUS EXTREME אם הקירור מיים- פשוט כי זה הלוח הטוב ביותר בשוק היום אם ביצועים מטורפים באוברקלוק..... הבעיה שהייתי בטוח שיש שם תמיכה בSLI אבל מסתבר שלא....(תקנו אותי אם אני טועה) זיכרון: OCZ DDR3 1600MHZ CL6 הזיכרונות אם הקירור מיים קיט של שני גיגה לבנתיים עד שיצאו הגירסאות של 4 גיגה אם אותם תיזמונים 6-6-6-18 כרטיס מסך: INNO3D 8800GT OC CHILL התיכנון היה לקנות 2 כאלה כי הם בהחלט יספקו …

• 7 תגובות
    • 660 צפיות
  5. כאשר הם פועלות המעבד בעיקרון 90 אחוז מהזמן ב2600GHZ ולא 4GHZ רק שהוא מזהה תוכנה חזקה (משחקים לדוגמא) הוא רופץ חזרה לאובר קלוק של 4GHZ הקטע שאני כל הזמן ממזער (אם זה משחק לדוגמא) ורואה שהוא לא תמיד על 4GHZ ..קופץ ..יורד ..קופץ ..יורד הרעיון שהוא יזהה משחק שדורש הרבה מעבד (BF2) ולא ירד מהאובר קלוק אפילו לשניה - הרי אז מה עשיתי בזה ? בקיצור מה הולך כאן ? איך אני אומר לו שעל כל משחק לא יירד לדפולט אלא יישאר ב4GHZ וייתן לי את המקסימום וכאשר אחזור לסביבת ווינדוס שיוריד ויחסוך בחשמל . ? תודה .

• 5 תגובות
    • 660 צפיות
  6. Started by B166ER,

שלום, ראשית אני לא בטוח שזה הפורום המתאים, אז אם לא בבקשה למחוק/להעביר/לנעול. זה הציון שקיבלתי: (אני משתמש בויסטה 64 ביט) המפרט שלי הוא: q9300 4gb ram 800 mhz p35-ds3l hd4850 512mb gddr3 מאורר למעבד: coolermaster hyper tx2 המחשב ללא אוברקלוק השאלה שלי היא: האם הציון שקיבלתי הוא לא נמוך מידי? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 660 צפיות
  7. ראיתי שני משטחי קירור. האחד עם שני מאוררים (14Db היה רשום על האריזה) של 70mm ועולה כ-180 ש"ח השני עם מאורר 120mm שהיה רשום 16db אם אינני טועה ועולה כ-175 ש"ח נדמה לי. אני מעדיף מבחינת ההגיון את המאורר הגדול היותר. אבל אם יש למישהו הערות,הארות או המלצות אחרות בסכום הזה בערך אני אשמח. המחשב הוא Dell 1525 עם מסך 15.4 הינה שני הקירורים : http://tms.co.il/product/2441 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5961

• 0 תגובות
    • 660 צפיות
  8. Started by quepasa,

בשע טובה קיבלתי את הכרטיס (תוצרת G CUBE) יש המלצה איך לקרר אותו ???

• 8 תגובות
    • 660 צפיות
  9. זה לא הסוף של הOC רק תגידו לי מה זה אומר http://img73.imageshack.us/my.php?image=30007960fn0.jpg

• 2 תגובות
    • 660 צפיות
  10. שיהיה יל בריא המאוור 80 מ"מ הכחול הזה. המערכת עובדת על כמעט צליל לא מורגש שהחלפתי אותו והוא............ רעש של מסוק א של גנרטור לא יודע. קיצר איזה מאוור 80 מ"מ מומלץ ושקט? (בינתיים שמתי משהו מספק ישן)

• 6 תגובות
    • 660 צפיות
  11. Started by eranisra,

שלום לכולם, יש לי את הכרטיס מסך שכתוב בכותרת - עכשיו לפי לוח התוכנה של NVIDIA ntune הטמפרטורה היא 60 מעלות במנוחה ובמאמץ 70-80 (תלוי איזה משחק). זה כשהמאוורר עובד על 59% בדיפולט. עכשיו שיניתי את מהירות המאוורר ל90% וכעת זה על 57 במנוחה ובמאמץ 60-70. יש בעייה שהמאוורר יעבוד על 90% קבוע ?

• 3 תגובות
    • 660 צפיות
  12. Tuniq / BT, משהו אחר? AS5 Thermal Grease? משחה אפשר גם מפה http://www.newegg.com/Store/SubCategory.aspx?SubCategory=85&name=Thermal-Compound-Grease

• 12 תגובות
    • 660 צפיות
  13. Started by JHONLEV,

אני צריך שתמליצו לי בבקשה על מאוור שקט שקט שקט למארז , אני מתחיל פרוייקט HTPC שיהיה לייד המיטה שאני יושן בה ואני צריך מאווררים שקטים. לפרוייקט אני צריך 4 מאוורים של 8 ס"מ .אני צריך שהם יהיו ממש ממש שקטים, אני רותן לישון בשקט תודה לעוזרים.

• 13 תגובות
    • 660 צפיות
  14. Started by pc student,

חברה יש לי לוח אם של גיגהבייט והמכפלה על 12.5 האם אני יכול לעלות אותה?תוך כדי זה שיש לי קירור פסיבי מקורר עם פאן קארד על הכרטיס מסך וקירור פסיבי על הגשר הצפוני

• 13 תגובות
    • 660 צפיות
  15. Started by shloosh,

עד כמה אני יכול להגיע עם 9700 פרו של גיגהבייט? ואיזה שיפור זה יביא לי.?

16. Started by Iron~Chef,

הי אני עומד לקנות קירור Thermaltake SonicTower ולהרכיב עליו מאור 120ממ ובקביל לשדרג לוח אם ללוח Abit AV8- 3rd eye 939 הבעיה היא שהבנתי שיכולה להיות בעיה בהתקנת המאורר, תלוי בכיוון התושבת על הלוח (נעילה אנכית או מאוזנת) רק שלא ברור אם הבעיה היא במיקרה זה או במיקרה שני. לפי הדוגמא באתר pc arena נותנים בתור דוגמא את ה SilentTower, ומראים באיזה סוג תושבת הוא יושב בצורה טובה (זאת אומרת שהמאורר יוצא לכיוון האחורי של המארז) האים אני יכול להסיק מכך ש ה SonicTower צריך את אותו כיוון תושבת?

• 7 תגובות
    • 660 צפיות
  17. Started by tintin,

האם כדאי לקחת מפנדה את של אנרמק עם 52CMF או בלו לד פאן סמארט של TT שיש לו עד 72 CMF אבל עד 48D לשתיתם יש בורר מהירות רק של TT יש אחד יתר טוב עי אי לו 3 דרגות קבועות. זה ידני לחלוטין. והאם 52CMF מספיק לגוף הקירור של X90 על 2.8C של אינטל? אני מתכנן OC כבד. הבעיה שאני לא יכול להסתדר עם 48DB כי עכשיו יש לי מאורר גם ידני שעובד על מדיום כי במקסימום אפילו במשחק אני לא מפעיל אותו זה נורא. אז האם שווה ללכת על אנרמקס עם 52CMF MAX או TT עם 72CMF MAX ההבדל ביניהם סמקסימום שהTT הרבה יותר רועש 48 לעומת 32 אבל לפחות אפשר לכוון את זה ידנית ויש עוד אפשרות שאפשר להוסיף תמיד לאומת להתקע עם 52 השאלה מה עדיף ומה מספיק. דרך הגב שתיהם עולים אותו דבר והשאלה אם מפנדה הTT עם הסמארט בלו פאן רואים ב…

• 7 תגובות
    • 660 צפיות
  18. Started by מעבדת מחשבים יהוד,

עשיתי אוברקלוקינג לסלרון 900 הצלחתי להגיע איתו ל 1 GHZ שניסיתי 1.1 GHZ או 1100 MHZ המחשב לא נדלק. שהחזרתי ל 1000 MHZ הוא נדלק אבל באסה ! רציתי להרים אותו בעוד 200 MHZ . טוב גם 11% שיפור ל CPU זה מכובד ;D למרות שבפועל אין הבדל בביצועים 900-1000 דה סם אולד שיט.

19. Started by DJPOWER,

עשיתי אובר קלוק למעבד..המפרט כתוב למטה הוא לא נתן לי לעלות ב2500 אז העלתי 0.050 או 0.50 אני לא בטוח חח עד איזה מתח אני יכול? אני עכשיו על 1.53 וטמפ: 51 מאמץ

• 7 תגובות
    • 660 צפיות
  20. Started by רוני15,

איך אני קובע אם המאוורר יכניס אוויר או יוציא אוויר?? כי אני רוצה לעשות סירקולציה של שתיים שמכניסים ושתיים שמוציאים

• 3 תגובות
    • 660 צפיות
  21. Started by uriya,

איזה תוכנה מומלצת לעבוד עם המעבד הנ"ל ואיזה קירור אתם\אתן ממליצים\ממליצות לי לשים על המעבד בשביל שלא ימות לי...?

• 7 תגובות
    • 660 צפיות
  22. Started by g_s,

מישהו יכול לעזור לי? לפי האתר צריך לשים נקודה בודדת באמצע המעבד...לא כדי למרוח את כולו?

• 7 תגובות
    • 660 צפיות
  23. מעוניין לקנות יחידת קירור לכרטיס מסך Gainward Geforce FX 5600 /780XP TV/DVI 256MB DDR בתקציב של עד 100 שקל... תמליצו לי פה בבקשה על איזושהי יחידת קירור טובה בתקציב שלי או אם יש משהו מיוחד אחר שאתם ממליצים עליו... ואם אני צריך בכלל לקנות יחידת קירור או שזה לא ייתן לי כלום, פשוט מה שיש לי כרגע מה שבא עם הכרטיס זה מאוורר פצפון שיושב על פיסת מתכת קטנה ודקה וזה לא נראה לי כאילו זה קירור טוב מספיק ואני אפילו מרגיש ירידות בביצועים של הכרטיס אחרי מספר שעות שהמחשב דלוק.... ועוד שאלה האם יש תוכנה שאני רואה בה את המעלות של הליבה שלי על הכרטיס מסך? או שיש איזהשהו חיישן מיוחד שצריך להתקין או איך בכלל אפשר לראות את המעלות של הליבה של הכרטיס שלי? תודה מראש לכל העוזרים...

• 5 תגובות
    • 660 צפיות
  24. אני עושה OC גל AMD 3200 ליבת ווינצסטר ורציתי לדעת עד איזו טמפ אני יכול למשוך ולהרגיש בטוח שהוא לא ישרף?????

• 11 תגובות
    • 660 צפיות
  25. שלום לכולם יש לי כרטיס מסך שבחתימה מתוצרת CONNECT 3D, הקירור שלו הוא בדיחה גרועה ביותר ועל הזכרונות אין אפילו קירור, אני משחק בד"כ רק NBA 2005 אז מידי פעם יש בריחות של צבע ושחקנים מתווסף להם סנטר או איבר אחר צבעוני וגם מידי פעם אם אני מריץ 3DMARK 2001 אז אם הכרטיס חם אחרי עבודה אז יש ארטיפקטס להחליף את הקירור לא בא בחשבון כי הוא מודבק לליבה ואני לא רוצה לקחת סיכון. המארז מאווורר היטב שני מאווררים מוציאם אויר ושניים מכניסים. השאלה היא כזאת אם אני אשים מאוורר 8 מ"מ שיזרוק אויר לעבר הכרטיס האם הבעיה תיעלם? אני מתכוון להחזיק את הכרטיס ע"י BRACKET של סלוט PCI שנמצא מתחת לכרטיס ולכוון אותו לעבר הזכרונות והמאוורר המסכן שנמצא על הפלטה שצמודה לליבה. שאלה שניה: אם הפיתרון הנ"ל מצלי…

• 0 תגובות
    • 660 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.