עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by compman12,

אהלן מחשב HTPC חדש מעבד I3 Core 3220 שמתי עליו קירור של AC סדרה 11 (מארז נמוך HTPC) במנוחה - הטמפ' לפי הניתור של XBMC היא 58 , האם זה תקין? מערכת הפעלה היא OPENELEC.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by elad12,

שלום קיבלתי מעבד Q6600 מחבר והטמפ' שלו היא בערך 80 מעלות האם זה תקין? האם זה יכול לגרום לנזק תמידי למעבד? ומה כדי לעשות אם צריך? אלעד.

• 5 תגובות
    • 854 צפיות
  3. Started by oreinis,

אני משתמש בתוכנה everest לבדיקת טמפרטורת המחשב והוא כותב על המעבד שלי 5 טמפרטורות שונות: CPU 48 °C (118 °F) CPU #1 / Core #1 63 °C (145 °F) CPU #1 / Core #2 63 °C (145 °F) CPU #1 / Core #3 64 °C (147 °F) CPU #1 / Core #4 62 °C (144 °F) על מה להיסתקל בעיקר (זה במנוחה).

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Maiasony,

טמפרטורה של 55-60 C למעבד AMD 64 3000+ היא בסדר?

• 25 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Emms12,

היי! אז ככה, הבעיה שלי היא כזאת: ההורים שלי רכשו לא מזמן מחשב במכירה פומבית ב1000 שקל עם המפרט הזה: Built-in VIA C3 2000+ CPU לוח אם:MATSONIC MSCLE266-F כרטיס מסך: Integred כבר בערך שבועיים שהם מתלוננים שכל הזמן מופיעים מסכים כחולים והיום החלטתי לעשות מעשה ובדקתי בביוס מה הטמפרטורות של המעבד. הטמפרטורה היתה 65 מעלות (!!) במנוחה (ז"א כשהייתי בביוס) וכשהמאוור ב5800 סל"ד! מה לעשות? עריכה: הטמפרטורה בSPEED FAN היא 56 מעלות כי פתחתי את המארז והוספתי מאוור ביתי רגיל על דרגה 2 מתוך 3 מול המעבד.

• 0 תגובות
    • 425 צפיות
  6. Started by ybe,

אחד הנושאים שדנים בו הרבה - טמפרטורת המעבד ,ותמיד עולה השאלה האם המעבד נמצא בטמפרטורה נכונה?.בתיאוריה ישנה טמפרטורת עבודה מסוימת אבל את הגולשים מעניינת המציאות .נכון שהתוצאה משתנה גם בהתאם לתוכנת המדידה שמשתמשים בה, אבל בכל מקרה נקבל קנה מידה מסוים.אני באופן אישי רכשתי מחשב לפני שבוע והטמפרטורה במאמץ(max payne) של המעבד מגיעה ל-53 מעלות, הבדיקה בוצעה באמצעות sisoftware sandra (לצערי, לא הצלחתי להפעיל את התוכנה MBM5 ). נא הצבעתכם ותגובותיכם...

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום לכם . לאחרונה נכנסתי לעניין הקירור חזק . יש לי פנטיום 4 במהירות 2.4 GHZ רכשתי את הזלמן (המניפה) למעבד שלי והתקנתי תוכנות ניטור . יש לי לוח של ג'יגהבייט עם חיישן טמ' למעבד . התקנתי את SPEEDFAN ושם יש 3 טמ' נמדדות . איזו מהן של המעבד ? בנוסף התקנתי את SISOFT SANDRA והיא אומורת שטמ' המעבד שלי היא 25 מעלות . נראה לי נמוך מדי . התקנתי את EASYTUNE 4 ושם נאמר שטמ' המעבד היא 44 מעלות . אז איך לכל הרוחות ;D אני בודק את הטמ' של המעבד ? :

• 4 תגובות
    • 717 צפיות
  8. Started by בטיטi,

פתחתי בעבר אשכול, אינני מוצא אותו, ברשותי מחשב עם מעבד + AMD Athlon XP 2500 1. מה הטמפרטורה הממוצעת למעבד הנ"ל במנוחה ? 2. מה הטמפרטורה הממוצעת למעבד הנ"ל במאמץ ? 3. ב BIOS כיוונתי כיבוי אוטומטי ב 70 מעלות, האם יהיה בטוח להעלות ל 80 מעלות ? 4. מכיוון שהמחשב נמצא בממ"ד, טמפרטורת המנוחה שלו היא כ 58 - 61 מעלות, האם סביר ? תודה.

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by Dr.Drek,

אוקי אהליין אנשים. אז ככה, לאחר שקראתי את כל הREVIEWS במנטור ופה...ראיתי כי אכן ATHLON יכולים להגיע ל 55-57 במאמץ ללא כל דאגה. אולם כל זה ידוע...אך לי עדיין הפריע טמפרטורת עבודה של 50 C... ולכן החלטתי להעיף את הפד התרמי..ולשים במקומו את הגריז: פה באתר אומרים שהדבר מוריד ב 2-3 מעלות. אז לא. כרגע טמפרטורת העבודה שלי היא :39. ובמאמץ מקסימום 45-46. כך שיש לנו פה 10 מעלות הורדה. ולכן אני ממליץ בחום לכל חתול, כלב ויונק.

• 1 תגובה
    • 898 צפיות
  10. שלום לכם, האומנם זוהי הודעתי הראשונה (ברוך הבא לי ;D), אבל זאת בהחלט לא הפעם הראשונה שאני באתר, כן כן, גם אני הייתי מאלו שמעדיפים להשאר מאחורי הכינוי "אורח". שאלותי המפגרות אולי, הם : כאשר קיבלתי את המחשב שלי (Amd T.Bird 1.2GHz) קנו לי אותו עם מארז ג'נרי (מבית היוצר של Gyrotech) דפוק למדי שלא מאפשר זרימת אוויר טובה בתוכו (זה מה שקורה שנותנים לאנשים שלא מבינים במחשבים בגרוש לקנות לך מארז). לאחר סידור החוטים במארז במידה הכי טובה שניתן, והכנסת שלושה מאווררים מספקים שונים וממארזים שונים (3 במספר), הגעתי לטמפרטורה בעת אוברקלולק ל1.3 ג'יגה הרץ ב48 מעלות, מה שנראה לי מוגזם. תוכלו אולי לעזור לי לגרום איכשהוא להורדת הטמפרטורות של המעבד ? (וכן, קראתי את המאמר של kom, אז אל תתנפל…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by picasso,

שלום, יש לי 478 פרסקוט, 3000MHZ עם לוח של ECS. המחשב לאחרונה עובד מאד לאט. שמתי לב בBIOS שהטמפ' היא סביב ה60 מעלות. מרחתי משחה טרמית עם מאוור מקורי של INTEL, והחלפתי ספק כוח. הטמפ' מגיעה ל57 מעלות והמחשב עדין עובד לאט. האם יכול להיות שהגוף קירור לא פועל ? יכול להתקלקל? אשמח לקבל פתרונות לבעיה. רוי

• 7 תגובות
    • 606 צפיות
  12. שלום יש לי מעבד AMD ATHLON64 3200 VENICE E6 על לוח ABIT AN8-SLI עם קירור ThermalTake BIGTYPHOON האם 27-28 מעלות במנוחה זה בסדר לקירור כזה? תודה,

• 27 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by CobraDragon,

שלום ובוקר טוב! ברשותי מערכת הכוללת מעבד ATHLON XP 2800@3200 המעבד מקורר ע"י גוף קירור של ZALMAN CNPS6000-CU כל המערכת יושבת בתוך מארז SUPERTALENT המכיל 5 מאוררים ג'נריים 2 מכניסים אויר מלמטה 1 מכניס אויר מהצד ושניים מוציאים אויר מהחלק העליון מאחור. על הליבה מרחתי את המישחה הטרמית שהגיעה עם גוף הקירור. טמפרטורת המנוחה הינה כ 51-53 מעלות. לאחר הרצה של כשעתיים ב PRIME95 מגיעה טמפרטורת המעבד ל 64 מעלות וטמפרטורת ה SYSTEM ל 31 מעלות (נבדק ב EASYTUNE AIDA ו BIOS) ונשארת במצב זה במשך שאר ההרצה (לעיתים מגיעה ל 65 אך לא יותר גם לאחר שעות נוספות של הרצה) המאורר של גוף הקירור עובד במהירות מלאה של כ 2500 סל"ד וכן כל מאוררי המארז עובדים גם הם במהירות מלאה. המערכת כוללת 4 HD צורב וצור…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by ilan_td,

היי שמתי לב שבמצב רגיל (גלישה באינטרנט) המעבד מגיע לטמפרטורה של כ-48 מעלות לכל הפחות כשאני משחק זה עובר את ה70 מעלות וכשהרצתי עכשיו את תוכנת הבדיקה prime 95 הוא הגיע מהר מאוד ל 100 מעלות אז סגרתי את התוכנה מהר מישהו יכול להגיד לי מה טווח הטמפרטורות שצריך להיות לפי המלצת intel ואם מצב זה הוא לא תקין תודה מעבד-i7920 לוח גיגהבייט ex58-ud3r

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by nizzan7,

שלום, יש לסבא שלי מחשב P4 עם ליבת פרסקוט. הטמפרטורה שלו בשימושי אינטרנט היא בערך 60 זה בסדר? תזכרו שזה פרסקוט!

• 7 תגובות
    • 602 צפיות
  16. מכיוון שהמערכת החדשה שלי מיועדת ל-OC אחד הדברים הראשונים שבדקתי עם קבלתה זה טמפרטורת המעבד. קצת התאכזבתי לראות שכבר בביוס היא מתנודדת בטווח ה-35-37 שכן ראיתי דווחים על טמפרטורת IDLE שמתחת ל-30. בכל אופן כרגע בחלונות יש לי שתי תוכניות שמדווחות על טמפרטורות הפוכות: Smartguardian שבאה עם הלוח (DFI) טוענת שה-CPU הוא ב-31 וה-PWMIC ב-39. לעומתה סנדרה מדווחת על Board כ-31 ו-CPU כ-39. נראה לי שמישהי הפכה את היוצרות כאן. האם אני יכול להניח שהתוצאות של סנדרה הן הנכונות? ד"א, שתי התוכניות אומרות שטמפרטורת ה-Chipset או Aux\Power כפי שמופיע בסנדרה, היא 45 מעלות. האם גם זו לא גבוהה יחסית? וזה כשעל הלוח ישנו מאוורר ישירות על הצ'יפסט... :-( בתודה מראש למי שיגיב.

• 7 תגובות
    • 594 צפיות
  17. Started by g191181,

יש לי מעבד של אינטל 2.8 שבמנוחה הוא מגיעה 53-58 ובמאמץ מגיעה ל58-62 מה הטמפרטורה הסבירה ומה כדי לעשות אם היא גבוהה כל כך??

• 10 תגובות
    • 814 צפיות
  18. Started by lader,

הטמפרטורה היא 70-72 והוא :intel pentium 4 3000 mhz prescott האם זה נורמלי או שזה חם מדי?

• 5 תגובות
    • 751 צפיות
  19. Started by Yogev20,

שלום חברים!!!!!! שאלה: בביוס הטמפרטורה של המעבד היא 47 בEVEREST ובתוכנות נוספות הטמפרטורה במנוחה 57 יש הבדל ברור של 10 מעלות!!! מהי הטמפרטורה הנכונה ??

• 4 תגובות
    • 532 צפיות
  20. Started by TaVoR,

ברשותי מעבד Intel Pentium 4 LGA775 570J 3.8ghz 1mb cache והוא מאוורר ע''י קירור של טרמלטייק BigTyphoon המעבד עומד על 45 מעלות צלסיוס במנוחה. האם זה תקין? במאמץ עוד לא נבדק המעבד אבל כדי לדעת האם זה תקין. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 966 צפיות
  21. אלו התוצאות האם אם טמפרטורות כאלו אפשר להתחיל OC למעבד? תודה.

• 4 תגובות
    • 2.8k צפיות
  22. שלום יש ברשותי מחשב נפטיום D 3.2 כפול ליבה עם קירור טרמל טייק סיילנט הטמפרטורת עבודה -70 65 מעלות שזה ממש גבוה יש לי מארז סווינג של טרמלטייק ולא נראה שיש מקום לביג טייפון.. איזה קירור אתם ממליצים לי לקנות ואיזו משחה טרמית על מנת להוריד את המעלות המטורפות האלו... ברגע שאני מקודד סרט המעבד פשוט מתחמם כיאילו אין מחר!!! מה עליי לעשות על מנת לקרר אותו כהלכה.. ומה הטמפרטורות הסבירות של מעבד כזה ? נראה כיאילו הוא חם מעל ומעבר... אשמח להמלצות על קירורי אוויר במחירים לא אסטרונומיים ועל משחה טרמית שתעשה את העבודה... זה דחוף בבקשה, תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 760 צפיות
  23. Started by מאפיונר,

מעבד: intel pentium D cpu3.40GHz המעבד הגיע ל100 מעלות בגלל שהגוף קירור לא ישב טוב והמחשב כיבה את עצמו ..המעבד נדפק.? עכשיו אחרי שסידרתי את הגוף קירור אז המעבד על 38-45 מעלות

24. Started by moshel7,

ברשותי מחשב חדש יומיים בסך הכל וביצעתי בדיקת טמפרטורות ע"י תוכנת אוורסט+speed-fan והם מראים לי כך: cpu:85c למעבד אבל גם רשום כך: cpu core 1 21c+core2 18c האים זה בסדר ? לי ניראה משהו מוזר לגבי הטמפרטורות אבל האים כול להיות שני תוכנות בדיקה טועות? בדקתי ומאוורר המעבד amd 4000+ x2 dual core עובד מה עלי לעשות תודה לכל העונים משה אנא מיכם תעזרו לי!!!!!!!!!

• 4 תגובות
    • 557 צפיות
  25. Started by realmagic,

אהלן, לפני דיי הרבה זמן הלך לי הלוח אם והחלפתי אותו (לא בגלל סיבות של מעבד - בגלל זכרון שקיצר את כל הלוח) אבל מאז, כל התוכנות מתעקשות שהטמפרטורה של המעבד היא בסביבות ה77-80 מעלות (ושהטמפרטורה של הלוח 39). יש לי פנטיום 3 450MHZ. יש מאוורר שאמור להכניס אוויר למארז (אבל לא מדווח על מהירות), מאורר נוסף (עם צלעות קירור באורך משתנה שקניתי מזמן ואין לי מושג מה הדגם) על המעבד (4000 סל"ד) ועוד ומאורר על הכרטיס מסך שלא קשור לסיפור. המחשב לרוב פתוח (כלומר צד אחד שלו חסר). חוץ מכל זה, נראה לי שהספק נורא קרוב למעבד (הם דיי צמודים בגלל הצורה של המארז). חוץ מזה שהוא מדווח שיש לו טמפרטורה גבוהה, אין לו שום בעיה של התקעות או משהו כזה.. למישהו יש רעיון מה הסיפור של הדבר הזה? חשבתי…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.