עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. השאלה בכותרת-אני צריך לדעת דחוף בבקשה איזה משני הקירורים האלה שווה יותר לE8400 תודה מראש לעוזרים...

• 5 תגובות
    • 730 צפיות
  2. Started by 9raviv9,

לוח ASUS P5K ASUS 8800GTX מארז מאוורר. שמתי משחה שיכבה ממש דקה ארטיק סילבר 5. הגוף קירור (המקורי) נראה לי יושב בסדר כי סידרתי אותו ווידאתי שוב. הטמפ' נמדדה לפי TAT ויש לי מידי פעם מסכים כחולים אולי בגלל הטמפ'. מה יכולה להיות הבעיה ?

• 5 תגובות
    • 581 צפיות
  3. אורח G.I.JO
    Started by אורח G.I.JO,

אני לא מבין יש לי רק לשנות את המתחים ואת הפרונט סייד באס לאן נעלם המכפלה?

• 5 תגובות
    • 504 צפיות
  4. Started by tsr,

שלום חברים, רציתי להתייעץ איתכם לגבי מיקום מאורר נוסף במארז שלי, המארז הינו CoolerMaster Centurion 5 II. צילמתי את המארז כרגע ואת הכיווני אוויר של המאווררים: קישור. יש מאורר אחד מקדימה שמכניס אוויר 140מ"מ, 1200RPM, הגיע עם המארז לכן אני לא יודע את הכמות אוויר שהוא מכניס. מאורר אחד אחורי שמוציא אוויר 120מ"מ גם כן הגיע עם המארז, מאורר בגג 120מ"מ, 1200RPM, 38CFM. כמו כן הקירורים הרגילים, כ"מ (gtx460), ספק כח (CM GX-550) וקירור שהגיע עם המעבד. הזמנתי LianLi 140, 1200RPM,72CFM, יש לי שני מקומות להכניס את המאורר על הדלת הצדדית, השאלה היא לאן להכניס אותו לעליון או לתחתון, לפי ההיגיון שלי עדיף לתחתון מכיוון שכך הוא ייתן אוויר גם לכ"מ, האם אני טועה? האם עדיף לשנות את מערך המאווררי…

• 5 תגובות
    • 932 צפיות
  5. Started by o.o,

יש לי כרטיס MSI GF FX 5200 שמגיע עם מאורר ולא צלעות... הקלוק עומד על: 2D: 250MHz 3D: 250MHz Memory: 400MHz אני צריך המלצות לאיזו מהירות כדי לי להמהיר את הכרטיס. תודה לכל העוזרים...

• 5 תגובות
    • 847 צפיות
  6. מה יותר כידי ליקנות עם אני רוצה לעשות OC אינטל פנטיום אוו AMD

• 5 תגובות
    • 978 צפיות
  7. יש ברשותי Sapphire Radeon 9800 Pro 128mb, 256 bit והקירור עליו נורא עלוב, מאורר קטן של Ati, עם צלעות קירור עלובות ביותר. ואני רוצה מערכת קירור מעולה, שתכלול גם צלעות קירור טובים. שתהיה התקנה פשוטה, בלי להסתבך עם גריז תרמי, ולכלוך מיותר. ושהמערכת תהיה שקטה, ואיכותית. הגעתי עם הקירור סטוק ל 398-core 360-זכרונות ואני רוצה לעלות הרבה מעל זה. בקשר לתקציב, עד 150 שקל.

• 5 תגובות
    • 548 צפיות
  8. Started by liranman,

אני מתכוון לקנות את AMD ATHLON XP 1700 0.13 Micron !!! + FAN למחשב חדש שלא מתוכנן בו OC בכלל. אני מתלבט בין מארז COMPUCASE Midi Tower CI-6A19 BLACK HEC 300 + USB שעולה 353 ש"ח + היטסינק למעבד: VANTEC AeroFlow VA4-C7040 AMD שעולה 168 ש"ח. סה"כ: 521 ש"ח או מארז 3R SYSTEM NEON Light Silver + Big Window ב - 400 ש"ח (שהוא הרבה יותר יפה מהקודם) + ספק HEC 300ART WATT PSU ב - 188 ש"ח ולהסתפק במאוורר המקורי של AMD. סה"כ: 588 ש"ח אני חוזר ומדגיש - לא מתוכנן OC, אפילו לא הקטן ביותר. מה כדאי לי? האם המערכת לא תתחמם יותר מדיי? אגב, כרטיס המסך הוא ATI RADEON 9500 PRO, ולא מתוכננת קנייה למאוורר לכרטיס מסך וכמובן לא OC.

• 5 תגובות
    • 689 צפיות
  9. Started by LazyBurger,

יש לי AC PRO 7 ורשום באתר שזה אמור להסתובב מ900 עד 2500 RPM, אך כשאני בודק בEVEREST הוא מסתובב על 600 בערך. יכול להיות שזה משהו בביוס? מישהו יכול להסביר לי איך אני יכול להגביר את המהירות? ד"א אל תגידו שזה בגלל שזה מתיישן המחשב חדש...

• 5 תגובות
    • 588 צפיות
  10. איך אפשר לדעת מה הטמפ' של הכ.מסך?

• 5 תגובות
    • 544 צפיות
  11. שלום לכולם יש לי את הלוח הנ"ל ועליו מותקן אתלון XP 2500 הלוח מאוד נחמד אבל תמיד כשאני בודק טמפרטורות - אם זה בביוס או באוורסט תמיד הטמפ' היא בסביבות ה 63-69 מעלות. כשאני מפעיל את המחשב כשהוא קר ונכנס ישר לביוס הוא מראה על טמפ' של 59 מעלות - גם לא הגיוני. מורכבת לי מערכת קירור של SPIRE היטסינק מאלומיניום עם סנפירים עבים, ומאוורר שמסתובב ב 4200 סל"ד - מהירות נשלטת ע"י הביוס. אני יודע שהטמפ' גהוהה מדי אך האם היא אמיתית או ש הלוח מזייף? עדכנתי את הביוס לגרסא הכי חדשה, יש לי 4 מאווררי מארז: קדמי שמכניס אויר וגם מקרר את ההארדיסקים, אחורי מוציא + אחורי מכניס וצדדי מוציא. כל זה לא עזר ונשאלת השאלה אפשר לעשות

• 5 תגובות
    • 590 צפיות
  12. אהלן אני רוצה לקונת את הThermaltake X-blower 2 Channel VR Fan Kit High Performance DC האם זה יתאים למארז שלי אבל? http://www.plonter.com/ordernow.tmpl?item=9950&affiliate=zap והאם זה באמת שווה 160 שקל?

• 5 תגובות
    • 649 צפיות
  13. שלום. אני מנסה ללמוד מעט את המקצוע (: באתר ויקיפידה, נרשם שהמתח המקסימלי עבור המעבד שלי (Phenom II X4 840) הוא 1.4V. הנה: השאלה שלי היא האם זהו הערך המסקימלי אליו אני רשאי להגיע (ז"א - זהו המקסימום שהמעבד יכול לקבל). השאלה שלי מגיעה מכך שבאתר הבא (http://www.overclockers.com/Phenom-X4-840-Review) שמתי לב שהכותב העלה את המתח ל 1.572V. (בעוד שערך ברירת המחדל - "stock" - הוא 1.296V) הנה תמונה מהאתר:

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by asnast,

חברה יש לי שאלה. אני רואה בכל מיני אתרים שאנשים מצליחים להגיע לגבול ה 3 גיגה למעבד. יש לי P4 2.26 אני יכול לעלות את ה FSB ל150 אולי קצת יותר וזה נותן לי 2549. אני חושב שזה קשור למתח או דברים כאלה? תתנו לי עצה אם אתם מבינים בזה.

• 5 תגובות
    • 754 צפיות
  15. Started by NEO...,

לא מזמן קניתי מחשב חדש וקיבלתי היטסינק עם המעבד והיה עליו פד באותו רגע לא חשבתי להוריד אותו אז השארתי והכל היה בסדר עשיתי oc והטמפ ב full load היו בסביבות 55 היום הלכתי לחנות וקניתי משחה טרמית הכי פשוטה שיש ב 5 ש"ח והחלפתי וזה היה בלאגן קודם להוריד את הפד מהיטסינק לנקות אחר כל שיוף לנקות את המעבד לבסוף מחרתי את המשחה על המעבד ןעל היטסינק כמו שכתוב במדריך ובדקתי את ה טמפ ב full load זה הי 47 אתם רואים אפילו המשחה הכי פשוטה שווה יותר מפד

• 5 תגובות
    • 968 צפיות
  16. Started by yan,

מה זה אומר? ראיתי הרבה אנשים כותבים את זה בפורום אבל מה זה אומר

• 5 תגובות
    • 554 צפיות
  17. Started by nir567,

אחרי שעשיתי אתoc לכרטיס מסך שלי והעלתי אותו מ engine clock:249 ל- 290 ן- memory clock:300 ל- 345 דבר ראשון מה את אומרים? geforce 4mx 440 se/ ואני כל כך דפוק שבהתחלה לא בדקתי עם התוכנה 3ddmark את הניקוד שלי ובדקתי רק אחרי.. אני יכול אולי על פי הנתונים שנתתי לכם או כל דרך אחרת לנסות ולגלות בכמה נקודות העלתי?

• 5 תגובות
    • 534 צפיות
  18. שלום לכולם, יש לי מעבד AMD 1700XP , הבעיה איתו היא שהוא מתחמם מאוד מהר (הממוצע שלו הוא 61 מעלות בקירוב) וזה בלי שיש לי אוברקלוקינג או משהו כזה. בזמנו אמרת לי שהבעיה היא בקירור של המעבד ולכן החלטתי לקנות ערכת קירור חדשה. על מה אתם ממליצים, מה הדבר הכי טוב שאני יכול לקנות לו (חוץ מקירור על בסיס מים - אני לא מעוניין בזה). ודרך אגב, האם ביחד עם ערכת הקירור מגיעה גם המשחה הטרמית או שאותה אני צריך לקנות בנפרד? תודה

• 5 תגובות
    • 668 צפיות
  19. אני צריך לדעת אם המארז הזה טוב לקירור. הוא נראה רחב ויש לו מאוורר 120 מ"מ או שזה ס"מ? בכל מקרה תנו דעה בבקשה כי בחיפוש לא מצאתי תשובה לזה.

• 5 תגובות
    • 643 צפיות
  20. Started by nadaviz,

מה הטמפרטורה שאסור בשום אופן לעבור? מה המתח המקסימלי שבטוח לשימוש 24/7?

• 5 תגובות
    • 750 צפיות
  21. Started by yan_ymar,

שלום רב, התחלתי קצת להתעסק אם הכרטיס מסך שלי הנ"ל ^ (למעלמה) או http://img86.imageshack.us/my.php?image=x1950accelerond8.jpg ככה הוא בא אורגינל אם קירור. והגעתי לתוצאות הבאות: ("RIVA TUNER 2.05") בזכרון 769 ולא בזכרון (שחחתי תשם) ל 715 יש המלצות נוספות? מישהוא הגיעה ליותר?

• 5 תגובות
    • 670 צפיות
  22. הסבר קצר thanx

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. אהלן, הרבה זמן שלא כתבתי כאן... יש לי Athlon 2 x3 445 עם קירור סטוק. לפני הפתיחה של הליבה הרביעית הטמפ' הייתה עומדת על כ-75 מעלות במאמץ, העניין הפריע לי אבל המחשב עבד אז התעלמתי. אחרי פתיחת הליבה הרביעית, הטמפ' במאמץ מגיעה ל90+ ואז המחשב קורס. יש לציין שלא החלפתי משחה תרמית מאז קניית המחשב, וכנראה שזה עוד גורם לכך שהמעבד בבסיס שלו חם. אני רוצה לשדרג את הקירור הנוכחי. חשבתי על FREEZER 13 CO של ARCTIC.(נכנס בתקציב, והביקורות טובות) השאלה אם הוא יעשה את העבודה, או שכדאי לקנות משהו טוב יותר? מוגן 4 וכד' אשמח לעזרתכם, אריאל

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום, יש לי מעבד Pentium 3 667Mhz עם Heatsink אך ללא מאורר. המאורר של הספק מופנה קצת לכיוון ה Heatsink של המעבד אבל אני לא חושב שהוא משפיע על הקירור של המעבד. (יש לי מחשב של IBM מדגם APTIVA, מי שיש לו כזה ידע על מה אני מדבר) שאלה ראשונה: איך אני יכול לעשות Overclocking למעבד שלי ללא החלפת ה- Heatsink או הוספת מאורר? (אני אשמח אם תפרטו בדיוק איך אני יכול לעשות את זה Step by Step). שאלה שניה: אני חושב לעשות חור למאורר במארז שלי, איזה מאורר כדי לי לקנות שהוא גם זול אבל גם ישפיע בצורה ניכרת על ביצועי המחשב? בתודה מראש, עומר.

• 5 תגובות
    • 805 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.