אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי בבית מחשב AMD Athlon 1.33 שסובל מבעיות חימום, החלטתי לבדוק אם יש משחה טרמית בין המעבד לגוף קירור והאם היא מרוחה טוב, כשפירקתי את המעבד והגוף קירור ראיתי שיש המון משחה טרמית על כל הריבוע של המעבד ושהשכבה בכלל לא אחידה, ניגבתי הכל עם נייר טישו וכעת אני מעוניין למרוח משחה טרמית בצורה האופטימלית ביותר, היכן צריך למרוח? (על כל הריבוע, רק על הצ'יפ הקטן באמצע...?) ואיזה עובי של שכבה צריך בערך למרוח? תודה.
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום כולם אני עושה פרוייקט גמר שהוא קירור מים למחשב ורוב הפרוייקט כולו זה חישובים תיאורתים בלבד ולכן אני צריך דיוק בפרוייקט עצמו בשביל החישובים לכן אני נתקל בשאלה היא כמה וואט חום פולט המעבד יש לי AMD XP 2800 atlon לוח אם abit AN7 כרטיס מסך radeon 9700 PRO הבעיה היא שאני יכול להשיג כמה וואט צורך כל אחד מהמעבדים הנ"ל (גשר צפוני והכרטיס מסך) אבל אני צריך לדעת דווקא כמה וואט חום החלקים פולטים לצורך חישוב ראשונים אם יש לכם מידע מדוייק אשמח לעזרה על מנת שאוכל לחשב מה הספיקה הדרושה כדי לדעת איזה משאבה המתאימה לספיקה זאת תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 498 צפיות
-
-
מה הפליטת החום של E6300? וכמה אתם מעריכים שהוא פולט ב OC כבד, מעל 3200?
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. זה בטח יכנס לתהום הפורום כעוד שאלה הזויה, אבל מאוד מעניין אותי לדעת: כמה וואט צורך מאוורר מספק הכוח? האם מדברים פה על 10 וואט? או 50 וואט? שיהיה ברור - אין לי שום מושג קלוש בעניין הזה. תודה מראש!
-
- 12 תגובות
- 10.5k צפיות
-
-
האם זה באמת חשוב לדעת כמה וואת יש לכם במחשב אתהתשובות תימצאו בהמשך!?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את הירוק הזוועתי הזה בכחול אולטרה ברייט. הירוק הוא אולטרה ברייט גם דרך אגב.
-
- 12 תגובות
- 927 צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD 3000 ליבת וינצ'סטר. אני באוברקלוק בנתיים עם 1.6 וולט למעבד ,עד כמה אני יכול להמשיך מבלי לפגוע במעבד ?
-
- 3 תגובות
- 497 צפיות
-
-
אז ככה אני עושה OC למעבד ואני רוצה לדעת עם נגיד אני שם על 320 אז כמה וולט אני צריך להתאים לזה? ככה זה המפרט שלי מעבד:c2d e6400 כרטיס מסך:ati x1950pro 512mb לוח אם:AW9D-MAX abit זכרון:2x1GB Corsair CL4 800MHz הרדיסק:Seagate 400GB 7200RPM, 16MB, SATA II קרור למעבד:Thermaltake BigTyp 120 מארז:HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver ספק כח:PS-05 BIG FAN 500W (12cm Fan) (24pin JSP-TECH
-
- 1 תגובה
- 453 צפיות
-
-
היום אני מקבל את המחשב הזה ואני עושה לו OC למהירות 3.0 GHZ ורציתי לדעת כמה זמן אני צריך לעשות בדיקת מאמץ ? מפרט: Arctic Cooling Freezer 7 Pro 1 ¤122 F2-6400CL4D-2GBPK G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-12 2GBPK 1 ¤323 GP35DS3L Gigabyte GA-P35-DS3L 1 ¤528 E4500T Intel Core 2 Duo E4500 2.2Ghz Conroe OEM 1 ¤594 WD3200AAKS Western Digital 320Gb 16MB AAKS 1 ¤426 8800 GT של TWINTEC 512 MB ד"א: אני ישמח אם יסבירו לי יותר על איך לעשות את האוברקלוק הזה כך שאני לא ינזק... אה.. ויש לי עוד כמה שאלות : 1. האם עדיף וכדאי לי לעשות את האוברקלוק דרך הביוס , או לעשות דרך הווינדוס ע"י התוכנהSysTooL 2. אם אני עושה OC דרך הווינדוס זאת אומרת שאם אני יפרמט את המחשב אז…
-
- 1 תגובה
- 502 צפיות
-
-
הרבה אנשים עושים OC למעבד ודי רציני , למשל מ- AXP +1700 ל - AXP+ 2400 אז רציתי לדעת כמה זמן אפשר לעבוד במצב הנ"ל לפני שהמעבד נשרף ??? כי לי אין כסף למעבד חזק לכן אני רוצה לקנות בזול ולשדרג למשהו יקר, ואני צריך שיחזיק לפחות שנתיים לפני החלפה, אז זה יכול לרואת ב OC הנ"ל ?
-
- 11 תגובות
- 876 צפיות
-
-
אוקי סידרתי את הביאוס החופר שלי, העליתי את המעבד בחזרה ל 3GHZ והפעם שמרתי את ההגדרות של ה OC ב CMOS למקרה שהוא יאפס לי את ה OC עוד הפעם. ORTHOS רץ כבר 4 שעות בלי ארורס, טמפ' מעבד 65 גג ב TAT. כמה זמן בערך מומלץ (בערך) להריץ אורטוס, בשביל להיות בטוח שהמערכת יציבה?
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לוח אם בidle 40-42 במאמץ יכולה לעבור את ה45 לפי דעתי.. מעבד 36 בidle ובמאמץ 42 בערך הארד דיסק 43 בidle ובמאמץ 46 בערך נ.ב. בחורף הטמפ' עוד היו איכשהוא נורמאליות וכן יש לי סירקולציה נכונה של המאוררים ו4 מאוררים הוא ישאר חיי עד סוף הקיץ? לפעמים אני משאיר אותו גם דולק כל הלילה בגלל הורדות וכאלה...
-
- 3 תגובות
- 527 צפיות
-
-
אהלן, אני גולש מהמחשב של אחי, ויש לי שאלה. כמה זמן הסוללה של הלוח אם צריכה להיות בחוץ בשביל שה-CMOS יתאפס? היו לי בעיות עם האוברקלוק, ה-FSB לא היה מוכן לעלות מעל 266MHz למרות שהמעבד והלוח שניהם יכלו יותר מאז שעדכנתי ל-F14 את הביוס, ואמרו לי ב-XS ששווה לנסות לאפס את ה-CMOS על ידי הוצאת הסוללה. השאלה היא כמה זמן היא צריכה להיות בחוץ בשביל שהוא יתאפס?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חברה יש לי בעיה עם gainward fx 5200 le הגוף שלו נופל כמה זמן הוא יוכל להחזיק בלעדיו עוד משהוא עשיתי פאן קארד זה יעזור?
-
- 3 תגובות
- 520 צפיות
-
-
הסיבה שאני רושם פוסט זה הינה בגלל שקיימת רווחה שהעלאת המתח למעבד מעבר למה שאינטל ממליצה מקצרת את חיי הרכיב חברים יש המון תגובות של אוברקלוקרים ברחבי הרשת בנושא זה. חלק מהאנשים אומרים חודש ,שלושה חודשים,שנה וחצי... בקיצור אין מאגר נתונים מספיק גדול... וחבל אז בבקשה מכם אוברקלוקרים תנו יד ואני אבצע מבחן סטטיסטי ברמת דיוק של 95% כמה זמן מעבדים אלו מסוגלים להחזיק(בהנחה שיהיו מספיק תגובות) ברמות מתח שונות. מה שעליכם לעשות זה: 1. להעלות מפרט מחשב 2. תמונה מcpu-z 3. כמה זמן המחשב יציב במתח שאתם משתמשים. 4. כמה זמן המחשב פועל רצוף . לדוגמא 24/7 אני בטוח שמאגר זה ישמש לטובה
-
- 5 תגובות
- 658 צפיות
-
-
אני לפי המפרט ב-OC.(כרטיס המסך) הרצתי את ATITOOL והיא רצה..ורצה..ורצה..רציתי שתמצא לי מה תדר הזכרונות הכי גבוה שאני אוכל. היא לא מפסיקה.. מה שאני לא מבין זה מה חישוב המהירויות ליבה וזיכרון.ע"פ ה-OC שלי אני בכלל לא במהירויות האלו,למה רשום שהזכרונות הם 621? [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 592 צפיות
-
-
ואיזה בדיקה הכי יסודית או זאתי שהכי כדאי לעשות? עשו לי אוברקלוק למעבד שלי e2160 ובזמן האחרון חלק מהמשחקים נופלים והמשחק האחרון שהתקנתי, Gears of war מתרקסת על השנייה הראשונה ומציג הודעה של "שגיאה חמורה". ישנו עוד מקרה שגורם לשגיאה והיא מתרחשת בקבצים שנמחקו מהMoorHunt אבל לא נמחקו פיזית, אך זה נראה לי דיי ברור מאליו שיצור שגיאות. בקיצור... נראה לי שיש בעיית יציבות למעבד, אני צודק? ואם כן אולי צריך להוסיף מתח, לא? תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני שמתי את המשחה הטרמית (AC MX1) על כרטיס מסך ישן כיוון שאין לי ניסיון ורציתי להתנסות עליו... אני חושב ששמתי בסדר (המוכר אמר לי לשים על אמצע הליבה ואז לשים את הקירור ולמעוך את זה ולסובב ככה שזה יתפרש על פני כל הליבה) ואחרי זה אני הרמתי את הקירור כדי לראות אם זה התפשט וזה בסדר!!! אני חושב חח בקיצור, כמה זמן אני צריך לחכות שהמשחה הטרמית תתיבש ואני אשים את הכרטיס במחשב??? בינתיים אם מנסים לסובב טיפה את המאוורר שעליה אז הוא ממש טיפה מסתובב ואני משער שזה רק בגלל שזה לא התייבש עוד
-
- 24 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם זה חשוב מאורר של כרטיס מסך...שימנתי אותו כי הוא לא הסתובב כמה זמן יקח לו עד שהוא יצטרך עוד פעם שימון?
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שתי שאלות 1. באיזו תדירות צריך לעדכן משחה טרמית? (שנה/שנתיים/אף-פעם) 2. תוך כמה זמן "מתקלקלת" משחה בשפופרת אטומה? תודה מראש לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא הייתי בבית הרבה זמן, ולפני כמה ימים חזרתי והתחלתי לחרוש על משחקי רשת.. לא הרגשתי ששום דבר יוצא דופן, כל המשחקים רצים חלק בלי בעיות, שמתי לב שהמחשב קצת שקט אבל לא ייחסתי לזה יותר מידי חשיבות, פשוט חשבתי ששחכתי כבר כמה המחשב שלי שקט. בקיצור אתמול קניתי bf4 ושיחקתי כמה משחקים... סתם במקריות מוחלטת החלטתי לבדוק את הטמפ׳ של המעבד, ומה גיליתי? המעבד בidle מגיע ל75 מעלות ( חשבתי שהווינדוס אולי מזייף אז בדקתי בביוס ) ובזמן משחק ל97 מעלות צלזיוס!! אלוהים יודע כמה זמן הוא פעל בטמפרטורות האלה פתחתי את המחשב והמאוורר שעל הגוף קירור לא פועל.. הצלעות קירור רותחות.. ישר כיביתי את המחשב כרגע המחשב כבוי ואני לא אגע בו עד שאשיג מאוורר חדש יש לי שאלה, האם יכול להיות שהמעבד ניזוק? המחשב פ…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
כמה זמן מעבד יכול להחזיק עם OC קטן כדיי להגיע מרמה של מעבד 6300 למעבד 6400 ?
-
- 21 תגובות
- 978 צפיות
-
-
כמה זמן צריך להריץ אותם ? עד שיש ארטיפקים ? ובאיזה עמודה אני אמור לעלות את הקלוקים ?
-
- 3 תגובות
- 493 צפיות
-
-
בממוצע, כמה זרם זורם בלדים? גם רגילים וגם דו צבעיים. לצערי שכחתי לשאול...
-
- 9 תגובות
- 917 צפיות
-
-
יש לי רעיון חדש להיטסינק. אם הוא יצליח, אז אוכל להפתר מרוב החום אפילו ללא עזרת מאוורר. השאלה היא, כמה חום בWATT יוצרים המעבדים היום ובעתיד הבנתי שכיום מדובר על סביבות 60W, ועד 100W במעבדי הPRESCOT העתידיים. האם אני צודק? מישהו אולי מכיר חומר אן אתר המכיל מידע בנושא? עוד שאלה: האם ניתן לרכוש מד חום (כמו זה שבHARDCANO2)? רק מד החום בלבד?
-
- 4 תגובות
- 634 צפיות
-