עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. איך אני יכול לדעת באיזה תוכנה?! תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by ras81,

שלום מה זה בדיוק הערך הזה? חשבתי שהוא ערך טמפ' המעבד אבל הוא שונה מהערך הקודם שיש לי (ועדיין מופיע) דהיינו יש לי עכשיו שני ערכים לטמפ' מעבד? וזה גם לא יכול להיות כ. מסך כי גם לו מופיע ערך נפרד. מישהו יודע מה זה?

• 1 תגובה
    • 508 צפיות
  3. הרגע עשיתי לי מודינג בדלת של הקומפיקוס שלי ,והכנתי לי שני פתחים למאווררים. החורים שעשיתי מכוונים ישירות על הכרטיס מסך! השאלה שלי היא איך כדאי לי לכוון את המאווררים? 2 שיוציאו אוויר? 2 שיכניסו אוויר? 1 מכניס ואחד מוציא? חשבתי דווקא שהאופצייה השלישית יכולה להיות יעילה, מה אתם אומרים?

• 6 תגובות
    • 634 צפיות
  4. Started by מכבי חיפה,

אני רוצה לקנות קירור ל 6800GS GIGABYTE תמליצו לי על קירור טוב ושקט. *אני עושה OC* תקציב 200 -250.

• 1 תגובה
    • 908 צפיות
  5. Started by Jounce,

שלום, לפני יומיים שדרגתי את המחשב - ספק liberty 400, הוספתי HD נוסף וכרטיס x1900xt (מהבנדל של נעה עם קירור זלמן). אני משתמש במארז HEC CI-6A19-2F המוכר והטוב - בחזית מאוורר 120 שמכניס אוויר, מאחור 120 שמוציא, ובצד תעלת אוויר. בחזית שלו הוא קריר להפליא אך מאחור הוא מאוד מאוד חם בעת מאמץ. אני יודע שהמאוורר האחורי לא מקבל מספיק עוצמה (חיברתי אותו למתח 5v ולא 12v - דבר שיתוקן בהקדם, פשוט אין לי כבל מפצל מתאים כרגע), אבל חשבתי שבכל מקרה כדאי אולי להוסיף מאוורר נוסף במקום התעלה בצד, או אולי לשדרג את מאווררי ה-120 מ"מ. אין מגבלת תקציב כלל, אבל חשוב לשמור על שקט - כיום המארז שקט מאוד. למרות שהנושא נטחן רבות בפורום, מחיפושים שעשיתי לא הצלחתי למצוא תשובה ברורה לשאלתי, ולכן אשמח לעזר…

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by DRz,

אהלן, אני עושה קירור לכרטיס מסך כמו שיש במדריך אבל עם טיפה אלתורים פה ושם, ורציתי לדעת איזה דבק הכי מומלץ אחרי דבק טרמי? מכיוון שאיני יכול לקנות אותו כרגע... האם סיליקון יעבוד? דבק מגע? משהו? *הדבק להדבקת היט סינק.

• 7 תגובות
    • 576 צפיות
  7. Started by M-a-T-a-N,

קניתי את המארז הזה עכשיו אני מחפש שלושה מאווררים 120MM שקטים עכשיו אם אני כבר קונה אני רוצה להביא אותם עם LEDs חשבתי על אלה או משהו בסגנון ההם הם טובים ? Coolermaster http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=TLF-S12&other_title=+TLF-S12+Neon%20LED%20Fan%20120x120mm

• 19 תגובות
    • 863 צפיות
  8. Started by pavel19,

חברה מה קורה יש לי שאלה לגבי אוברקלוקינג, נכון כשעושים אובר אז זה מקצר את תוחלת המעבד אז רציתי לדעת בכמה אחוז ואם מהמירים את זה לזמן בכמה חודשים/שנים זה מקצר את התוחלת שלו? ועוד שאלה האם אובר של מעבד פוגע גם בלוח-אם ובחלקים אחרים של המחשב? תודה

• 5 תגובות
    • 796 צפיות
  9. Started by bordo,

במצב נורמלי 65C ומגיעה לעיתים קרובות ל 77 80 זה מסוכן ? מה אפשר לעשות בנידון אם כן? מהי הטמפרטורה הנורמלית? המאוור עובד והמחשב עובד במהירות יחסית סבירה ונדמה שהכל בסדר ,האם יש סיבה לדאגה? מה אפשר לעשות אם כן? מצורף לינק עם פרטי המחשב http://www.yatego.com/mcn-shop/p,44d0dac5c6ad0,44d0ba441d9304_4,yakumo-q7m-mobilium-vii-yw

• 0 תגובות
    • 511 צפיות
  10. Started by XtraZone,

שלום אני חדש בפורום ואני צריך עזרה בOC לכרטיס מסך X1800GTO אמרו לי שיש לו פוטנציאל טוב של OC,ושאפשר לפתוח לו צינורות. אז אפשר בבקשה תוכנה ומדריך בעיברית לפתוח לו צינורות+לעשות לו OC? ועד כמה יהיה אפשר לשפר לו את הביצועים? תודה מראש

11. Started by lmlm,

יש ברשותי כרטיס X1800GTO של ספיר עם קירור סטוק. חוץ מזה שהוא רועש(הקירור) הליבה מאוד חמה,ואני מפחד לעשות OC. לפעמים זה גם יוצא לי בפיתאומיות מ BF2, יש מצב לחימום יתר? תמונה: מדובר פה על מצב מנוחה

• 29 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by maxoirodi,

שלום לכולם! אז לפני שלושה ימים החלטתי להוציא את ההיטסינק של המאבד (INTEL P4 2.8GHZ) ולנקות אותו מכל האבק והלכלוך. לאחר שניקיתי אותו גם משכבת החומר התרמי הישנה, הרכבתי אותו בחזרה (ללא חומר תרמי חדש). כצפוי הטפרטורה של המאבד עלתה מאוד ונעה בין 59 ו-70 ורק עם דפדפן האינטרנט פתוח בלי תוכנות או משחקים אחרים. היום קניתי משחה תרמי של חברת EVERCOOL מסוג STC-01 (לצערי לא מצאתי משחה של ARACTIC SILVER). לאחר שלושה ניסויים (שמתי שכבה דקה ולא ממש השתפר... אחר כך שמתי שכבה קצת יותר עווה.. ואחר כך שמתי משחה גם על ההיטסינק עצמו) הצלחתי להגיע לטמפרטורה של 46 - 48 במצב מנוחה וכ-49 - 54 עם משחק כבד פועל. אז השאלה שלי היא האם הטמפרטורה הזאת גבוהה בהנחה שבימי קיץ אלה טמפרטורת החדר מאוד גבוהה?…

• 5 תגובות
    • 728 צפיות
  13. Started by micmadrid,

שלום, אני עכשיו קונה מחשב חדש בעל מעבד E6600 ורציתי לדעת עד לאיזה מהירות מומלץ להאיץ תמעבד, אבל שלא יחמם תמחשב יותר מידי, והאם בשביל OC טוב חייב לקנות זכרון פנימי בעל מהירות 800? תודה

• 3 תגובות
    • 405 צפיות
  14. Started by ben_amitai,

שלום חברים קניתי לפני שבוע את הקונרו 6300 המהירות המקורית שלו היא 1.87 GHZ הבנתי שלא לעשות למעבד הזה OC זה יהיה פשע ואתמול ראיתי את המדיך לOC בעברית של ליונטוורק זו היא הפעם הראשונה שאני עושה OC ולכן אני רוצא להתיעץ איתכם. את המפרט שלי אתם יכולים לראות בצד ימין <--------------------- ניכנסתי לBIOS ושם יש אפשרות שנכראת EASY OC ואפשר לעשות OC לפי אחוזים בחרתי את האפשרות של 5% ועכשיו המעבד עובד במהירות של 1.93 אני עובד עם מאורר סטוק של אינטל ורציתי לשאול אם אפשר להעלות עוד קצת בלי לפחד נומר ל10%

• 6 תגובות
    • 706 צפיות
  15. Started by סער_שי,

כפי שחלקכם יודעים - ביקשתי זכרונות מאשקין וקיבלתי CEON. המוכר טוען כי המחיר הוא הפרש של בסביבות 80 שקל, כלומר לא משמעותי כל כך (לא משמעותי - מצד אחד עדיף מאשקין, מצד שני אם אני אבקש החזר זה לא יהיה לי כדאי כל כך)... הצעתי לו פיתרון אחר: שייתן לי מחיר טוב על קירור למעבד, אני מבחינתי אקנה קירור פסיבי לזכרונות במקום אחר (כי אין להם), ונסגור עניין. 1. האם קירור פסיבי לזכרונות (Copper של TT) יכול לתת לי ביצועים יותר טובים ממה שהיו יכולים להיות לי עם המאשקין? כי הזכרונות פועלים כרגע מצויין ב-840 (הם זכרונות 800), ועם קירור אני בטח אצליח לדחוף עוד. השאלה אם זה ביצועים מספיק טובים כדי לוותר על המאשקין. 2. הוא הציע לי קירור גז (big typhoon ו-ninja זה קירור גז?) של חברה בשם AVC, מד…

• 30 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. שלום לכולם, אני עכשיו קונה מחשב: INTEL CORE 2 DUO E6600 2.4GHZ 1066MHZ 4MB 64BIT LGA775 BOX OCZ PC2-5400 667Mhz DDR2 1GB INTEL LEMONT DP965LT LGA775 CORE 2 GIGABYTE GV-NX79T256D GEFORCE 7900GT SLI 256MB DDR3 PCI-E RETAIL W.D 250GB SATA II 7200RPM 16MB BUFFER והייתי רוצה לדעת האם שווה על מחשב כזה לעשות OC? ואם כן אפשר המלצות בנושא כי אני לא ממש מבין, ובנוסף אפשר לדעת שם של תוכנה שדרכה עושים OC, תודה רבה על עזרתכם.

• 3 תגובות
    • 400 צפיות
  17. Started by CyberSpider,

עשיתי טיפול למחשב וגיליתי שיש לי קצת אבנית על צינורות ופיטינגים (היה גם גוש קטן בתוך המיכל במקום מאוד מוזר). איך ממים מזוקקים הגיעה אבנית זה אני לא מנין (אלא אם כן אוטו דיפו מוכרים מיי ברז כמים מזוקקים...). איך אני מנקה את זה עכשיו? יש דרך כימיקלית (טבליות, אבקה, נוזל) לשטיפת המערכת או משהו אחר? תודה

• 11 תגובות
    • 749 צפיות
  18. Started by -LosNir-,

אוקיי אז ככה, עשיתי OC ל D805 שלי המפרט בצד. BUS: 168.5Mhz FSB: 674Mhz הגעתי ל 3370MHz מתח: 1.4125 קישור: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=112568 הממ כמה שאלות, שאני מעלה את ה FSB אז גם התדר של הזכרונות עולה, זה נורמלי? האם להעלות את תדר הזכרונות גם כן או לתת לביוס להעלות לבד? באיזה מהירות להעלות מתח? תודה

• 38 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by GGuyZ,

היי לכולם. ברשותי מעבד 805(533 FSB). ביצעתי אובר קלוק על המעבד והגעתי ל3.6 ג'יגה. כלומר הFSB עלה ל180. הבעייה שלי היא כזאת: ברשותי 1 ג'יגה של זכרון קינגסטון DDR2 שאמור לרוץ במהירות 667MHZ. באופן מאוד מוזר כשאני משתמש במחלק של כפול 4 בזכרון(המחלק הסטנדרטי) אני לא מצליח להגיע אפילו ל166FSB, שאלו למעשה קובעים את הזכרון ב667MHZ. כלומר, הזכרון לא מוכן לעבוד במהירות סטוק. כשאני משנה את המחלק לכפול 2 או מקסימום כפול 2.66(יותר מזה פשוט לא עובד), אז אני יכול להעלות את הFSB עוד הרבה והנה כעת אני יושב על 180. איך בדיוק זה מסתדר? האם הזכרון דפוק? האם יש לי עילה לבוא בטענות לקינגסטון? לא ביקשתי שהזכרונות יעבדו במהירות גבוהה מהרגיל. אבל אפילו ל667 שהיא המהירות סטוק הם לא מגיעים. יש משה…

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  20. Started by zoyaniv,

שלום אני חושב לקנות 6600 ולוח איכותי למדיי לא סגור עדיין על איזה אני מתלבט על ביצוע OC וחשבתי שאם יש תוספת ביצועים חינם דבילי לא לעשות אז השאלות שלי הם אלו: אני חושב לקנות זכרונות 667 והcנתי שהכי טוב זה יחס של 1:1 אז אם אני מעלה באס ל 333 הזכרונות יעבדו על 667 ביחס של 1:1 ולא תהיה בעיה או שאני צריך לעשות משהו נוסף חוץ מהעלאת הבאס? האם אני אצטרך לעלות מתחים? אין לי מושג בזה מעולם לא עשיתי רק קראתי כאן ומדריך נחמד שפורסם כאן בעבר נ.ב קצת מוזר וחבל שבפורום מקצועי ואיכותי כמו כאן שמתמחה ב OC אין נעוץ הסבר לשלבים הראשונים

• 10 תגובות
    • 864 צפיות
  21. Started by GGuyZ,

היי לכולם. ברשותי פנטיום D שכרגע עומד על 3.5 ג'יגה אחרי אובר קלוק. ברצוני להגיע ל3.6-3.8 ג'יגה(תלוי במגבלות הספק שהוא 480W, ולכן כנראה פחות מ3.8). הקירור סטוק כבר נמצא במצב גבולי ב3.5 ג'יגה(60-62 מעלות במאמץ). ולכן אני חושב שהגיע הזמן להחליף אותו. בהנחה שהאוברקלוק המקסימלי יהיה 3.8, איזו מערכת קירור עליי לקנות? כמובן שהמטרה היא לצאת הכי זול שאפשר, אבל עדיין לקנות משהו שבטוח יוכל להחזיק את המעבד גם ב3.8 על בערך 55 מעלות גג במאמץ. מה דעתכם? נראה לי שהכי זולים וטובים הם הפריזר 7 או הביג טייפון(שכבר קצת יקר בשבילי אבל אם הוא חובה אז אני אשקיע בו). אשמח לשמוע עוד הצעות! תודה, גיא.

• 7 תגובות
    • 505 צפיות
  22. שלום קניתי מחשב חדש עכשיו היום הטכנאי שמרכיב את המחשב התקשר לשאול אותי מה אני עושה עם שני ARCTIC COOLING ARCTIC 12 עכשיו אני יודע שהמארז שלי בא עם 3 מאווררים לי המליצו פה לקנות עוד 2 הוא שאל איך לחבר מה לחבר וכו עכשיו אני מתחיל לחשוב והוא אמר שאין מקום להכניס לשם עוד מאווררים ... אז מה עושים ולמה המליצו לי לקנות עוד שניים? המ... מה עושים עם זה ? זה המארז שלי 3D Aurora http://www.gigabyte.com.tw/Products/Chassis/Products_Spec.aspx?ProductID=2130

• 2 תגובות
    • 493 צפיות
  23. שלום. יש ברשותי זכרונות של GSKILL DDR2 800MHZ 4-4-4-12 סדרת PK. הם עובדים בדואל צ'אנל. משום מה יש בעיה איתם והם לא עובדים במהירות מעל ל 667מה"צ. הלוח שלי הוא ASUS P5WDH. כאשר אני שם הכל AUTO הם עובדים ב 667. וגם כאשר אני מגדיר אותם ידנית 800מה"צ בבדיקה עם תוכנת MEMTEST או כל תוכנה אחרת יוצאים שגיאות. ניסיתי לשחק עם המתח של הזכרונות והגעתי למסקנה שככל שהמתח נמוך יותר כך יש פחות שגיאות. על הזכרונות כתוב מתח החל מ 1.9V ואילו ב 1.9V הוא נותן שגיאה אחת, האם זה יהיה מסוכן לעבוד ב1.85V או אפילו ב 1.8V? או אולי מישהו יודע איך אני יכול לסדר שהם יעבדו ב 800 מה"צ? ואני אגיד ישר שזה לא בעיות חום. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 409 צפיות
  24. Started by ZeppeliN,

יש לי את המעבד במפרט. אני רוצה לעשות OC אני רוצה לדעת ממה אני צריך לשים לב... עד כמה אני יכול לעלות מתח (יש לי ספק ג'נרי)? מה הטמפ' שכדאי לי להזהר ממנה במנוחה? האם הזכרונות שלי יגבילו אותי?

• 3 תגובות
    • 484 צפיות
  25. האם רצויי לשים קירור למעבד 6400 כשלא עושים OC ? כי אני מתכוון לקנות את המארז החדש של ג'יגה בית ארורה שעומד להגיעה לארץ אם כן איזה מאוורר כדיי לשים ועדיף מאוורר כמה שיותר זול שיהיה שקט במיוחד

• 9 תגובות
    • 747 צפיות

דיונים חדשים בפורומים