עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by huber,

אני רוצה להזמין מפה את אחד ההיטסינקים הבאים, איזה מהם הכי כדאי?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by eladbu,

שלום לכולם ברשותי לוח גיגהבייט Intel i875P AGPSet BIOS for 8IK1100 F10 AWARD BIOS עם מעבד 3ג 512 עם 2*256 קינגסטון 400m שאלתי היא כיצד אני עושה לו oc והאם ניתן לבצע זאת ללא תוספת קירור אלא בקירור מקורי אולי הוספתי לו 2 מאוורים קטנים לקרר את ההארד-דיסקים אבל לא יותר הטמפ של המעבד היא 42 43 במצב מנוחה בתודה מראש אלעד

• 2 תגובות
    • 451 צפיות
  3. Started by yotamoo,

מאחר ואני מתכוון לקנות כנראה 1.6A, יש לי שאלות. אז ככה: 1)אם אני מעלה את ה-fsb גם מהירות האפיק של המעבד תעלה מעל ל-400? 2)האם להעלאה של ה-fsb יש השפעה על מהירות הזכרונות (ddr), ואם לא אז איך ממהירים אותם? ד"א אני בונה על לוח GIGABYTE GA-8IRXP מה אתם אומרים? תודה מראש!

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. הנה המפרט: AMD 900Mhz ASUS A7V 133 384mb sdram Hercules 3d Prophet II pro geforce 2 לאחרונה החלטתי לעשות אוברקלוק אבל להפתעתי גיליתי שטמפרטורת המעבד מגיעה לרמות גבוהות מאוד של 65 מעלות ואף פעם אחת אחרי מאמץ של המעבד הגעתי ל67 מעלות. לוח האם גם הוא מתחמם מאוד ונמצא על 42 מעלות ברגע זה. יש לי מארז רגיל עם מאוורר אחד ועוד היטסינק ומאוורר טוב (מנחושת) למעבד. כמה שאלות: 1. מה הטמפרטורה הרגילה שאמורה להיות למעבדים מהסוג שלי? האם טמפרטורות כאלה נורמליות? 2. האם הטמפרטורות שהגעתי אליהן מסוכנות עד כדי שריפת המעבד או רכיב אחר בלוח האם? 3. מה אפשר לעשות כדי לקרר באופן משמעותי את המעבד (עוד מאווררים יעזרו? הרי יש לי היטסינק טוב למעבד)? אם מישהו מבין בעניין (ונראה לי שיש פה לא מעט כאל…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by zion789,

כאשר אני מפעיל משחק כלשהו במחשב והמחשב מתאמץ(שומעים את המאורר ממש חזק) אחרי כמה שניות הוא מתכבה ככה כל פעם... עשיתי בדיקת וירוסים,ספייוורים דרייבירם מעודכנים אני משתמש בווינדוס שבע מקווה שתעזרו תודה

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by HitmanX,

קודם כל המפרט שלי : Pentium 4 1.6A 1600@2404.5 Vcore 1.575v FSB 150MHz 256MB DDR PC2700 Timings : 2.0-2-2-5 Abit IS7-E עם ביוס משופר.. השאלה שלי היא איך לשים את הזיכרון יהיה קרוב למהירות הרגילה שלו כי נדמה לי שהוא עובד לאט. כשאני מעלה את המחשב הוא כותב : Host/DRAM Frequency is 150/150 (ראה תמונה 1-2) הזיכרון ביחס 1:1 עם המעבד ויש לי אופצייה בביוס שנאקראת N/B Strap CPU AS (ראה תמונה 3 למטה) ובתוך זה אפשר לבחור : (ראה תמונה 4 למטה) Core Freq/FSB Freq 100MHz/400MHz 133MHz/533MHz 166MHz/667MHZ 200MHz/800MHz מה לבחור/מה לעשות ?? נ.ב. תודה מראש לעוזרים.. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

7. Started by Odedb52,

שלום לכם.... קניתי כרטיס מסך חדש (מצויין במפרט)... ואני רוצה לדעת איזה אוברקלוק אני יכול לעשות לו בלי שום סיכונים בכלל... אם בכלל יש כזה דבר אני רוצה לדעת... יש קירור סטוק, ואני לא רוצה משהו רציני רק משהו מועיל ובלי סיכון...

• 29 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by ma4351,

אמרו לי שהכרטיס הזה רועש ורצית לדעת אם זה נכון....http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1459

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by a-gold,

שלום לכולם אני רוצה לקנות את המאורר הזה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4901 ורשום שהגודל שלו 92 , ראיתי שיש גם מאוררים שהגודל שלהם זה 90 רציתי לדעת אם באמת יש שני סוגי גדלים או שכולם זה 90? פשוט לי במחשב יש 90 רציתי ללכת לקנות את ה AC שהוא 92 ובסוף לא רניתי כ פחדתי שלא יתאים מבחינת הגודל.

• 2 תגובות
    • 454 צפיות
  10. אני לא רוצה להתחיל להסתבך וכל השטויות האלה אז תציעו הצעות שלא דורשות הרבה עבודה כמו חירור המארז :AR15:

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by TZuKi,

אני רוצה לקנות מד חום כזה, שחכתי מה הביטוי המדויק. לא כזה כמו בפנדה, אלא רק החישן. את השאר אני אחבר לבד. באזור ת"א עדיף. עריכה - אפשר גם אתר ברשת שמוכר כאלה. אבל רק את החישן לא כל המכשיר

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. לאחר קריאת כמה דיונים פה של משתמשים שבידיהם epox 4g4a+ עם מעבד 1.8 של אינטל מסדרת ה"עץ הצפוני" שהגיעו ל2.2 והחלו להגיד שהלוח אינו טוב ועוד הרבה בולשיט ... אני בעצמי באותה תקופה גם האמנתי פחות בלוח כי הגעתי עמו רק ל2.3 עד שכמובן אנטי_וירוס נתן לי טיפים חשובים . לזכרונות , מעבד ולוח תסתכלו במפרט ( מעבד 1.6 למי שלא יודע איפה המפרט ) מקווה שזה יעבוד : wcpuid קצת מסנדרה ( לא ידעתי מה להשים , אז שמתי את מה שנראה לי הכי הגיוני 8) הנה 3dmark , התוצאה יחסית נמוכה ( כנראה בגלל שאני משתמש בwin200 , אבל אני מעדיף את היציבות של win2k ופחות חמישה-עשרה פריימים מאשר את xp אבל זה לדיון אחר : הנה התוצאות , הזכרונות בראטיו של 4:5 ... מקווה שתבינו שישנם גם מעבדים עם ס…

• 7 תגובות
    • 893 צפיות
  13. Started by Devil Servant,

אני מחפש מאורר 80MM עם לדים ב40 שקל בערך... אני שם 2 ואני צריך משהו שרק יוציא אוויר למארז קטן ולא משהו רציני... מה עדיף מבין אלה? (או אולי יש אחרים?) http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3077 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6185

• 14 תגובות
    • 731 צפיות
  14. Started by פלמחון,

אני יודע שנכתב מדריך לתוכנה אבל לצערי לא הבנתי מה צריך לעשות אני רוצה להוריד את המהירות של המאוורר הקידמי במארז כי הוא עושה הרבה רעש (כל הטמפרטורות נמוכות) חיברתי אותו ל fan 2 בלוח האם, שאר המאווררים מחוברים ישירות לספק והם שקטים מאוד , גם הקירור של המעבד שקט אם אפשר להסביר לי בכמה צעדים פשוטים איך עושים את זה

• 1 תגובה
    • 671 צפיות
  15. Started by kababz,

שלום לכל מומחי האוברקלוקינג באשר הם, אני חדש בתחום ומנסה לרכוש כמה שיותר ידע בכדי שאוכל להמהיר את המחשב החדש שלי. קראתי את המדריכים באתר ולא הבנתי תכלס איך אני עושה את זה, אשמח אם תענו לי על השאלות הבאות: 1. איך אני בודק אם "המערכת יציבה" לאחר ההמהרה? 2. איך אני בודק את טמפ' המעבד \ הרכיב אותו אני ממהיר? 3. איפה ניתן למצוא מדריך מפורט של תכלס איך אני עושה את ההמהרה? 4. האם בכלל אני יכול להמהיר את המעבד שלי? AMD athon 64 3700+ san diego GYGABYTE K8NF-9

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by taiber,

המחשב שלי התחיל לעשות לי בעיות בזמן אז פתחתי אותו וגיליתי שהקירור של העמבד שלי שבור. הנחתי שהקירור הוא הגורם לבעיות אז הסרתי אותו מהמחשב. עכשיו השאלה שלי היא האם אני יכול לנסות להפעיל את המחשב מחדש כשהקירור חסר והמשחה התרמית עדיין נמצאת על המעבד. תודה רבה לכל העוזרים מראש.

• 0 תגובות
    • 455 צפיות
  17. אני צריך 3 מאווררים 120ממ וקרור למעבד כרגע יש לי את פריזר 7 פרו ac יש לי אופציה להזמין מחול וחשבתי לקנות לכרטיס מסך קרור אם אתם יכולים להמליץ לי 4850 ati

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by yaron86,

בתמונה המצורפת: https://prnt.sc/26w6cuo 2 המאוררים למלעלה באדום - לאיזה כיוון הם מוציאים אויר? למעלה? למטה? מה התפקיד שלהם? והמאורר האחורי (חץ כחול) איפה הולך האויר? לתוך המארז או מחוץ למארז?

19. היי ... אני רואה בהרבה מודים ברשם כונן סידי/DVD ששמו עליו את הכיסוי למקום הכונן 5.25 אינצ'. כמו פה http://www.bit-tech.net/images/ukcase/52/3l.jpg זה נראה לי מגניב, ואני רוצה לעשות כזה ... אבל לא הבנתי איך שאני רוצה לפתוח/לסגור את הכונן איך אני פותח/סוגר אותו ? כי גם הכפתורים מוסתרים ... אז קצת הסבר יהיה מאוד יעיל ! תודה

• 6 תגובות
    • 786 צפיות
  20. Started by kokoloko,

שלום לכולם, אני מרכיב בימים אלה מפרט ל-HTPC שהולך להיות אצלי בסלון. כרגע אני משתעשע עם הרעיון של לעשות את המחשב fanless. קירור פסיבי לגמריי. אולי גם לא לגמרי? אולי חלקי? מה האפשרויות שלי לעשות את המחשב הזה כמה שיותר שקט? אני עוד לא יודע אם זה אפשרי אבל אני אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי... הנה המפרט: M.Board: GIGABYTE GA-H55M-S2H CPU: INTEL CORE i3 S1156 2.9GHz 530 KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - נראה לי שצריך להחליף למשהו עם קירור... Mem: HDD: WD CAVIAR GREEN 500GB 32MB SATA2 7200 RPM - WD5000AADS ANTEC NSK2480 + 380W EARTHWATTS PSU - ספק אחר? מארז אחר? Case+PSU: DVD: SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLAC תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by assaf181,

שלום, אתמול המאוורר של ספק הכוח שלי שבק חיים. איך אני בודק מה הטמפרטורה של ספק הכוח? אם זה משנה, הספק ג'נרי עד כמה שאני יודע. תודה רבה. עריכה: עכשיו שמתי לב שיש פורום ספקים, אשמח אם תעבירו לשם.

• 2 תגובות
    • 545 צפיות
  22. Started by Yogev20,

עשיתי אוברקלוק למעבד שלי : מקורי 2800MHz ועשיתי אוברקלוק ל 3200MHz FSB מקורי 200, ושיניתי ל FSB 230 - השאלה היא אם אוטומטית גם הזיכרון באוברקלוק?? ראיתי בהודעות בפורום שיש יחס בין מעבד לזיכרון 1:1 או יחסים אחרים.. מה אמור להיות 1:1?? הנה הנתונים של המחשב Field Value Motherboard Properties Motherboard ID 63-1203-009999-00101111-082205-SIS655FX$100XX001_BIOS DATE: 08/22/05 20:14:13 VER: 08.00.09 Motherboard Name Asus P4S800D Front Side Bus Properties Bus Type Intel NetBurst Bus Width 64-bit Real Clock 231 MHz (QDR) Effective Clock 924 MHz Bandwidth 7390 MB/s Memory Bus Properties Bus Type Dual DDR SDRAM Bus Width 128-bit Real Clock 231 MHz (DDR) Effective Clock 462 MHz…

• 1 תגובה
    • 490 צפיות
  23. שלום אנשים, לאחרונה הוספתי HD7950 חדש למחשב שלי. הכרטיס נמצא בתוך Antec 300 ואני רוצה לדאוג לסירקולציה אופטימלית במארז. עד עכשיו היו לי במארז 3 מאווררים: 1) 120 מ"מ של ארקטיק קוליג (AF12025) בלי PWM שמכניס אוויר בקדמת המארז. 2) 120 מ"מ של אנטק (Tricool) שמוציא אוויר מאחורי המארז. 3) 140 מ"מ של אנטק (Tricool) שמוציא אוויר מגג המארז. עכשיו אני רוצה להוסיף מאוורר נוסף, גם כדי לקרר את הדיסקים הקשיחים וגם כדי לשפר את הסירקולציה במארז. ניסיתי לחבר עוד AF12025 שהיה מונח לי בבית ליציאת 3PIN בלוח האם אבל הוא פועל על מהירות מקסימלית משום מה וזה מעט רועש לי. (ה12025 שמחובר ליציאת 4PIN בלוח אם פועל על מהירות נמוכה יותר, למרות שאין לו חיבור 4PIN או PWM). חשבתי לקנות את המאוורר הבא: ht…

• 15 תגובות
    • 3.8k צפיות
  24. יש לי מחשב P4 2.6C@3.2 במכפלה 250 ויחס הזכרונות הוא 5:4 והם עובדים רגיל . הזכרונות הם של ELEXIR (ג'נרי נראה לי ) עכשיו המחשב יציב אבל אני מעוניין להמהיר את הזכרונות כי הם יכולים עוד אבל לא הרבה . השאלה היא איך אני עושה את זה, זה אפשרי בלי לשנות את המכפלה? ושאלה 2 . אני עומד להזמין דרך חבר את הזכרונות האלו מNEWEGG האם זה משתלם או שיש דברים אחרים בסביבות המחיר הזה . לחץ כאן

• 4 תגובות
    • 557 צפיות
  25. Started by the_saint,

אני מחפש מקום באזור המרכז שמישהו יודע (מניסיון!) שאפשר לקנות בו מקדח כוס לקידוח במתכת בגודל של כ 120 ממ ומקדח בגודל של 80 ממ לקדיחה בפרספקס. הייתי כבר באלוהים יודע כמה סניפים של אייס ולא הצלחתי למצוא שום דבר חוץ.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים