אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
קניתי מחשב חדש אתמול והמארז שלו מוציא קולות מטריפים של שריקה כזאתי מהמאוורר יחד עם רעש אוורור חזק יש דרך לסדר את זה?!
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי AN7,בארטון 2500 עם SP97 ומאוורר 92 של אנרמקס,2 זכרונות של מושקין 256M 3200. אני כרגע בבאס של 200,מכפלה 11 (המעבד שלי לא נעול),העלתי את המתח לצ'יפסטק ל-1.70,לזכרונות ל-2.70 ולמעבד ל-1.75. 1 עד כמה אני יכול לשחק עם המתחים ז"א עד לאיזה מתח שבו זה כבר מסוכן ומזיק (גם לזכרונות,גם לצ'יפסטק וגם למעבד) 2 מה עדיף או כדאי באס גבוה ומכפלה נמוכה או להפך 3 באיזה טמפ' כדאי לשמור את המעבד ב-OC שהמחשב במאמץ 4 יש כזו אפשרות בביוס יחס בין הבאס לזכרונות - על איזה לשים ומה זה נותן? (יש 5 5 ,6 5 וכו')
-
- 8 תגובות
- 570 צפיות
-
-
שלום, עשיתי אוברקלוק למעבד Amd Phenom ii x4 920 מ 2.8GHZ ל 3.5GHZ רציתי לשאול האם כל הוולטים בסדר והכל בסדר מבחינת חום שלא ילך לי המעבד או משהו .. הינה כל הפרטים - [img ALT=""]http://www.overclock.net/content/type/61/id/2271670/width/500/height/1000 [img ALT=""]http://www.overclock.net/content/type/61/id/2271671/width/500/height/1000 [img ALT=""]http://www.overclock.net/content/type/61/id/2271672/width/500/height/1000 [img ALT=""]http://www.overclock.net/content/type/61/id/2271673/width/500/height/1000
-
- 15 תגובות
- 9.9k צפיות
-
-
-
שלום. שאלתי היא אילו מבין גופי הקירור הבאים נחשב להכי משתלם מבחינת הביצועים שהוא נותן עבור המחיר שלו. ואם מישהוא יוכל לשלוח לי לינק לחנות שמוכרת את החלק הזה במחיר כמה שיותר נמוך אני אודה לא מאוד. Zalman CNP S9500 92MM FAN ASAKA EVO120 AK-920 Cpu Cooler Zalman CNPS9500 AM2 92mm Zalman CNPS8000 שאלה נוספת שיש לי היא זאת- קראתי שצריך למרוח את גוף הקירור של המעבד. לשם מה. עוד דבר מוזר הוא שאני פתחתי את המחשב, והוצאתי את גוף הקירור של המעבד ולא היה עליו שום מישחה תרמית. זה בסדר או שאני צריך למרוח אותו??. (אם למישהוא יש גוף קירור שמשתלם יותר מכל שאר הרכיבים שצויינו פה אשמח מאד לשמוע עליו. (התקציב שלי עומד על 300 שקל +- (באיזור החמישים פלוס). דבר נוסף-איך יכולות האוברקלוק של המע…
-
- 2 תגובות
- 462 צפיות
-
-
שלום, אני לא מזמן החלפתי כרטיס מסך והוספתי 2 זכרונות של ראם. המחשב שלי ישן (2004), יש לי ספק 300W, מאוורר אחד למארז, מאוורר למעבד והמאוורר של הספק, לאחרונה שמתי לב שהמאוורר נעשה די רועש (עובד שעות נוספות), קודם לא היה לי את זה אבל אני ידעתי בכללי שזה יקרה. החלפתי מכרטיס של ATI 9200SE ל-FX5200, ב-FX המאוורר נדפק אז החלפתי אותו עם מפזר החום של ה-9200SE, ניראה שזה עובד טוב (נכון לעכשיו שום דבר לא נשרף חח), אבל רציתי לדעת איך אני יכול לבדוק את הטמפ' של הכרטיס מסך כי אני שוקל להביא עוד מאוורר למארז שיקרר יותר טוב. תודה
-
- 2 תגובות
- 634 צפיות
-
-
-
-
יש לי משחה (לא יודע אם זו נקראת משחה טרמית) שבה עם ה ARCTIC COOLING שקניתי ל R9800PRO שלי. רשום עליה: arctic cooling silicon paste 50% silicon 20% carbon 30% metal oxide included השאלה שלי היא האם אני יכול להשתמש בה למעבד שלי כמו כל משחה טרמית? ואם לא, אז על איזה משחה אתם הכי ממליצים? וגם איפה אני מוצא מדריך שיעזור לי בזה כי אף פעם לא ניסיתי למרוח משחה טרמית על המעבד. תודה!
-
- 4 תגובות
- 627 צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות תודה רבה לכל מי שעוזר ועונה על השאלות 1. איפה נמצא החיישן טמפ' בלוח-אם? 2. איפה נמצא החיישן טמפ' בהארד דיסק? 3. כמה נקודות אני אמור לקבל ב- 3DMark 2005 (יש לי ג'יפורס 6600GT בלי OC) 4. סליחה על הנוביות אבל איך מוציאים חריץ PCI? לא צריך לפרק את הלוח-אם נכון? תודה רבה על העזרה
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה בדיוק מתאים לפורום הזה, אבל אני שואל על מוצרים שמיועדים לאוברקלוקינג, אז בכל זאת.. אז ככה, איפה אני יכול לקנות את ה SLK-800 ? חיפשתי בזיגזג ובסימפלטק ולא ראיתי שהם מוכרים את ההיטסינק הזה.. אני מעדיף לקנות מ 2 החנויות האלו.. דבר שני, ההבדל ביצועים בין ה SK-7 ל SLK-800 עם מאורר SF2 הוא גדול ? אם אפשר לדעת את ההפרש במעלות, אז זה יהיה הכי טוב.. עוד שאלה, אולי מישהו יודע מתי הלוח 8RGA+ אמור להגיע לארץ ? כי אני דוחה את הקנייה של המחשב שלי בשביל הלוח הזה.. אם זה משנה, אני כנראה קונה מסימלפטק.. ושאלה אחרונה, אני עוד מעט הולך לקנות את המפרט הזה AXP 2400+ את ה 8RGA+ בתקווה שיגיע מהר ככל האפשר ו 512MB זכרון, וכאן הבעיה שלי, מה לדעתכם עדיף, לקנות Corsair CMX…
-
- 4 תגובות
- 581 צפיות
-
-
אהלן, התקנתי את הEVEREST המומלצת ויש לי כמה שאלות לגבי הנתונים שהיא מחזירה לי: א.בקטגוריה הראשונה (COPUTER) ואז DMI - שם אני רואה משהו מעניין: External Clock 133 MHz Maximum Clock 3060 MHz Current Clock 2400 MHz מה אומר תדר השעון המקסימלי הזה ? זה קשור ל OC ? אפשר להגיע אליו ? בנוסף: מה זה DMI ? ולמה יש את האזהרה בהתחלה שהנתונים יכולים להיות לא מדויקים ? ב.במדידית הטמפ' אני רואה בנוסף לשתי המדידות שאני רגיל לראות בתוכנה של הלוח אם (מעבד וסיסטם) גם מדידה של ההארדיסק, זו מדידה אמיתית ? יש חיישן שם ? למה לא ראיתי מדידה כזו בתוכנות אחרות ? ג. יש לי לוח אם של אינטל, האם גם כאן אינטל עושים חיים קשים עם OC ? כיוון שבביוס אין לי שום אפשרות לשחק עם מהירות הבאס או המכפלה... פשוט אי…
-
- 6 תגובות
- 609 צפיות
-
-
יש לי מחשב קצת מיושן אבל די חזק (לזמנו). לוח אם IWILL MPX2 עם שני מעבדי XP 1700. הלוח הזה הוא במקור לשרתים ולכן אפשרויות האוברקלוקינג שלו לא מדהימות. אין לו שום דבר ON BOARD ולכן אני משתמש בכרטיסים (כרטיס קול, כרטיס RAID וכ"ו). אני לא מצפה להגיע איתו מאד רחוק מבחינת האוברקלוק אבל להגיע ל 2000MHZ יהיה נחמד. אתמול ניסיתי לעשות לו אוברקלוק קטן ולאכזבתי גיליתי שאין לו נעילה ל PCI ואני לא מצליח להעלות את הבאס מעל 140 (!!!). דיווחים באתרים בחו"ל אומרים שהוא מגיע לאיזור ה 170-180. לאחר מחקר קצר התברר לי שכרטיס ה RAID הוא האשם. יש לי כרטיס ADAPTEC 1210SA ומסתבר שהוא בכלל לא עמיד במהירויות גבוהות. האם מישהו פה מכיר כרטיס אחר שידוע כעמיד יותר ? יש לי אפשרות, כמובן, להישאר עם באס של…
-
- 1 תגובה
- 498 צפיות
-
-
-
שלום! עשיתי OC למעבד שלי ל3.2Ghz (מפרט בצד!) לא עשיתי OC לזכרונות (ובכוונה עצרתי על 3.2) האם יש אפשרות להוריד את התזמונים של הזכרונות ולקבל יותר ביצועים ובמה זה כרוך? ואם ההבדל יורגש או שהוא שולי? אחרי שסיימתי את ה OC אני מתלבט אם להשאיר את המעבד על התדר הזה או להחזיר אותו לתדר המקורי! ואם המעבד יעבוד בתדר הזה זה ישפיע באופן קיצוני על אורך החיים שלו? כי את האחריות בכל מקרה כבר איבדתי! והיו לי עוד שאלות ששחכתי אותם עכשיו! בכל מקרה תודה לעונים! ofeky1
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה זה HSF ?? 2. מה זה OC ?? 3. איך אני יכול לדעת מה הטמפרטורה של המחשב שלי או של כל חלק אחר אם זה הצ'יפסט או הכרטיס מסך 4. איך אני יכול לדעת איזה BIOS יש לי ואיך אני מעדכן אותו בלי שיהרס לי המחשב 5. ואם יש איזה תוכנה קטנה כזאת שמראה לי את כל הנותונים של המחשב כמו איזה לוח אם יש לי או איזה מעבד (למרות שאם לוחצים קליק ימני על המחשב שלי אפשר לדעת) את הכל בקיצור שתראה לי את הנתונים של החלקים שלי שמעתי משהו כמו OCZ אבל לא יודע תעזרו לי... 6. מה המשחה הזאתי שאומרים שהיא מורידה טמפרטורה היא באמת עוזרת ?!?!?!? 7. ואיך אני עושה אוברקלוק למחשב אם אני צריך ?? אם זה יהרוס לי את המחשב ?? בקיצור יש לי מחשב וזה המפרט פחות או יותר : Intel Pentum 4 2.4 Ghz Graphic Card GeForce…
-
- 5 תגובות
- 499 צפיות
-
-
יש לי מעבד pentium D 2.8 והטמפרטורה שלו במנוחה זה 40+- ובמאמץ 55 עכשיו אני רוצה לעשות לו OC ל3.0 ורציתי לדעת האם זה כדי לי? האם אני ירגיש שינוי במשחקים?
-
- 1 תגובה
- 438 צפיות
-
-
שלום היום הרכבתי http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3084 אני מרוצה מאוד 1.קיבלתי איתו מזרק מלא MX1 שמתי את כולו זה בסדר? 2.המשחה MX1 מאוד צמיגית וקשה למריחה אם אני ישים גוש קטן וירכיב את הקירור זה יהיה בסדר (בלי למרוח) 3.בהשוואה למזרק שמקבלים עם קירור פי כמה המזרק הזה http://lamir.co.il/product.asp?product=7459 יותר גדול? תודה
-
- 4 תגובות
- 495 צפיות
-
-
אני די חדש בנושא אם יש משהוא מומחה בנושא ויכול לתת עזרה אני הודה לו מאוד. ראיתי מדריכים צריך שהמתח של המעבד לא יעבור את ה 1.25 V .אצלי בBIOS זה נמצא על AUTO וה AUTO שלו הוא על משהוא כמו 1.28 ,האם אני צריך לשנות את זה ידנית ליותר נמוך? או שאם ב AUTO זה נותן כבר 1.28 לא צריך לגעת בזה ולתת לו לתת מתח AUTO ורק לשחק עם המכפלה ? כי ניסיתי להשאיר את זה ב AUTO ולעשות OC עד 4Ghz לפי מדריכים ומה שלמדתי, והמחשב והWIN עלה בסדר ללא קריסה , עדיין לא עשיתי בדיקת מאמץ כי אני צריך קירור יותר טוב .והמחשב על 75 Temp כרגע ללא שום משחק רק בדסקתופ. במידה ואני כן צריך לגעת במתח של המעבד ידנית בכמה מתח מומלץ להתחיל כדי לבדוק? וכמה קפיצות של מתח צריך לעלות כל פעם שצריך ? במידה ואני כן צריך לגעת ה…
-
- 1 תגובה
- 4.5k צפיות
-
-
1. 2315 מה"ץ במתח 1.775 זה טוב ובריא לעבודה בקציבות למעבד DLT 1800? 2. מה עדיף, 2300 על כמעט 1.8 או 2250 על 1.65 (שימו לב לקפיצה) 3. התוצאות הנ"ל נראות לכם תוצאות בסדר למעבד הזה? כי אחרי שראיתי את המעבד של fire דרשתי מזה הרבה ותר.
-
- 13 תגובות
- 677 צפיות
-
-
המארז שלי הוא Chieftec Dragon DX-01BLD Tower ואני רוצה לעשות חלון. 1. באיזה גודל (רוחב, אורך) חלון סטנדרטי למארז טוואר צריך להיות? 2. מה אני עושה עם הידית של הדלת? האם אני חותך גם אותה?
-
- 4 תגובות
- 641 צפיות
-
-
שמעתי שבחלק מה- MB יש אפשרות לפתוח את המכפלות ידני ע"י הסרת הלחמה או שינוי ג'אמפרים. עכשיו יש לי את סוג d אז מזה יש לי שתי שאלות 1 זה אפשרי בסוג הזה 2 אם כן אז איך אתר / מדריך ... תודה ..
-
- 1 תגובה
- 437 צפיות
-
-
טוב אני הולך לקנות עוד מעט את הכרטיס הזה ושמעתי שהוא מתחמם מאוד 1. זה בסדר שהוא מתחמם? האם זה ככה בכל הכרטיסים או שזה רק אצל חלק מהכרטיסים? 2. האם ההתחממות יכולה לגרום נזק לכרטיס המסך הזה? 3. ומה הטמפרטורה הממוצעת שלו במנוחה ובמאמץ?
-
- 5 תגובות
- 721 צפיות
-
-
מה המצב חבר'ה ?.. אני בתהליכים של ייצוב המעבד שלי (E4500) על 3.2 ושמתי לב שהטמפרטורה של הכרטיס מסך שלי עלתה (כרגע היא התחילה לרדת, מוזר ...) מ - 44-46 במנוחה ל - 57 במנוחה. שמתי ב - PCI Express Frequency על 100 ולא נגעתי ב - PCI-E OverVoltage Control ... אז זו לא יכולה להיות הבעיה ... ועוד משהו ... יכול להיות הבדל של 2-3 מעלות ולפעמים גם של 5 מעלות בטמפרטורות בין Core #0 ל - Core #1 ?.. זה אף פעם לא נשאר הרבה זמן, זה תמיד חוזר להבדל של טמפרטורה או 2 ... האם זה נורמלי ?.. האם מתח של 1.45 למעבד שלי זה לא מתח גבוה מדי (ב - Everest זה מראה לי שזה על 1.38 ומצאתי ת'רד באיזה פורום בחו"ל שבנאדם עם אותו מעבד כמו אצלי הגדיר בביוס מתח למעבד של 1.45 ו - Everest קורא לו את זה כ - 1…
-
- 34 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה המצב אנשים ?.. אז ככה ... לאחי יש מחשב ישן (מי שרוצה, המפרט של המחשב שלו כתוב אצלי במפרט בצד) ועשיתי לו OC מ - 2.8 ל - 3.0 ... מעל 3.0 קיבלתי ריסטים אחרי כמה דקות במערכת ... יש לו לוח אם (Asus P4S800D-X) לא כל כך טוב ל - OC לפי מה שקראתי באינטרנט וכשעשיתי את ה - OC חיפשתי את האפשרויות של השינוי מתח לזכרונות, מעבד וכו' ולא מצאתי ... הגעתי לבאס של 143 למעבד ושיניתי את הבאס של הזכרונות ל - 200 . עכשיו יש לי כמה שאלות, אפשר להגיע איכשהו ל - OC יותר גבוה ?.. כשמורידים את הבאס של הזכרונות זה אומר שזה מאט אותם ?.. ז'תומרת אם נגיד לא הייתי משנה את הבאס ובכלל לא עושה OC ומשאיר את ההגדרות על סטוק, הזכרונות היו עובדים מהר יותר ?.. עכשיו בקשר ל - OC שהטכנאי עשה לי ... הוא שם לי ב…
-
- 8 תגובות
- 756 צפיות
-