אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
יש לי מעבד E5200 ובינתיים שיש לי קירור סטוק עשיתי איתו אוברקוק צנוע ביותר מ 2.5GHZ ל 3.0GHZ אני מפעיל בדיקת OCCT Linpack וב3-5 הדקות הראשונות הכול הולך חלק והטמפרטורה לא עולה על 65 מעלות , אחרי 5 דקות בערך בדיקת המאמץ נפסקת וOCCT כותבת לי Error detected בלי לפרט ממש מה השגיאה, ומביאה לי כמה לוגים בלוגים שקשורים לטמפרטורה של הליבות כתוב למעלה גם Error detected וגם בלי הסבר. כשניסיתי לעשות בדיקת OCCT רגילה לא לינפק יש גם שגיאה והפעם השגיאה היא : Error detected in core #0 תקלה בליבה הראשונה? צירפתי את אחד הלוגים של התוכנה עזרה בבקשה? לפי מה שידוע לי כשOC לא יציב המחשב אמור פשוט לקרוס, מה שלא קורה פה ניסית להעלות מתחים לא עזר ניסיתי להוריד את ה OC וכאן זה כן עזר לגבי הבעיה …
-
- 5 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום, ברשותי לוח של GIGABYE EP45-DS3R כרגעהמעלות עומדות על 47-49 לפי מה שהבנתי זה חם. המארז נקי מאבק ומאוור (ANTEC 900) מה עוד אפשר לעשות על מנת לקרר טפה את המצב? (מריחת משחה טרמית ?)
-
- 5 תגובות
- 687 צפיות
-
-
המאורר שממוקם בספק, תפקידו הוא להוציא אויר חם החוצה או לאורר את הספק, או שמא יש שני מאווררים שונים? בכל מקרה הש אלה היא כיצד עלי לנקות את המאורר הזה? אני מרגיש שלא יוצר מספיק אוויר חם ומשער שהעבודה קשורה לכך שלא נגעתי שם 4 שנים
-
- 5 תגובות
- 442 צפיות
-
-
שלום, מחפש קירור סבבה( שקט) במחירים סביב 300-500 ש"ח שיצליח להחזיק טמפ' מתחת ל 90 מעלות מעבד i9-13900k או i7 13700k במאמץ סטנדרטי כמו משחקים ו cinebench וכו וכמובן לא יכנס למצב סירוס בשל טמפ וכו, לוח אם יהיה Z790. עדיפות ל air COOLER אבל אם אין ברירה אקח Aio
-
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
היי אנשים ... (לא ידעתי איפה לפתוח את הת'רד , כאן או בפורום גרפיקה אז החלטתי בסוף כאן .) אתם בטח מכירים את המדריכים להפיכת GeForce ל Quadro - שנחשב לכרטיס חזק יותר : מדריך להיפכת גי'פורס לקוואדרו מילאתי אחר ההוראות וכאשר הדלקתי מחדש את המחשב הכרטיס אומנם פעל , אך לא זוהה כקוואדרו - למרות שהחלפתי את כל הנגדים הרצויים , דבר שלקח לי למעלה משעה . עוד דבר מרגיז שקרה כתוצאה מהשינוי הוא הבהוב כחול של המסך ברגע של חידוש תצוגה או החלפה בין רזולוציות . לחבר שלי (שאצלו בוצע השינוי) יש : Hercules GeForce 2 Prophet 32 MB * איך אפשר להגדיר אותו כקוואדרו , ואיך נפטרים מההבהוב המעצבן ? בתודה מראש לעוזרים , VooDoo3
-
- 5 תגובות
- 735 צפיות
-
-
לאחר כמה חודשים על 2750MHZ יציב, החלטתי להעלות עוד קצת... שיחקתי עם מתחים, מחלקים ותזמונים וכל השאר עד שמצאתי את השילוב הטוב ביותר [בו המערכת יציבה] של מתחים נמוכים, תזמונים נמוכים, מחלק טוב, תדר באס גבוה ומהירות מעבד גבוהה הגעתי גם ל- 2900mhz אבל המחשב היה כבר לאכל כך יציב, וחם עקב המתח שהועלה במהירות הזאת. בסופו של דבר המעבד הוא זה שמגביל אותי כאן, הפריזר עשה את שלו עד עכשיו, אבל מכאן והלאה זה כבר לא בשבילו.. למשהו יש קרור מיותר?
-
- 5 תגובות
- 664 צפיות
-
-
בזמן שאני משחק במשחקים כבדים (הסנדק 2 , סימס 3 ) אז הטמפרטורה של המחשב פתאום קופצת ל45 מעלות ל5 שניות בערך והמחשב מצפצפף כמה פעמים ואז מפסיק.. וזה חוזר על עצמו.. בדרך כלל הטמפרטורה של המחשב היא בסביבות ה30 מעלות. אבל שאני משחק אחרי זמן מסויים זה קופץ ל45 מעלות ,המחשב מצפצף, ואז זה יורד בחזרה ל30, ואחרי דקה כל התהלליך הזה קורה עוד פעם.. מה הבעיה?
-
- 5 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום אני הולך להביא לי מחול קירור אויר למעבד אז רציתי לדעת איזה קרור אויר הכי טוב בעולם העם זה Thermalright Ultra-120 או TUNIQ TOWER 120 או משהו אחר? ככה זה המפרט שלי מעבד:c2d e6400 כרטיס מסך:ati x1950pro 512mb לוח אם:AW9D-MAX abit זכרון:2x1GB Corsair CL4 800MHz הרדיסק:Seagate 400GB 7200RPM, 16MB, SATA II קרור למעבד:Thermaltake BigTyp 120 מארז:HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver ספק כח:PS-05 BIG FAN 500W (12cm Fan) (24pin JSP-TECH בכמה אחוז אני יוכל להאיץ אותה בכמה אחוז?
-
- 5 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום גל פעם שני מוציא את ההיסטסינק אז גם המעבד יוצא לי מהסוקט ופעם אחת אפילו התעקמו כמה פינים איך אפשר למנוע את זה? תודה
-
- 5 תגובות
- 485 צפיות
-
-
שלום, כרגע יש לי מעבד Amd athelon socket 939, ועליו קירור Thermaltake Big Typhoon. רציתי לדעת, אם אקנה מעבד חדש, אם אוכל לשים עליו את אותו הקירור, או שצריך לקנות חדש ומתאים?
-
- 5 תגובות
- 853 צפיות
-
-
עכשיו אלו ימים חמים, ומרוב שהמחשב שלי חם החלטתי לבדוק מה קורה בפנים וגיליתי ששני מאווררים לא עובדים אז יאללה בוא נתייעץ! תחילה, אציין שהמארז שלי הוא CM690, מכיוון שאין לא חורים לחלק האחורי (מלבד של הספק כוח) לא הצלחתי להסתיר את כל החוטים מאחורה. אז הוא קצת מבולגן בפנים. למארז הוספתי כמה מאווררים, שלושה מכניסים (3 מאווררים 120 מ"מ של Noctua) אחד מקדימה ושנים על דלת המארז, אחד על גג המארז 120 מ"מ של Scythe ואחד אחרון חביב שנמצא על גב המארז שמוברג לרדיאטור של CoolIT. הרדיאטור והמאוורר מוברגים ככה שיש קודם את הרדיאטור והמאוורר מושך אוויר לחוץ המארז דרך הרדיאטור. גם כן אציין שהברגתי מאוורר 120 מ"מ גם לצד השני של הרדיאטור, אבל הוא התנגש עם המשאבה שנחה על המעבד, אז נאלצתי …
-
- 5 תגובות
- 739 צפיות
-
-
המתח במעבד לא יציב בכלל התנודות נעות בין 1.45 - 1.48 דבר המשפיע גם על פעולת המעבד, בין 2025-2031 MHZ לדעתי זה לא תקין... מה דעתכם? לא עשיתי OC המפרט שלי מופיע בפרטים שלי
-
- 5 תגובות
- 556 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות OC למעבד שלי. המפרט של המחשב בצד. יש לי קירור למעבד של חברת Thermaltake מדגם Golden ORB 2. זה קירור טוב? עכשיו לגבי הOC: יש לי את התוכנה OCCT לבדיקת מאמץ ויש לי את התוכנה Core temp לבדיקת טמפרטורה. נכנסתי לביוס של לוח האם וראיתי שם תפריט שנקרא MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) שם יש את כל הנושא של המכפלה והמתח. מה אני צריך לעשות כדי להתחיל את הOC? במכפלה שם רשום לי X8 ובמתח רשום לי noramal ואני לא יכול לשלוט עליו. איך כדאי להמשיך?
-
- 5 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
שלום בפעם הראשונה אני רוצה לעשות אוברקלוק למחשב שלי... זה המפרט : מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600, 1600 MHz לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L זיכרונות: DIMM1: OCZ XTC Special Ops Edition OCZ2SOE8001G 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-5-5-13 @ 333 MHz) (3-4-4-10 @ 266 MHz) כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 8800 GTS 320 MB איזה צעדים ראשונים אליי לעשות בשביל אוברקלוק?? מה הטמפרטורה שאמורה להיות למעבד בשביל לעשות זאת??
-
- 5 תגובות
- 778 צפיות
-
-
קניתי עכשיו מארז 6A19... עכשיו שהייתי שם קניתי גם AC 12 ואני רוצה לדעת איפה כדאי לי למקם אותו... ובתור מוציא או בתור מכניס אויר
-
- 5 תגובות
- 585 צפיות
-
-
אני רוצה להחליף מאוורר למעבד. אני יודע פחות או יותר(יותר פחות) איך עושים את זה אבל לא רוצה לעשות טעויות ואחר כך לשבור את הראש כשהמחשב מפורק ואין לי איך לשאול אותכם. אז מישהו מוכן להשיג לי איזה מדריך להחלפת המאוור (אם זה מוסרט אז בכלל מצויין) או מישהו מוכן להסביר בפירוט רב את התהליך.. יום נעים מרותם.
-
- 5 תגובות
- 572 צפיות
-
-
עם אני שם שתי מאוררים אחד מול השני שפועלים באותו כיוון, מה תהיה התוצאה?
-
- 5 תגובות
- 603 צפיות
-
-
לגבי I7-920 I7-860 ו I5-750 - אנא תרמו את הערכותיכם: אם אני רוצה לעשות להריץ חישובים כבדים וממושכים שמשתמשים בריבוי ליבות (רינדורים), איזה OC אני יכול לעשות - בלי לפגוע ביציבות - בכל אחד מהמעבדים הנ"ל? (עם קירור אויר) תודה למשיבים
-
- 5 תגובות
- 889 צפיות
-
-
עבור אינטל, סוקט 775: http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=11&artpage=2191&articID=519 מסקנה מעניינת היא שלמרות שהנינגה הוא השקט ביותר, הקירור הטוב ביותר הוא של הזלמן 9700 והבדל הרעש ביניהם ב-LOW זניח לחלוטין. לעומת זאת, ב-HIGH הזלמן ממש רועש (62DBA זה מחריש אוזניים) אבל עדיין מקרר ב-5 מעלות טוב יותר מהנינג'ה ב-HIGH. עבור AMD: http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=2&artpage=2180&articID=519
-
- 5 תגובות
- 633 צפיות
-
-
נתקלתי במכשיר מאוד מעניין שלפי הבנתי הוא מעיין ביי באס דיגיטלי עם אפשרות לחיבור עד 8 מאווררים, כאשר המידע עליהם מוצג בצג LCD בחזית המכשיר. אחרי קריאה של הביקורת על ההארדקנו 2 שבאתר הבנתי שזה בעצם משמש לניתור טמפרטורות ברחבי המחשב. השאלה היא: מה זה באמת עושה?? הנה הקישור לאתר המוצר: http://www.innovatek.de/sites/dd5.html
-
- 5 תגובות
- 996 צפיות
-
-
כאשר אני בודק טמפרטוה ב-CORE TEMP או בEVEREST אני רואה שיש לי רק CORE 1 ויש לי 2 המעבד שלי הוא E6600 וכאשר אני בודק בCPUZ אני רואה ב-num of cores אני רואה 1 למה זה ? יש מצב נשרפה לי ליבה אחת? תודה לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 560 צפיות
-
-
יש לי אתה פונקצי הזאת בלוח האם - האם להשתמש בה אוש לא. תשובות ממי שמקיר ויודע
-
- 5 תגובות
- 634 צפיות
-
-
אבל קודם כל אציג פה את נתוני המערכת שלי - לוח אם של MSI K7T266 PRO 2 נותן אפשרות לשלוט המתח המעבד והזכרון זכרון עד 2.8 ומעבד עד 1.9 מעבד אתלון 1700 מכפלה סגורה ( שתפתח בקרוב) זכרון 256 במהירות 266MHZ של SUMSUNG כ.מסך MSI G4TI4200 128MB AGPX4 מאורר וולקנו 6CU טמפרטורת מערכת בזמן מנוחה - 34 מעלות ( יש לי מארז מקורר היטב) לוח 34 בעומס 42 מעלות , לוח - 36 ועכשיו לבעייה שלי אני לא מצליח לעשות אוברקלוק , כל פעם שאני מגביר את קצב הFSB ועושה ריסט , נתקע לי המחשב אחרי כמה שניות שאני עושה אובר קלוק ל(באס = 139)1800 , אז המחשב נתקע לי אחרי שהווינדוס עולה, כשאני עושה ל-(באס=145)1900 הוא נתקע לי בדר"כ שהמחשב מעלה את הווינדוס. אם אני עושה מעבר 146 , המחשב יעשה לי טובה אם הוא יעלה בכ…
-
- 5 תגובות
- 560 צפיות
-
-
אז ככה חברים עכשיו בשעה טובה סיימתי את מה שהתחלתי אתמול! אתמול התחלתי את הכבלים המעוגלים וסיימתי אבל היום החלטתי שהמצב לא בסדר החוטים של החשמל מפריעים פחד בכל מקרה מפה לשם פתאום גם הפריעו לי החוטים שיוצאים מה כרטיס קול לסידי אז פירקתי את כל הלוח האם והעברתי את 2 החוטים מתחת עליו יצא יפה ואת חוטי החשמל הצמדתי לצדדים של קופסאות הכוננים ! בקיצר יצא משהו משהו אני עד מחפש 4 מחברי מולקס זכר +נקבה למי שיש רעיון איפה אני יכול לקנות באזור חיפה אני אשמח כי באופיס דיפו רצו על זכר ו2 נקבות 24 ש"ח!!! אז ככה שהפאן באס שלי תקוע אבל עובד! יש קצת תמונות לא באיכות אבל כנסו! שבת שלום! photos.walla.co.il/def1 למי שיש רעיון למוד חדש בבקשה כי אני כבר אחרי המסך ,כבלים,פאן באס מה הלאה?? :AR15:
-
- 5 תגובות
- 971 צפיות
-
-
שלום, אני עם לוח DFI INFINITY NF4 SLI. לאחרונה הקירור של הצ'יפסט שבא עם הלוח (מאוורר) הרעיש בצורה בלתי נסבלת והחלפתי אותו היום בקירור של זלמן כמו זה שבלינק. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=4192 אני רוצה לדעת בבקשה איך אני יכול למדוד עכשיו טמפרטורה של הצ'יפסט (אם יש דבר כזה בכלל)? מה נחשב לטמפרטורה טובה? ומאיזה טמפ' זה כבר חורג מגבולות המותר? המערכת לא ב-OC. מפרט מלא בצד ימין. תודה.
-
- 5 תגובות
- 550 צפיות
-