אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם :], אני די חדש באוברקלוק ועשיתי קצת פה ושם (במעבד ובכרטיס מסך), עם הכרטיס מסך הפסקתי אך אני מעוניין לעלות את הfsb של המעבד [עכשיו הוא על 220]. ושמעתי פה כמה מושגים כמו: לנעול את ה-AGP וה-PCI, וגם לעלות את המתח של המעבד. עכשיו השאלות שלי: 1. איך אני נועל/בודק שה-AGP/PCI שלי נעול? 2. איך אני מעלה את המתח של המעבד? * אם הפעולות הללו מתבצעות דרך הביוס אז תוכלו לומר לי באיזה לשונית זה אמור להיות? ד"א אם זה עוזר לכם במשהו אז הנה תמונה של הoc שעשיתי למעבד [לא משהו רציני במיוחד] - אם תצטרכו תמונה של לשונית אחרת, רק תגידו ואני אעלה אם זה לא עובד אז זה:
-
- 8 תגובות
- 500 צפיות
-
-
אני קונה QUAD.. ואני מתלבט איזה לקנות אין עודף של תקציב אבל יש אפשרות להגיע לQ9550 השאלה היא איך הוא לOC והאם יש אחרים יותר משתלמים שיכולים להגיע בOC בינוני לכמעט/אותם תוצאות. עוד שאלה.. אני קונה 260GTX 216C, כרטיס שטוב לOC לפי מה ששמעתי.. אז.. איך לעזעזאל עושים OC לכ.מ והאם צריך בשביל זה קירור מיוחד ? (אני מדבר על OC בינוני~ לשני המקרים) התקציב לקירור למעבד הוא כ150 , ואם אפשר פחות יקר אז בבקשה
-
- 3 תגובות
- 525 צפיות
-
-
דרך ATI TOOL בדקתי ידנית (לא check max) והצלחתי להגיע לזיכרון 373 / ליבה 435.6 (שבדקתי דברים יותר גבוהים הופיעו לפעמים 2-3 נק' צהובות). אני מציין שעל כל שבב זיכרון שמתי גוף מתכת אחד. התוצאה לא נמוכה מדי???? ועוד משהו- יש לי עוד 4 היטסינקים שההדבקה שלהם נהרסה טיפה ואני רוצה להוסיף אותם לזכרונות בכרטיס (מהצד השני שלו), השאלה היא אם אפשר לשים על ההיטסינק איזשהט סטג של דבק כדי להדביק לשבבי זיכרון???
-
- 0 תגובות
- 485 צפיות
-
-
כשקנית את המחשב החלטתי שיום יבוא והוא יהיה חלש וזהו תהיה הזדמנות יפה ללמוד קצת על OC אז כבר קניתי מערכת יעודית למטרה LANPARTY UT nF4 Ultra-D amd 3200 אם קירור FREEZER 64 PRO Crucial Ballistix ddr 4000 2X512 leadtek 7600 GT בכל מקרה קראתי קצת מדרכים באינטרנט והחלטתי שהגיע הזמן לנסות בתחלה העלתי מיד את הFSB ל220 ובדקתי ואת הזכרונות השארתי על מה שרשום בCPUZ 2-3-3-8 עבור 200 בדקתי בS&M הכל עבד ואז המשכתי עד באס 240 בלי שום שנוי העלתי ל250 ואז הS&M הראה שהמעבד קרס העלתי לו מתח ל1.45 והוא עבר ואז הS&M המשיך לבדיקה של הזכרונות בתחלה הוא קרס ואז שינתי את התיזמונים למה שרשום בCPUZ עבור 250 2.5-4-4-10 ועדיין לא עבד בכל המשכתי לשחק אם התיזמונים עד שכבר הע…
-
- 7 תגובות
- 548 צפיות
-
-
1.אני רוצה לשים SF עליו אבל הSF הוא 90 מילימטר והסינק בנוי ל92, תהייה לי בעיה אם זה? 2.מה המשקל המקסימלי שאפשר לשים על לוח? כי זה יוצא 765 גרם. זה יותר מדי? 3.צריך להוריד את התושבת של שיש על הלוח אם כדי לשים את הסינק?
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה,יש לי את המערכת A64 3200 (1Mb 2.0Ghz) S754 K8NSNXP לוח אם של גיגה בייט 2X512 DDR 400Mhz של גייל http://www.geilusa.com/proddetail.asp?linenumber=10 עכשיו לבעיה 1) אני לא יכול לתת מתח לזיכרון מעל ל+0.2 וולט אין כזאת אפשרות בביוס,מה לעשות? 2) אחרי כמה זמן הרצה של פרים המחשב יציב? (אחרי אובר קטן של 100 מגה הרץ ) 3) המכפלה של המעבד פתוחה/סגורה או שבחלק כן ורק לפי הסטפינג ניתן לדעת?
-
- 5 תגובות
- 720 צפיות
-
-
טוב אז ככה אני בחיים לא עשיתי אוברקלוק ויש לי מחשב די גרוע ואני רוצה קצת לחזק אותו עם אוברקלוק עכשיו אני רוצה לבדוק אם כדאי לי אני רוצה לעשות למעבד לכרטיס מסך ואם אפשר לראם שלי ככה יש לי כרטיס מסך geforce 440 mx מעבד תמונה מה-cpuz http://img58.imageshack.us/img58/8797/proccesorsy0.jpg זיכרון RAm תמונה מה-cpuz http://img79.imageshack.us/img79/5577/ramdi3.jpg כדאי לי לעשות? האם ישימו לב לשיפור? ומה אני צריך לעשות ולבדוק ודרך מה לפני אוברקלוק?
-
- 0 תגובות
- 403 צפיות
-
-
קראתי כמה מאמרים וזה מה שהיה כתוב "fsb הוא רבע מתדר הבאס"לצורך העניין אצלי הבאס הוא 533 ו הfsb הוא 133. האם זה נכון?כי ב cpu z הוא רושם את זה הפוך,באס 133 וfsb 533. עוד שאלה לגבי המשוואה של מהירות המעבד איך זה הולך fsbכפול מכפלה? או באס כפול מכפלה? אני יודע שאצלי זה 133 כפול 20,אבל הכל אצלי מבולבל כי ראיתי מאמר אחד שאומר שfsb זה רבע מתדר הבאס וראיתי מאמר אחד שזה הפוך. ודבר אחרון עם מישהוא יכול להביא לי מאמר על יחסים כי הנושא לא נקלט לי בראש,זה נוראה קשה. תודה. עריכה:עוד שאלה אחת קטנה,עם אני עושה oc למעבד,אוטומטית נוצא oc ללוח?ועם כן מה עולה בלוח? ואחרונה מה הקרור אויר הכי טוב בעולם חוץ מ tt?
-
- 7 תגובות
- 579 צפיות
-
-
אוקי קודם כל אני יגיד לכם כך: המחשב שלי ישן-מלפני בערך 6 שנים אבל תאמינו לי הוא אחד המחשבים הסוסים שראיתי שנישארו חיים D: למרות כל זאת לא הצלחתי כמעט בכלל למצוא עליו מידע באינטרנט.. (בטח מרוב שהוא ישן) וחוץ מזה קונים לי מחשב חדש ליום הולדת כנראה עם המעבד החדש שיוצא בינואר: Intel Core 2 Extreme QX9770 ובקיצור מחשב סוס בבערך 6500 ש"ח אבל בכל מקרה הייתי רוצה להבין בכללי איך לעשות OC קראתי את כל המדריכים באתר הזה.. (HWzone) והבנתי את הרוב (חוץ מזה שאבא שלי עזר לי קצת להבין) יש לי את התוכנות: CPU-Z WCPUID EVEREST RivaTuner ATITool ככה שאין לי בעיה לבדוק דברים בקשר לOC אבל הבעיה העיקרית שלי היא שהבנתי על פי מדריך שלכם שאפשר לשנות את היחס בBIOS אבל לא מצאתי איפה.. וחוץ מזה על פ…
-
- 1 תגובה
- 434 צפיות
-
-
מה החסרונות שזה יכול לעשות? זה יכול להרוס תמחשב? לאילו חלקים אפשר לעשות אוברקלוקינג? יש לי P4 2000 MHz 320 DDR Ge Force FX 2500 128 DDR למה אני יכול לעשות אוברקלוקינג? מה אני צריך בשביל זה ואיך עושים את זה ??? תודה!
-
- 3 תגובות
- 464 צפיות
-
-
אז ככה, אני חדש (מאוד) בקטע, ומאוד מעניין אותי. אני רוצה להתקין שני מאווררים על המארז, אחד שיכניס אוויר והשני שיוציא. רציתי לדעת איזה מאווררים אתם ממליצים, איזה מיקום מומלץ במארז? מאיפה אני מקבל את המתח? האם המחשב מסוגל לתת לי את המתח לכמה מאווררים....?? תודה...
-
- 1 תגובה
- 398 צפיות
-
-
יש לי נתב eci 312+ שמחובר לסוויצ' ואליו מחוברים שתי מחשבים. דבר ראשון, מה עוזר לי Multicast? להעפעיל את זה או לא? דבר שני, אני רוצה לבטל את הפיירוול של הנתב ולשים בכל מחשב פיירוול רגיל, אבל אפשר שמבטלים את הפיירוול זה מבטל גם את ה-NAT אז אם אני יבטל את זה שתי המחשבים עדיין יוכלו להכנס לאינטרנט? או שחייב את הNAT? אם כן יש איזה דרך לבטל רק את הפיירוול? תודה 8)
-
- 2 תגובות
- 528 צפיות
-
-
אני קונהxp 120 ועליו enermax 120mm .. אני קונה ת as5 אמרו לי למרוח שכבה דקהה וגם על ההיטסינק דק מאוד! ואז להדביק ... שמעתי גם שצריך דבק חם וזה.. שאלותי : 1.איפה מדביקים תדבק חם - על הליבה??????? 2.איך ההיטסינק מוחזק? 3.אם המשחה נשפכת על רכיב אחר במעבד.. נזק רציני? 4.אם המשחה נשפכת בכ.מסך נזק רציני ? (חוץ מהליבה..) תודה..
-
- 8 תגובות
- 429 צפיות
-
-
1-דבר ראשון איזה מבין החברות האלה עדיף? GEIL, CORSAIR, OCZ ואם בכלל יש בינהם הבדלים רצניים? 2-דבר שני כמו שאתם יודעים זכרונות אלה מגיעים אם צלעות קירור....אני רוצה להתקין חישן טמפרטורה על גבי הזיכרון האם אפשר להוריד מהם את צלעות הקירור לשים חישן ולהחזיר אותם? (אם כן אז איך אני עושה את זה?) ???
-
- 14 תגובות
- 749 צפיות
-
-
המעבד והלוח אם שלי מאוד חמים (המעבד כמעט תמיד עומד על 50 מעלות, והלוח כמעט תמיד על 40 מעלות). דיי מזמן קניתי מאוורר של THERMALTAKE(זה עם הלדים בכחול ואדום) למארז, ומאז נראה לי החום עוד יותר עלה . ניקיתי את המאוורר של הCPU מאבק, וזה הוריד את הטמפ בכמה מעלות, אבל הוא עדיין חם. חשבתי אולי לקנות עוד מאוורר למארז... אולי זה יעזור. בכל מקרה יש לכם איזה עצות איך להוריד את החום? בלי שום קשר חשבתי להחליף למארז יפה (עם חלון) משהו בתקציב של עד 600 שקל, שיהיה יפה ושל חברה נורמלית, והכי חשוב שיהיה מקום למאווררים, ונראה לי שזה יעזור להוריד את החום, למישהו יש הצעות למארזים בתקציב של 600 ש"ח? ושאלה אחרונה: בלוח אם שלי (INTEL D845PESV) יש רק 2 כניסות למאווררי מארז, זאת ואמרת שאני יכול לה…
-
- 35 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי E8400 EP45-DS3 הקירור למעבד הוא CM HYPER 212 על 3.6GHZ זה יכול להיות יציב על 1.2V והמעלות 40-43 במנוחה ו58 במאמץ מלא (גם על 1.25V המעלות דומות) אם אני שם 3.8-3.9-4GHZ נגיד על 1.3 המעלות במנוחה כבר 47-50 ובמאמץ 67 ה0.05-0.1V האלה כל כך משמעותיים ? S: איך הקירור דרך אגב? כדאי לי לשים עליו עוד מאוורר מהצד השני?
-
- 11 תגובות
- 791 צפיות
-
-
השגתי פנטיום 3 אני רוצה לשחוט אותו קצת הרבה באוברקלוק ולהגיע איתו למשהו טוב מקוווה שאפשר אז ככה איזה טמפרטורה צריכה להיות למעבד המעפן הזה? כדאי לעשת לSDR אוברקלוקינג? יש לי עם המחשב הזה Voodoo3 (מקווה שרשמתי נכון) אז כדאי להשים עליו מאוורר ולנצל אותו קצת או לא ? תודה :)
-
- 10 תגובות
- 643 צפיות
-
-
או קיי אז ככה המעבד שלי הוא במנוחה 48 במאמץ 59... ושאני משחק אז אני בודק והוא 54-55 והמתח הוא 1.875.... היה על 1.9 אבל אמרו לי שזה לא טוב בכלל האם בטמפרטורות טובות יחסית להכל? אם זה לא טוב מה בדיוק לא בסדר פה... כמה זמן המחשב יוכל ל"חיות" ככה וזהו בעיקרון... וכמובן אם משהו על מה המעלות צריכות להיות במתח שלי ובמצב שלי....
-
- 12 תגובות
- 653 צפיות
-
-
אוקי אז דבר ראשון יש לי מאוור שמחובר לדלת במחשב, יש לו חיבור מולקס, והוא ללא חוט שלישי של ה rpm אז השאלה שלי היא האם אפשר להוסיף את החוט הזה ? אם כן, לאן אני צריך לחבר אותו כדי לשלוח את הrpm למחשב ? ועוד שאלה... המאוורר הזה משתמש ב 12V,0.13A) 1.56W) האם יש נגדים שמסוגלים לתמוך בהספק כזה ?
-
- 4 תגובות
- 443 צפיות
-
-
אז ככה דבר ראשון הייתי רוצה לדעת איזה חברה מיצרת את המאוררים שרשום עליהם Tt דבר שני אני רוצה לקנות מאוור כזה ולשים אותו על המעבד שלי במקום המאוור הקטן שיש לי עכשיו אייך אני עושה את זה דבר שלישי אני רוצה להוסיף מאוררים שקופים במארז עם לדים של איזה חברה המאוררים האלה ואיפה ניתן להשיגם בתודה מראש
-
- 3 תגובות
- 539 צפיות
-
-
שלום קניתי מאורר 120ממ של TT , כמובן שהוא פועל , אבל אני לא יודע אם הוא פועל במהירות המקסימלית , הוא מחובר לספק , ולפי מה שהבנתי , רק אם הוא מחובר ללוח , אפשר לדעת באיזה מהירות הוא עובד. זה נכון? האם אני יכול לעשות משהו שיגרום למאורר לעבוד במהירות מקסימלית כל הזמן?
-
- 1 תגובה
- 706 צפיות
-
-
אני עובד כרגע על הפרוייקט שלי ויש לי כמה שאלות מקווה שתעזרו לי חברה: 1- איך אני מדביק חיישן טמפרוטורה למקום שהוא אמור למדוד? 2- יש לי קתודה קרה ומערכת לשליטה בקול, אני אמור לחבר את המערכת קול לפני האינוורטר או אחריו? 3- אני רוצה לשים היטסינקים לMOFSET יש לי היטסינק מוודו 3 ישן שעשוי אלומיניוםת האם זה יהיה אפקטבתי אם אני יחתוך וישים על המופסט או שאין טעם וצריך מנוחשת? תודה מראש על העזרה! :cwm12:
-
- 3 תגובות
- 490 צפיות
-
-
1. איך מכינים חלון לסידי? 2. האם כדאי להכין חלון לסידי ? 3. האם מסוכן להכין חלון לסידי הכוונה אם הדברים שם עדינים ולא מסוכנים ונגיע הכי קטנה זה נהרס ויכול לפגוע בסידי? עכשיו בקשר לקירור 1. מאיפה כדאי לקנות מאוררים? 2. זה מחשב מאוד מאוד מאוד ישן אז כמה מאוררים בערך לשים ואיפה? 3. איך מחברים מאווררים לספק? עכשיו בקשר לחלון תראו קניתי אתמול דרמל וג'יגסו. 1. במה מהם כדאי להשתמש? 2. האם למישהו יש צורות מיוחדות שכדאי לי לעשות? 3. אם אין לי גומי האם אפשר לשים סיליקון? 4. כמה תעלה בערך פלטת פרספקט? 5. מאיפה ניתן ליקנות אחת? מודינג שונה 1. האם למישו יש רעיון למודינג קל יחסית שניתן לעשןת והוא יפה וכיפי? טוב מקווה שתענו תודה לכולם אני עוד חצי שעה בערך ממשיך את החלון …
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם ראיתי פה מושגים כמו OC ואוברקלוק ואין לי מושג מה זה אומר.. האם מישהו יוכל לפרט קצת בשבילי ולהכניס אותי לעניינים פה? תודה רבה למי שיעזור
-
- 6 תגובות
- 609 צפיות
-
-
קניתי מסך LCD 16X2 בלי תאורה אחורית ושמתי לב שיש לו את רגליים 16, 15, A, ו K זה אומר שאני יכול לחבר תאורה אחורית אליו? מישהו יכול להביא לי את הסכמת חיבורים והסבר על כל חיבור כי המדריך שהיה באתר לא קיים יותר? תודה מראש ;D
-
- 1 תגובה
- 593 צפיות
-