עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by omeri25,

אם אשקיע בקירור למעבד 3600 ב-150שח בערך אקבל טמפרטורות נמוכות יותר מקירור סטוק או כל קירור זול בסביבות 50 שקל? לשימוש ביתי.גיימינג בינוני.וקצת עריכת תמונות תודה לעוזרים!

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by barakaaron,

מה אני יכול לעשות? במשחקים הבורד מגיע לי ל60 מעלות פלוס ואז המחשב נתקע... כשהוא לא עובד אז הבורד על 48 והCPU על 38. כשהוא נתקע במשחקים אז הבורד על60 והמעבד על 50... :-/ יש למישהו הצעה איך לקרר את המחשב? במידה ואני מריך לקנות עוד מאווררים אז על איזה אתם ממליצים? כרגע יש לי מאוורר אחד אני חושב על המעבד ועוד מאוורר בספק.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by ozwrx,

TITAN הזה : http://www.ixbt.com/short/2k3-08/k8atb_sc_b.jpg

4. Started by MiniMizer,

לאור גל הולך ומתעצם של ת'רדים בעלי כותרת סתמית הפוקד את כל הפורומים, הוחלט לרענן את מדיניות הניהול ולחדד את אופן הטיפול בת'רדים בעלי כותרת סתמית. החל מהיום, 08.7.2002, ועד להודעה חדשה, כל ת'רד בעל כותרת אשר אינה עונה לקריטריונים הנדרשים (ראו הודעת סטיקי בראש הפורום הזה) ינעל באופן מיידי, וללא אזהרה. גולשים שימשיכו לפרסם ת'רדים בעלי כותרות סתמיות ולא יעקבו אחר הנהלים וחוקי הפורום יורחקו ממנו לאלתר. לצוות האתר ולגולשים נמאס מנושאים עם כותרות מטופשות שפוגעות בפורום ומורידות את הרמה שלו. אנו מצטערים שעלינו לנקוט צעדים כה חריפים כדי להלחם בתופעה הנגרמת עקב קומץ זעום של משתמשים אשר אינם טורחים לקרוא את חוקי הפורום. אנו מקווים כי מעתה ואילך יקטנו ממדי התופעה באופן משמעותי והיא …

• 0 תגובות
    • 595 צפיות
  5. טוב קיבלתי מאוורר סוף סוף אבל עכשיו אני לא יודע איך לחבר אותו!! :'( בקשה תעזרו לי ניסתי לחבר עם PIN3 בשתי מקומות אבל עדין זה לא עבר, וחיבור לספק לא מצאתי חוץ מהחיבור שך המאורר שלמחובר לי עכשיו לדיסק קשיח (כשחיברתי את המאורר החדש לשם הוא עבד) יש לי ספק ג'נרי 400W ולוח של אינטל(אם צריך אז אני יתן לכם תדגם) בקשה תעזרו לי!!!

• 6 תגובות
    • 527 צפיות
  6. שלום, יש לי מארז סגיטה ויש לו שלושה מאוררים ששנים מהם גדולים (120) אם אני לא טועה והם עושים דיי הרבה רעש.קשה להשאיר את המחשב דולק בלילה. אני צריך המלצה לפאנל מאוררים שיהיה אפשר לשלוט על המהירות שלהם ,ואין צורך בצד LCD כי יש פאנל קדמי למארז ככה שבמילא לא יראו אותו, וגם בטח יש יותר זול בלי אז בכלל טוב. בעיקרון יש שלושה מאוררים אבל אם אין משהו בתקציב אז גם שליטה על 2 זה בסדר. מצאתי את זה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6218#detailed איך הפאנל הזה? לא מצאתי משהו ביותר זול.יש עוד המלצות? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 813 צפיות
  7. Started by Googleness,

יש לי מעבד AMD64 3000+ עם קירור מקורי שמגיע במארז BOX, עכשיו הבעיה שהחרא של הקירור כבר חודשים עושה רעש של סוס וזה מעצבן... פתחתי דיונים כאלה בעבר אבל היום המצב החמיר הקירור המעצבן מתחיל להבתובב על 4000 RPM או מהו כה והוא נשמע כמו מקדחה עד שאני בועט במחשב והוא מפסיק. הקיצר אין לי תקציב גדול וראיתי בנועה גוף קירור ב50 שקל של ארקטיק קוינג שמגיע עם מאורר 92 מילימיטר וכתוב שהוא שקט זה יעשה אתה העבודה? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4895 עמוד באתר היצרן http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=93&data=1&disc עריכה: מצאתי משהו שנראה יותר מתקדם ב60 שקל http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3975 אתר היצרן: http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?i…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by SubX,

מעבד הE4500 הצליח להגיע למהירות מקסימלית יציבה של 3600Mhz , כאשר הE2180 הצליח להגיע ל3760Mhz ושם היתאזן בכוחו מול הE4500 (זכרון מטמון של 1MB כנגד 2MB בE4500). המעבדים הותקנו תחת קירור סטוק של אינטל. לוח אם ASUS P5B מעפן עם סימפטומים רבים. הזכרונות הם F2-6400CL4D-2GBPK אשר הרשימו אותי מאוד (גם ציפתי לכך) כשהגיעו למהירויות: 700MHz בתזמונים 3-3-3-10 ובמתח 2.1V 1000MHz בתזמונים 4-4-4-10 ובמתח 2.1V 1100MHz בתזמונים 4-5-5-10 ובמתח 2.1V בבדיקות שבתמונות היו על תזמונים 4-4-3-10 , במתח 1.8V וביחס של 1:1 תמונות: SuperPI 1MB : E4500 @ 3600MHz VS E2180 @ 3600MHz SuperPI 2MB : E4500 @ 3600MHz VS E2180 @ 3600MHz והינה האיזון עם תוספת תדר: E2180 @ 3760MHz לסיכום : הE2180 מומלץ לOC תקצי…

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  9. MSI K8N Neo2 Platinum זה הלוח וזה המעבד Amd 64 bit 3500 והאם אפשר לשים שני מאווררים למעבד? או שצריך להחליף? הינה הוא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=7069 Thermalright XP-120 for Intel Pentium 4, AMD® Athlon64/FX and Opteron תודה לעוזרים! וד"א על איזה חברה של הארד דיסק אתם ממליצים הכי מהירה והכי טובה?

• 8 תגובות
    • 670 צפיות
  10. שלום, כמו שרשמתי בכותרת - אין לי ידע כלל בOC אבל המערכת שקניתי מיועדת לזה בעיקר. אני מאוד רוצה שהמעבד יעבוד על 4GHZ וראיתי שהרבה עשו את זה עם מערכת דומה ואפילו פחות טובה מפרט: Core i5 Tray + Noctoua NH-U12P SE2 GA-P55A-UD3 Seagate 500GB G.skill 2048X2 1333MHZ CL9 (1.5V HD4850 DDR3 512MB Enermax modu82+ 625W NZXT Zero2 החנות עשו לי OC ל3.3 אני מעוניין 4GHZ כמו שאמרתי... השאלה שלי זה אם זאת תיהיה בעיה בשבילי לעשות את הOC? אני מסכן את המערכת \ אחריות? ראיתי את המדריך לOC של האתר האם להשתמש בו או שיש משהו יותר עדכני ממנו \ יותר טוב ממנו? המלצות למתחים סיכונים וכו'? ד"א בלי קשר הקירור (Noctua se2) עצום בגודל שלו, לא דמיינתי את זה ככה. תודה

• 1 תגובה
    • 708 צפיות
  11. Started by Yarok,

עשיתי קצת OC למעבד והגעתי איתו רק ל2.0MHZ מ1.8 עשיתי מבחן למעבד דרך S&M והראה לי שזה יציב, הטמפרטורה במנוחה היא על 36 ובמאמץ היא על 45+- אני רוצה להמשיך עם הOC, אבל משום מה אני לא יכול לעלות יותר (ראיתי אנשים שהגיעו עד 2.8 בלי לעלות מתחים), שמתי בCPU FREQUANCY על 295 וזה עבד מצוין, אבל שאני בא לשים 300 ומעלה זה לא עובד ההגדרות חוזרות לDEFAULT אחרי הפעלה מחדש... מה בדיוק הבעיה פה ? אני צריך לעלות מתחים ? אני מפחד לשחק בזה כי אני יודע שזה עלול לשרוף לי את המעבד... אבל לא נראה לי שבגלל זה כי כולה העלאתי 200MHZ שאלה שניה : למה אני לא יכול לשים את הזכרונות על 1:1 ? כי אצלי אני רואה שאפשר רק 1.50 ומעלה הלוח אם שלי זה GIGABYTE GA-945P תודה לעונים !!

• 6 תגובות
    • 638 צפיות
  12. מפרט: Q6600, AC FREEZER PRO, GIGABYTE P35-DS3 (אין OC) ב DEFAULT ה FREEZER עובד במהירות של 600-700 RPM, והמעבד במנוחה עומד על 55 מעלות ע"י ה EASYTUNE 5 שיניתי את המהירות המינימלית ל-1000 RPM וזה הוריד כ-10 מעלות הבעייה, שאני עושה REBOOT, זה חוזר ל 600-700 RPM עד שאני מריץ שוב את EASYTUNE. האם יש צורה דרך ה BIOS לשלוט במהירות ההתחלתית שתהיה יותר גבוהה? (מהירות המאורר עולה אוטומטית שיש עומס)

• 1 תגובה
    • 533 צפיות
  13. הזמנתי מספר מכובד של רכיבים לשידרוג המחשב הקרוב שלי, ובין השאר מארז Chieftec ואמצעי מודיפיקציה שונים. אני מעוניין לעשות מתג מרכזי, אשר ישב במקום המנעול לדלת המארז (בעלי Enermax/Antec/Chieftec עם הדלת יודעים), ובאמצעותו אוכל לחבר\לנתק את הרכיבים הבאים, כולם במכה: * נורת פלואורסנט בתוך המארז - לינק * כבל פלואורסנטי - לינק * מאוורר קדמי למארז של Antec (זה עם שלושת הלדים בפנים) * 2 הלדים בקידמת המארז (דיסקשיח ו-Power) * 3 לדים נוספים שאשים בתוך המארז ז"א בסה"כ 8 רכיבים, קחו בחשבון שנורות הפלורסנט כנראה אוכלות חשמל, ושהמפסק (על המארז) רחוק מקופסת המיתוג (בתוך המארז). כיצד ניתן לעשות דבר זה בצורה הכי פשוטה? ברשותי ספק כוח 350W של אנרמקס, עם הרבה כבלים אנא, אל תענו ב…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. טוב אני די חדש בזה... (עד עכשיו עבדתי רק על P4 עם קירור סטוק) הלוח הוא Epox 8rda3+ (לא יודע גרסה מדויקת, אם זה משנה משהו) מארז CI-6A19 עם 2 מאווררים 120 מ"מ (אחד מכניס אחד מוציא) זכרון PQI 512MB PC3200 טמפ' נוכחיות של מעבד - 49 במנוחה, 57 במאמץ (משחקים) - לפי ה-nvtool הכוונה זה להרים אותו ל-3200+ ולהשאיר אותו שם, ושיהיה יציב ! הבנתי שאין בעיה לעשות את זה עם 2500+ - זה נכון ? רצוי קירור שקט (כרגע, עם קירור סטוק, צריך ממש לקרב את האוזן למחשב בשביל לשמוע שהוא עובד... ואני מעדיף שהמצב יישאר דומה). תקציב - באיזור ה-200 ש"ח, אפשר לחרוג קצת אם זה באמת משהו איכותי. אגב, כמה מאוורר בדלת של המארז יעזור ? (הפתח למאוורר הגיע עם תעלת אוויר, כדי לזרוק אוויר שנכנס ישר על המעבד, אני חוש…

• 13 תגובות
    • 730 צפיות
  15. Started by ye_3333,

אז ככה יש לי שאלה .. יש לי פרסקוט 3.2 ואני באובר ל4 גיגה הרץ וכמובן יש לי קירור מיים.. עכשיו יש לי שאלה.. עם אני קונה את ה- tec מה בדיוק אני צריך בשביל לקבל ממנו ביצועים טובים הכוונה קודם כול איזה ספק אני צריך?? (יש לי את הtt buterflay ) 480 w כמו כן העם כדי לי להוסיף ספק חיצוני נוסף סתם מאלה שעולים 80 שקל של sp שהוא יהייה מחובר אך ורק ל tec או שהספק שלי יחזיק עם ה-tec בלי תוספת של ספק נוסף... 3. על איזה tec אתם ממליצים ?? 4.איך בדיוק אני מרכיב אותו העם ככה.. 1.המעבד ועליו חומר טרמי ואז על החומר את ה- tec ועליו שוב פעם חומר טרמי ואז כול זה לשים את הבלוק קירור מיים שלי?? אינ צודק בדרך שאמרתי או לא?? תנסו לענות לי על השאלות כי במיהד וזה יראהה לי טוב וחיניו אני כמובן יזמין…

• 5 תגובות
    • 481 צפיות
  16. Started by t-macc,

הטמפרטורה מגיע ל 50 מעלות במנוחה,והhd יושב בקדימה של המחשב ויש ממולו מאורר של 120,ועל הדיסק קשיח יש את זה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14535&catid=1126 ממה נוצרת הטמפרטורה הזאת? ועם אפשר עוד שאלה אחת על הטמפרטורה של הספק הוא גם מגיע ל 55 מעלות יש לו מאורר אחד שמוציא

• 14 תגובות
    • 652 צפיות
  17. ואיך אני יכול לבדוק את זה ? תודה לעוזרים...

• 5 תגובות
    • 914 צפיות
  18. יש לי כרגע צורב שמשמש לי גם בתור סי די רום וגם בתור צורב ועוד סי די שלא קורא דיסקים כידוע זהו בזבוז של חלקיי מחשב שלא עברו התעללות פיזית על פי הצורך ובכן עלה לי הרעיון לעשות חלון בסי די ולהכניס לשם לדים צבעוניים אבל זה לא בדיוק החלק המיוחד ברעיון תיכננתי לשים את הסי די בצורה שבה במקום לראות את המגש של הכונן ואת הלחצים החלק של הסי די שאותו יהיה אפשר לראות יהיה החלון כלומר אני ישים את הסי די בצורה שבה החלון תופס לי את כל הפאנלים של הכוננים (סי די רום, צורב, DVD) ובכן ארגנתי כבר את הכל, הסרתי את הכלוב הכוננים כדיי שאני יוכל לחבר את הסי די רום כמו שצריך ואפילו עשיתי חור בחלקו העליון של המארז ובניתי מכסה קטן לצורב כך שהוא יסתיר את את הכונן עצמו חוץ מהפאנל הקדמי של הצורב בכל מק…

• 10 תגובות
    • 839 צפיות
  19. הוצאתי את הפלופלור של המאורר בשביל לצבוע (צבעתי בכתום זוהר באולטרה)... http://rotter.net/User_files/nor/3d96d1095d2f1aae.jpg הוצאתי את הפלופלור .. בשביל להוציא את המאוורר הייתי צריך להוציא מין אום כזה קטן (לא הברגה ... משהו אחר) ושהוצאתי הוא התעקם ונשבר ולא חשבתי שיש לו חשיבות ... אבל עכשיו שאני מכניס את הפלופלורר ומתחיל לסובב הוא יוצא לבד :-\ יש איזה פיתרון לסדר את זה ? כי אין לי את האום הזה יותר ... מה לעשות ?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Silencer,

חבר שלי קנה OCZ Vendetta וה-pushpins לא מצליחים להשאיר את העסק מחובר כמו שצריך. חשבתי שיש פלטות תמיכה שמאפשרות להבריג את גוף הקירור ללוח האם, אבל לא הצלחתי למצוא אותן בשום מקום... יש לכם מושג איפה אפשר למצוא אחת?

• 3 תגובות
    • 686 צפיות
  21. Started by The-Q,

קניתי מחשב חדש (בעקבות הישרפות הלוח הקודם שלי). על המחשב ישנו Celeron 2.66Mhz עם מאוורר עגול וגדול (שעושה לי את המוות עם המארז מיקרו הזה). החיישנים שבמחשב מראים לי טמפרטורות מגוחכות: 28 מעלות צלזיוס מעבד, 20 מעלות סיסטם. יש שתי אופציות: 1. הסנסורים לא מחוברים טוב (שניהם? לא נראה לי הגיוני). 2. אני לא רגיל לטמפרטורות האלה (קודם היה לי AMD). פרטים שחשוב לציין: - מאוורר עגול ועצום על המעבד - מאוורר אחורי למערכת - מארז מיקרו בבקשה תגידו לי שאלה טמפרטורות הגיוניות, כי אני מפחד שהסנסורים לא מחוברים טוב. תודה רבה, יובל.

• 9 תגובות
    • 691 צפיות
  22. Started by SoapSeller,

אפילו שזה קשור לת'רד של biodome, אני חושב שמגיע לו ת'רד משל עצמו: H2O Shuttle

• 3 תגובות
    • 855 צפיות
  23. Started by MonoMan,

אהלן אנשים! יש לי מעבד AXP1800+ על 7VRXP1.1 , כל התוכנות המודדות מראות לי טמפ' עבודה ממוצעת של 84 מעלות , אינני יודע עד כמה זה נכון , במהלך מאמץ המחשב קופא על יצרו , הורדתי את הבאס ל100 כדי שהמחשב יפסיק להתקע. יש לי גוף קירור סטנדרטי 70 על 60 מאוורר 60 על 60 (green power ) לגבי מהימנות מדידת הטמפ' , יכול להיות שהלוח שלי סוטה באיזה 10 מעלות בערך (gigabyte 7vrxp rev1.1) קראתי פעם באיזה פורום על מישהו שטען שיש בעיה כזו בלוח , ידוע לכם על בעיה כזאת? לפני שאני מתחיל להכנס לוויכוחים עם החנות לגבי הלוח והמעבד המקוללים , רציתי לעשות משהו עם הגוף קירור - להוציא אותו ולמרוח מחדש את הגריז . לשאלות: שמישהו יסביר לי מהי הדרך האפקטיבית ביותר? אני שמתי קמצוץ על הליבה…

• 7 תגובות
    • 929 צפיות
  24. Started by jacobra,

?

• 5 תגובות
    • 823 צפיות
  25. Started by ixslashix,

היי, אני רוצה להיכנס קצת לנושא של OC, קראתי את המדריכים סתם מתוך עניין כבר פעם ועכשיו ריעננתי קצת את הזיכרון. (אחלה מדריכים אגב ) עד היום עשיתי מעט OC, אבל דרך הקונטרול פאנל של NVIDIA ולא דרך הביוס (מה שהבנתי שיותר טוב), התוצאות לא גבוהות (מעבד עלה אולי ב100 Mhz). אשמח אם משהו יוכל ללוות אותי דרך וגם להסביר לי את נושא המתמטיקה (אני לא חזק בזה) לעומק יותר... יש לי קירור לא ג'נרי למעבד, של זלמן, אבל אני לא זוכר דגם... תודה מראש (המפרט שלי בצד)

• 3 תגובות
    • 699 צפיות

דיונים חדשים בפורומים