אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
לפני כחצי שנה כתבתי כאן בפורום: "התקנתי לא מזמן מעבד 5600+ X2 בפעם הראשונה ועשיתי את הטעות המצערת של השארת הפלסטיק על גוף הקרור (לא הבנתי למה היה קשה כ"כ להוריד את התפש האחרון... הפעלתי ועברו כמה שניות טובות עד שנפל האסימון והפסקתי את החשמל. שמתי לב שחלק מהפד התרמי כבר נזל לפלסטיק אבל שאלתי ונאמר לי שזה לא כזה קריטי. התקנתי שוב עם אצבעות מוצלבות ולמזלי נראה שהמחשב עובד כשורה והטמפרטורות של שתי ליבות המעבד היו 17 ו-20 ב-idle (אני עובד עם מארז פתוח). הרצתי OCCT והמעלות קפצו באופן חד עד 40 ו-38 וכרגע הן מתנדנדות סביב המספרים האלה..." כפי שניתן לראות הטמפרטורות היו סבירות ביותר. לאחרונה עברתי לחלונות 7 והתחלתי לסבול מקריסות אקראיות שייחסתי אותן לבעיות דרייברים שונות. בק…
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מצטער מראש אם הנושא אמור להיות בפורום מעבדים אבל חשבתי שבנושא הזה הפורום הזה מתאים יותר. אני מתכנן לעשות OC בקרוב אבל כבר כמה ימים שהמעבד שלי מתנהג קצת מוזר הבעיה הראשונה היא עומס המעבד. אחרי שהווינדוס עולה (ואני מחכה קצת שהכל יסיים לטעון) ניצול המעבד עומד על המינימום (0-1) אבל מספיק שרק אזיז את העבר כדי שיעלה ל 19-25 אחוז. זה לא נראה לי נורמלי. בעיה שניה, טמפרטורה. אחרי שראיתי שבמצב מנוחה חום המעבד שלי הוא 51-53 ניקיתי את כל המארז, המאווררים וגופי הקירור (עושה את זה אחת לכמה חודשים). הטמפרטורה ירדה לכ 48-51 שלדעתי זה עדיין לא מספיק למחשב ללא OC. מכיוון שאת המשחה התרמית מרחו לי ממש ממש מזמן החלטתי למשחה חדשה ולמרוח משהו "טרי" יותר. ניקיתי ע"פ המד…
-
- 1 תגובה
- 955 צפיות
-
-
מפרט המחשב שלי מצויין בפרטי משתמש, וגם לא אז בכל מקרה אני יכתוב שוב סלרון 2.4 גיגהרץ 256 זיכרון ראם (כרגע אס.די.ראם, זמני עד שאני יקנה די.די.אר) כ.מסך ג'יפורס אמ.אמ.איקס 128 מגהבייט הרדיסק 80גיגה - 8מגה באפר, של חברת ווסטרן דיגיטל קטודה קרה מארז סימבדה 2 מאוררי ג'נריק, 80ממ, קדמי מכניס אוויר , אחורי מוציא אוויר ספק 480וואט, הגיע עם המארז במצב מנוחה, (תוכנות אינטרנט פשוטות וכו) המעבד יושב על 44-45 מעלות (ללא מזגן..) שהפעלתי וויס סיטי ושיחקתי במשך... 40 דקות, המשחק התחיל להתקע טיפה ממש ממש טיפה, לא שמו לב אבל אני שם לב תמיד להכל אז מזערתי את המשחק והפעלתי את התוכנה ASUS PC PROB שמראה מידע על המערכת וראיתי שהמעבד על 55 מעלות!!!!! האמת שזה לא הפריע כלכך למשחק, …
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם לפני כשבועיים רכשתי מחשב חדש עם מעבד A8-3850. המוכר המליץ להחליף את הקירור שבא עם המעבד לARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2, וכך עשיתי (המחשב הורכב בחנות). היום הסתכלתי בתוכנה HWMONITOR, ואני רואה שטמפרטורת המעבד באופן קבוע נמצאת באזור ה-70 מעלות. הבנתי שמעבדי הLlano באמת מתחממים הרבה, אבל ציפיתי שעם קירור שעולה כ150 ש"ח אני אקבל טמפרטורות הרבה יותר טובות. יכול להיות שיש בעיה מסוימת, או שהטמפרטורה נורמאלית? צריך לציין שאני לא מרגיש שום בעיה במחשב, אבל בכל זאת עדיף להקדים תרופה למכה.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בזמן האחרון הטמפורטורה של המעבד בגרפי גבוהה מידי 53 מעלות(צלזיוס) לפני חודש בערך הטמפרטורה הייתה די נורמלית 41-43 אבל עכשיו משום מה זה עולה יותר מדיד אני לא יודע אם זה נורמלי ממה זה יכול לנבוע ?והאם זה בדר טמפרטורה כזואתי ? תוכנת הבדיקה היא EVEREST
-
- 4 תגובות
- 505 צפיות
-
-
שמתי לב שיש CPU Temp בנפרד וטמפרטורה לכל ליבה בנפרד. הCPU Temp אצלי נמוך בכ-10 מעלות. מה ההבדל ביניהם? כשאני קורא אצל החברה שטמפרטורה בטוחה היא עד 72.5C לדוגמא, מדובר על הליבות או CPU ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם יתכן שTEMP המעבד שלי יעמוד על כ-5~ מעלות?? AMD Athlon 64 3000+ והאם כל שאר הדברים תקינים? אני מתחיל לידאוג שיש זיוף כלשהו בעסק הזה.. ראו בתמונה --> [attachment deleted by admin]
-
- 24 תגובות
- 951 צפיות
-
-
שלום לכולם!!!!!!!! לאחר הרכבת גוף קרור מידגם: ARCTIC COOLIMG FREEZER PRO 64 למעבד מידגם: AMD ATHLON 4800+ X2 טמפרטורת המעבד במצב רגיל נעה בין 30-33 מעלות ולאחר מישחק כגון call of duty 4 טמפרטורת המעבד היא 50-55 מעלות האים זה תקין? זה ניראה לי קצת גבוה למרות כל ההמלצות שנתנו לי על גוף קרור זה הישתמשתי במישחה הטרמית שסופקה על גוף הקרור האים זה בסדר? תודה מראש לכל העונים משה
-
- 5 תגובות
- 619 צפיות
-
-
יש לי E6300 והטמפרטורה שמופיע לי ב-Core Temp היא 46 מעלות. ברצוני לעשות OC קטן. אז לפני זה רציתי לדעת אם זאת טמפרטורה טובה? סבירה? או שאני צריך להוסיף מאוורים ? צלעות קירור ? תודה
-
- 4 תגובות
- 505 צפיות
-
-
אוקיי, קיבלתי את המחשב החדש, הרכבתי אותו, הדלקתי וניסיתי להתקין את אקס פי. כבר בחלק היותר דוס-י של ההתקנה, כשהוא אמור להעתיק את הקבצים הדרושים להארדיסק, הוא התחיל לדווח על בעיות בכתיבה של קבצים שונים, בכמות די רבה. אוקיי, לחצתי אנטר להמשך עד שאחרי כמה שגיאות שכאלה באנג, מסך כחול. אוקיי, ננסה עוד פעם, ריסט, ריפורמט, ריאינסטול, אותו דבר (למרות שהשמות של הקבצים הבעייתייים השתנו הפעם). אחרי 4 או 5 פעמים כאלה, כשכל פעם הוא מדווח על שגיאות בכתיבה של קבצים אחרים, החלטתי להעיף מבט בטמפרטורות של הרכיבים בביוס - 55 מעלות למעבד! וזה אינטל עם זאלמן 7000, אין שום סיבה לכאלה מעלות. אוקיי, אולי משהו בחיבור בעייתי או ששמתי קצת יותר מידי משחה. הוצאתי את ההיטסינק, ניקיתי טיפה מהמשחה והחלטת…
-
- 6 תגובות
- 845 צפיות
-
-
ברשותי מחשב עם לוח אם של אסוס (צ'יפסט VIA), מעבד פנטיום 3 1000, מהי הטמפרטורה המקסימלית שהמעבד יכול לעלות אליה מבלי להיפגע, אני לא עושה שום אוברקלוקינג ויש לי מאוורר וגוף קירור סטנדרטיים. יש לי מאוורר וגוף קירור גדולים יותר של DURON 900 האם אפשר לשים אותו במקום המאוורר הסטנדרטי? ואם יש לי מדבקה תרמית על גוף הקירור האם אני עדיין צריך לשים גריז מוליך חום? לפעמים טמפ' המעבד עוברת את ה 50 מעלות - לפי תוכנת SANDRA, אם אני בודק בביוס הטמפ' גבוהה יותר. בנוסף מדוע כאשר אני בודק ביצועים בתוכנות כמו SANDRA או 3dmark 2001 SE , כל מבחן הציון יורד בהשוואה למבחן הקודם, אין לי בעיות חומרה, הדרייברים מותקנים, יש לי מספיק זיכרון - שום בעיה הנראית לעין בברכה.
-
- 3 תגובות
- 485 צפיות
-
-
לא ידעתי אם זה מתאים לפה או לפורום מעבדים אבל בחרתי פה ... יש לי Q6600 ללא OC 2.4 ובדקתי בתוכנה CoreTamp ורציתי לשאול איזה טמפרטורה צריכים להיות הליבות ( או איך שלא קוראים לזה ) והאם הטמפרטורות האלו http://www.fastup.co.il/v.php?file=2769010.bmp נורמליות המעבד לא היה בעומס כל כך ... רק כמה תוכנות ואייסיקיו ... מישום מה הטמפרטורה של הליבה הראשונה תמיד יותר גדולה מהאחרות ואף אחת לא מתקרבת אליה וכולם לא ממש שוות זה גם נורמלי ? יש לי קירור של טרמוטייק Blue Orb 2 Silent ורציתי לדעת האם אני יוכל להמהיר תמעבד ל 3 או + ? יש למישהו רעיונות ? מפרט שלי Q6600 P43-DS3L CORSAIR 550W OCZ 4GB 800mhz HD4870
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום יש לי פנטיום 4 3G ואת הטמפרטורות הבאות בזמן עבודת חישוב וידאו: temp1 47 temp2 57 HD0 38 HD1 42 1) האם זו טמפרטורה תקינה? 2) האם בכלל אין לי איבוד כח חישוב (כי כך אני מרגיש) עקב האטת שעון? 3) מה מומלץ? יש לי מארז עם מאורר כניסה ויציאה (2 מאוררים) בתודה, יהודה
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הטמפרטורה של המעבד תקוע על 49 אבל שאני מפעיל בדיקת מאמץ ומחכה קצת זה מתחיל להעלות..לא מראה פחות מזה
-
- 4 תגובות
- 909 צפיות
-
-
שלום לפני כיומיים שמתי לב שיש ל תוכנה שבאה עם הלוח אם SMRAT6 של gigabyte ויש שם אופצייה לעשות OC "קליל" למעבד ולעלות אותו ל 2.97MHZ עשיתי זאת והכל אכן תקין בבדיקה שעשיתי עם OCCT המעבד שלי מגיע בזמן מאמץ ל62 מעלות גג .... לפני הOC הוא היה מגיע ל58-59 מעלות גג בזמן מאמץ.... ברשותי מעבד I5 760 2.8 קירור מעבד cooler master hyper tx 3 לוח אם GA-p55a-ud3 במידה שהכל תקין האם כדי לשקול לעשות OC יותר גדול?
-
- 2 תגובות
- 769 צפיות
-
-
יש לי את התוכנה אוורסט.... ושם אמורים להופיע טמפרטורות של המעבד , של לוח האם וכ'ו.... הבעיה היא שלא מופיע לי שם שום טמפ' חוץ משל הדיסק הקשיח... גם בביום בדקתי ולא מופיע כלום.... אם מישהו יכול להסביר לי למה זה קורה או מה לעשות...??? תודה בר..
-
- 4 תגובות
- 434 צפיות
-
-
שלום! יש לי מחשב חדש כמפורט בחתימה למטה ואני די חושש למצב הטמפרטורה של המעבד....הוא מגיע ל65-67 מעלות בעבודה באינטרנט....האם זה בגלל הDUAL CORE? אני משתמש בTHERMALTAKE Silent כמאוורר למעבד... אשמח אם תענו... תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום חברים יש לי מעבד socket 478 - intel pentium 4 3.4 Ghz Northwood אני לא יודע למה, אבל הוא מגיע לטמפרטורה של 51 מעלות!!! וזה לא הגיוני לפי מה שקראתי יש לי קירור למעבד של Thermaltake מדגם Big Typhoon והוא אמור לעשות את העבודה נראה לי שהתקנתי אותו אז לא הסרתי את המדפבקה של המעבד שבא בגרסאת TRAY (מדפקה קטנה לבנה כזאת על גב המעבד, כמו של אחריות או משהו כזה) אבל חוץ מזה עשיתי הכל כמו שצריך... כולל המשחה התרמית. אודה לכם על רעיונות בברכה, רמי
-
- 9 תגובות
- 544 צפיות
-
-
המפרט בחתימה טמפרטורת המערכת קבועה על 38 מעלות בקיץ, האם יכול להגרם נזק מכזאת טמפרטורה לאורך זמן ? או שזה עדיין בגדר הטווח הסביר ? ניסיתי לחפש ברשת או לבדוק ב-MANUAL של הלוח אם ללא הצלחה :s05:
-
- 2 תגובות
- 538 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה בקשר לספק כוח יש לי ספק ג'נרי 300 (Eagle אם זה עוזר למישהו) וסנדרה טוען שהוא נמצא ב 82 מעלות (אם הבנתי נכון) המחשב יציב כמו סלע לא עושב בעיות אבל מה שלא עשיתי זה נשאר במעלות האלה עכשיו השאלה היא האם זה הגיוני בכלל טמפרטורה כזאת לאורך זמן בלי נזק או שיכול להיות שזה איזושהי טעות? נ.ב. לא הייתי בטוח באיזה פורום לשים ובסוף החלטתי שזה בעיית קירור אז שמתי כאן
-
- 3 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב עם המעבד הנ"ל. בתוכנה Everest רשום שהוא עובד בטמפרטורה של 60 מעלות צלזיוס. זה מדד תקין? יכול להיות שהחיישן או התוכנה מזייפים? תודה מראש, אורן.
-
- 2 תגובות
- 646 צפיות
-
-
ללא OC מישהו יודע ? גיליתי שאפשר למדוד לו טמפרטורה עם SPEED FAN והיא על 36 - 39 מעלות בעבודה ב 2D זה תקין ?
-
- 0 תגובות
- 447 צפיות
-
-
שלום חברים, לאחרונה נוכחתי לגלות בביוס שהטמפרטורה של המעבד שלי 73 מעלות. התייחסויות? האם זה טמפרטורה נורמלית? ואם לא, מה עלי לעשות?
-
- 0 תגובות
- 372 צפיות
-
-
היי.. בהדלקת המחשב הטמפ' היא משהו כמו 61-62, ותוך פחות מ-5 דקות (ללא עבודה) הוא מטפס ל-75 ולדעתי ממשיך לעלות. (לדעתי כי אני מכבה אותו כרגע עד שתהיה תשובה) אני צריך להלחץ? (נמדד באמצעות Everset) המעבד עם גוף קירור סטוק, ללא OC ובמארז ג'נרי שהיום נוקה מאבק. תודה לעונים
-
- 4 תגובות
- 661 צפיות
-
-
אהלן, אחרי ששמחתי לגלות שלא נמחק לי פה היוזר, רציתי להתייעץ לגבי הטמפרטורת עבודה של המעבד שלי. Pentium D 920 2.8 ghz כן הוא ישן מאוד.. בזמן מנוחה הוא מגיע ל88 מעלות. המאוורר שלי הוא של זלמן CNPS7500-AlCu LED ועדיין המצב בקנטים. באתר של אינטל רשום שהטמפ' עבודה המקסימלית שלו היא בערך 64-68 מעלות. מישהו מכיר את התופעה? אני משוגע שנתתי לו לעבוד ככה כל השנים? הכל בסדר ואני סתם מפחד?..
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-