עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני מתכוון לקנות את המעבד הנ"ל ואני רק רוצה לדעת קודם אם הוא יכול לפחות להגיע ל3GHZ עם קירור אוויר של 200-300 שקל..? והלוח אם שמתוכנן להיקנות איתו הוא GB DS4.. איך הוא לOC? ובכלל, הוא טוב?

• 4 תגובות
    • 563 צפיות
  2. Started by evy,

כל פעם שאני מעלה תדרים בתוכנה atitool לכרטיס אז כשאני מאתחל את המחשב מחדש ,התדרים של הכרטיס חוזרים למצב סטוק.. איך אני שומר ככה שכשאני יאתחל את המחשב זה ישמר בתדרים החדשים?

• 0 תגובות
    • 550 צפיות
  3. Started by yotam360,

כל פעם שאני מתחיל לעשות OC (אני משתמש בתוכנה ATI TOOL) הכרטיס מסך נתקע וצריך לאתחל את המחשב. למשל: העלתי את ה-CORE ל-490MHZ ואחרי 10 שניות הכרטיס מסך נתקע. יש לי לוח אם GIGBYTE k8n-f 4 (bios f11). מה יכולה להיות הבעיה?

• 5 תגובות
    • 616 צפיות
  4. שלום, יש לי פנטיום IV 3.06. בעקבות רעש בלתי נסבל החלפתי את המאוורר של במעבד בזלמן 950. Motherboard Intel Brownsville II כרטיס מסך On Board 1 * HDD 40 GB WD 1 * HDD 80 GB WD זיכרון Kingston 750 DDR 2 * צורבי DVD מערכת הפעלה XP עדין המחשב מרעיש (אומנם פחות) אז הפריט הבא שאני רוצה להתמקד בו זה ספק הכח: מחפש את עזרתכם: 1. החלפת ספק הכח בספק שקט. האם יש ספק כח ללא חלקים מכאנים וללא מאווררים? 2. מאוורר 80 מ"מ שקט. יעצו לי בפורום אחר לגבי ספק SEASONIC SII 430W. האם גם אתם בעד? כמו כן המאוורר עדיין פתוח... תודה.

• 2 תגובות
    • 544 צפיות
  5. בקצרה, מדובר על מעבד Phenom X4 955 שהומהר ל 4.1GHZ ביציבות. עם 8GB זיכרון ולוח מיושן (Sata2, USB2). השאלה היא, האם הוא יספק אותי לשנים הבאות כמערכת גיימינג בינונית, או שעדיף לי להשאיר אותו מקורר אוויר עד שאקנה מערכת אחרת? (תקופת זמן של שנה / שנתיים, אולי קצת יותר). הסיבה העיקרית שבעינה אני רוצה להחליף קירור היא הרעש הופק ממנו בעת עבודה שהיא מעט מ Idle (אפילו לא בעומס מלא). הטמפרטורות כרגע נעות סביב ה 76-78 בעומס מלא. לא מדובר במאווררים האחרים, בדקתי.

6. Started by vipersh,

שלום לכולם, קניתי לחברה שלי מחשב חדש להלן המפרט: מעבד: E7300 קרור למעבד: AC Freezer 7 Pro לוח אם: Gigabyte GA-EP31-DS3L זיכרון: G.Skill DDR2 2048MB(2X1024) 800MHZ CL5 ספק: SeaSonic 400W מארז: NZXT Alpha התחלתי את הOC עם ציפיה להגיע רחוק (ככה זה היה נראה ממאגר הOC שיש באתר...) הצלחתי להעלות את התדר של המעבד עד ל3.5 אבל הוא לא היה יציב גם עם תוספת מתח התדר היחידי שהצלחתי להעלות אותו בצורה יציבה הוא 3.3 עם תוספת מתח קטנה אשמח אם תוכלו לכוון אותי לבעיה אצלי האם יש הגדרות בביוס ששכחתי לשנות? האם רכיב ספציפי במחשב מגביל אותי בOC? או כל דבר אחר שיכול לעזור לי... תודה מראש לכל העוזרים!

• 9 תגובות
    • 713 צפיות
  7. Started by bubin689,

אני צריך המלצה לגבי קרור לכרטיס8800GTX לא משנה לי אים זה יהיה קירור אויר או מים עד 800ש"חץ תודה מראש לכל העוזרים.

• 2 תגובות
    • 700 צפיות
  8. אני קונה עכשיו מחשב חדש עם מעבד פנטיום D 920 או 820 עדיין לא החלטתי... אבל לא בזה העניין...קראתי במס' מקומות של הקירור של אינטל לא מספיק טוב ורועש.. עכשיו השאלה איזה קירור למעבד עדיף: 1. טרמלטייק ביג טייפון 2. ארקטיק פריזר 7 פרו אם מישהו יוכל לתת לי השוואה בינהם אני אשמח, אני יודע שיש להם פער של 100 ש"ח במחיר , אבל עדיין אני מעוניין לדעת מי נותן תמורה יותר טובה לכסף. תודה לעוזרים.

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by THE-BIG,

המעבד מגיע במהירות לטמפרטורה של 100 מעלות פלוס האם ניתן לעשות משהו לפני שאני חושב על להחליף קירור ההגדרות ביוס הם מכפלה 9 400MHZ system mem multi 2 1.275v vcore התוצאה היא 3.6GHZ אובר קלוק של 20 אחוז בבדיקת OCCT וREAL TEMP המעבד מגיע ל100 פלוס

• 26 תגובות
    • 16.9k צפיות
  10. שלום לכולם. בעקבות מחשבה שעלתה לי, חשבתי על השאלה שכתבתי בכותרת. בעצם, עד כמה ניתן לסמוך על תוכנות הניטור חומרה? אני מעוניין לדעת עד כמה הזיוף יכול להיות כלפי מעלה, או מטה? זאת אומרת, אם אני מקבל טמפ' X, והיא למעשה X+Y, או X-Y? או לדוגמא קריאת הוולטים שמקבל המחשב, לדוגמא המעבד צריך 1.7V, ומקבל 1.6 לפי התוכנה, או 1.8? או על 12V הוא מקבל 11.5, או 11.7? האם זה משנה אם כך נראה על גבי התוכנה, או שלמעשה אלו נתונים שיכולים להשתנות, והם לא מדוייקים כלל? תודה לעונים וחג שמח.

• 3 תגובות
    • 489 צפיות
  11. מה יכולה להיות הבעיה של מעבד פנטיום D שעובד במצב IDLE ב80 מעלות לפני ואחרי החלפת גוף קירור מקורי של אינטל.... סטפינג גרוע?... או בעיית חיישן?...

• 4 תגובות
    • 647 צפיות
  12. חבר שלי ראה את העכבר והעבודה שעשיתי בינתיים על "פרוייקט הכדור" (שיקבל בקרוב שם טוב יותר) ואמר שהוא רוצה גם כזה (עכבר לא כדור) - בהתחלה חשבתי שהוא מדבר על הintellimouse explorer שלי אבל הוא הסביר שהוא רוצה לוגו... הוא הביא את העכבר ואני חרתתי הדבקתי והגעתי לשלב האחרון - חיבור הלד וכאן מתחילה הבעיה... יש לו מחשב פנטיום 2 ישן שהוא משתמש בו בשביל לכתוב (חושב שהוא כותב תסריטים --- סתאאאאאם - הוא גאון , גאון... ו... לידי) ולכן העכבר הוא סיריאלי... בדקתי בכל הפורומים ואתרי המוד שיכולתי למצוא - אין. כל חיבור שאני עושה ומפעיל את הלד מנטרל את העכבר. לאחר מחקר מקיף גיליתי שהמתח בעכבר מסופק ע"י הסיגנל הנקלט ניסיתי הרבה נקודות (ברור שחיפשתי עם מודד - כאילו דההההה...) אבל תמיד …

• 4 תגובות
    • 701 צפיות
  13. Started by BaRKiD,

חברים אני חייב את העזרה שלכם! עד לפני כמה ימים היה לי אוברקלוק (E8500) מ-3.16 ל-4.02 והכל עבד כמו שצריך, אז סתם עשיתי בדיקה ב-3DMark06 וקיבלתי ציון ממש נמוך בחלק של המעבד 2800 במקום 3800+.. אז רציתי לראות בלי אוברקלוק כמה אני יקבל אז עשיתי בביוס הגדרות יצרן ועשיתי שוב בדיקה ויצא לי 2300 (3.16) ושוב עם אוברקלוק יצא 2800! ואז עשיתי בדיקות בכל מיני משחקים וגם הכל נדפק למשל ב-GTA IV במקום 50+FPS יצא לי 34+-FPS.. מה עושים כדי שהמעבד יחזור לימים הטובים שלו?! ואתמול עשיתי בדיקה של OCCT בלי אוברקלוק וזה מה שיצא! http://www.siz.co.il/my.php?i=tw2xquzqm5zj.png מפרט: E8500 |DFI LANParty DK X48-T2RS |G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PI Black HD4870

• 6 תגובות
    • 886 צפיות
  14. Started by NIR36,

חברים עבור OC של AMD איזה קרור לדעתכם עדיף ??? תודה

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. טוב חשבתי לי היום שכמו שיש את ההיטפייפס שעובדים על אידוי ואיבוי של נוזל אז אפשר לעשות אותו דבר בייתי לוקחים בלוק מים רדיאטור וצינורות סיליקון חשבתי שאפשר פשוט בלי משאבת מים פשוט שהרדיאטור יהיה מעל המחשב בלי עיקומים של בצינור מהבלוק והנוזל בתוך הבלוק יהיה אלכהל או אציטון משהו שמתאדה באיזה 35 מעלות וגם נדיף בתקווה שהנוזל יתעבה לו בחזרה לנוזל ברדיאטור יהיה ניתן לקרר ככה את המעבד כי כל פעם הנוזל יחזור למטה לאיזור הבלוק מים תגידו לי אם זה אשפרי ואם כן אם זה יהיה יעיל

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Animor,

שלום, במסגרת החלפת המאווררים במחשב שלי, גיליתי שהמאוורר של ה-PSU מאוד מרעיש בעומס. מדובר ב-Corsair VX550W, וזו תמונה שלו שמצאתי באינטרנט: חיפשתי באינטרנט את הנתונים של המאוורר הזה (תמונה מצורפת): http://www.addausa.com/specifications/92-120.pdf פתחתי לפני כשבועיים את המאורר, ניקיתי ושימנתי עם שמן מנוע, אבל עדיין יש רעש חזק בעומס. כנראה שהספק מתחמם מאוד. ב-IDLE הוא די שקט, אגב. האם יש מאוורר תחלופי במחיר סביר שיהיה שקט יותר?

• 31 תגובות
    • 11.4k צפיות
  17. Started by DeadlYAciD,

+40 מעלות ב idle הגיוני?! שלום לכולם! יש לי בעיה קטנה עם המעבד שלי המעלות שלו גבוהות מהממוצע בוא נגדיר את זה ככה... ניסיתי להחליף ספק כוח אבל זה לא עזר סידרתי את החוטים טוב יותר וזה ירד במעלה... שמתי מאוורר מכניס ואחד מוציא :-\ אוקיי אז ככה הנה מפרט: Processor(s): Model : Intel® Pentium® 4 CPU 2.00GHz P4N (Northwood) Pentium System Mainboard: Gigabyte Technology Co., Ltd. ( Model : SiS-645 GA - 8SRX ) המעלות ב idle: 40-44 זה נע מדיי פעם... הנה תמונות של המארז מבפנים: המארז מבפנים בכלליות (ניתן לראות את החוטים..): המאוורר של המעבד והמאוורר שמוציא אוויר: מאוורר שתלוי על אחד הכרטיסים מופנה לכיוון המעבד ולמעלה (בתקווה למשהו טוב...): מאוורר שמכניס אוו…

• 7 תגובות
    • 815 צפיות
  18. שלום! לאחר ניקוי אבק במחשב, שמתי לב שאחד החוטים של המאוורר 120MM יצא מהמקום שלו ולא ניתן להחיזרו לשם(אפשר "להניח" אותו שם אבל אם נוגעים במחשב הוא זז ומפסיק) אז אני צריך המלצה למאוורר 120MM, כמה שיותר חזק כמה שיותר שקט וכמה שיותר זול אפשרות להתפשר קצת על הרעש לטובת חוזק אם זה שווה את זה. תודה אריאל ראיתי את המאוורר הבא עם דחיפת אוויר של 70CFM, ברעש של 19DB במחיר של 45ש"ח! http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1389 שווה או לא? עריכה*** רמת הרעש של המאוורר שאני צריך להחליף כרגע זה: 16Db אשמח אם תתנו לי המלצה למאוורר אם אותה כמות רעש, אבל כמה שיותר חזק

• 11 תגובות
    • 793 צפיות
  19. יש לי כרטיס מסך RAEDON X800 PE ההתלבטות היא: ATI SILENCER 5 REV.2 vs ZALMAN VF700-AlCu הסיילנסר עולה 165 והזלמן עולה 135 מה אתם אומרים? מישהו מציע משהו אחר בטווח מחירים?

• 3 תגובות
    • 531 צפיות
  20. Started by ZiroCool,

היי.., אני עומד לבנות מחשב חדש (בינתיים אני עם נייד), ואני צריך מארז קטן בשבילי. מזותומרת קטן - ראיתי לפני איזה חצי שנה ב"עתיד מחשבים", מארז דק (עם איזה 2-3 חיבורים לסידי, וכו.. מקסימום). מה שאני צריך זה שהוא יהיה דק מאוד והגובה יחסית לא משנה.. כמה לא חיפשתי ולא מצאתי כלום! בבקשה תעזרו לי ! אני לא יכול לקנות לעצמי FULLTOWER (אין לי מקום לזה ואני שונא את הגודל שלו). הדבר היחיד שמפריע לי לקום מחר בבוקר ולהזמין את החלקים הוא המארז (כמובן שאני לא יקנה חלקים בלי שלא יהיה לי על מה להרכיב אותם). בבקשה תעזרו! תודה!

• 3 תגובות
    • 470 צפיות
  21. Started by GRINFELD,

ביקשו שאני ישנה את הכותרת, אז זה הכי קרוב. הייתי בהום סנטר ואייס ורציתי לקנות חלון פרספקס ומקדח כוס ועוד כל מיני דברים ואני מזה מעוצבן. לא היה להם כלום !!! כל התכנון שלי לחלון ולמאוררים עכשיו נתקע ואני צריך ללכת לא יודע לאן ולמצוא מקדח ואת כל הדברים. בקיצור לא ממש היום שלי

• 7 תגובות
    • 662 צפיות
  22. Started by zuq,

אני צריך כמות קטנה של דבק תרמי בשביל מוד קטן לוודו באנגי שלי מאיפה אני יכול לקנות דבק באזור ת"א? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 890 צפיות
  23. אהלן אנשים אני חדש בתחום ההמהרה ואשמח לעזר בכם לפני שאני עושה משהו. יש לי את המפרט הבא: Asus p5qc intel q8200 crosair xms3 1333mhz 7-7-7-14 X2 Segate 1TB Raid0 Ati HD4650 כרגע עשיתי super pi וקיבלתי 21 מה עושים כדי לקבל 16 ? ;D תודה מראש לכל העוזרים.

• 11 תגובות
    • 736 צפיות
  24. מודינג מקורי בהחלט - חדשני וכולה הרבה כסף http://www.mashie.org/casemods/301.htm

• 9 תגובות
    • 855 צפיות
  25. שמעתי באחד הפורומים שחיבור s-ata משפיע על oc.......זה נכון? אם כן איך? למה? אפשר איך שהו להתגבר על המכשול הזה?

• 2 תגובות
    • 499 צפיות

דיונים חדשים בפורומים