אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, לפני כמה ימים בניתי את הקירור מים הראשון שלי, נתקלתי בקשיים אבל לא נורא.... עכשיו פועלת. מה שכן, ברגע הדלקת המחשב הסתכלתי בטמפ' בביוס וכתוב שהמעבד ב-60-61 מעלות... ממש גבוה. יכול להיות שהוא הספיק להתחמם לטמפ' כזו תוך שניות? אם כן, יש למישהו רעיון מה הבעיה? אני מפחד לעבוד איתו ככה. המערכת: מיכל (500) -> רדיאטור כפול -> משאבה(DP600) ->רדיאטור -> סטוק מעבד(1156) -> רדיאטור -> וחזרה למיכל. תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אנשים הרכבתי את החלקים הנ"ל: I5 750 box EVGA P55 SLi with LOTES Corsair dominator 1600mhz CL8 4GB kit Corsair 400cx PSU הרכבתי אותם מחוץ למארז עם כרטיס מסך PCI 5200 - אני מחכה להזמנה של כרטיס מסך ו-Thermalright True120 Black. עכשיו כשהכל בהגדרות ברירת מחדל, אחרי לחיצה על כפתור CLR CMOS הטמפ' ב-Memtest היתה באזור ה-54 מעלות. עכשיו שמתי את הזיכרון על 1600 מ"ה, זה הוריד את מכפלת המעבד ל-19 והוא במהירות 3042mhz. העלתי את מתח הזיכרון ל-1.65v לפי הגדרות היצרן, וזהו את מתח המעבד השארתי כמו שהוא 1.125v כמדומני. הטמפ' קפצה ל-89-92 מעלות ב-Memtest. ניסיתי לשים באס על 200 כך שהזכרון על 1600 מ"ה, מעבד עם מכפלה 15 כך שהוא ב-3000mhz, ולקבוע שוב 1.65v ו-1.125v. הטמפ' באז…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי תמפרט בחתימה עשיתי לו OC 450@520 אבל הטמפ' גבווה שיוו 57 מעלות במאמץ 45 בלי מאמץ בלילה ובצהריים 52 ככה שחם אני מפעיל תמאורר שלי על 3 כדי להוריד טמפ' ל 40 מה נעשה גם שהמהירות ב 450 החום ככה פתחתי תחלונות של המארז גם אולי בגלל שהמחשב ישן כבר 5 ומשו שנים בארץ הוא מתחמם ככה? פעם היו לי ריסטים חופשי
-
- 3 תגובות
- 498 צפיות
-
-
קניתי מחשב לפני חודש בערך. עשיתי לו OC, ועבדתי על 3.6GHz. מסיבות שונות הורדתי את האוברקלוק, אבל עכשיו קניתי GTA IV אז העלתי את התדר בחזרה ל-3.2GHz. בפעם שעברה שרצתי על 3.6GHz, לא עברתי את ה62/3 מעלות במאמץ של 100% במשך יותר משתי דקות (!) עכשיו כשעשיתי את הOC ל3.2GHz, בבדיקת מאמץ הטמפ' מגיעה ל71 מעלות תוך שנייה (אפילו לא חיכיתי דקה), והפסקתי את הבדיקה מחשש שהמערכת תכבה.. לשורה התחתונה: מה אני צריך לעשות כדי להוריד את הטמפ' של המעבד? כדאי אולי לפתוח את המארז ולשאוב בעוצמה עדינה בשואב אבק? או שיש דרך יותר אנושית? עוד דבר: מה זה משחה טרמית? חשוב לציין כי אין לי ידע פיסי במחשב ובחלקים (אני בקושי יודע איך מעבד נראה), אני אפילו לא יודע איזה מברג צריך בשביל לפתוח את המארז …
-
- 12 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שדרגתי שילוש לאחר 4 שנים בדיוק. שמתי את הלוח החדש עם מעבד I7 4790K עם אותו קירור שהיה לי (NH-D14). מרחתי את המשחה Zalman Super Thermal Grease ZM-STG1. היא היתה סגורה חדשה בקופסה שלה, אך לפני שנתיים או יותר. המעבד לרוב יותר קר מהקודם, באיזור 32-35 מעלות. עם זאת, הטמפ' מגיעה ל-100 מעלות בבדיקה עם OCCT. תוך 2 שניות. בדקתי את המאווררים, שניהם עובדים, שניהם בכיוון הנכון (כלפי חוץ המארז). חשדתי אולי הקירור לא מחוזק היטב, אפילו הנחתי את המארז על צידו ככה שאם הקירור לא מחוזק, המשקל שלו ישב על המעבד. עדיין ללא שינוי. החשד שנותר לי הוא המשחה. למרות שחדשה מהקרטון, היא מלפני זמן רב. עדיין הייתה נוזלית סמיכה כמו תמיד. לא גושים או משהו מוזר. לכן כן מרחתי אותה. מהניסיון שלכם, …
-
- 23 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם. יש לי את המארז XASER 3 עם ה-7 מאווררים,חוץ מזה שהחלפתי 2 מאווררים(אלו שבצדדים) במאווררים עם האור שגם עושים יותר אויר,המעבד שלי הוא AMD XP2000,לוח אם VAX ווולקנו 9 והטמפ' של המעבד שלי היא 50 מעלות בערך ברגע זה(וממש לא חם עכשיו). מה יכולה להיות הסיבה? אתמול פירקתי את הוולקנו ומרחתי שוב משחה אז כנראה שזה לא זה.
-
- 6 תגובות
- 592 צפיות
-
-
במחשב שרת החדש שלי (מבוסס סלרון 633+CUSL2) המעבד עובד על 41 מעלות ברגיעה יש עליו מאוורר רגיל ב30שח אם זה קשור אז יש לי שם כרטיס מסך OB
-
- 5 תגובות
- 676 צפיות
-
-
שלום לכולם. קודם כל אני מודה מראש לכל מי שנכנס בכדי לעזור לי, תודה רבה. עכשיו ניגש לעניין, רציתי לדעת בקשר למעלות של הכ.ס מסך שלי, יש לי את הכרטיס מסך GainWard 8800GTS 512MB G92, הכרטיס נרכש לפני שנה ושלושה חודשים +-, עכשיו במנוחה הטמפ' של המעבד הם בין 56-58.. לפי דעתי זה די הרבה לא? ובמאמץ זה לפעמים מגיע לי ל65-68.. זה לא גבוהה מדי? יש לי מאורר סטוק.. לא שיניתי או משהו.
-
- 8 תגובות
- 685 צפיות
-
-
יש לי את המערכת הבאה: AMD 64 3200 MSI K8N Neo plt Leadtek 6800GT Crucial Ballistick 4000 512MB *2 אני ראיתי בכמה מקומות שהטמפ' בכרטיס הספציפי גבוהות יותר מטמפ' של כרטיס GT דומה עם קירור Ref . Idle = 55 Load = 70 ואולי אפילו יותר כי אני בודק רק אחרי שהמשחק יוצא. אני יודע שהציפים האלה יודעים לעבוד עם טמפ' יותר גבוהות. ראיתי בעבר אנשים ששמו מאוורר יותר גדול בכרטיסים של לידטק או עשו דברים אחרים שמשפרים את נושא הקירור שלהם . למישהו יש לינק? או מישהו ניסה לשפר את הקירור בעצמו? או אולי המלצות ? תודה מראש
-
- 22 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני זמן מה התחלתי לקבל הודעות של ATI שהכרטיס מסך שלי מתחמם יותר מידי. לכן ביצעתי היום ניקוי אבק יסודי (היה המון אבק). לאחר הניקוי הטמפ' ירדו משמעותית: כרטיס מסך ירד ל 47 מעלות, לוח אם 33, מעבדים 30 ו 35, דיסק קשיח 29-30 (כל הבדיקות במנוחה) וכעת אני בודק את הטמפ', ולהפתעתי הן: כרטיס מסך 80 מעלות, לוח אם 39, מעבדים 35 ו 39, דיסק קשיח 41. מה הולך פה?
-
- 12 תגובות
- 837 צפיות
-
-
יש לי מעבד P4 2.4C לוח-IC7 קירור מקורי מארז מאוורר עם 5 מאווררים(2 מקדימה מכניסים,1 מהצד מכניס,2 מאחורה SF2 מוציאים) לפי הביוס ו-AIDA32 הטמפ' של המעבד שלי היא בסביבות 50 כאשר המאוורר של המעבד מסתובב במהירות של 2600 שזה די נמוך. האם יש אפשרות לחבר לו מפסק לשליטה על המהירות? אני לא מבין למה המעבד שלי כל כך חם אפילו ה-AMD שלי קר יותר באיזה 8 מעלות .
-
- 10 תגובות
- 689 צפיות
-
-
השם של הכרטיס מסך שלי כמו שכתוב בכותרת: Sapphire Radeon X1950PRO 256MB כבר לומר, לא ביצעתי שום OC! הכל במהירות STOCK. הטמפ' של הכרטיס מסך במנוחה: 65 מעלות בממוצע. והטמפ' של הכרטיס מסך במאמץ הגיעה ליותר מ 100 מעלות! המאוורר פועל, לא ב 100% כל הזמן, אלא רק במעלות גבוהות הוא מגיע ל100% (90 וכו"), ואני מנקה אבק מהמאורר באופן קבוע, ולא ראיתי בעיות במאוורר של הכרטיס מסך בכלל! ניסיתי לחפש בגוגל מעלות של כרטיסי מסך דומים לשלי אבל לא מצאתי כל כך. זה נורא מדאיג אותי המעלות האלה, ממש לא בא לי שהכרטיס מסך שלי יהרס. איך יכול לקרות דבר כזה? זה הגיוני בכלל? ------------------------------------------------- בכל מקרה הנה המפרט של המחשב שלי: מעבד: Intel Dual Core E6300 (לא בוצע…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש והטמפ' של המעבד מוגזמות, 77-80 במאמץ (אחרי 4-5 דקות) ואי יציבות בזמן מנוחה 45-60 רב הזמן 55 לאחר שעה שהמחשב דלוק. אני יודע שלא מומלץ לפי היצרן לעבור את ה62 מעלות עם המעבד. מה צריכה להיות הטמפ' של המעבד במצב מנוחה ובמאמץ? המחשב אצלי פחות משבוע אגב. התקשרתי לTMS ונאמר לי שאלו הטמפ' סבירות ביחס לקירור, האם זה נכון? הנה המפרט: מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box קירור למעבד:Scythe JAPAN SHURIKEN REV B LOW PROFILE 1366+1156 support לוח אם: Gigabyte GA-880GM-UD2H Six Core Support מארז: Gigabyte AURORA, No PSU, ATX, Aluminium body, Fan X3 120mm Blue Led Silver +FSP 600W SILVER 80 - בקניית מחשב חדש בלבד מעל 30…
-
- 5 תגובות
- 795 צפיות
-
-
מעבד - E2180 קירור למעבד - Tuniq Tower לוח אם - Abit IP35-E זיכרונות - Geil DDR2 2048MB 800MHZ CL4 Ultra Dual Channel Kit מארז - Raidmax Sagittarius ספק כח - Liberty 400W אוקי אז ככה, הגעתי לOC של 3.33GHz ומתח למעבד - 1.4025V אבל CoreTemp וEVEREST מראים טמפ' דיי גבוהות .. והמהירות מאוורר של הTUNIQ כמעט על המקסימום זיכרונות 4-4-4-12 מתח 2V יש איזשהי סיבה למה הטמפ' כל כך גבוהות במנוחה? הקטע הוא שהסתכלתי על OC שאנשים אחרים עשו למעבד הזה וראיתי שאנשים שעשו OC גבוה מזה שעשיתי ועם קירור פחות טוב הגיעו לטמפ' יותר נמוכות במנוחה עוד משהו - לפעמים אחרי כמה זמן שאני משחק באיזה משחק (CRYSIS או NFS) מופיע לי פתאום מסך כחול והמחשב עושה ריסטרט, מה יכולה להיות הסיבה לזה? והמחשב…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זאת ההודעה ראשונה שלי בפורום אז אני מכווה שאני עושה הכל נכון ומפרסם במקום המתאים. הטמפ' שלי גם במנוחה וגם במאמץ מאוד גבהות תמונה: http://i54.tinypic.com/rkc2ty.png מפרט: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2042342 המחשב לא משחשב חדש (כמו שאפשר לראות...), קירור סטוק, התדר של המעבד שלי 2.4 כי ככה הוא בא אם הלוח אם (bus-266) ולא רצתי להעלות אותו כי גם ככה הטמפ' ממש גבוה. תודה מראש עריכה: שכחתי להוסיף אני משתמש בTj Max=100 בrealtemp
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, החלפתי גוף קירור (היה לי את מה שמגיע עם המעבד) ל big typhoon ומארז ל nzxt lexa ואני לא רואה שינוי לטובה בטמפ' כרגע המעבד (e6600) על 40 - 39 לפעמים זה נע בסיבות ה 35 -40 בלוח אם על 45 (ds4) והדיסק הקשיח על 39, הטמפ' לא אמורות להיות יותר נמוכות? אין ממש שיפור מהקירור המקורי. אני קורא על אנשים עם טמפ' של 28 בערך במעבד כרגע אין אוברקלוק על המערכת
-
- 0 תגובות
- 414 צפיות
-
-
במנוחה המעבד 44 מעלות ,כנראה מאמץ מגיע ל 50 מעלות. חם? זה בלי משחה טרמית, כאילו מה שמגיע והקירור סטוק. מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 544 צפיות
-
-
לפני כמה שבועות המצב היה ככה במאמץ סטוק: http://img326.imageshack.us/my.php?image=123qg.jpg עכשיו, כשראיתי ביומיים האחרונים שהמחשב נהיה איטי מאוד בדקתי את הטמפ' וזה המצב במנוחה סטוק: http://img152.imageshack.us/my.php?image=14ax1.jpg המעבד ב34 מעלות בתמונה אבל ממש 3 דקות לפני שצילמתי את המסך הוא היה על 38 במנוחה!!! מה יכולה להיות הסיבה? האם אלה טמפ' סבירות? מה אני יכול לעשות בקשר לזה?
-
- 1 תגובה
- 441 צפיות
-
-
בדקתי את המעבד בS&M והוא הגיע ל75 מעלות(בשלב זה עצרתי את הבדיקה).בדקתי טמפ' בTAT everest וspeedfan (במנוחה הם סביב 50). מה הסיבה לטמפ' כל כך גבוהות וזה מבלי שעשיתי OC אפילו של 1%, יכול להיות שהחיישן מזייף???
-
- 12 תגובות
- 765 צפיות
-
-
אני מצטער אם הנושא לא מתאים (שם או לפורום) אבל זה נראה לי המקום הנכון אז ככה, הבעיה שלי כפי שרשמתי היא טמפ' גבוהות מאוד ללוח המפרט שלי: Abit KD7A צ'יפסט VIA KT400 טמפ' בין 40-50 מעלות תלוי במהירות המעבד AMD AXP 1800 (כרגע בDC ל1500 בגלל הטמפ' לוח) יושב על 38-39 מנוחה ו42-45 עבודה Gyro 400w PSU + Codegen 300w PSU ה300 וואט רק בשביל המאוררים Gainward Geforce FX5200 TASK 9980L + 6x80mm Fans Asus 50x Ricoh 8x הבעיה הרצינית היא שברגע שאני מגיע לטמפ' 45 מעלות (לא משנה איך האפשרות של הטמפ' בביוס מוגדרות) הוא מפסיק לעבוד שימנתי וניקיתי את כל המאוררים (לפי המדריך) ללא הועיל :-[ מה יכולה להיות הבעיה? ניסיתי להוריד רכיבים בשביל לייצב את הספק (11.86) בערך ה12+ בשביל שיתחמם פחות ולא …
-
- 10 תגובות
- 731 צפיות
-
-
אני חושש שהטמפרטורות שמדדתי ב- Everst (קובץ תמונה מצורף) גבוהות מדי, במיוחד של לוח האם שמתי לב שבאופן קבוע טמפ' לוח האם שלי גבוהה ב-12-13 מטמפ' החדר - האם זה תקין ? כמו כן, טמפ' כרטיס המסך (Palit Radeon 2600 XT) היא 51 מעלות הטמפרטורות נמדדו במנוחה שאלתי היא האם הטמפרטורות לא גבוהות מדי - ואם כן, על איזה קירור אתם ממליצים לי ? בתודה, החושש [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 524 צפיות
-
-
קיבלתי את המחשב סוף סוף ! עכשיו, יש לי מאורר 120 של אנרמקס בקדמת המארז שלפי הנתונים דוחף 95 CFM ואותו אחד מאחורה ! (זה אמור לעבור את הביצועים של 2 של 80 שמכניסים ומוציאים ~), ד"א הם על המהירות המקס' לינק לנתונים שלו - http://www.enermax.com.tw/uc-8fab.htm על המעבד יש SK-7 ועליו SF 2 במהירות מקס' המשחה הטרמית שנמרחה היא ננו טרם בלו. ובכל זאת המעלות שלי ב-IDLE (עוד לא התקנתי וינדואס כי אין לי דיסק כרגע ) הם 36-37 ! לדעתי זה גבוה מידי למעבד הזה ועוד ללא O/C וללא שום שינוי מתח. מה יכול לגרום לזה ?! נ.ב יכול להיות שהביוס קצת מזייף באיזה כמה מעלות ואני סתם בלחץ ?
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי את המארז XASER 3 עם ה-7 מאווררים,מעבד AMD 2000(לא עם ה-0.13) ,וולקנו 9. הטמפ' שלו היא ברגע זה כ-50 מעלות בערך,אני יודע שכבר דיברו על זה המון ש-50 מעלות זה לא מסוכן אבל השאלה שלי היא האם זה לא הרבה בהתחשב בעובדה שיש לי 7!! מאווררים? המחשב גם לפעמים נתקע לי האם יכול להיות שיש לזה קשר לטמפ' הזו?(שמגיעה לאחרונה גם לאזור ה-60). מה אני יכול לעשות בעיניין? מרחתי שוב משחה לאחרונה ולא השתנה כלום,אני יודע שהמארז הזה הוא מעולה וגם המאוורר של המעבד,אולי הגוף קירור הזה הוא פשוט לא משהו? במידה ואני אחליף לגוף קירור טוב יותר(אתם מוזמנים לזרוק הצעות) האם יהיה שינוי מהותי? ובכלל אם מישהו יכול להסביר לי מה בדיוק זה משנה הגוף קירור כי הרי המאוורר עושה את רוב העבודה לא?
-
- 14 תגובות
- 808 צפיות
-
-
המעבד פועל ב4.5@1.3V והטמפ' מגיעות לאיזור ה80-85 מעלות בתוכנות מאמץ וזה לא ניראה לי הגיוני אני משתמש בקירור Noctua NH-U12P SE2 שעלה לי 240 שח' המעבדים האלה ממש רותחים או שהבעיה אצלי ? איזה טמפ' אתם מקבלים ועם איזה קירור? ד"א איזה מצב עדיף עם הזכרונות ? 1600@9-9-9-24 1866@9-10-9-24
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-