אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, עקב התיישנות המחשב שלי, החלטתי שהגיע הזמן להתעסק קצת עם ההגדרות ולנסות לשפר את מה שעוד נשאר ממנו.. מדובר במעבד AMD Athlon 64 3200+ 939 במהירות ליבה מקורית של 2.0Ghz.. לוח אם ABIT AN8 Ultra, וכרטיס מסך ATI READON X800.. בכל אופן, לאחר קריאה של כמה מדריכים, ומעקב ב OCDB של המהירות הממוצעת ל-OC למעבד שלי, החלטתי שאנסה להמהיר את מהירות הבאס מ-200 ל 260 Mhz.. הניסיון הראשון נכשל ברמה כזאת שכבר אחרי ה POST, קיבלתי הודעת שגיאה שיש תקלה בתדר ושעלי להכנס לביוס ולשנות את ההגדרות, ניסיתי להעלות קצת את המתח ל 1.55v.. לא עזר. משם ניסיתי לעבור למהירות FSB של 250Mhz: הפוסט עבר, אבל הוינדוס לא עלה.. ירדתי ל 240, כנ"ל אותה הבעיה.. ברגע שניסיתי לרדת כבר ל 220Mhz (שיפור עלוב וחס…
-
- 26 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כרגע יש לי 2 תוכנות של מדידת טמפ' שפועלות על המחשב- speedfan ו coretemp coretemp מראה לי שהמעבד שלי (כפול ליבה של אינטל בלי OC) פועל ב77 ו80 מעלות וה TJ MAX הוא 100 אבל קראתי שהטמפ' שתוכנה זו מראה היא יחסית לטמפ' שאינטל מטביעה על המעבד, לכן אני לא יודדע מה זה בעצם אומר speedfan מראה לי טמפ' יותר הגיוניות של בין 50- 65 בקיצור מה לעשות?
-
- 3 תגובות
- 623 צפיות
-
-
ב3dmark2k1SE איזה 5 שניות אחרי שאני מפעיל את הבנצ'מארק הוא יוצא בprime95 בערך 3 דקות ב torture test ואז ווינדוס אומר לי שהיתה בעיה בprime95 ויוצא מהתוכנה זה יכול לקרות רק בגלל שהתדר עבודה גבוה מדי? (1800@2253) או גם בגלל תדר זיכרון שלא יציב בFSB125? תודה מראש, manbot
-
- 7 תגובות
- 580 צפיות
-
-
יש לי Northwood 2.4 עם קירור סטוק, סירקולציה לא רעה, מכפלה 18 FSB 133 כרגע אני עובד 1:1 אחרי אוברקלוק ל2800 (156X133) כמה שעות שהמחשב עובד אני מקבל מסכים כחולים הזיכרון שלי הוא 2100, וחשבתי אולי הוא זה שמגביל אותי, כדאי לי לשנות בביוס את הזיכרון שיעבוד קבוע על 133 ולהעלות רק למעבד ? זה יעזור בכלל ? ? זה יהיה אפקטיבי ? תודה ! ! ! ! ועוד משהו: יש למישהו רעיון איך אני יכול לשפר את הקירור בעזרת 2 מאווררי 80 מיותרים שיש לי ??? תודה שוב......
-
- 0 תגובות
- 475 צפיות
-
-
אני כבר יודע כמעט הכל על המחשב, כל בעיה שלא הייתה קשורה למה שציינתי הצלחתי לסדר... אבל למשל נתנו לי עכשיו מחשב שהבנתי (לפי בדיקה בביוס) שהטמפרטורה היא 70 (ואני מציין שזה רק בביוס) אבל כמו שאמרתי אין לי נסיון בהוצאה הרכבה של הסינק והמאוורר לכן אני לא רוצה להתעסק בזה.. זה הדבר האחרון שנשאר לי לדעת כדי לסדר כל כמעט כל בעיה...
-
- 4 תגובות
- 768 צפיות
-
-
יש לי מעבד AthlonXP 1800+ Agoia לוח : Asus A7v8x-x זכרונות Generic אבל בטוח שהם לא בעיה שאני ב149 BUS הזכרונות הם בכמעט 370 Mhz עובדים חלק וה PCI עובד על 37 BUS שאני ב 150 ה PCI עובר להיות 30 והזכרונות הופכים להיות 300 והלוח מתריע שהזכרונות חייבים לעבור ב 333 או ביותר. ואין דרך לקבוע את זה. למישהו יש רעיון איך לעבור את ה 149 ?
-
- 5 תגובות
- 556 צפיות
-
-
יש לי מארז עתיק שעשיתי לו חור בגג עם מאוורר, ועכשיו אני רוצה לרכוש מארז חדש, חשבתי על ה Trinity של Nzxt ולשים לו 120 מלפנים ומאחור ואת ה80 מהצד , האם האוורור הזה יספיק ? כאשר בתוך המארז יש לי את ה Tuniq שזורק למעלה או למטה, חבל לי וגם אין לי זמן לעשות חור במארז חדש. המאווררים יהיו כנראה 2*120 של Enermax http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=509&num=1 וגם ה 80 יהיה מאותו הסוג.
-
- 0 תגובות
- 421 צפיות
-
-
הכסף מתחיל להגמר, ונשאלת השאלה המכרעת, אם אני קונה זכרון DDR533 כדי שאוכל להגיע לאוברקלוק רציני מבלי להתעסק עם הזכרון, לא יספיק איזה Samsung Corsiar פשוט? (הרי אני לא צריך משהו באיכות גבוהה כמו OCZ שיתמודד עם האוברקלוק טוב)
-
- 1 תגובה
- 407 צפיות
-
-
אני רוצה להכין חור למאוור בחלק העליון של המארז שלי יש לכם עצות איך לעשות את זה טוב? אני לא חושב שאני אוכל להשיג דרמל והשאלה אם אפשר לקדוח במתכת עם מקדח כוס?
-
- 9 תגובות
- 770 צפיות
-
-
טוב לאחר שבקרוב אני יתקין את קירור המים שיש ברשותי , רציתי לעשות כמה שינוים כרגע עד שיגיע בלוק קירור מים זמין ל 9800GX2 של EVGA לארץ. זה המארז הנוכחי שלי: השינוי יהיה: 1.הכרטיס קול יעלה לחריץ PCI עליון. 2. הכרטיס מסך ירד לחריץ PCI-E התחתון 3. יחתך חור למאורר 120 מ"מ בחלק התחתון של המארז בערך איפה שנמצא עכשיו כרטיס הקול 4.סידור המאוררים יהיה כאשר א. המאוררים על הרדיאטר יוציאו אוויר מחוץ למארז. ב. המאורר האחורי זה שליד ה IFX-14(שהוא כבר לא יהיה) יוציא אוויר. ג. מאורר ל Bay של הדיסקים הקשיחים יוציא אוויר. ד. ה Bay של הדיסקים הקשיחים מקדימה יכניס אוויר. ה. המאוררים על הדלת יוציאו אוייר. ו . המאורר התחתון שיחתך יכניס אוויר לכייון כרטיס המסך. ראשית …
-
- 28 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי הגיע הזמן והחלטתי לחורר את המארז שלי.. מאיפה אני יכול להשיג מקדח כוס? או לחורר בדרך אחרת. (לא בגזרת ג'קסון) תודה
-
- 8 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום , הלוח אם שלי הוא של גיגבייט והוא סוקט A למעבדי אי. אמ. די. עכשיו ישנם יחידות קירור שמצריכות חורים בסוקט לתושבת הגוף אצלי אין חורים והייתי מעוניין לדעת ואם כן איך אפשר לעשות אותם (בזהירות רבה כמובן )
-
- 16 תגובות
- 792 צפיות
-
-
לאחר הרבה מחשבות שצרות לי בזמן האחרון על קירור מים (קניית ביגווטר/השקעה במערכת חזקה/הום מייד) החלטתי לדבר עם אבא שלי וגיליתי המון דברים שלא ידעתי קודם. אבא שלי עובד עם מפעל של ברזל והוא יכול להשיג לי נחושת בקלות, מה גם שיש לו גישה למחרטה (מכרסמת) והתברר לי שאנחנו יכולים לבנות בלוק קירור הום מייד. את הבעיה שהייתה לי עם החורים בלוח פתרתי, עכשיו אני מחפש את החורים של הכרטיס מסך.. ניסיתי באתר של לידטק ולא מצאתי כלום אשמח אם תעזרו לי במציאת מיקום החורים והמרחק המדוייק ביניהם ב- 6800GT ואני לא מתכוון רק לחורים של הליבה, אלא של כל גוף הקירור המורכב עליו (אני מעוניין לבנות בלוק שיכסה את הזכרונות)
-
- 6 תגובות
- 548 צפיות
-
-
אוקי חורף בא סוף סוף חיכיתי הרבה זמן לעונה הזאת במיחוחד בחדר חם כמו שלי שכל אחד יתן מעבד אוברקלוק \ בלי ואיזה קירור זה גם יכול מאוד לעזור לאנשים שמחפשים גופי קירור אני אתחיל במעלות שלי NF7-S BARTON 2500@3200 1.6V ללא מאמץ - 42~41 במאמץ- 45~46 גוף קירור : 3DCOOLER של גיגאבייט פרסמו את שלכם !
-
- 49 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
סממנים ראשונים של החורף מעבד Mobile 2600 במתח 1.775 עם SP97 ומאוור פנפלו 92. 1 מאווררים 120 במארז.. שימו לף, [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 0 תגובות
- 517 צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד אינטל פנטיום 2.4 לוח p4ux800 של אסוס הייתי רוצה לדעת מה כל אחד מהטמפרטורות אומרת והאם הנתונים בטווח סביר, תודה.
-
- 9 תגובות
- 596 צפיות
-
-
היי, אני רוצה להגיע ליכולות OC יותר גבוהות עם המעבד שלי ואני חושב שאני הגעתי לגבול עם ה-V1 שלי. לכן חשבתי לעבור למערכת קירור עם מים. עקב ההתעניינות האחרונה שלי ברכישת מערכת זו, אני לא כל כך מתמצא ביכולות ובמחירים של הרכיבים. לכן אני מבקש ממכם, בעלי אותם מערכות קירור, לעזור לי לבחור חלקים. אני מתכוון לרכוש בחו"ל את החלקים כי בפועל זה יוצא יותר זול. איזה שילובים כדאיים לי? קירור רק למעבד? למעבד+לכ.מסך? מעבד+כ.מסך+ערכת שבבים? וכדומה... תודה על העזרה מראש! עריכה: כמו כן, שכחתי לציין, על איזה חנויות אתם ממליצים לרכוש בחו"ל? תודה.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חשבתי לעשות OC למעבד שלי Intel Pentium D 820 2.8 כי קניתי כרטיס מסך חדש 9600GT רציתי לדעת עד כמה אני יכול להגיע בערך עם קירור סטוק של המעבד, הטמפרטורה שלו עכשיו במנוחה 46 זה המפרט שיש לי 2X512 ddr2 667 לוח אם וספק של 500W כדי לי בכלל לעשות OC? ואם אתם יכולים בבקשה להמליץ לי על מדריך טוב. תודה מראש לעונים.
-
- 1 תגובה
- 540 צפיות
-
-
המארז : ANTEC 300 http://tms.co.il/pictures/products/big/antec-300.jpg הכרטיס מסך : 4850 PCS http://www.esc.pl/images/graficzne/atipcie/PowerColor/4850.pcs.pop.jpg יש לי הכנה למאוורר בדלת שלא מנוצלת, חשבתי להוציא מהמאוורר של הכרטיס מסך איזושהיא תעלה\מנהרה, שתלך עד להכנה למאוורר שיש בדלת. כרגע קשור ספוג דק ועדין לחור בדלת. בנתיים יש לי שני רעיונות איך לעשות את זה, הראשון זה למצוא חומר גמיש\כבר בצורת מנהרה שתתאים, לקשור אותו שם על הכרטיס לקשור לדלת. הרעיון השני הוא למצוא 8 חתיכות של כל חומר קשיח ולבנות את המנהרה בעצם משני חלקי, הראשון שיוצא מהכרטיס כלפי מטה, שיהיה הקצר יותר והשני שמחובר אישהו לחלק הראשון ומקביל לקרקע כך שיהיה מחובר לחור שבדלת. יש רעיונות לחומרים מתאימים\רעי…
-
- 2 תגובות
- 989 צפיות
-
-
יש לי מעבד של AMD X2 5000 זיכרון של DDR2 800 2GB לוח אם nVIDIA nForce 520, AMD Hammer M56S-S3 ומאוורר Big Typ החום של המעבד שלי 25 מעלות במוצע ו 35 במאמץ מלא ... האם כדאי לי לעשות לו OC והאם אני ארגיש בביצועים ?
-
- 4 תגובות
- 633 צפיות
-
-
אוקיי אז לאחר שאמרתם לי שאני לא צריך יותר מהקירור ה"נל והוא שהוא טוב ושקט אז לקחתי אותו בסוף..מבדיקה קצרה בפורום הבנתי שהוא נמוך במהירות נמוכה ,עכשיו רציתי לדעת אם מערכת ללא OC תצטרך להשתמש בו ביותר ממהירות נמוכה ואם כן האן אני אסבול מהרעש?? המערכת שלי תוככנה בקפידה כדי שתהיה חרישית עד כמה שאפשר לי התקציב שלי,ולכן לא ארצה שהקירור הדבר היחידי שהירוס את זה. צריך את עזרתכם בתקווה שלא עשיתי טעות כי אני חושב שהמחשב כבר בהרכבה
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הרבה חברה מהקהילה נרשמו לקבוצה של HWZONE ב HWBOT.ORG שזה נחמד.... אבל הקבוצה לא תוכל לצבור נקודות בקצב מהיר אם אנשים לא יתחילו לתת תוצאות... יש כאן אנשים עם מחשבים מעולים עם פוטנציאל גבוהה רק תיקחו חלק ותתחילו לפרסם תוצאות בקבוצה שלנו ב HWBOT כמובן שאני חייב לשבח את אלה שכן לוקחים חלק: Gomunkul שמוביל xVertigo Titan777 CyAn1De iMMoRTaLiTY eluha taotao אז מי שעדיין אין לו משתמש מוזמן לפתוח ולהצתרף לקבוצת HWZONE ומי שכבר רשום... למה הוא מחכה?! למידע נוסף בדקו את הסטיקי של GGUYZ לגבי קבוצת HWZONE ב HWBOT
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
אהלן חברה. אני כרגע עם Q6600 על OC של 3.6GHZ עם מתח 1.418V והבעיה שיש לי זיכרונות של SAMSUNG 2 סטיקים 1GB ועוד סטיק של 2GB של KINGSTON. עכשיו אין עליהם קירור ולא ניראה שהם בו נגיד לOC. אז השאלה אם אני קונה קירור מיוחד לזיכרונות (hear spreaders) משהו טוב שמיועד לאוברקלוקינג. אני יוכל לעבור בשקט את התדר שלהם? לפחות ב 50 MHZ.
-
- 12 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
GA-MA78GM-S2H v1.1 AMD Athlon 64 X2 5600+ @ 2.9ghz ATI Radeon HD 3850 WDC WD2500KS הצילום הוא לאחר מאמץ של שעתיים ב GTAIV. כל השאר נראה לי תקין. [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 674 צפיות
-
-
לילה טוב. יש לי במחשב 4 מאוורים במחשב רק של המארז, 1 120 בחזית,אחד בגב המחשב, ועוד שניים שאחד מורכב על תעלת אוויר למעבד, ועוד אחד שהתקנתי על הכרטיס מסך. חשוב לציין כל המאוורים חוץ מ ה120 כל השאר בגודל של 80m. השאלה שלי: האם זה יוצר עומס על הספק של המחשב? תודה. תכלס מאוורים במחשב 6 מאוורים כולל הכול....
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-