אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם... אז כמו בכותרת אני מחפש מגירת קירור לדיסק הקשיח שבאה על חשבון כונן 5.25 אחד. הסיבה לכך היא שיש לי כונן חשוב מאוד במחשב, שאני חייב אותו מהיר ונגיש כל הזמן (לכן לא עשיתי אותו חיצוני), ואני רוצה לשמור אותו בתנאים אידיאליים. אז מה שחשוב לי בכונן - פשוט מאוד - שייתן את הקירור הטוב ביותר, במחיר סביר, ושיתאים למארז שחור. עוד דבר - האם הצג טמפ' שבא עם חלק מהדגמים מדויק יותר מ- Speedfan, נגיד? תודה רבה מראש חג שמח
-
- 0 תגובות
- 696 צפיות
-
-
ראיתי שהמון ממליצים עליה כדי לבדוק עומס על המערכת... אפשר לקבל לינק? חיפשתי במדור ההרדות אבל לא מצאתי! תודה!
-
- 7 תגובות
- 696 צפיות
-
-
הנה קישור לפרויקט המקורי ממאי 2008 ולאחר מכן עידכון שפורסם באשכול גלרית הקירורים בפורום. אחרי שנה של עבודה רצופה אפילו הצנרת הטובה ביותר נהיית צהובה וכמובן שהרדיאטורים מתמלאים אבק, בקיצור הקירור כבר לא מקרר כמו פעם וצריך לעשות משהו בנידון... ככה המחשב נראה כיום, הרבה מאוד צנרת והרבה מאוד בלוקים, את מספר הבלוקים אני לא אשנה אבל מבחינת הצנרת הגיע הזמן לעשות משהו בנוגע לבלאגן, בנוסף המשאבה של הלופ של הכרטיס מסך עושה בעיות ונכבית ללא סיבה לעיתים דבר שגורם לכרטיס מסך שלי להגיע ל 50 מעלות במנוחה (לא נעים ). הצנרת החדשה שארכיב היא צנרת TYGON בעלת דפונה עבה יותר מצנרת ה TYGON שברשותי כיום ולכן לא אזדקק לסלילים כמו אלה שמורכבים כיום. לא פשוט לפרק קירור מים, קודם צריך לנ…
-
- 3 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום, יש לי התלבטות קטנה... אני רוצה לקנות קירור חדש למעבד שלי, אבל אני לא ממש מבין מספיק בקירור כדי לעשות את ההחלטה לבד... אז ככה, לפי ביקורות באינטרנט, הFreezer 7 הוא לא רע, וגם בגודל הוא מתאים לי כי הוא לא מפלצתי כמו רוב הקירורים של Zalman. אבל, האם הוא באמת מומלץ, או שיש משהו בתווח מחירים הזה שיכול להתאים לי יותר ומה ההבדל בינו לבין הFreezer 7 Pro REV.2? יש לי מעבד Inter Core2Dou E6300. תודה רבה, איאן
-
- 3 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום אני מתחיל לתכנן מחשב חדש והפעם אני רוצה מארז קטן (קוביה עם לוח mATX). מבחינת מעבד, נראה לי שאני אחכה לראות מה שווים משושי הליבה של AMD ואז אני אחליט אם ללכת על אחד כזה או על ה i5 860. מכיוון שאני מדבר על מארז קטן (SFF) אז לא כל גוף קירור יוכל להיכנס לתוכו והשאלה שלי היא האם ישנו גוף קירור מומלץ למעבד שהוא נמוך יחסית ובכל זאת יעיל ? יש לציין שלא מתוכנן אוברקלוק. תודה
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. יש למשהו מושג האם ניתן להשיג את המערכת מאווררים החילופיים בארץ? אני מדבר על החלק הזה: http://www.arctic.ac/en/p/cooling/spare-parts/147/spare-fan-accelero-xtreme-4870x2-gtx280-gtx-pro.html?SHOPWARESID=e8a60e7155e66a98c4a94539975e1271#
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
אני מעוניין להחליף קירור לכרטיס מסך הבעיה שאין לי מושג איזה בידוק.. http://www.xpcgear.com/01gp3n809ar.html זה הכרטיס מוכן להשקיע עד 300 שקל תודה לכל העוזרים!
-
- 10 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום לכולם, מאז שהחום הזה התחיל, והוא קצת ירד לאחרונה, המחשב שלי התחיל להתחמם, במיוחד המארז. כל פעם שאני נוגע בו אני מרגיש שהוא ממש חם ובמידה מסויימת, לא כדאי שהוא יהיה כל כך חם. המארז שלי הוא CM690, יש לי 3 מאווררים כרגע, אחד על הדלת שמוציא אוויר, אחד מאחור שמוציא אוויר, ואחד מקדימה שמכניס אוויר (והאוויר עובר דרך ההארד דיסק כמובן). לפני החום הטמפ' הממוצעת הייתה ככה: מעבד-מנוחה:40-50 מעלות כרטיס מסך-מנוחה:48-55 מעלות. --- מעבד-מאמץ:60-70 מעלות כרטיס מסך-מאמץ:60-70 מעלות גם כן. עכשיו זה השתנה, במנוחה המעבד והכרטיס מסך מגיעים בקלות ל60 מעלות, ובמאמץ הם מגיעים לקצת יותר מזה. לכרטיס מסך יש קירור כפול, ככה כשאני מפעיל יישומים שדורשים מאמץ אני מגביר את מהירות המאווררים ל50% (בד…
-
- 6 תגובות
- 696 צפיות
-
-
הלוח המתוכנן הוא Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2. המוגן יפריע לזיכרונות ?
-
- 4 תגובות
- 696 צפיות
-
-
יש לי מעבד פרסקוט 3.2GHz דגם 540 סטפינג D0. הבעייה היא שמתח ברירת המחדל הוא בערך 1.35 ובמתח הזה המעבד מתחמם רצח ללא OC! באתר אינטל מצויין שהטמפ' המקסימלית היא 67.3 בערך אז אני מוריד את המתח ל1.25 ואפילו אז המעבד עדיין עובר במעט את ה67 מעלות במאמץ, מה שאבסורד הוא שהמעבד יציב לחלוטין במתח הזה, מתחת לזה הוא לא יציב (נבדק בעזרת S&M במאמץ מקסימלי). יש לי גוף קירור Aerocool Extreme המיושן אבל הוא עדיין אמור להיות יותר טוב מקירור סטוק וחידשתי חומר טרמי לא מזמן... מה לדעתכם אפשר לעשות?
-
- 3 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שמתי לב שהמאווורר של הכרטיס מסך הלך לעאזאל, הוא נשרף או משהו כזה, הוא לא פועל לי יותר, דבר זה מוביל לכך שכל פעם שהוא מתחמם יותר מידי המסך מתכבה לי, ואני רוצה להחליף אותו כבר. אני צריך המלצה למאוורר שיתאים לNVIDIA GeForce 9500 GT התקציב שלי הוא עד 150 שקל. תודה!
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
שללללווםם תקשיבו יש לי מחשב Pentiom 3 733 256mb RAM voodoo 3 (sad sad i know)grrr אין לי מושג איזה כרטיס אם יש מצב שאני הופך איכשהו עם אוברקלוקינג את המחשב הזה עם הוצאה של מקסימום 2500 שקל למחשב שיריץ את המשחקים החדשים ביותר בחצי שנה הקרובה על מקסימום איכות?? לא ברזולוציה הכי גבוהה אבל שיריץ טוב וחלק מאוד מאוד משחקים כמו far cry ו Half life 2 דברים ככאלה
-
- 7 תגובות
- 696 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המארז הזה: RaidMax Scorpio 868 http://pch.co.il/docs/pd-2070557053.htm אבל יש לו פילטרים במאווררים, ופילטרים מורידים את עוצמת הרוח של המאווררים וכך מורידים את רמת הביצוע שלהם ועוד חיסרון שיש לפילטרים הוא שהם מתמלאים אבק ויש לנקות/להחליף אותם כל כמה שבועות (3 או 4). השאלה שלי היא אם כדאי לי ללכת על המארז הזה או שלא בגלל הפילטרים שיש במאווררים שלו. מי שאומר שלא כדאי ללכת עליו אז שימליץ לי על מארז יפה וטוב.....משהו בתקציב הזה (לא יותר), עדיף שיהיה בו 4 מקומות לכוננים. תודה מראש לעוזרים...! נ.ב מישהו יודע כמה מקומות לכוננים יש לו (למארז שאני רוצה)?
-
- 8 תגובות
- 696 צפיות
-
-
המעבד שלי: הלוח : gigabyte 8sq800 (המעפן, שגיליתי שמונע מהמעבד שלי לנצל את הפונטציאל שלו הFSBשלו לפי מה שביררתי היה אמור להגיע ל 200 לפחות!!) בקיצר גם הספק שלי ג'נרי ורעשני.. הזכרונות 512 SDRAM ..... מה שאני מתכוון לעשות זה להחליף: לוח: IS7-E (865PE),DDR128b,H-Threding,SATA? http://www.abit-usa.com/products/mb/products.php?categories=1&model=80 מארז: HEC Compucase CI-6A21 400W? קירור: xp90 של TR (כ.מסך: leadtek 6800NU בלי שום קשר...) שאלותיי: א. יש לי התלבטות בין אילו זכרונות לקחת של 512MB (שני שכרונות) ADATA הזולים או OCZ המעולים שעולים אבל יותר או בכלל של סמסונג ב. אם המעבד שלי הוא מסוג revision c1למה יש לו רק 134 FBS? הוא לא אמור להיות 200?...…
-
- 3 תגובות
- 696 צפיות
-
-
עבדתי על מהירות 280 * 9 במשך כמה ימים.. המעבד עבר טסטים של סופרפיי 32 מגה יותר מ 10 פעמים.. אחרי שלושה ימים [היום] איך שהווינדוס עולה פשוט הוא עושה ריסט יש איזהשהו פיתרון מבלי להוריד את הבאס?
-
- 10 תגובות
- 696 צפיות
-
-
איך אני מוריד את הגוף הקירור הזה שמתלבש עליו?אני מצרף תמונה תודה מראש
-
- 13 תגובות
- 696 צפיות
-
-
יכול להיות מצב שאני מוריד מתח למעבד (כי הוא חם מדי למרות שלא באובר קלוקינג) מ-1.7 ל-1.5 (כמו שכתוב שצריך להיות כברירת מחדל של ה-1700+ XP Thoroughbred) עושה איתחול ואז המחשב לא יעלה יותר ואין אפשרות להעלות חזרה את המתח כי אפשר לשנות רק מתוך הוינדוס עם תוכנת easy tune (שבאה עם הלוח GA-7VKML )? זה כבר קרה למישהו? מה עושים במצב כזה?
-
- 3 תגובות
- 696 צפיות
-
-
אף פעם לא היה לי שום עסק עם מחשב נייד, אבל עלתה בי השאלה איך הוא מתקרר? הרי הוא מגיע למהירויות גבוהות מאד כמו מחשב רגיל, אבל הכל דחוס ואני לא מבין מאיפה האוויר מגיע בכלל. יש הסבר?
-
- 3 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום כולם יש לי amd a64 s754 +3200 clowhummer בלי אובר קלוק epox 8kda3j 2 x 512 a-data pc3200 מארז לאן פייר של טרמינל טייק יש על הספק כוח של טרמיל טייק 2 מאוורים אחד תחתון שפונה למעבד ואחד שפונה לחוץ המארז ויש במארז מאוורים מקדימה שמכניס אוויר אחורי שמוציא אוויר ומאוור בכול דלת שמכניס אוויר אחד זורק אוויר מהחדר על המעבד והשני על התושבת של הלוח יש לי 43-45 במנוחה 50-53 מאמץ איך הטמפ ? הקירור הוא קירור סטוק של ספיר שמרוח עליו נורטון בלו 2
-
- 9 תגובות
- 696 צפיות
-
-
אם כן, איזה שיפור יש ומה על קרור הזכרונות? שווה את ההשקעה? (בד"כ הייתי מחליף את הקרור למשהו בבניה/אלתור עצמי אבל הקרור STOCK קצת יותר מסובך מה גם שהוא מקרר את הזכרונות) ... אשמח לתגובות
-
- 5 תגובות
- 696 צפיות
-
-
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_248&products_id=3283 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_349&products_id=1188
-
- 6 תגובות
- 696 צפיות
-
-
יש לי מעבד של amd athlon xp 2400+ מתי שהוא לא מתאמץ אז הוא בין 45 ל-47 מעלות ומתי שהוא מתאמץ הוא בין 51 ל-53 והמהירות של המאוורר היא בין 4300 ל-4450* * מה שמפריע לי זה הרעש וגם הרבה אמרו לי שזה לא טוב תמליצו לי על משהו טוב בשביל לקרר את זה זה הלוח אם שלי (הוא דגם ישן) http://www.ecsusa.com/products/l7vmm2_11.html תודה לכל העוזרים נ.ב. אחים שלי אני יודע שיש לי לוח אם זוועתי במיוחד. נסו לעזור במקום לבאס אותי
-
- 9 תגובות
- 695 צפיות
-
-
בעקבות הפחד שלי מהמתח הגבוה נכנסתי לביוס כדי לבדוק שהמתח אכן תקין וחשכו עייני! הביוס הורה על כך שהטמפרטורה של המעבד היא: 73-72 מעלות ולא פחות! אתמול פתחתי את המארז ונחרדתי לגלות שהמאוורר 80 מ"מ שאמור להכניס אוורי בקושי זז בגלל שהוא מלא באבק :o... מה אני אמור לעשות? איזה מאוורר לקנות? ואיך יכול להיות שמעבד עם צלעות קירור סטוק + מאוורר סטוק + לידם מאוורר 120 מ"מ שמוציא אוויר מגיע לטמפרטורה כל כך גבוהה?? תודה מראש לכל העוזרים/ות
-
- 10 תגובות
- 695 צפיות
-
-
יש לי פנטיום 4 2.8 ג'יגה לא פרסקוט והטמפ במנוחה היא 51 56 משהו כזה אז אני שואל אם זה מסוכן אם כן אני רק צריך לחכות שיגיע הביג טייפון יום חמישי אבל זה מסוכן? אה ואיך אני יודע אם ביג טייפון יתאים ללוח שלי?
-
- 13 תגובות
- 695 צפיות
-