עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by SpecOps,

רקע: לא התקנתי שום מאוורר נוסף, ואני לא בטוח כמה מאווררים יש לי... אני חושב שאחד באיזור של הכרטיסים ואחד בדופן הקדמי של פנים המארז. הורדתי את MBM, ורציתי לדעת מה הטמפרטורה האומפטימלית של CPU ומארז (כשלא עושים כלום, בזמן משחק/משהו מאמץ אחר וכו') תודה

• 6 תגובות
    • 745 צפיות
  2. Started by toska,

לפני ה20 דקות משחק בNeed For Speed Most Wanted היתה 56-58(זה נורמלי?) ואחרי המשחק ,הטמפ' עמדה על 72. זה נורמלי בשביל הכרטיס מסך הנ"ל עם קירור פאסיבי?

• 5 תגובות
    • 565 צפיות
  3. Started by danielhasan,

בדקתי בכמה תוכנות וניראה לי שהמעבד שלי נורא חם. בביוס הוא מראה 31C מעלות. ותיראו מה מראה בתמונה עכשיו עשיתי בדיקה עם OCCT הוא עושה בדיקה ב IDLE ולא עושה במאמץ הוא אומר שהמעבד חם מדיי CPU TOO HOT! יש לי קירור של OCZ Vaniquiser זה הגיוני שהוא ככה חם ?! בבקשה אני רוצה לדעת האם אפשר לעשות משו

• 5 תגובות
    • 791 צפיות
  4. Started by Inzagi,

שלום, יש לי כרטיס מסך GIGABYTE ATI RADEON HD 4870. כשאני שם את מהירות המאוורר על AUTO הטמפ' מגיעות ל80 מעלות וזה שומר אותו ככה. לדעתי זה חם מדי, מה גם שהמארז שלי לא מאוורר כ"כ טוב. בשביל לפתור את זה עשיתי כמה פרופילים של מהירויות מאוורר שאני מחליף ביניהם לפי הצורך, אבל זה מסורבל ומעצבן. אז רציתי לשאול אם יש דרך לקבוע לAUTO לשמור את הכרטיס בטמפרטורה יותר נמוכה, או אם יש דרך אחרת לשמור את הכרטיס יותר קר בלי להתערב ידנית כל פעם.

• 9 תגובות
    • 965 צפיות
  5. Started by Big_Guy7,

מפרט בצד, גם הקירור מעבד. המעבד עומד אצלי על בערך 45-49 בלי מאמץ, ומגיע ל 55 במאמץ מלא. אני חושב לעשות אוברקלוק אבל רציתי לשאול קודם אם תהיה עלייה משמעותית במעלות המעבד אחרי האוברקלוק, אם כן אז בכמה והאם המעבד שלי ישרוד את זה? תודה על העזרה.. עריכה: הודעה 500!!! =] מזל טוב לי!!! [br]פורסם בתאריך: 10.02.2007 בשעה 22:54:58 UPצ'י...

• 4 תגובות
    • 469 צפיות
  6. שלום, רכשתי מחשב עם הקירור והמעבד הנ"ל ומארז raidmax seiran black והוא נקנה והורכב בTMS (ראיתי שהוא פופלארי בקרב משתמשי הפורום. בעת שימוש בintel burn test עם 10 מחזורים סטנדרטיים אני מקבל טמפ' של 85 וכ82 בשני (אני משתמש בspeedfan כדי לראות את הערכים) מעלות באחד המעבדים. אני מדגיש, לא עשיתי המהרה או משהו מיוחד. רק הגדרתי בביוס שהמאוררים ירוצו על מקסימום (אמרתי שנתחיל ממקסימום ואם יש מקום למשחק אז נרד). משיחות עם חברים למשחק ואנשים אחרים שיש להם מערכות קירור דומות נראה שהטמפ' הללו גבוהות מדיי וקרובות יותר למה שמקבלים בשימוש עם הרדיאטור הרגיל שבא עם המעבד. אני מודע לכך שלא אגיע לטמפ' הנ"ל בעת משחק / עבודה רגילה. ומאידך, השקעתי עוד 200 שקל בגוף קירור שנראה שלא משנה יותר מדיי…

• 53 תגובות
    • 9.3k צפיות
  7. Started by oz12,

איך הטמפ' במנוחה 55 ובמאמץ 85-90 נגיד ב Brothers in Arms - Hell's Highway הכרטיס של גיגה ביט קירור של זלמן VB830 מה אתם אומרים ? חשוד? או נורמלי כדי להסתבך ולהוציא תגוף קירור ולמרוח מחדש משחה טרמית לקחת תסיכון?

• 2 תגובות
    • 601 צפיות
  8. Started by nazgull,

שלום לכולם קניתי מחשב לפני חודשיים ורציתי לדעת עם הטמפרטורה של הכרטיס מסך שלי 8800gts 320mb היא תקינה במאמץ 72-73 במנוחה - 62-65

• 9 תגובות
    • 517 צפיות
  9. Started by pooowa,

טוב, אז סוף סוף הגיע ה -SF2 המיוחל אלי הביתה, ולפני הכל תרשו לי לומר מילה רעה אחת לגבי ההתקנה- הברגים פשוט לא הספיקו לי כדי שאני אוכל להתקין גם את הגריל, ככה שהמאוורר חשוף לכל. איך שפתחתי את המחשב- שואב אבק התחיל לפעול. משהו ממש לא רגיל הרעש הזה, חשבתי שאני אתרגל... אבל השאר- רק שבחים הוא הוריד לי את הטמפ' של המעבד ב- 4 מעלות, את הלוח א ב- 5 מעלות ואת הספק (או מה שלא יהיה ה- AUX הזה ב- 6 מעלות. זה על המהירות המקסימלית והרועשת להחריד. עכשיו יבוא הסידור חוטים ונקווה שירדו עוד כמה מעלות, בתקווה

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Tov_Tov,

שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד dell v131, הגיע הקיץ ואיתו טמפ' הזויות שלא נתקלתי בהם בעבר עשיתי בדיקה בזמן שהמחשב במאמץ והטמפ' נראות לי גבוהות למדי אפילו למחשב נייד, צירפתי 2 תמונות אחת במצב מנוחה ואחת במאמץ.. בעבר הייתה בעיה במאוורר של המעבד והחליפו לי אותו (מטעם האחריות - עדיין יש אחריות) העניין הוא שהטכנאי היה כל כך לא מקצועי שאפילו את המשחה הטרמית הישנה לא הוציא לפני ששם את המאורר החדש עם משחה חדשה, ביקשתי ממנו להוציא אבל התעקש שזה לא משנה, יכול להיות שעכשיו אני מרגיש את זה? בקיצור החורף עבר בסבבה בטמפ' של 76 - 80 במאמץ ולכן לא מצאתי לנכון לפנות לדל בעניין, אבל עכשיו מרגיש בקלות שאפשר לקבל כוויה מהמחשב.. 99 מעלות זה מזכיר לי את פרסקוט של פעם.. בקיצור האם אני סתם …

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by Odedb52,

שלום לכולם...! היום שיניתי בביוס את ה "CPU Extranal" משהו כזה.... זה היה 133/33 ואני העלתי ל 133/34... זה העלה לי 13Mhz .. אוקי.. וזה גם העלה לי קצת את הטמפ'. עכשיו.. אלה הטמפ' : האם זה בסדר ולא יקרה למעבד משהו..?!? יישרף וכו'... ומה הטמפ' שהוא באמת יכול להשרף... מעבד intel P4 2533Mhz כ. מסך ג'י פורס 4 אמ אקס 440 64 מ עד איזו טמפ' אני יכול להגיע ולא יקרה למעבד כלום?!? תודה מראש, Odedb52

• 10 תגובות
    • 832 צפיות
  12. Started by Big_Guy7,

את המפרט שלי אתם יכולים לראות בצד.. יש לי גוף קירור מקורי שבא עם המעבד, ועוד 3 מאווררים במארז. הזמנתי ספק חדש עם מאוורר של 12CM, גוף קירור ארקטיק קולינג אולטרה טי.סי4, משחה טרמית ארטיק סילבר 5, אני מוסיף מאוורר בגג המארז להוציא חום, ומוסיף עוד 2 מאווררים במארז. כיום המעבד שלי עומד על בערך 50 מעלות במנוחה, ו60+ מעלות במאמץ. עם כל מה שקניתי, לכמה בערך אמורה לרדת הטמפ' של המעבד שלי??? תודה על העזרה...

• 7 תגובות
    • 568 צפיות
  13. Started by Big_Guy7,

יש לי מעבד פנטיום 4 3גה"צ. אחרי שהחלפתי את הקירור סטוק לארקטיק קולינג אולטרה טי.סי 4, משחה טרמית שמתי ארטיק סילבר 5, והוספתי מאווררים במארז. זה אפשרי שהטמפ' של המעבד ירדה מ55 ל23?! (זו הטמפ' שרשומה בצג שקניתי של סאנבים מנעה מחשבים,האחד שעולה 200. תודה על העזרה..

• 8 תגובות
    • 612 צפיות
  14. Started by amd@ati,

שלום, ברשותי מעבד מהדגם שצויין, בעת המשחק (קרייסיס וור הד) המחשב כבה (זה קרה פעמיים), שמתי לב שטמפ' המעבד הייתה 58 מעלות, האם זה נורמאלי למעבד מהסוג הזה? האם המחשב כבה בגלל הטמפ'? תודה רבה מראש

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  15. Started by pain,

לאחרונה התחלתי לעבוד עם מעבדי HYPER THREDING של אינטל והטמפרטורות לא נראות לי הגיוניות..... לאחר מאמץ (רב מאוד יש לציין) עם מארז בעל קירור מעולה והיט סינק מקורי עם מאוורר מקורי (אינטל) על לוח אינטל 865PE אני מקבל תוצאות גבוהות מאוד! 66c !!!!! מעולם לא הגעתי לכאלו תוצאות עם מעבדי אינטל גם לאחר המהרה רצחנית על לוחות אחרים.... אין לי מושג מה קורה פה ואשמח לשמוע דעות אבקש תשובה רצינית בבקשה ולא גיבוב של ניחושים ...תודה

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by assafshemesh,

שלום, רכשתי לאחרונה מחשב נייד מסוג acer aspire 3820tg, המחשב מגיע עם מעבד i5 ומסך בגודל 13 אינץ. יש לי הרגשה שהמחשב מתחמם קצת יותר מידי, האזור של פתחי האוורור במחשב רותח. לפי תוכנת HWMonitor הטמפ' הממצועת של המחשב היא באזור 40-45 מעלות, אבל לפעמים שהמחשב "מתאמץ" הטמפ' מטפסת עד לאזור ה 75-80, אני לא יודע אם מדובר בתופעה תקינה או לא, מישהו יכול בבקשה לשפוך לי קצת אור בנושא, מה הטמפ' הממוצעת במחשבים ניידים? האם מדובר לדעתכם בתקלה? Uploaded with ImageShack.us כבר ראיתי טמפ' גבוהות יותר ממה שרשום בתמונה השנייה, שוב טמפ' באזור ה- 75-80 מעלות. האזור הכי חם במחשב זה המעבד, למרות שגם על הלוח אם לא הכי קריר. תודה רבה, אסף

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by moshe55501,

יש מעבד פרסקוט 64 3 גיגה הרץ והטמפ שלו 55 אפילו שיש עליו tower 112 של תרמלטייק אבל שאני מכוון מזגן הטמפ יורדת ל35 1 האם יש בעיה בקירור של המעבד ואם כן מה אפשר לעשות? 2 איך אני יכול לקרר את המארז שלי מבפנים ? בלי מזגן ובלי המאווררים שיש לי כי יש לי 4, 2 שמכניסים ושתיים שמוציאים וזה לא עוזר

• 1 תגובה
    • 389 צפיות
  18. Started by flesh2,

הלוח אם שלי הוא IC7, מעבד 2.4C והטמפ' הן בין 40 ל47 במנוחה ובמאמץ 45-50. הרכבתי את הגוף קירור ומרחתי משחה כמה פעמים בשביל לבדוק שלא עשיתי טעות, ועדיין יש את אותן הטמפ'. אולי יש משהו בלוח שמגדיר את הטמפ' ל45+- ושהמעבד מתאמץ עד שהוא בטמפ' האלה בשביל ביצועים טובים ולא חמים מידי? למי שיש את הלוח והיתה לו בעיה דומה, איך פתרת אותה? אם יש את זה בעוד כמה לוחות ופתרתם את הבעיה, איך פתרתם אותה? אגב, לפני שמישהו יגיד לי לחפש בביוס אפשרות שהמעבד לא יעבוד לפי חום, בדקתי ולא מצאתי. אם יש ואתם יודעים בדיוק איך להגיע רק אז תגידו. תודה.

• 0 תגובות
    • 497 צפיות
  19. Started by quantoM,

שלום. יש לי E7200 על AC FREEZER XTREME ומעלות במנוחה זה 37-38. זה בערך אותה טמפ שהייתה לי על קירור הסטוק. יש מצב שזה בגלל שבעת ההתקנה, הוצאתי והחזרתי את הקירור מספר פעמים ואולי זה דפק את המשחה הטרמית. או שאולי זה קשור איך שהוא לכיוון של המאוורר. בתודה, demi

• 14 תגובות
    • 760 צפיות
  20. Started by Sandman,

היה לי את'לון 1800, שהטמפ' שלו המאמץ הייתה משהו כמו 59 מעלות. סביר, לדעתי, בהתחשב שזה היה בלי קירור מיוחד... ברוב כשרוני, הצלחתי לשבור לו את הליבה, אבל כמובן החליפו לי אותו באחד חדש. עכשיו הטמפ' שלו הם 65 המצב מנוחב, ו71 במאמץ. בדקתי, ויש שם משחה טרמית לבנה כלשהיא. היה שם ממש הרבה חומר, אז ניגבתי מסביב, והשארתי שכבה דקה על הליבה. זה הוריד את הטמפ' במעלה בערך. יכול להיות שהפד הטרמי שהיה קודם היה יותר טוב מהמשחה? יכול להיות שקיבלתי מעבד דפוק?

• 0 תגובות
    • 688 צפיות
  21. Started by morans,

שלום לכל העוזרים העלתי את התוכנה SPEEDFAN במחשב של חבר שלי והיא רושמת ש-AUX הוא 122C!!! מה זה אומר? מה זה AUX? והאם זאת בעיה ואם כן מה אפשר לעשות בנידון מצורפת תמונה. תודה לכולם! מורן [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by KF,

הכרטיס בOC על 900/1200/1.35V. במשחק כמו metro 2033 הכרטיס הגיע ל96C לאחר רבע שעה בערך של משחק.. הכרטיס עלול להישרף ?

• 35 תגובות
    • 2.8k צפיות
  23. Started by roc,

שלום יש לי מחשב 2.8GHZ NORTHWOOD 512DDR 400MHZ לוח אם של אינטל לא זוכר איזה נראה לי D865GLC אני לא יכול לבדוק כי הכונן קשיח שלי בתיקון לאחר שגיליתי בו תקלה וכרטיס מסך FX5200 128MBIT יש לי 3 מאוררים אחד במעבד אחד מאחורה ואחד בספק,עכשיו הבעייה במחשב היא שרשום לי בתוכנה הנקראת INTEL ACTIVE MONITOR שקיבלתי אותה עם הדרייברים של הלוח אם והיא אומרת את הטמפ' במחשב,לפני כמה חודשים לילה אחד המחשב צפצף וראיתי שיש 71 מעלות במעבד! כיביתי את המחשב מהר ולאחר יום הדלקתי אותו שוב וקרא אותו דבר,ישר לאחר הפעלת המחשב רשם לי 60+ מעלות שאלתי כמה אנשים וחלקם אמרו שיכול להיות שהחיישן נשרף כי לפני הבעייה הזאתי זכור לי שהיה לי 40 פלוס מינוס מעלות וכיום לפני שבוע החלטתי להתקין את התוכנה שוב לאחר …

• 11 תגובות
    • 805 צפיות
  24. Started by akalithium,

אהלן, יש לי מחשב פשוט על מעבד P-D 820 , לוח אם של INTEL ISELTON D946GZISL כל האוורור של המחשב הוא הסדנדרט שהגיע עם המחשב. לאחרונה הורדתי speedfan וגיליתי שהטמפ במנוחה ממש גבוהה - בסביבות 62 (ללא שום OC) בזמן מאמץ זה כמובן עולה רציתי לשאול האם זה סטנדרטי למעבד מהסוג הזה עם קרור כל כך פשוט או שאולי יש אצלי בעייה נוספת ? וכמו כן, בהנחה ואני לא אחליף את הקרור האם זה עלול לעשות לי בעיות ?

• 21 תגובות
    • 966 צפיות
  25. Started by serg90,

אהלן, משום מה ללא סיבה מובנת, יש לי תופעה אשר במשך זמן מה המעלות של הצ'יפסט אצלי עולות משמעותית. בהתחלה, עם קניית המחשב הייתה לי טמפ' של 45 מעלות ולאחר כמה חודשים, אחרי שהמחשב היה במאמץ הטמפ' הייתה יכולה להגיע ל-50-55 מעלות. יותר מאוחר (גם עניין של כמה חודשים) המעלות הללו נהיו אצלי קבועות, הטמפ' במאמץ עלתה ל-60 וכך הלאה עד לעצם יום הזה, כשהמעלות ב-North Bridge עומדות על 65! יש לציין שמדי פעם המאוורר שעל חלון המארז (TT Soprano) מרעיש בצורה איומה, אף על פי שהתופעה הזו אקראית ואני יכול לשבת על המחשב כמה חודשים ללא זכר לתופעה הנ"ל. *ניקיתי את המחשב כולל את כל המאווררים, כבר כמה פעמים אך דבר זה לא עזר לי לא במעלות ולא ברעשי המאוורר. *הלוח הם שברשותי הינו DFI Lanparty Ultra-D. …

• 1 תגובה
    • 621 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.