אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
בכללית, אני יודע איך עושים זאת, אני רק רוצה לדעת איזה פינים צריך לקצר בשביל לעשות VMOD ל1.75 ולמתחים נמוכים מזה. אהה, המעבד הוא מעבד של פנטיום 4. תודה מראש. 8)
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
קניתי תקירור הנ''ל לכרטיס מסך שלי 6800 רגיל. ואני רוצה לעשות אוברקלוק למישהו יש מדריך רעיון הסבר מפורט.. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
עד עכשיו הבנתי שזה בגלל שהוא מאבד יציבות אבל רואים פה אנשים שעובדים עם המחשב על 3GHZ וזה יציב להם ! ד"א זה לא מתייחס רק ל-4300 אלא לכל מעבד תותח ב- OC...
-
- 12 תגובות
- 756 צפיות
-
-
עד היום היה לי מאוורר אחד של 80MM בנוסף לזה שעל המעבד, היום קניתי עוד שניים 80MM. המאוורר שכבר היה לי היה מכניס אוויר מקדימה. מאוורר אחד שקניתי שמתי מוציא אוויר מתחת לספק כח. עשיתי חור במרכז הדלת, ואת המאוורר השלישי אני מתכנן לשים בדלת. מה עדיף שהוא יהיה מכניס או מוציא? נראה לי מכניס כי זה בדיוק מול הלוח והמעבד. תודה.
-
- 4 תגובות
- 756 צפיות
-
-
האם ישנה דרך לבצע אוברקלוקינג ללוח אם מבוסס אינטל? יש לי לוח אם מבוסס G35 תוצרת אינטל עם E8400 ואני רוצה קצת להוציא לו יותר מהירות. תודה.
-
- 7 תגובות
- 756 צפיות
-
-
היי... רציתי לשאול 2 שאלות בקשר לקרור אוויר... 1.כאשר יש לי מאוורר בצד המארז, על הכרטיס גרפי אך הטמפ' בחדר גבוהה.. האם בכל זאת המאוורר יהווה קירור מסוים לו.. או שהוא אף יעלה את הטמפ' שלו.. 2.אותו מקרה רק עם מאוורר פנימי.. שממוקם בתוך המארז ונושף על ההארדיסק.. האם כאשר הטמפ' יהיו גבוהות הוא בכל זאת יעזור או להיפך... נשמע דבילי אך אנא לענות ברצינות. :-* תודה.
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
אני מקווה שהמערכת שלי תגיע מתישהו בשבועיים הקרובים וחשבתי כבר להכין את מה שאפשר להאצה. המערכת תכלול: לוח אם ABIT IP35 Pro מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box זיכרון 4GB G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 2GB Dual Channel CL 4-4-4-12 סה"כ כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon X1950PRO 256MB PCIe דיסקים קשיחים (RAID5 (3 HD ובנוסף עוד 2 דיסקים קשיחים ספק כח Corsair CMPSU-520HXEU 520W מארז ANTEC P182 BLACK 1. איזה קירור מים מומלץ ללמערכת הזאת עד 500 ש"ח (פלוס מינוס)? דרך אגב, ה-ANTEC P182 כולל הכנה לצינורות המים... 2. האם ניתן להשתמש בנוזל קירור של ראדיטורים במערכת קירור מים למחשב? 3. קראתי כמה מאמרים על Lapping ונראה לי שאעשה אותו עד שכל שאר החלקים יגיעו, אבל כשהלכתי ל"הו…
-
- 6 תגובות
- 756 צפיות
-
-
היי, קיבלתי לידי את המחשב ואת המארז Define R4 Fractal Design העניין ששמו לי שניי מאווררים על הגג של COOLER MASTER והם ממש מרעישים. וממש חשוב לי שהמאוררים במארז יהיו סופר שקטים אבל גם יעילים כשצריך. מבחינתי לקנות מאורר אחד וגדול של 120/140.- מקווה שאני לא טועה בגודל של המאורר שיתאים למארז אשמח לשמוע להמלצה זה המפרט: תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מתכנן לקנות את הרכיבים הבאים במחשב החדש שלי: Gigabyte GA-965P-DS4 Geil Dual DDR2 Kit 1Gb (2x512Mb) ULTRA PC2-6400 800Mhz Sapphire Radeon X1900GT 256MB, DDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI-E רציתי לדעת איך הלוח אם הזה ב-OC ואם יש משהו אחר שכדאי באותו מחיר או אפילו פחות? איך הזיכרונות ב-OC? הם יכולים לקחת אותי רחוק? ואיך הכרטיס מסך ב-OC? תודה מראש, Dj-L@g0la5
-
- 10 תגובות
- 756 צפיות
-
-
אני כרגע על P4 3.0C ZALMAN CNPS7000CU GEIL GOLDEN DRAGON 2X256 AOPEN AX4C MAX WD RAPTOR אלה הרכיבים שחשובים .... העלתי תבאס ל215 (1:1 , אני אוהב סינכרוני) העלתי וולטג' בהתאם (עם כל קפיצה של MHZ וסימני אי יציבות) ופתאום אני רואה שחסר לי קובץ בווינדוס ! הווינדוס לא עולה .! חסר הקובץ SYSTEM ב system32/config או משהו .. לא זוכר קיצר הייתי צריך להתקין תווינדוס מחדש וכמובן להוריד תבאס חזרה ל200 איך ולמה זה קרה ? ואיך אני גורם שזה לא יקרה שוב ? הבנתי כבר שהזכרון לא משהו לאובר אז אני מחליף ל GEIL ULTRA PLATINUM 3500 2X256 ביום ראשון , אבל בכל זאת , זה עצבן אותי מאוד איך עושים שזה לא יהיה שוב ?
-
- 13 תגובות
- 756 צפיות
-
-
איזה מהמאווררים הבאים יותר טוב, הכל 80mm, הכל מאווררים למארז: Vantec thermaflow case fan Vantec Stealth Fan Thermaltake 80mm SMART CASE FAN II מבחינת RPM, רעש, שליטה
-
- 6 תגובות
- 756 צפיות
-
-
יש לי פנטיום 4 2.8 ג'יגה לא פרסקוט והטמפ במנוחה היא 51 56 משהו כזה אז אני שואל אם זה מסוכן אם כן אני רק צריך לחכות שיגיע הביג טייפון יום חמישי אבל זה מסוכן? אה ואיך אני יודע אם ביג טייפון יתאים ללוח שלי?
-
- 13 תגובות
- 756 צפיות
-
-
קניתי התקנתי הרכבתי,שמתי וונטק 120 ממ שיכניס אוויר והגלוב נשאר להוציא,ומה התאכזבתי מהטמפ יש לי וולקנו 11+ 47 מעלות במנוחה,axp2600 במאמץ עדין לא בדקתי,הרכבתי את תעלת האיוורור סתם כדי לראות אם היא תשנה זה שיפר לי במעלה אחת,למרות שהייתי בטוח שזה רק יגריע מכיוון שזה מפריע לסירקולציה או שלא?יש הצעות לשיפור הטמפ (הצבה שונה של שני המאווררים)?יש לי עוד 2 80 ממ אפשר לדחוף אותם בלי לקדוח חורים?ועוד משהו הטמפ של הכרטיס מסך שלי גבוהה יחסית 44-45 מנוחה?המארז שלי דיי קריר והכל כי זה לא טמפ הכי גבוה למעבד בקיץ (46 עם תעלה) תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 756 צפיות
-
-
יש לי מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 (Kentsfield) G0 @ 2.4GHZ + Ultra 120 extreme הטמפרטורות במנוחה: ליבה 1 : 28 ליבה 2 : 28 ליבה 3 : 22 ליבה 4 : 27 ליבה 1 : 27 ליבה 2 : 27 ליבה 3 : 21 ליבה 4 : 26 הטמפרטורות במאמץ: ליבה 1 : 40 ליבה 2 : 39 ליבה 3 : 33 ליבה 4 : 36 * טמפ' ללא אוברקלוקינג * נמדד ב Core Temp 0.95.4 השאלה האם זה סביר שיש כזה הבדל בין בין הליבות (ליבה 3 תמיד בטמפ' של 6-7 מעלות פחות מליבות 1-2 ) ?? תודה לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 756 צפיות
-
-
הוא מוציא קצת ררררררררררררר.... מעצבן וזה משגע לי את השכל! ניקיתי ארותו מאבק וזה הפחית קצת, אבל עדיין זה משגע לי את השכל, מה לעשות ?
-
- 2 תגובות
- 756 צפיות
-
-
קניתי את הקרור במקום TT Big Tayphoon המאכזב במקצת.. במאמץ לא עובר את ה-50 (מאוורר 120 ב-100%..) ובמנוחה (מאוורר 120 ב-70% - חרשי לחלוטין) לא עובר את ה-40.. תמונות בהמשך..
-
- 8 תגובות
- 756 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש: P4 3000 512K Abit IC7-G 2* A-DATA 512 MB DDR 400 WD 160 GB S-ATA Thermaltake Silent PerwPower 420W Active PFC Chenbro Xpider - עם מאוורר אחד מאחורה של 120MM כשאני בודק ב- AIDA 32 את הטמפ' במחשב שלי זה מה שאני רואה: MotherBoard : 42 CPU : 57 AUX : 34 ואני לא עושה שום אוברקלוקינג והמחשב שלי לא עושה כלום, חוץ מזה שאני באינטרנט ובאימיול. יכול להיות שהתוכנה מראה לי טמפ' לא נכונות? (לא נראה לי כ"כ..) מישהו מכיר את המארז שלי ויכול לייעץ לי? יש בקדימה מקום לעוד מאוור 80MM, אבל הבעיה היא שאין לו כל כך נגישות לבחוץ כי יש שם את קדמת המארז ואם אני שם מאוור 80 אז איך כדאי לעשות זאת? כך שימשוך אויר לתוך המארז ותהיה זרימה או להיפך שגם הוא יוציא?
-
- 8 תגובות
- 755 צפיות
-
-
יש לי בעיה, יש לי FanBus של Vantec ששולט על מהירות ארבעת המאווררים שיש לי במארז, לאחרונה (ממש לפני שעתיים) הוספתי "מפסקים" שעובדים כך- הזרם שמגיע מהספק, לפני שהוא מגיע ל FunBus הוא עובר דרך המפסק, כאשר המפסק ב ON, אז דולק לד וכן המתח ממשיך ל FanBus וכך המאוור פועל, ואילו כאשר המפסק כבוי לא מגיע מתח ל FanBus וכן לא פועל המאוורר (זה מה שרציתי לעשות וכן בנפרד לכל אחד מארבעת המאווררים), ועכשיו לבעיה, שמתי לב שהמתח שמגיע למאוורר ירד (אני לא יודע להגיד בכמה) כתוצאה מהלד שעומד ב"דרכו" למאווררים, וזאת תופעה לא רצויה (שהייתי חוזה מראש אם היה לי ידע קצת יותר מקיף באלקטרוניקה). יש לכם הצעה/פתרון לבעיה (מלבד הסרת הלד) ?, יש דרך להעלות את המתח ? (למי שרואה את אותה הודעה בפורומים אחרים…
-
- 9 תגובות
- 755 צפיות
-
-
זה הגיוני שהזכרון שלי Hynix 512 MB D43 400Mhz בתיזמונים של 3.3.3.8 יעבדו על 2.3.3.5 בלי בעיות ללא הוספת מתח?
-
- 2 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום יש לי מארז מסוג foxconn tla 436. נכון לעכשיו, יש בו רק מאוורר 80 מ"מ שמוציא אוויר מאחור. לא משהו, אני יודע... ואם זה לא מספיק, אז הוא גם חסום בחלקו בגלל ה-big typhoon שעל המעבד. הרעיון שלי הוא להוסיף שני מאווררים למארז, אחד שיכניס אוויר קר מלמטה ואחד שיוציא אוויר חם מלמעלה. השאלות שלי הן כאלה: 1. למישהו יש הצעה למיקום טוב יותר? 2. איזה מאווררים מומלצים (חברה, גודל וכו')? 3. כמה הם אמורים לעלות? 4. לאן אני מחבר אותם? בלוח אם שלי (965p-s3) אין יותר מקום לחבר מאווררים חוץ ממה שכבר מחובר (מעבד, כ. מסך וההוא מאחורה). 5. מי שמכיר את המארז, יש מקום למאוורר 80 מ"מ מקדימה (מול ההארדיסקים). איך מגיעים אליו? ועוד משהו - רוב הכבלים שלי מסודרים ומקובצים ביחד. רק כבל …
-
- 9 תגובות
- 755 צפיות
-
-
אני ישמח עם יתנו לי לינקים להורדה וכאלה... תודה...
-
- 6 תגובות
- 755 צפיות
-
-
מאוורר 80 מ"מ ממש יפה, ומוכן! http://store.yahoo.com/ocsystem/80clearseetb1.html רק 10 דולר!
-
- 0 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להוסיף מאוורר למארז (6A12) וראיתי כמה של זלמן וכו'.. רציתי שתביאו לי המלצות למאוורר 120mm עם חיבור לספק כח (יש דבר כזה נכון? או שהם מתחברים רק ללוח אם?) ועדיף עם תאורה (לא חייב..) וגם חייב להיות שקט. (כמובן שיגיע עם ברגים והכל..) התקציה הוא 120 ש"ח. ועוד משהו.. תיראו יש לי מאוורר אחד מאחורה למעלה ועוד מקום למאוורר מקדימה (איפה שכפתורי ההדלקה..) למטה..(כמובן יש שם כניסת אוויר.. חח למרות שהיא לא ניראת הכי טובה..). הפתחי אוורור נמצאים בדלת (צד שמאל למטה..) כמובן שיש לי מאוורר לכ.מסך ולמעבד אם זה קשור.. רציתי לדעת האם זה בסדר לשים עוד מאוורר מקדימה למטה או שזה לא יתן לאוויר החם לצאת או שהסירקולציה לא תיהיה טובה או משהו כזה..והאם בכלל זה יקרר משהו או שזה …
-
- 5 תגובות
- 755 צפיות
-
-
חשבתי לעשות מוד למחשב שלי (בפעם הראשונה) הרעיון שלי הוא לחרוט על הדלת של המארז צורה של כנפי טייס (כמו בחתימה שלי) שהקטעים האפורים יהיו ריקים. והמגן דוד הכחול באמצע יהיה גריל למאורר. ביחד עם לדים כחולים נראה לי שזה יצא יפה. עכשיו בגלל שזו הפעם הראשונה שלי אני רוצה לשאול כמה שאלות: קודם כל האם הרעיון טוב? איך כדאי לי לחרוט המארז (לייזר לא בא בחשבון בגלל העלות הגדולה)? אפשר אולי להשתמש בסכין חדה (כמו סכין יפנית?) תודה!
-
- 4 תגובות
- 755 צפיות
-
-
יש לי מעבד amd 3800+ כפול ליבה.. ורציתי לדעת איזה קירור מתאים לו שיקרר את הליבה כי זה מגיע ל 51 מעלות ללא מאמץ ואני לא רוצה לדעת מה יקרה כשאני יאמץ אותו יותר במשחקים או סתם משהו שיעמיס עליו.. על כל מקרה רציתי לדעת איזה מאוורר יתאים לו . בתודה ניר.
-
- 8 תגובות
- 755 צפיות
-