עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום רב לכולם! בעוד כ 10 ימים אמור להגיע אליי המחשב החדש שלי שבו אמור להיות מבוצע אוברקלוק. המעבד המדובר הוא AMD BARTON 2500+. עשיתי חיפוש ולא יודע למה לא הצלחתי למצוא על אף שאני בטוח שכנראה היו איזה מליון תראדים על הנושא. אני רוצה לדעת איך פותחים מכפלה במעבד הנ"ל (אף פעם לא היה לי נסיון עם AMD). מודה לכם מראש! רומן

• 6 תגובות
    • 629 צפיות
  2. מישהו יודע אולי איפה אני מוצא טמפרטורה נורמלית של PENTIUM D? דגם 930...

• 10 תגובות
    • 742 צפיות
  3. השאלה נמצאת בכותרת..הכרטיס לא ממש מתחמם הוא במאמץ מלא + OC מכובד מאוד מגיע ל72 מעלות פשוט מאוורר הסטוק התחיל להרעיש בלי שום סיבה..ניקיתי אבק וכל מה שצריך..כנראה המאוורר נדפק אם יש לכם הצעה משתלמת וטובה יותר אשמח לשמוע בעיקרון רציתי לדעת אם הקרור הנ''ל מתאים לכרטיס שלי. -תודה.

• 15 תגובות
    • 734 צפיות
  4. Started by snowgoose,

האם מישהו מכיר את הגוף קירור הזה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157&products_id=3486 שנראה כמו חיקוי של זה: http://hwzone.co.il/reviews/vga_coolers_roundup/14/ האם זהו חיקוי זול (תרתי משמע, הוא עולה פחות משליש המחיר של המקורי: 82 ש"ח בלבד) או איכותי?

• 2 תגובות
    • 560 צפיות
  5. Started by ETB,

האם זה אפשרי לחורר חור במארז ATX שהמחסה שלו ניראה כמו המארזים העומדים של פעם(פנטיום אחד), בלי דלתות בשני הצדדים. המחסה בצורת "ח". והדגם של המארז הוא MACASE KA-K80 העם זה גם אפשרי לחבר יותר מ3 מאוררים לספק, כי יש לו רק 250 W. עם למישהו יש פתרון יצירתי, השמח לשמוע. כרגע יש למארז שלושה כיווני אויר , כי עם המכסה המעבד עובר בכיף את ה75 בחום של היום.

• 7 תגובות
    • 689 צפיות
  6. Started by waizman,

אוקיי, חיפשתי בארגז כלים שלי מקדח רגיל, ונתקלתי בדבר הבא - מקדח שמזכיר את החפרפרת הזאת של שרדר מצבי הנינג'ה... זה הדבר הכי קרוב שהצלחתי לצייר... חסר כישורים שכמוני... קיצר, אם מישהו מכיר את המקדח הזה, רציתי לדעת אם אני יכול לחורר איתו את המארז (חורים למאווררים).

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by spatz,

מה עושים אם רוצים לקדוח חור למאוורר במארז ואין מקדחה בגודל המתאים ואין דרמל?

• 43 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. אני כרגע עומד על 40 מעלות צלסיוס ב 100% מאמץ. המתח עומד על 1.7V . אם אני רוצה לעשות קצת OC אני צריך להעלות את המתח ל 1.75V (לא להתווכח על הנתון הזה) ז"א שאני מגדיל את המתח פי 1.029 (או ב 2.9%) ז"א שההספק יעלה פי 1.06, או במילים אחרות עלייה של 6% בהספק האם מכאן נובע שהטמפרטורה תעלה ב 6% ?

• 6 תגובות
    • 573 צפיות
  9. Started by CybeR_CoM,

אני רוצה לעשות משהו שמצריך ממני לדים. עכשיו יש לי 2 אופציות: לחבר ל5V של הספק או ל12V שלו את הלדים, אני צריך לחבר בסה"כ 6 לדים. איך אני מחשב איזה נגד אני צריך? ואיך לחבר אותם? הלדים צורכים 2.7V תודה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by waizman,

המאווררים במחשב שלי (בתצורתם הנוכחית) קורעים לי ת'אוזן... אני בונה בייבאס והסתבכתי קצת עם הנגדים של המאווררים שאמורים להוריד את המתח ל 7 וולט. :-[ כל המאווררים (כמובן) פועלים על 12 וולט, והנה הזרמים שלהם: 0.14mA 0.19mA 0.38mA 0.38mA איזה נגדים אני צריך ואיך אני מחשב את זה (להבא) ? ???

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by The Grey Matter,

כיצד אני מחשב את השיפור במהירות ( ב mhz ) שנותן העלאת FSB למעבד athlonXP ? תודה מראש! ;D

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by mor_anter,

רציתיי לדעת אם יש לכרטיס מסך שלי חישן טמפרטורה(geforce fx5500 128mb) ואם כן באיזה תוכנה אפשר לראות מה הטמפרטורה שלו דרך אגב יש לי EVEREST Home Edition ולא רשום שם את המעלות של הכרטיס מסך רשום רק של המעבד של הלוח אם והדיסק הקשיח תודה מראש לכל העוזרים

• 4 תגובות
    • 482 צפיות
  13. Started by dabaz,

שמעתי שבלוחות של ABIT הטמפ' גבוהה יותר ממה שהחישן מראה. (או נמוכה יותר? שכחתי, לא משנה...) אם אתם יודעים באיזה לוחות של איזה חברות מצב כזה יכול לקרות, תכתבו בבקשה. פשוט בזמן האחרון החישן שלי משתגע לפעמים...

14. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

האם ניתן לחתוך כבלים לא נחוצים? יש יותר מידי ובחצי מהם אני לא משתמש. הם מפריעים לזרימת אוויר (למרות שהם קשורים, עדיין יש יותר מידי), לא נראה טוב ולא נוח לעבוד עם מיליון ואחת כבלים לא נחוצים. אז אפשר לחתוך אותם? או אולי בכלל לנתק מהספק עצמו בדרך אחרת? כמו שכתבתי בתיואר, הספק הוא Thermaltake - 420APD שאלה שניה, איך אני מנתק את ההיטסיק מהגשר הצפוני? הלוח אם 8knp, ההיטסינק מחובר ללוח עם שני חיבורים, ניסיתי למשוך אותם החוצה ולא יצא, אני צריך להוציא את ההיטסינק בשביל למרוח בלו 2.

• 16 תגובות
    • 979 צפיות
  15. Started by Or ei,

היום או מחר אני הולך לעשות חיתוך במארז בנתיים אני עושה מאורר 1 של 120 מלמעלה חלון של 25X25 ס"מ בדלת רציתי לעשות חור לייד הלוח אם אבל חוץ מחשמל לא נראה לי שמשהו יעבור שם .... כדאי לי לעשות חור למאורר 120 למטה? אני לא רוצה שהוא ישאב את כל האבק ישר לתוך המחשב .... יש לכם עוד הצעות איך להתעלל במארז ? ;D

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by xbx,

משהו מכיר מקום באיזור המרכז שבו חותכים מארזים? חלונות, מאווררים 88מ"מ וכו'? תודה למי שיעזור

• 8 תגובות
    • 747 צפיות
  17. אז ככה החלטתי לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי אתמול, הכרטיס הוא ראדון 8500 הדבקתי לו היטסינק של מעבד פנטיום 800 והתחלתי באוברקלוק העלתי את מהירות הליבה ל 305 ואז הכרטיס התחיל להיות לא יציב והיו טקסטורות שבורות וכל זה... אז חשבתי שלא הדבקתי טוב את ההיטסינק כי זאת היתה הפעם הראשונה שלי וחשבתי ששמתי יותר מידי דבק טרמי (arctic alumina) אז שמתי את הכרטיס שוב במקפיא(אחרי 10 שעות) התחלתי להוציא את ההיטסינק ולא הצלחתי... אז לקחתי מברג אבל לא הצלחתי ! ואז אמרתי "על החיים ועל המוות" ולחצתי בכוח ו....הופ!! ההיטסינק נפל על השולחן ביחד עם הליבה :cwm13: חשבתי לעצמי WTF? ואז קיבלתי שוק של החיים שלי ! אבל למזלי (או שלא) הליבה עצמה לא נתלשה אלא רק החלק הברזלי הזה שעליה אז הדבקתי את החלק …

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Ancient1,

http://www.antec-inc.com/pro_details_enclosure.php?ProdID=15138 מארז מדהים . ספק עם חיבורי SATA יציאה חיצונית של מחבר 12V, שליטה על טמפ' וחיווי דרך הלוח, הדיסקים יושבים על גומיות במגרות ב 90 מעלות לאופן הרגיל. בנוי לשקט ! . אבל אחרי התקנת קירור מים למעבד ולכרטיס המסך , המאוררים היחידים הם בספק ובמארז (12" 1450 RPM !! - שקט !) אחרי ההתקנה הבחנתי שיש קצת רעש של ויברציות - כמה מדבקות ספוג קטנות פתרו את הבעיה. מה אומר .. כל כך שקט !! רק כשהחדר סגור ניתן להבחין ברעש שלו מעל רעש הרקע בחוץ. פשוט תענוג ! !

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  19. ולי הולך להיות אותו!!!!!!!!! אההה!!!!!!!! !!!! !!! !!! רק בעיה אחת-אני מאוד רוצה לקנות אותו מזיגזאג, אבל זה עולה שם במאה שקל יותר מאשר אצל הדובים... ואני יכול לקנות את זה אצל הדובים ולקבל יחד עם זה גם hardcano 2 באותו מחיר כמו אצל זיגזאג... עכשיו השאלה שלי היא כזו... יש הבדל בין המאווררים של המארז בין הדובים לזיגזאג? כי נראה לי שכן... אורן אמר לי משהו שיש שם מאווררים טובים כאלה שמתחברים לספק וללוח אם, ולא יודע היה הרבה רעש!! לא שמעתי מה הוא אמר... אז אני לא יודע עם הוא עשה פרסום למארז באופן כללי או למארז בזיגזאג... וזה גם יסביר את תוספת המחיר מישהו יכול להסביר לי את התסבוכת??

• 38 תגובות
    • 3.1k צפיות
  20. Started by BONO,

ראיתי באתר זיגזג חלון למחשב מה זה עושה ואיך מרכיבים אותו? חותכים את המארז?

• 2 תגובות
    • 819 צפיות
  21. תגידו לי מה דעתכם.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by iib,

המארז - Compucase Midi Tower שחור, הפלופי נצבע על ידי: החלון:

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by Milk-Inc,

עשיתי חיפוש והיו המון ת'רדים בנושא אבל לא בדיוק מה שרציתי לדעת עליו. אני הולך לעשות חור בדלת של המארז ואני רוצה לשים זכוכית , רציתי לדעת אם זה יותר עדיף מאשר פרספקט(אני חושב שרושמים את זה ככה) -את היתרונות והחסרונות ביניהם. ועוד משהו שקשור לאטימה, זה יהיה בסדר אם אני ישים סיליקון? תודה.

• 9 תגובות
    • 937 צפיות
  24. Started by The_Byter,

חלון זכוכית למארז !

• 4 תגובות
    • 789 צפיות
  25. Started by wow,

איפה אני יכול למצוא חלון למארז כזה? http://www.pchardware.co.il/docs/pd-1127012410.htm אני מתכוון לחלון גדול.

• 5 תגובות
    • 553 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.