עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם ! אז כאמור רציני לשאול לשלומו של המחשב שלי - שמתי לב לתופעה מוזרה שנראת רק כאשר אני עולה מ240 ל250 . בהתחלה ראיתי ב3DMARK ואז גם במשחקים, אז למה ??? זה קצת מדאיג אותי ובגלל זה אני לא ממשיך לעלות. תודה

• 6 תגובות
    • 651 צפיות
  2. Started by HellWarrior,

שלום לכולכם שוב לפני מספר ימים לא רק הזמנתי עם הAthlon64 3200+ היטסינק - Thermalright SKL-948U . עכשיו, השאלה היא האם המשחה הטרמית שמגיעה עם ההיטסינג הנהדר היא טובה ? או שכדאי לשים Arctic cooling ? גריז טרמי מכסף ? תודה מראש, ויטלי.

• 6 תגובות
    • 547 צפיות
  3. אזז ככה עשיתי אוברקלוק ואני רוצה לדעת תמיגבלה שלו על קירור אוויר ובנתיים הכל סבבה עם 4200MHZ שזה 495X8.5 וFSB של 1980MHZ על 1.5250V כמו שתם גם יכולים ליראות שהמעבד שלי בסטפינגE0 וגם ללוח יש תמיכה מלאה במעבדי הE0 אז המעבד ללא OC בטמפ' של 19-18 מעלות אז זה מעבד דיי טוב לOC, לא יודע לאן זה יקח אותי אבל אני קצת מפחד להמשיך מה לעשות ? ומה אתם אומרים על האוברקלוק עם המערכת שלי ?

• 6 תגובות
    • 888 צפיות
  4. Started by פבפ,

הורדתי את התוכנה hmonitor והיא מראה לי cpu1 56 cpu2 82 הקטע הוא שבכלל אין לי מעבד שני יש לי גם את התוכנה של ג'יגה בייט והיא מראה לי שהטמפ' של הלוח אם הוא 55 והטמפ' של המעבד 55 אבל זה לא תמיד ככה כי לפעמים המעבד עולה/יורד במעלה השאלה שלי אילו מהתוכנות אמינות? והאם טמפ' של 55 ללוח אם של ג'יגה בייט זה המון?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום לכולם. מה עדיף כרגע יש לי 3 מאוורי מארז קדמיים של 80 מ"מ שמכניסים אויר למארז, מה יותר עדיף להישאר עם הסט הזה או לשים במקומם מאוורר 120 מ"מ בודד שיכניס אויר וכמובן יהיה שקט יותר?

• 6 תגובות
    • 644 צפיות
  6. Started by navk2,

המערכת של כרגע על 280 באס כך שהמעבד על 3.5GHZ (לא כמו שרשום לי במפרט). משום מה אני לא מצליח לעבור INTEL BURN TEST, אחרי כמה דקות בדיקה הוא זורק אותי למסך כחול, חשבתי לפרש את הקובץ DUMP אבל אני לא יודע איך... ניסיתי ORTHOS גם שם אני לא עובר. המעבד על 1.3250 שאר המתחים על סטוק. תדר הזיכרונות על 840. (המחלק הוא 3) את רכיבי המערכת אתם יכולים ליראות במפרט. עוד כמה דברים שחשובים להגיד, אני כבר כמה זמן על התדר הזה והמערכת לא קרסה, ואני מאמץ אותה דיי חזק. בקריסה עצמה המעבד נמצא על סביבות 40-45 מרחק מה- TJMAX.

• 6 תגובות
    • 598 צפיות
  7. אני צריך המלצה על קירור למעבד ולכ.מסך לא מחירים גבוהים בבקשה ואם מישהו יודע מי יוכל להרכיב לי את זה אם אני לא יצליח או שזה הרכבה פשוטה?? והקירור של arctic-cooling טוב ( גם לכ.מסך וגם למעבד ) ??

• 6 תגובות
    • 504 צפיות
  8. Started by elyaz,

שלום על הלוח אם שלי (מסוג z77 pro3) אפשר לחבר עד 4 מאווררים. (2 למעבד ו2 למארז) השאלה שלי- האם יש אפשרות להוסיף עוד מאווררים מעבר ל4 שהלוח אם נותן? תודה

• 6 תגובות
    • 3.5k צפיות
  9. Started by XpHunTeR,

שלום, אני צריך ייעוץ ל OC כי אף פעם לא עשיתי את זה. מעבד E6300 לוח P965-S3 זיכרון 512X2 של TWINMOS ב CL5 מהירות 553 כרטיס מסך 9800GT מארז HEC CI-6A21 עם מאוורר נוסף המחשב שלי פעם בכמה זמן נתקע לכמה שניות, מראה מסך כחול, ועושה RESTART..יכול להיות שזה בגלל הזיכרון.. בכל מקרה, חשבתי על לשדרג את הזיכרון ואני מתלבט אם להעיף את מה שיש לי ולקנות 2GB, או להוסיף למה שיש לי. ואם אני קונה, אז מה לקנות? זה משנה ה CL ?.. אני מתכנן להשקיע 115 ש''ח על 7 PRO ועוד איזה 150 ש''ח +- על זכרונות.. תודה

• 6 תגובות
    • 563 צפיות
  10. Started by jclarkk,

טוב אז סיימתי סוף סוף את כל הבנייה ואת הבדיקת נזילה וכל מה שיש לי להגיד זה שאני מאוהב! המערכת כל כך שקטה שזה מדהים אותי, אפילו העלתי למאווררים שלי את המתח כדי שיסתובבו על 1500RPM ועדיין אני לא שומע אותם! יש יותר רעש מהכונן הקשיח מאשר המאווררים (ועוד אצלי הם מחוץ למארז). אני קצת עסוק עכשיו בלהתקין את Windows מהתחלה כדי שהכל יהיה נקי אבל הנה תמונה שצירפתי של אוברקלוק מאוד זריז ועם מתח יחסית גבוהה. אין לי גם את הכבל של המצלמה למחשב אז כרגע אין לי איך להראות לכם את המערכת נקווה שמחר אני יארגן כבל. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by approx,

אני רוהצ קירור למעבד (סקוט 775) אינטל P4 ועכשיו אני צריך משהו יעיל אבל קטן ושקט (קטן זואת אומרת שהו לא גדול מהקירור המקורי כי אין לי מקום במארז ראיתי את זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_1585_2098&products_id=12140 יש משהו יותר טוב בתקציב של 200 שקל

• 6 תגובות
    • 601 צפיות
  12. דעתכם?

13. Started by segevgabay,

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4324 תגידו הדבר הזה שווה משו? או שעדיף כבר לקחת קירור אוויר ?

• 6 תגובות
    • 597 צפיות
  14. Started by eranmor,

לאחרונה קניתי מחשב נייד של MSI בBIOS לא מצאתי אפשרות לשנות שום דבר שקשור במהירויות שעון יש בעצם אפשרות לעשות OC למחשבים ניידים?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. איך התזמונים שעשיתי ???? אפשר להרים עוד את המגהרץ לפי דעתכם ?? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 652 צפיות
  16. Started by Wolf-Net,

שלום לכולם , זוכרים אותי רציתי להגיד שסוף סוף קניתי מחשב, ורציתי שתגידו לי מה דעתכם :saint: אבל בנחמדות. פירוט המחשב: מעבד: P4 1.8GHZ 512KB CACHE לוח אם: GIGABYTE 8ITXE (478) RAMBUS זיכרון: RAMBUS RDRAM 128MB SAMSUNG x 2 דרייבר: MAXTOR 40GB 7200 (ATA 133) כרטיס מסך: GEFORCE 2 MX400 64MB + TV מארז: מפואר P4 (400W) האתר של הלוח אם: GA-8ITXE קניתי מספר דברים נוספים כי בסוף קניתי מחשב עם מסך ועם כל התוספות שצריך (סידי,מודם,עכבר, וכולי...) רציתי לדעת בנוסף לדעת מה הכי טוב לעשות בקשר OC ואיך לשפר את המחשב שיעבוד בביצועים יותר גבוהים (שאני ממש לא מבין בנושאים אלה). אני יודע שהלוח לא משהו ,ואין הרבה ביקרות\המלצות, אבל בחנות אמרו והמליצו לי לקחת אותו ואמרו לי שאף …

• 6 תגובות
    • 941 צפיות
  17. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_936_1529&products_id=4894 מה אתם אומרים עליו? המעבד שלי כרגע מגיע ל67 במאמץ, ואני צריך קירור בשבילו.. כדי לקנות אותו?

• 6 תגובות
    • 597 צפיות
  18. Started by Or ei,

אני משתמש במעבד P3 733 לאחרונה אני רואה פה כאלה שעושים OC למעבד הזה ולא מתקרבים אפילו למעלות שיש אצלי (46-7) אני משתמש בגולדן אורב + משחה ג'נרית במנוחה זה 32-33 במאמץ זה 45-47 המארז שלי(tower) פתוח (+ שני מאוררים ) יש קצת בלגן בחוטים אבל לא נראה לי שזה הכי משנה כשהוא פתוח .... יש למישהו הצעות איך אפשר להוריד את המעלות ? יכול להיות עידכון ביוס יסדר את החיישנים?? (במידה והם הבעייה פה)

• 6 תגובות
    • 770 צפיות
  19. Started by Voodude,

יש לי מארז Compucase 6A-19 עם שני מאווררים של 120 ממ שמסודרים ככה: 1. מאוורר למטה מקדימה שמכניס אוויר (ליד הכלוב של הכונן הקשיח) 2. מאוורר בהתקן שיש מאחורה שמוציא אוויר. יש לי עוד מאוורר של 80 ממ שאני רוצה להוסיף בתוך הכלוב של הסידירומים ולחבר בעזרת אזיקונים. השאלה היא: א. האם הוא צריך להוציא או להכניס אוויר. ב. האם יש לכם מיקום יותר אפקטיבי בשבילו שלא דורש קידוחים ובלאגנים. עריכה: ההגיון שלי אומר לשים אותו שכביכול יכניס אוויר (הצד הזה במארז סגור) ולמעשה ידחף את האוויר החם לכיוון הפתח מאחורה - מה דעתכם?

• 6 תגובות
    • 793 צפיות
  20. היי, מעולם לא עשיתי OC והייתי רוצה לקנות מחשב אם יכולות OC, קראתי כל מיני פוסטים ומאמרים כאן והגעתי למספר מסקנות, הייתי רוצה לדעת אם מה שהבנתי נכון או לא. הערות: 1. דר"א כל שמות המושגים נלקחו מ-CpuZ 2. בגלל שיש יחס הפוך בין תדר למהירות, אני אדבר לפעמים במהירות של רכיב ולפעמים בתדר של רכיב אבל המשמעות הינה אותו דבר. אז קודם מספר מושגים: Bus Speed - התדר הראשי שבו "מדברים" כל הרכיבים במחשב. FSB - אני לא בדיוק סגור מה הוא אומר אבל הוא תמיד פי 4 ממהירות הבאס... (הסבר מישהו?) Multiplier - המכפלה שבה צריך להכפיל את מהירות הבאס בכדי לקבל את מהירות המעבד. Memory Frequency - התדירות האפקטיבית של הזיכרון שלך, ערך זה הינו חצי מהתדירות ה"מפורסמת" של הזיכרון. FSB:DRAM - בניגוד למה שש…

• 6 תגובות
    • 638 צפיות
  21. הכל למעלה ! אם אפשר להביא תמונה אז בבקשה?

• 6 תגובות
    • 907 צפיות
  22. שלום, יש לי וינדוס 7 (אני חושב שזה חשוב) ויש לי כרטיס מסך ATI SAPPHIRE HD4650 512MB עכשיו מהירות שעון הסטוק שלו היא: CORE CLOCK:600MHZ MEMORY CLOCK:400MHZ עכשיו ניסיתי לעשות OC עם הATI OVERDRIVE אבל שאני עושה OK או APPLY זה חוזר למהירות ברירת מחדל. הATI TOOL בכלל לא עובד אצלי כי הוא נתקע משום מה. והRIVA TUNER גם בכאילו עושה OC והכל אבל בפועל הטמפ והכל נשארים באותו מצב. איך עושים את זה כמו שצריך?מה צריך להגדיר?בביוס התדר PCI הוא על 100

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by Titan777,

המלצות אחרות באותו מחיר יתקבלו בברכה. קיבלתי אותו ב210 ש"ח ובטח יתעגל בסופו של דבר ל200

• 6 תגובות
    • 696 צפיות
  24. Started by pringles,

לוח p35-s3 e6750 העיניין מאוד מוזר לאחר שהייתה לי בעיה מסויימת שלא יכלתי לשחק במשחקים והכל היה איטי הוצאתי זיכרונות ועשיתי איפוס ביוס והכל הסתדר אך בדיוק לאחר מכן באתי לעשות אוברקלוק מחדש וכלום לא משנה מה אני עושה לא עוזר אני רק משנה את האופציה של לשלוט על FSB בלי אפילו להעלות HZ 1 עושה סייב למאפיינים וריסט ואחרי שהוא מראה את סוג המעבד בפוסט הוא כבה ומאתחל את עצמו... לברירת מחדל... מה עושים ? הטמפ' תקינות 46 -43

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. אוקי אז יש לי כמה שאלות - 1. שמתי לב שבביוס יש לי אפשרות לשנות את ה bus speed, אף פעם לא נגעתי בזה כי פחדתי. היום החלטתי לנסות והעברתי את זה ל 520 והתוצאה במבחנים של Sandra Lite קפצו פלאים אפילו יותר מכשהעברתי את הבאס מ 130 ל 170, אז מה זה בעצם ה bus speed? והאם אני יכול להעלות אותו עוד? (הכוונה, האם משהו יכול להגביל אותי במידה ואני אעלה אותו למהירות של 800?) 2. איך אני יכול להרים את הבאס של הזיכרון מבלי להעלות את מהירות המעבד? (כרגע אני עם מחלק של 3:4 או 4:3) עכשיו שאלות אחרות שלא ממש קשורות אלי - 3. למה מי שקונה מעבד FX הוא מוריד את המכפלה ולא מעלה? ז"א נגיד והמכפלה שהמעבד מגיע היא 20 אז בדר"כ אנשים מורידים את המכפלה ומעלים את הבאס אז למה לא להעלות את המכפלה ביחד עם הב…

• 6 תגובות
    • 715 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.