אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
יש לי את המארז הבא: COMPUCASE CI-6920 יש בו מאוורר 120MM מוציא אוויר מאחורה והכנה (תושבת) ל-120MM מקדימה. אני מתכנן לקנות סינקים מנחושת (למעבד, צ'יפסט, כרטיס מסך) ושמעתי שהם יעבדו בצורה האופטימלית רק במארז מאוורר היטב. שאלתי היא, איך אני יודע אם המארז שלי מאוורר היטב (טמפרטורות, זרימת אוויר?), ומה עליי לעשות כדי לשפר את זרימת האוויר בו. אני מעדיף שהשינויים יהיו בעיקר פנימיים ולא יכללו חיתוך של כל מיני חלקים, אבל חוץ מהוספת מאוורר מקדימה אני לא מצליח לחשוב על כלום. אשמח לקבל עזרה בנושא הזה בדחיפות
-
- 3 תגובות
- 725 צפיות
-
-
כשעשיתי את הבדיקה וברקע גלשתי באינטרנט היתה לי שגיאה ב INTERNET EXPLORER, זה אומר שהמחשב לא יציב?
-
- 7 תגובות
- 725 צפיות
-
-
הזמנתי מאוורר איכותי של Arctic Cooling מנועה מחשבים ושהוא הגיע אני פותח אותו ומגלה שבמחשב שלי יש רק חיבור למאוורר 80מ"מ. יש איזה דרך בכל זאת לחבר מאוורר 120? כי להחליף זה יעלה לי סתם יותר ועוד טירחה כי זה היה בדואר... המארז זה mid tower, הדגם נמצא במפרט מחשב שלי. תודה.
-
- 5 תגובות
- 725 צפיות
-
-
עכשיו יש לי שני זכרונות- TwinMos DDR PC3200 קניתי להם מקררים לצדדים. לוח אם - REV2.0 +EP-8RDA3 מעבד-AMD Athlon XP 2500+ 512KB Cache 333MHz מארז-COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE אני הצליח לעשות אוברקלוקינג טוב אם הזכרונות האלו או שנידפקתי ?
-
- 5 תגובות
- 725 צפיות
-
-
זה הגיוני שאחרי OC אני מקבל פחות נקודות ב 3DMark06 מאשר בלי??? מה ניסגר?????? איך?? Q6600 2.4 ל 3.0
-
- 7 תגובות
- 725 צפיות
-
-
הוא מוציא קצת ררררררררררררר.... מעצבן וזה משגע לי את השכל! ניקיתי ארותו מאבק וזה הפחית קצת, אבל עדיין זה משגע לי את השכל, מה לעשות ?
-
- 2 תגובות
- 725 צפיות
-
-
איפו אפשר למצוא מנורת קטודה מולטי קולור ואיפה אפשר למצוא מנורה שרגישה למוזיקה ככה שמפעילים שיר במחשב היא מהבהבת? ואיך מרכיבים אותם ? מה פשוט מחברים אותם לאחד הכבלים של החשמל שיוצא מהספק?
-
- 4 תגובות
- 725 צפיות
-
-
אני קניתי סינק חדש למעבד ולא ראיתי שינוי כל כך גדול אולי של 4 מעלות בערך אז התקשרתי לפנדס והם אמרו לי... (מישהו שמבין אמר לי השינוי בטמפ' לא מורגש לך עכשיו אבל ברגע שתעשה OC הגוף קירור יקרר יותר טוב את המעבד. זאת אומרת שעכשיו אני לא מרגיש הבדל גדול בטמפ' של המעבד אבל כשאני יעשה OC הסינק יקרר את המעבד ואני יוכל לעשות OC. זה נכון מה שהוא אמר לי?? הדיון נערך אז התגובות לא קשורות... תענו לי בבקשה... תודה
-
- 14 תגובות
- 725 צפיות
-
-
אז ככה: מעבד -2.4C לוח - GIGABYTE 8IK1100 מארז COMPUCASE 6A19 - שני מאוררים 120 אחד מאחורה אחד מקדימה קודם כל, משום מה אני יכול לקרוא רק את טמפרטורת המעבד למרות שיש לי עוד שני חיישנים על מאוררי המארז... זה כנראה עניין עם לוחות של GIGABYTE/ [glow=red,2,300]נעבור לעיקר:[/glow] טמפ המעבד במצב מנוחה ללא אוברקלוק נעה באזור ה32-37. בבדיקת מאמץ של PRIME95 הטמפ מתיצבת על משהו כמו 53-54. אין לי מושג מה לבדוק ואיך? למה זה מגיע לכאלה טמפ גבוהות?? יכול להיות שיש בעייה עם קריאת הטמפ אצל GIGABYTE.? יש לציין שאחרי אובר קלוק מ2.4 ל-2.8 יש שינוי של 2-3 מעלות במאמץ(56 תחת PRIME95)...לא יותר מזה... כך שברגע שהטמפרטורות יהיו נורמליות במצב רגיל אני יודע שאוברקלוק לא יהווה שום בעייה! מה הכוו…
-
- 7 תגובות
- 724 צפיות
-
-
אז ככה עשיתי OC מ 1800MHZ עד 2000MHZ ובFSB היה לי 186MHZ אז העלתי אז זה ל206 לחצתי אישור ואז המחשב עלה וזה התחיל לצפצף לי ולא רצה לעלות הפעלתי מחדש הורדתי ב15 ל 190 ועכשיו הכל בסדר הטמפ של המעבד היא 49 ואמרו לי מותר עד 55 ולא יותר שזה מאוד גבולי יש למשהוא מושג למה זה צפצף ולא עלה לי והאם כדאי לי להעלות את זה בעוד 5 MHZ?
-
- 8 תגובות
- 724 צפיות
-
-
ברשותי חצי גיגה של זכרון DDR 266 (שני סטיקים של 256 חברות שונות) ואיני מעוניין לקנות חדשים. חשבתי לרכוש לוח NF2 ומעבד 1700 0.13 מיקרון ולעשות לו אוברקלוק נחמד. עכשיו לשאלתי, מבחינת ביצועים יציבות וכו' מה עדיף: -לשים את המעבד בבאס 333 או 400 ואת הזכרונות ב266 (בצורה אה סינכרונית) או - לשים את הזכרונות והמעבד באותה מהירות בבאס של 266 ולשחק רק עם המכפלה. ההגיון הפשוט אומר לי שעדיף באס גבוה יותר למעבד מאשר נמוך יותר למעבד בלי שום קשר לזה שהזכרונות נשארים בשני המיקרים ב 266. *כמובן שאני מדבר על מהירויות של "בערך" רק כדי לתת מושג יחסי. *שימו לב אני מדבר על באס מעבד יותר גבוה מבאס זכרון ולא להפך (שידוע שההפך זה פחות טוב מאשר מהירות סינכרונית - תקנו אותי אם אני טועה). *וא…
-
- 13 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי את ה HYPER TX2 להרכיב על המעבד שלי והחנות עשה את זה בשבילי. מה שקורה זה שהPLASTIC ממש חוסם לי SLOT של זיכרון ונוגע ממש בקטנה בזיכרון בSLOT השני. זה נורמאלי ? למישהו יש נסיון עם זה, מה לעשות במצב כזה. כל עזרה תתקבל בברכה, תודה רבה לכולם.
-
- 5 תגובות
- 724 צפיות
-
-
בזמן האחרון המעלות במחשב שלי עלו בצורה דרמטית פעם הם היו על 35-40 עכשיו הם 50-60 P-4 2.53 Ghz Radeon X800 XT (שבוע הבא) . עכשיו R 9700PRO 1GB ram יש לי 5 מאוורים כולל עברתי בכמה אתרים ושמעתי על ה Thermalright SP94 for Pen 4 רובם אומרים שהוא המקרר הכי טוב בינתיים אבל יש כמה שאומרים שלא כדאי לקנות אז אני רוצה לשאול אותכם , האם כדאי לי? ולא אני לא רוצה בשביל אוברקלוקינג ואין לי בעיה שזה עולה 200-300 שקל נ.ב: אם כבר פתחו כזה THREAD אז סליחה אני פשוט חדש ;D
-
- 7 תגובות
- 724 צפיות
-
-
אהלן, יש לי מאוורר מארז, שכאשר אני מדליק את המחשב הוא מרעיש ממש, ואחרי בערך דקה-שתיים הוא מפסיק להרעיש(אם אני עוצר אותו לשנייה עם היד ואז נותן לו להמשיך הוא גם מפסיק). מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 11 תגובות
- 724 צפיות
-
-
הצלחתי להגיע עם 965G ל 2.7 גיגה אבל הואלא מוצא את ה HDD בהפעלת המחשב 9*300mhz יש למישהו רעיון איך להגדיר ככה שיעבוד ?
-
- 8 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום חבר'ה, אז ככה קיבלתי היום את הכרטיס מסך Gigabyte HD5870 ואני רוצה לעשות לו OC.. בכל אופן אני יודע שהOC מוגבל לפי הCatalyst, (אני יכול לשים Memory clock רק עד 1300MHZ וGPU clock עד 900MHZ), אם עשיתי לו OC של הGPU מ800 ל900 ושל הMEMORY מ1200 ל1300 ללא קירור כלשהו על הכרטיס (חוץ מזה שמובנה על הכרטיס עצמו) זה עלול להרוס את הכרטיס / לקצר את החיים שלו יותר מהר..? ואם למשל אני ארצה לעשות OC יותר גדול בעזרת תוכנות שונות, אני אצטרך להוסיף לכרטיס קירור..? וגם, בCatalyst יש אפשרות לשנות את המהירות של הFAN שעל הכרטיס, כדאי לשים על 100% ..? (למרות הרעש, לא מזיז לי) .. ? תודה..
-
- 3 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שמתי לב שאני לא ישן טוב בלילה בגלל המחשב אז החלטתי לחפש מה עושה כל כך הרבה רעש. שמתי לב שהבלו אורב ממש רועש יחסית לגודל שלו אז ניתקתי אותו כי מילא הוא לא מועיל על הצ'יפ סט. והמאורר האחורי של המארז שהוא מאורר של Globe fan עשה המון רעש ואחרי חיפוש באינטרנט מצאתי את הנתונים שלו: 3000RPM 32.6DBA 39.8CFM אחרי שניתקתי אותו עדיין היה רעש אז בדקתי את הספק (HEC 300W) והיה בו בדיוק כזה מאורר אז החלפתי אותו במאורר ג'נרי אחר שהיה לי. עכשיו השאלה שלי היא האם המאורר הזה יספיק לספק או שזה מסוכן ואני צריך לקנות מאורר טוב יותר אבל שקט.
-
- 3 תגובות
- 724 צפיות
-
-
יש לי מעבד Intel P4 2.8GHz ומעבד ASUS P4C800-E Deluxe יש לי בביוס אפשרות לעשות אוברקלוק בין 10%-30% השאלה שלי היא איך אני עושה אוברקלוק דרך החומרה עצמה.. (הזזת ג'אמפרים או איך שלא עושים את זה) כי אני מניח שאני יכול להגיע ליותר מ30% אוברקלוק שאני יגיע דרך הביוס... וגם אם לא אני הייתי רוצה לדעת לידע כללי.. תודה
-
- 4 תגובות
- 724 צפיות
-
-
מה הבדל בין לד רגיל, לד סופר חזר ודיודה לייזר ומה אומר הדבר הזה 3500mC
-
- 5 תגובות
- 724 צפיות
-
-
צהריים טובים (וחמים מידי) לכולם. סוף סוף התפנה לי זמן לעשות OC, אז החלטתי למרות החום המעיק לנסות. המפרט בצד ימין כיביתי את הEIST בביוס. השתמשתי בEasytunes5 כדי להעלות את הבאס, יציבות בדקתי 10 דקות עם TAT ואז עוד 10 דקות עם ORTHOS. אחרי זה בדקתי עם Super Pi ב1M העלתי את הבאס אט אט עד ל322, במכפלה X9 (תדר 2900), עד כאן לא היה שום בעיה. החלטתי להעלות עוד עד לתדר 3.0 GHZ, ואחרי כמה דקות של בדיקה עם הTAT קיבלתי מסך כחול עם הודעת שגיאה באיזה DLL. אני לא חושב שיש קשר בין שגיאה בקובץ לOC, אבל זאת פעם ראשונה שאני מקבל מסך כחול :-\ ריסתתי את המחשב והכול חזר לסטוק. הטמפ' של המעבד היה בסביבות ה52 ושל המארז בסביבות ה50. ועכשיו לשאלות: 1. קראתי את המדריך אבל לא הבנתי את הקטע עם היחס\מח…
-
- 2 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שללללווםם תקשיבו יש לי מחשב Pentiom 3 733 256mb RAM voodoo 3 (sad sad i know)grrr אין לי מושג איזה כרטיס אם יש מצב שאני הופך איכשהו עם אוברקלוקינג את המחשב הזה עם הוצאה של מקסימום 2500 שקל למחשב שיריץ את המשחקים החדשים ביותר בחצי שנה הקרובה על מקסימום איכות?? לא ברזולוציה הכי גבוהה אבל שיריץ טוב וחלק מאוד מאוד משחקים כמו far cry ו Half life 2 דברים ככאלה
-
- 7 תגובות
- 724 צפיות
-
-
יש לי יומן אלקטרוני ישן כזה של Genius... עם מסך LCD עם עברית..... בגודל נחמד....! השאלה שלי (אם מישהו ידע לענות....) האם אפשרי לפרק אותו ולהשתמש בו למחשב ? אין לי מושג איזה בקר יש לו....
-
- 3 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום לכם אני רוצה לדעת איך אני אמור לנצל את כל המהירות של הזכרונות ע''י אוברקלוק ואם זה אפשרי ואיך עושים אוברקלוק עדין לזכרונות המפרט שלי הוא i5 gigabyte p55 ud3 bfg gtx275 oc 4gb ocz platinum 1333mhz cl-7 Seasonic S12II-500 Active PFC 500W antec three hundred שני מאווררים של אנטק עם בקרת מהירות אחד למעלה אחד מאחור ועוד שני מאווררים קדמיים של ac - artic cooling צירפתי תמונה של הביצועים ב 3dmark vantage הציון טוב לדעתכם ? תודה למגיבים! [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 724 צפיות
-
-
היי יש לי i5 2300 ואני רוצה לעשות לו oc. המהירות הרשמית שלו לפי speccy היא 2800 אבל אני לא בטוח שזה ככה במציאות... איך אני בודק? והשאלה הכי חשובה- איך עושים oc למעבד? בתודה, עידן.
-
- 1 תגובה
- 724 צפיות
-
-
שלום במסגרת ריכשת מחשב בשלבים , אני רוצה לירכוש קירור למעבד , שיתאים למעבדים שאומרים לצאת בפברואר מרובעי הליבה של אינטל . האם אלו יתאמו ומה הכי טוב מהם , לא מתכנן OC אבל הבית של ממש חם בקיץ, ואני מעדיף שיהיה שקט , אם יש צורך במאוורר בנוסף נא לציין סוג. 1.Thermalright Ultra 120 Xtreme 2.Sunbeam Tuniq Tower 120mm 3.Thermaltake V1 CL-P0401 תודה למגבים .
-
- 9 תגובות
- 724 צפיות
-