אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,127 דיונים בפורום זה
-
בניתי לעצמי קירור לכרטיס מסך(HD 4650) לקחתי מאורר 90 וחיברתי עם אזיקונים לחריץ PCI שלא הייתי צריך, עכשיו המאורר דוחף אויר מלמטה למעלה לכיון המאורר והגוף קירור של כרטיס מסך, הבעיה שאני מרגיש שיוצא אויר, ויותר מידי ביניהם , זאאת אומרת הקירור שלי בכאילו בורח לצד לכיוון דלת המארז. אז חשבתי אולי להפוך את המאורר כדי שיוציא אויר חם מהכרטיס מסך ואז ידחוף אותו למטה ואז האויר שמגיע מהפרונט ידחוף אותו החוצה.. השאלה אם יהיה התנגשות, הרי אם מאורר 90 ימשוך אויר ממאורר 40 של כרטיס מסך הכרטיס מסך יחנק לא?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
משהו ממכם מכיר משחה בשם: Servisol Heat Sink Compound 25g הינה קישור למוצר . http://www.rapidonline.com/ יש לי אותו בבית, והחלפתי איתו את המשחה הישנה שהייתה על ה GTX 260... מעניין מה דעתכם? או לרוץ מהר להחליף לאיזה AS5 או MX2?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחר הרבה התלבטויות החלטתי ללכת על הBT VX .. יש לי כבר קירור סטוק על המעבד משהו כמו 9 חודשים.. השאלה שלי היא.. האם מגיע עם הקירור גם משחה טרמית? ואם לא איזו כדאי לקנות ואיך מורחים? הבנתי שיש משחה לזלמן קלה למריחה אבל אין אותה בחנות שקרובה לבית שלי.. ויש את הAC שהיא טובה אבל אין לי מושג אם היא קשה למריחה או לא.. מה אתם ממליצים? תודה.
-
- 5 תגובות
- 502 צפיות
-
-
יש לי את הבורד הזה: XFX 780I ואיתו מגיע המאוורר המעפן הזה: http://www.3dnews.ru/_imgdata/img/2008/04/04/plata/inbox6.jpg עד כמה שיצא לי להבין אני יכול להחליף אותו בכל מאוורר 60MM שיש היום בשוק מישהו ממליץ על משהו ספציפי? תודה
-
- 5 תגובות
- 765 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן עליו אני מנסה כל מיני ניסיונות אוברקלוקינג, הצ'יפסט שלו הוא אחד הטובים שאינטל הוציאו אי פעם ה-I440BX, ויש שם פנטיום 3 450 שכרגע מורץ על 560... עם מהירות באס של 124 מגה הרץ... הפתיע אותי היציבות המעולה של הלוח כולו (MSI), ואפילו של זכרון הPC100 אשר הראה יציבות מלאה (כמובן לאחר שצופה במקררי הזכרון של Tt). כעת אני מתכוון להמשיך הלאה, ואני מתכונן לשים זכרונות PC133 שם ולהמשיך בפרויקט, אבל הצ'יפסט הוא הבעייה כעת, כי הטמפרטורה שלו מגיעה במקרים קיצוניים ל-34 מעלות, דבר הנחשב מעט גבוהה, יש על הצ'יפסט היטסינק קטן ושאלתי היא : האם כדאי להחליף אותו במאורר של קיירו 2 ? מה דעתכם ?
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היום קיבלתי את החיה הזאת ובנתיים המעלות שלי הם: מעבד-51 לוח אם-41 רדיאון 9800 פרו-71 נראה מה יהיה אחרי שאני אתקין את הצעצוע החדש הזה.... אני יעדכן היום בערב
-
רוצה לשנות מהירות מאוורר של 6A19 (אחורי) , לוח ga-k8ne . כיצד ?
-
- 5 תגובות
- 758 צפיות
-
-
מה נכון יותר ? לשים באמצע משחה טרמית על המעבד או למרוח את המשחה על כל המעבד ?
-
- 5 תגובות
- 972 צפיות
-
-
הייתי חייב למשוך את תשומת לבכם עם כותרת כזו. יש משהו בכל הקירורים הנוזליים המוכנים (אני מדבר על רכיבים כגון הH100 וכו'.... ובכלל רדיאטורים וגופי קירור במערכות סגורות). אז אני מבין שהנוזל יוצא מכיוון אחד -> מתחמם -> חוזר לגוף הקירור -> המאוררים יונקים אויר קר מבחוץ ומקררים את הנוזל שחוזר לכלי הקירור (רדיאטור) -> ושוב חוזר חלילה. האם זה נכון עד לכאן? יופי. מה שיושב לי בראש זה ה..יחס של הדברים. מה קורה בקיץ? הרי המאוררים לא יונקים אויר קר. הטמפ בחדר ביום קיץ חם טיפוסי לא מספקת אויר קר למאוררים שיונקים, המאוררים יונקים אויר חם ולא ממש מקררים. או שאני טועה? אנא האירו את עיניי. אני יכול לכבד מערכת קירור שהמיים עוברים במעין מנגנון קירור כמו של מקרר, כך שגם אם חם בחוץ…
-
- 5 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
המעבד הוא 2000 הרץ ואני לא מעוניין לשנות מכפלה או משהו כזה רק לעשות אובר לזכרונות כדיי להגיע בסך הכל ל 2400 הרץ ... אני רוצה לדעת בכללי מה אני צריך לעשות , מתחים , מכפלות וכו ...
-
- 5 תגובות
- 455 צפיות
-
-
אני עוד כמה שבועות בערך הולך לקנות לי AXP 2400+ B, עם הלוח של אפוקס 8RDA+ ואני מקווה מקווה זכרונות 3200 cas 2 של קורסאיר. למען האמת, אני לא בטוח שאני הולך להשאיר את המחשב על אובקלוק, אבל מה שנראה לי דיי וודאי זה שבעתיד אני יעשה איזו אובקלוק. אולי אפילו אני ירצה לבדוק את הגבולות של המחשב מתי שאני יקבל אותו, ואם זה יהיה טוב אז אולי אני ישאיר אותו על אובר. עכשיו, אני דיי אובססיבי בקשר לקירור, זאת פעם ראשונה שלי שאני קונה AMD, ואני לא רוצה לשרוף משהו. וכן, אני יודע שזה לא נכון, ושהמעבד מותאם לעבוד במעלות יותר גבוהות משל אינטל, אבל עדיין, דעות קדומות אי אפשר לשנות, הם תמיד ישארו. אם לא בזכרון המודע אז בתת מודע. בקיצור, אני חשבתי על 2 פרוצדורות, ואם יש משהו יותר מתאים לי אז בבק…
-
- 5 תגובות
- 602 צפיות
-
-
תראו במדריך של האתר כתוב ככה: 1. להריץ בין 5 ל-10 לופים של 3DMark 05/06 ברצף 2. לשחק במשחק כבד על הגדרות גבוהות למשך כשעתיים 3. הרצת תוכנת RTHDRIBL במשך כחצי שעה (זוהי תוכנה המבצעת עיבוד HDR בזמן אמת ומעמיסה מאוד על כרטיס המסך) ואז בתהליך של ה OC עצמו כתוב ככה: העיקרון הבסיסי של אוברקלוק לכרטיס מסך הוא מאוד פשוט וזהה לאוברקלוק למעבד: מעלים מהירויות שעון > בודקים יציבות > מעלים מהירויות שעון > בודקים יציבות וכן הלאה. אז השאלה היא: צריך לעשות את אחד שתים ושלוש אחרי כל העלאה של 5 MHZ ? איזה מין דבר זה - מה אני משועמם לחרוש על משחק במשך שעתים רק כדי לראות שהכרטיס יציב ? ה 10 לופים ב 3DMARK לא מספיקים (ואני גם לא יודע כמה זמן לוקח כל לופ) ??? מלא אחרי שסימתי את ה OC א…
-
- 5 תגובות
- 614 צפיות
-
-
ה4GHZ? :s05:
-
- 5 תגובות
- 671 צפיות
-
-
יש לי כרגע 4 מאוררים ואני רוצה להוסיף עוד 4 מאוררים ולבנות פאן באס אבל אני מפחד שהספק לא יחזיק את כל המחשב כמו שצריך . הספק והמחשב במפרט המחשב .
-
- 5 תגובות
- 528 צפיות
-
-
שלום לכולם, הזמנתי אתמול מחשב עם המארז הנ"ל. המוכר יידע אותי שיש לו רק מאוורר אחורי,אבל טען שאין לי צורך במאוורר קדמי,מכיוון שזו מערכת שהיא די Low-Middle-End(מעבד corei3). מאוורר של CoolerMaster עולה עוד 88 ש"ח,והעסקה כולה מתבצעת ב-12 תשלומים שווים,אז אם אני מוסיף אחד,מדובר על עוד כמה שקלים בודדים כל חודש. האם כדאי להשקיע קצת יותר ולרכוש גם מאוורר קדמי,או שזה לא ממש משנה? המחשב נמצא בתוך חלל פתוח,כאשר כ-20 ס"מ מאחוריו יש קיר. בתודה מראש, יוחאי.
-
- 5 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אני צריך מאוורר120 שקט אבל חזק למארז שלי כסף זה לא ממש בעיה אבל לא להגזים...עד 500 ש"ח וחשוב שהוא יעבוד ב-12 וואט מאוורר שעובד על 5 זה לא חוכמה הוא בטוח יהיה שקט אבל לא יעשה את העבודה שלו נ.ב. יש מאווררים ששמים אותם בPCI - זה שווה משהו?
-
- 5 תגובות
- 770 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי ניתן להשיג ביצועים טובים יותר בקירור במידה ומחליפים מאוורר הגעתי להחלטה שברצוני לעשות כן. אני חושב על המאוורר הזה המאוורר מגיע גם עם קונטרולר יעודי מה דעתם?? אפשר לקנות משהו יעיל יותר (שיתן לי תוספת משמעותית בביצועים) ???
-
- 5 תגובות
- 501 צפיות
-
-
בעבודה שלי יש משחה טרמית משתמשים איתה לציפים המשחה נקראת DOW CORNING 340 HAET SINK COMPOUND האם המישחה טובה ?
-
- 5 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה קניתי קירור thermalright v1 לכרטיס המסך שלי 6800gs agp הצלחתי לפרק את הקירור של הליבה אבל את הקירור של הזכרונות לא הבנתי איך להוריד , מישהו יכול לעזור ? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 459 צפיות
-
-
Hi, My friend built a computer basing on the following components: Athlon XP 2800 Barton CPU Abit NF7 motherboard 2x512 Samsung 400MHz DDR 120GB WD HDD The system starts as 2800 ... etc But according to Sandra, the CPU benchmarks are between Athlon XP 2400+ and Athlon XP 2600+. When he tried to overclock, the FSB couldn't be raised above 180MHz (system didn't post). Booted with the FSB 180MHz, the benchmarks' results were just the same as without the overclocking. When installed Athlon 2500 Barton CP instead (on the same system), the FSB was raised upto 200MHz, the system booted as 3200 and WinXP functioned normally. What might be the problem with Barton 2800 ? Just lame …
-
- 5 תגובות
- 828 צפיות
-
-
אני מחפש אתר טוב של קניות רצוי ישראלי אני מחפש מארז טוב... אם למישהו יש אתר טוב פליז שיעזוי תודה מראש ;D
-
- 5 תגובות
- 963 צפיות
-
-
היי לכולם, אשמח לסיוע טכני בבקשה כי אני מעט חלוד בנושא. יש ברשותי מחשב מאוד ישן ששימש אותי בעבר ללימודי MCSE והסבתי אותו למחשב משחקים פשוט לזמן הפנאי... נתונים יבשים: מעבד i5 4670k לוח h87 hd3 ג'יגהבייט מארז ישן של ג'יגהבייט גם כן מאוד בסיסי יש בו אפשרות למאוורר 120 מקדימה, מאוורר 120 אחורי, ועוד 2 על הדלת של המארז, ספק יושב למטה מעולם לא היה מאוורר מקדמת המארז, היה רק אחד פולט אוויר החוצה ועל הדלת כלום - לאחרונה דרך מעבדה ביקשתי להוסיף קירור החליפו לי את המאוורר האחורי והוסיפו 2 על הדלת של 120. לפי מה שאני מבין על הדלת כרגע 2 מכניסים אוויר ובגב המארז פולט אוויר... האם זה מצב תקין? האם זה לא יותר מדי? הכרטיס מסך במחשב זה g…
-
- 5 תגובות
- 965 צפיות
- 1 follower
-
-
על 295 הוינדוס עולה ויציב כמו סלע. פרמטרים : HT LINK - 3\4 לא עולה . מתח העלתי ל- 1.5-6 לא עוזר. גשר צפוני + 0.20 לא עוזר. מתח - HT = +0.20 לא עוזר. מתח לזיכרונות - 2.30 \ 2.20 + 2 % לא עוזר. זיכרונות על 5-5-5-15 .הם על 756MHZ .
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעקבות הOC שלי המעבד הגיע לטמפרטורות לא סימפטיות במיוחד 50-55 מעלות המנוחה הקירור כרגע הוא קירור סטוק. אני מחפש קירור חזק שיוריד את הטמפרטורות ב10 מעלות לפחות אבל שלא ירעיש כרגע המחשב שלי ממש שקט לא שומעים ממנו ציוץ ואני רוצה שזה ישאר ככה התקציב בה נגיד 150 ש"ח ומטה לא בא לי להוציא על זה יותר מידי
-
- 5 תגובות
- 658 צפיות
-
-
קצת נמאס לי מהרעש של המחשב אני מעוניין להשתיק אותו קצת: יש ארבעה מאווררים לפי מה שראיתי:1 בגב המארז מוצי אוויר,אחד על הכ"מ,אחד על המעבד ואחד בספק..קצת קשה לי להבחין מאיפה רוב הרעש מגיע אבל נראה לי שזה מהספק איזה עוד מקורות רעש יכולים להיות? אני לא יודע בינתיים מה התקציב כי אני לא מודע למחירים ובכלל לא מבין בעסק הזה בש*ט איזה בדיקות ניתן לערוך על מנת למצוא את מקור הרעש?
-
- 5 תגובות
- 485 צפיות
-