אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
היום קיבלתי מספר חלקים חדשים למחשב שלי וביניהם את לוח האם הנ"ל של Asus וכמובן שניגשתי לתהליך ההמהרה במהרה (Pun intended) אך נתקלתי במספר אפשרויות בביוס הקשורות להמהרה אשר לא ידעתי את משמעותן ומן הסתם כצפוי חוברת ההוראות לא סיפקה שום אינפורמציה מועילה. בקיצור, אני אעריך אם מישהו יוכל לפרש את ההגדרות הנ"ל או לקשר למדריך כלשהו אשר מסביר את מהותן. - DRAM Static Read Control - Auto/Disabled/Enabled Transaction Booster - Auto/Disabled/Enabled - Clock Overcharging Mode - Auto/700mV/800mV/900mV/1000mV - CPU Voltage Reference - Auto/x0.63/x0.61/x0.59/x0.57 - CPU Voltage Damper - Auto/Disabled/Enabled - CPU PLL Voltage - Auto/1.70v - FSB Termination Voltage - Auto/1.20V/1.30V/1.…
-
- 1 תגובה
- 790 צפיות
-
-
אני כמעט ולא מוצא חנויות באינטרנט שמחזיקות את זה, ואלה שכן מחזיקות את זה טוענות שייקח עוד חודש עד שיביאו עוד כאלה. מישהו מכיר חנות שיש לה את זה במלאי? אני מדבר על גרסת הפרו של אינטל ולא על הרגילה\זאת שמותאמת לAMD. תודה על עזרתכם! גיא.
-
- 8 תגובות
- 697 צפיות
-
-
המערכת מופיעה בחתימה מטה כולל המארז הצולע, אני רוצה לעשות OC לכ. מסך ולמעבד, השאלה אם בכלל הקירור הבא יעשה את העבודה ואני באמת אצליח לעשות OC, האם לדעתכם ההשקעה תצדיק את עצמה ? כרגע חשבתי על הקירור הבא: כמות מחיר Zalman VF700 Cu VGA Cooler 1 189 ¤ - לכרטיס מסך. Arctic Silver 5 Thermal Grease 1 39 ¤ - משחה למעבד. Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler 1 229 ¤ - היטסינק למעבד. הכ. מסך שיש לי זה 6600GT של XFX בתצורת PCI EXPRESS, האם הזלמן יתאים ? כמו כן הזלמן בא עם היטסינקים כחולים לזכרונות, זה יתאים ? או שיש כבר על ה XFX ? כמו כן האם ה BIG TYPHON יתאים ללוח אם שלי, P5GD1 ואיך הוא בכלל על הפרסקוט ? והאם המשחה הטרמית Arctic Silver 5 Thermal מתאימה למריחה על ה GPU יותר ממה שבא עם ה…
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, איזה אמצעי יתן לי להחליש את מהירות סיבוב המאוורר ובכך להשקיט אותו. האם ב-5V המאוורר יעבוד בחצי מהירות. האם ב-FAN MATE1 ניתן לרדת מ-5V. כמו כן, ברשותי מארז hec 6a19. האם ניתן להתקין יותר משני מאווררים? תודה
-
- 2 תגובות
- 545 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי המפרט הבא : Intel Core 2 Duo E8400 4.0GB Dual-Channel DDR2 ASUSTeK Computer INC. P5QL-EM 1024MB GeForce 9800 GT (Point of View) Ezcool 500w מארז Antec 902 ----------------------------------------------------------- אני מתכנן לקנות קירור למעבד לצורכי OC ושמעתי המון ביקורות טובות על הMUGEN 2 אני רק רוצה לדעת אם הקירור יכנס לי במארז. כי גם עכשיו הקירור סטוק כמעט ונוגע במאוורר העליון.. תמונה להמחשה : האם תהיה לי בעיה להתקין את הקירור MUGEN 2 במארז הזה? תודה מראש לכל העוזרים =)
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום יש לי סטפינג מסוג AQYHA מישהו שמע עליו האם הוא טוב לאובר קלוק? הצלחתי להגיע איתו ל2350 מגה הרץ ותאמינו או לא כל ה-- הזכרונות תקעו אותי בבאס של 215 בערך ואין לי כסף להחליף ומכפלה אני לא יכול לפתוח בקיצור רק תענו לי על השאלה האם זה סטפינג טוב תודה רבה שבת שלום אדם
-
- 9 תגובות
- 549 צפיות
-
-
היי, תגידו, אני צריך לרכוש את המוצרים הללו : washer מספר 6 ברגים 32 על 1.25 אינטצ' ראשית מה התרגום של washer לעברית ? (אום ??) שנית מה המידות הישראליות לברגים ? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הראשון - מעבד אינטל 3.8 GHZ ב 7 גיגה הרץ (לא, לא ההוא שהיגע ל 7 גיגה הרץ אבל לא הצליח להריץ את המחשב) יציב! 3 דקות סופר PI 32 מגה :o השני - SUPER PI 18 שניות http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=70225&page=1&pp=25 עמוד 5 שם יש את השיאים, הלאווי עלי
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני חדש בתחום הOC. אם אני מגדיר בביוס את הFSB על 333 כלומר 333 כפול 7 את הזכרונות על 2. כלומר יעבדו על 666 א. אני צרים לשנות מתחים? אם כן כמה? המעבד מקבל 1.31 (במקור) הזכרונות 2.10 (במקור) ב. יש איזשהו כלל מתי וכמה צריך להעלות את המתחים? *המפרט שלי מופיע בצד ימין למי שרוצה לראות איזה לוח וזכרונות תודה
-
- 3 תגובות
- 553 צפיות
-
-
נועד ל-AMD XP 2500 מה היתרון של: Original THERMALTAKE Volcano 11+ for AMD CPUs שעולה כ-140 ש"ח על מאוורר Original THERMALTAKE Volcano 8 SLIM SE for AMD CPUs רגיל שעולה 60 ש"ח ? איזה מהם יותר שקט? ומה יהיו בערך (~) הפרשי הטמפ' ביניהם (ללא OC)?
-
- 8 תגובות
- 580 צפיות
-
-
שמתי לב שלא מוכרים קירור אקטיבי לראם אולי למישהו יש מדריך איך עושים? תודה
-
- 4 תגובות
- 742 צפיות
-
-
??? כי קראתי שרשמו פה לנקות עם טרמפנטין או טינר או WD ואחר כך עם האלכוהול וזה מוזר לפי מה שאמרו לי צריך רק חתיכת נייר וזהו אז רציתי לדעת מה באמת עושים ועם אפשר הוכחות
-
- 7 תגובות
- 565 צפיות
-
-
אני רונה מחשב עם מעבד E8400 הקירור תכננתי לקחת Thermaltake V1 כרגע חשוב לי שהמחשב יהיה שקט בגלל שחשוב לי מאוד הסאונד במוזיקה/משחקים. אני מתכנן בעיקר להשתמש במחשב לסרטים/מוזיקה אבל גם למשחקים. הספק המתוכנן כרגע הוא Corsair CMPSU-550VXEU 550W מה אתם אומרים? כדאי לעשות אוברקלוק? האוברקלוק חינם אני מזמין מסקיי פיסי
-
- 3 תגובות
- 793 צפיות
-
-
עברתי על המלצות הקירור: אני מחפש קירור טוב ושקט לפנטיום 4....ע"פ המלצות הפורום: Thermalright SP-94 with Enermax 92m"m Fan רציתי לדעת איפה ניתן לשיג את ה-Enermax 92m"m Fan? האים ניתן לחבר את המאורר הנ"ל ללוח האם - כך שלוח האם ישלוט על מהירותו בהתאם לטפרטורה? היכן ראיתם ביקורות על שילוב זה? אם למישהו יש המלצה יותר טובה אשמח לשמוע! נמרוד
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי בעיה מוזרה מאוד עם ההBIOS. לוח GA-P35-DS3L. אחרי שאני נכנס לBIOS, גם אם לא מתעסק בכלום, ועושה שמירה - הוא מכתיב למחשב UNDERCLOCK. כלומר - נתוני הOC בBIOS בסדר גמור, והכל מופיע כמו שצריך, אבל בפרקטיקה, בWINDOWS רואים כי הזכרונות והמעבד בUNDERCLOCK. ואפילו במסך הראשון שרואים בעת הפעלת המחשב, כאשר מופיע תדר הזכרונות, רשום תדר של 570~ במקום 800... כשכיביתי את המחש, וסובבתי את סוללת הCMOS במקום, אפילו בלי להוציא, המחשב היה עם ההגדרות הנכונות בעת ההפעלה. כלומר בOC, לא כמו אחרי איפוס של הBIOS. יש למישהו רעיונות לפיתרון? זה קצת מציק. במיוחד לאור העובדה שהמחשב אפילו לא בן שבוע. תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 791 צפיות
-
-
1)אם אני רוצה לשעות OC לכל החלקים במחשב(זיכרון מעבד כרטיס מסך ולוח אם) אז אני צריך לקנות קירור לכל אחד מהם..? 2) מה יותר טוב מארז NZXT APOLLO או 6C28+קירור למעבד ARTIC FREZZING 7 PRO?
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
-
-
שלום. אני כרגע על באס 415 מחלק 1:1 וולטג' על אוטומטי ואני לא יודע איך להתקדם. אם אני מעלה עד ל-420 אז כשהוויסטה נטענת, זה נתקע. עכשיו, חשבתי שזה בטוח קשור לוולטג' אבל אני לא יודע כמה לשים במה... לוח אם: EP35C-DS3R תודה מראש לעוזרים.[br]פורסם בתאריך: 10.08.2008 בשעה 11:59:17 תגידו אתם עושים צחוק? אף אחד לא עוזר לי... ראיתי פה שלאנשים עוזרים תוך מקסימום חצי שעה, ופה כבר איזה 25 שעות לא עזרו...
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נכון לעכשיו אני משתמש במעבד i5 760 במהירות הסטוק.. יוצא איזה 2.9 עד כה לא הרגשתי הגבלה בשימוש היומיומי / משחקים אולם לאחרונה אין ספק שהמשחקים מקשים על החומרה. יש לי כרטיס מסך gigabyte windforce 7950 OC שבסך הכל אמור היה לתת נתונים יפים במשחקי ההמשך החדשים כמו ביושוק ומטרו...(משחקים קצת ישנים יותר כמו סקיירים או BF3 עובדים יפה מאד עם הכרטיס). אבל הביצועים לדעתי הם בלשון המעטה לא משהו.. ה FPS כל הזמן סובל מנפילות חדות לאזור ה - 20/30 וזה גם לאחר הורדה לרמות בינוניות בהגדרות המשחק. עשיתי היום בדיקת טמפטורה למעבד כדי לראות אולי להמהיר אותו קצת כבר עכשיו והתוצאות היו - 35 idle, 65 - מאמץ. המאוורר הוא לא מהטופ ליין אלא CM hyper TX3 כבר בן שנתיים וקצת לערך לדעתי. אז…
-
- 5 תגובות
- 651 צפיות
-
-
היי, קיבלתי לפני כמה ימים מחשב חדש, לפי המפרט: מעבד: phenom 2 940 לוח אם: gigabyte ga-ma770-ud3 כרטיס מסך: palit gts 250 מארז: coolermaster sileo 500 קירור למעבד: scythe zipang כונן קשיח: WDC-WD5000AAKS הדגש היה על שקט, אבל לקחתי OC של חנות, אני יודע שהמארז לא מתאים לזה, אבל סיקרן אותי לבדוק את היכולת של המחשב... כשקיבלתי את המחשב עם OC הוא הגיע ל3600Mhz אבל הטמפ' הייתה באיזור 55 מעלות במנוחה כשהמאוורר של CPU עובד על 940 RPM. הורדתי את הBIOS לdefault והטמפ' של CPU ירדה לאיזור של 46 מעלות במנוחה והמאוורר לאיזור 830 RPM. אחרי שהרצתי בדיקת OCCTP, הטמפ' במאמץ הייתה באיזור 60-61 מעלות, אחרי רבע שעה של בדיקה וRPM כ980. מה יכולה להיות הסיבה לטמפ'? +המלצות... הטמפ' אחרות: לוח אם…
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קניתי לפני שבוע את הכרטיס GTX570 ועכשיו בשיא לי הכרטיס מסך מגיע לי ל 70 מעלות זה בסדר או שזה לא טוב? ושאני גולש רגיל ולא מאמץ אותו הוא על 47-50
-
- 2 תגובות
- 937 צפיות
-
-
זה המפרט שאני קונה: מעבדי אינטל Core 2 Quad Q9450, 1333Mhz, s775, 12MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5Q s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, PCI-E, HDAudio זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x2GB OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC Heatspreader דיסקים קשיחים Seagate - חמש שנות אחריות 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II כרטיסי מסך GIGABYTE HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 צורבים Asus DRW-2014L1T DVD±R x20 LightScribe Black Sata - 2 Years Warranty מארזים CoolerMaster CoolerMaster CM 690 Black (No PSU) מסכים SAMSUNG - שלוש שנות אחריות 2243BW 22'' LCD 5ms 1:8000 DVI WideScreen מחיר 5815 ¤ אשמח בשארית שנשארה לי בתקציב (200 ש"ח לערך) שתמלי…
-
- 2 תגובות
- 553 צפיות
-
-
המאווררים במארז שלי כרגע ממוקמים בצורה כזאת: 2 80MM מקדימה- מכניסים אוויר 2 80MM מאחורה- מוציאים אוויר 1 120MM על הגג- מוציא אוויר 1 120MM על הדלת מול המעבד- מכניס אוויר כל המאווררים ג'נריים. עכשיו אני רוצה לעשות מודינג למארז, ורציתי לדעת אם הסידור הבא יהיה יותר טוב מהסידור הנוכחי: 2 80MM על הגג- מוציאים 2 80MM על הדלת (אחד מול המעבד בערך והשני מול כרטיס המסך בערך)- מכניסים 1 120MM מקדימה- מכניס 1 120MM מאחורה- מוציא נראה לי הסידור השני יהיה טוב יותר, מה דעתכם? בעוד שלושה חודשים-ארבע, אני אקנה עוד שני מאווררים 120MM וכך יהיו לי רק מאווררי 120MM ואז באמת תהיה זרימת אוויר טובה.
-
- 1 תגובה
- 512 צפיות
-
-
אהלן חברים יש לי כרטיס מסך: palit hd4850 512mb המאוורר מרעיש הרבה זמן. ניקיתי את המאוורר והגוף קירור בעזרת ספריי אויר בצורה טובה כך שאין אבק שם בכלל וחל שיפור אבל עדיין מרעיש. פירקתי את המאוורר ניסיתי לשמן אותו אבל לא היה פתח גומי מתחת למדבקה כמו במאווררים אחרים אז פשוט שמתי שמן כמה שיכולתי שיכנס קצת דרך החריצים. אני מאוד מרוצה מהביצועים של הכרטיס, פשוט הרעש הזה מטריד אותי. איך אני יכול להפחית את כמות הרעש? תודה רבה!
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש ברשותי RADEON 9550 AGP של ג'יגה בייט האם ניתן לעשות לו אובר קלוק? :s05: אם כן בעזרת איזה תוכנה?
-
- 1 תגובה
- 558 צפיות
-
-
אוקיי... בשיטוטיי באינטרנט בניסיון למצוא את קירור המארז המושלם הגיחה לפני לפתע המפלצת הזאת http://www.sunoneurope.com/ecatalogue/maglev-fan/p52-pmd12038.pdf (הסתכלו על ההכי למעלה...) 120X120X32 על 4200 סל"ד עושה רעש מפלצתי של 54 דציבלים.... ויוצר זרימת אוויר של 190 CFM...כן כן אתם קוראים נכון. אבל אני מסתבך קצת באתר ולא מוצא איפה לעזאזל אפשר לקנות את זה. מצאתי דגמים מוחלשים שעושים 90 CFM בערך אבל אני מוכן להשקיע כל סכום במפלצת... אם מישהו יודע או אפילו מוכן לחפש (חרשתי את גוגל ללא תוצאות), איפה אפשר לקנות ולא משנה בארץ, בארה"ב או באירופה...אשמח לעזרתכם! אם יום אחד אני אתעשר אני אבנה מארז פרספקס עם 4 כאלה שניים אחוריים ושניים קדמיים, המחשב יעשה רעש של 200 דציבלים בשיא ובער…
-
- 20 תגובות
- 2.7k צפיות
-