עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם לאחר שאלות וגלישה באינטרנט הגעתי למצב שאני מתלבט שין הZALMAN 9500 LED לבין הAC FREZZER 7 PRO. אני מתכנן לעשות OC למעבד Q9300 לסביבות ה3.2-3.3, ורציתי לדעת איזה מן הקירורים יביאו לי את התוצאות הטובות ביותר לOC, עם הטמפרטורה הנמוכה ביותר. יש לציין שאני מוכן לשלם עד ה190 ש"ח לקירור,ולא יותר מTMS. רציתי לדעת האם משתלם להוסיף עוד קצת כסף מהAC לZALMAN, והאם יכול שיפור בטמפרטורה ובביצועי הOC? ולסיום, מי יהיה יותר טוב לאוברקלוק? ה9500 או הFREZZER? בתודה, אור כהן

• 6 תגובות
    • 757 צפיות
  2. Started by Armageddon1,

עשיתי OC ל HD5850 950/1225 v-1.25 בדקתי בעזרת furmark איזה רבע שעה והכל בסדר טמפ מקסימלית של 69-70 . בדקתי בעזרת OCCT וגם שם הכל תקין . במשחקים בסדר .. אבל היום נכנסתי לyoutube ניגנתי איזה סרטון וזה עשה hradware acceleration - פה התחילו הבעיות אחרי דקה בערך התחיל לצוץ ארטיפקטים וזה עשה vpu recover .. החזיר את הכרטיס ל voltage המקורי שלו של 1.09 בערך.. וזהו. מה לעשות ? לנסות ללכת אחורה בתזמוני השעון של הליבה והזיכרון ? פשוט זה מוזר שהכל היה בסדר ועבר בדיקות בצורה יפה ופתאום זה.. אשמח לעזרה בבקשה עדכון - שיניתי את הכל להגדרות בסיס . אין שינוי עדיין עושה לי vpu recover או חלונות כחולים כשאני רואה סרטון ביו טיוב על hardware acceleration

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  3. יש לי מעבד AthlonXP 2100 , עם היטסינק ומאוורר רגילים. רציתי לדעת איך אני מוציא את זה שיש לי עכשיו. אני יודע איך להוציא, אבל אני רוצה שתתנו לי יותר פירוט.

• 5 תגובות
    • 757 צפיות
  4. מסודר בצורה הבאה: -מאוורר 1 מכניס אוויר בפנל הקידמי בחלק התחתון -מאוורר 1 שמוציא אוויר מאחורי המחשב בצד העליון -2 מאווררים גדולים וצמודים שמוציאים אוויר בדופן העליון האופקי. *בצד של המארז יש לי תשתית למאוורר נוסף אז חשבתי אולי להפוך את זה ל- 2 מאוורים מכניסי אוויר ו- 2 שמוציאים אוויר,כלומר להוריד מאוורר אחד שבדופן העליון(מכניס אוויר) ולסיים אותו בצד של המארז שיכניס אוויר. -מה נראה לכם יש בזה היגיון ,זה אמור לעשות סרקולציה טובה יותר או להשאר איך שעומד אצלי עכשיו? -איזה גורם חשוב יותר זה שבו יש יותר מאווררים שמכניסים ואוויר ופחות מוציאים ,להפך או שיהיו שווים בינהם?

• 5 תגובות
    • 757 צפיות
  5. Started by matankashi,

התגלתה תקלה במחשב שלי ששיחקתי במשחק המחשב נתקע ועשה ריסט לפי מה שהבנתי מהתמיכה טכנית בפורום.. זה שהכרטיס מסך שלי מגיע לטמ'פ הלא רצויות כרטיס מסך GAINWARD 7300 GT בלי מאוורר!!!! מחשב חדש..זיכרון ג'יגה ודואל כור מה לעשות??

• 7 תגובות
    • 757 צפיות
  6. Started by RandomG,

קניתי משחה טרמית חדשה, ולפי מה שהבנתי צריך לנתק את גוף הקירור - להוציא את המשחה הנוכחית עם אלכוהול70%, ואז למרוח את המשחה החדשה. הבעיה היא שאין לי מושג איפה צריך לשים אותה, ואני גם רוצה הסבר מפורט כדי שאני לא אהרוס את הכרטיס. תודה מראש. אגב, יש לי X1800GTO אם זה משנה משהו...

• 5 תגובות
    • 757 צפיות
  7. Started by yo0924,

המפרט שלי: E6300 1GB X 2 לוח אם של אסרוק זה שעולה 550 מ KSP כ. מסך: X1900GT WD 160GB SATA 2 16 MB 1 X 12 CM 2 X 92 CM TT BIG TYPHOON ציפטק מש חשבתי על קירור לכרטיס מסך משו לק יקר עדיף את 150-200 ש"ח תנו לי אופציות(שהחנות תהיה בבקשה מאיזור השרון ). אם אתם יכולים להמליץ לי על מאוררים שקטים אשמח גם (עדיף מ KSP אך לא חייב -שמעתי שהגנריים של KSP רועשים...) בתודה yo0924

• 1 תגובה
    • 757 צפיות
  8. Started by X - DreaM,

קניתי הרדקנו 7 ואני צריך קצת עזרה...... הרכבתי אותו מחוץ למחשב(את המסילות ואת הדיסק) והמסילה הימנית נתקעה בחיבור של הusb.... ניסיתי יותר חזק וזה נכנס אבל טיפה עקום......ככה זה צריך להיות ??? בתוך השקית של הברגים היה מן מדבקה לבנה מוזרה...למה היא משמשת? איך אני מחבר את החיישן לגוף קירור של המעבד? הדבר הכי מעצבן במוצר הזה זה שהחיבורי usb מפורקים ל9 חוטים... מאיפה אני צריך לדעת לאן לחבר כל אחד מהחוטים ??? על החוטים כתוב כל מיני שטויות כמו vcc1,data-2,shield,gnd וכו... מישהו יודע?

• 6 תגובות
    • 757 צפיות
  9. אפשר לפרוץ אותו כדי שיהיה אפשר לעשות אובר קלוק אין לי מושג איך עזרה בבקשה

• 4 תגובות
    • 757 צפיות
  10. Started by Chymes,

רכשתי מחשב חדש. (מפרט בחתימה) ברצוני לעשות OC מתון ל-E2160 בלי "לקרוע" את המעבד. אני משתמש בקירור סטוק של אינטל וספק Liberty 500W

• 6 תגובות
    • 757 צפיות
  11. Started by -ox-,

לא יודע למי להאמין יש לי : Cpu: AXP2600+ @ 2080 stock Thoroughbred-B Motherboard : Gigabyte GA-7N400-L Nforce2 ובכל תוכנה הטמפ' שונה , בMBM5 אני על 49 ב EVEREST אני על 55 ובביוס בכלל אני על 58 מעלות במנוחה כמובן ועוד בחורף . עכשיו ידוע שצריך להאמין יותר לביוס ( שמעודכן ד"א ) אך זה לא כל כך נראה לי הגיוני שיש לי TT SilntBoost ושני מאוררים 80mm אחד מכניס שני מוציא. עריכה: יותר מוזר אפילו : הלכתי למחשב השני A64 3000+ GIGABYTE GA-K8NS Nforce3 קירור סטוק ושוב הבדלים שמיים וארץ: MBM 49~47 EVEREST 53 ~ 54 ביוס 28 (!) מעלות פה המארז יותר מאובזר ויש לי 3 מאווררים 80mm ואחד שזורק אויר בדיוק על המעבד מהאמצע. בהנחה שבקרוב אני ארצה לעשות OC איך אני אדע מה הטמפ…

• 8 תגובות
    • 757 צפיות
  12. ובכן, כולם יודעים מה זה Case Badges (ומי שלא יודע אלו הם מדבקות למארז כ- Modding חביב 8)). החלטתי ליצור קובץ ובו כמה Case Badges על דף A4 סטנדרטי. עכשיו, אחרי שיצרתי את הקובץ אני מתכנן לקחת אותו לחנות בראשון לציון (עיר מגוריי ) אשר נקראת "פוטו גדי אשר עבור 80 ג'ובה מדפיסה כל מה שאני רוצה על נייר A4 אחד. האמת שניתן להדפיס את זה גם בבית על נייר מדבקה (אין לי מושג כמה עולה אחד כזה) ולחסוך את ה- 80 ג'ובה אבל החיסרון הוא שקשה לי להאמין שלמישהו יש פה מדפסת איכותית כמו זאת שבחנות הצילום וגם חבל על הדיו הרב! ובכן, העלתי לאתר המקצועי שלי בנענע (Ye RiGHt! ;D) את הקובץ שאותו אני לוקח לחנות ואת אוסף המדבקות "לעתיד" שהורדתי מהאתר http://www.directron.com/labels.html. אני עדיין מנס…

• 4 תגובות
    • 757 צפיות
  13. Started by itaysk,

אחרי שיטוטים נרחבים בפורום הזה ואחרים השתכנעתי לנטוש את INTEL ששרתו אותי בנאמנות עד עכשיו ולעבור ל AMD עכשיו הבעייה שאף פעם לא היה לי AMD ואף פעם לא ניסיתי לעשות אוברקלוקינג... אז כל הקטע הזה של קירור די חדש לי מה שרציתי לדעת אם זה הכרחי לקנות אמצעי קירור נוספים, וכמה הקירור המינימלי אמרו לעלות. הסיבה העקרית לקנייה שלי היא המחיר,אבל עם כל ההשקעה בקירור,לא עדיף כבר לקנות אינטל ולשכוח מהקירור?

• 4 תגובות
    • 757 צפיות
  14. Started by ran222,

רציתי לשאול איך אני יכול לבדוק את הטמפרטורה של המחשב שלי? מה הטמפרטורה הממוצעת למחשב בימים האלה? ואיך אפשר לקרר אותו?

• 7 תגובות
    • 757 צפיות
  15. הזמנתי מעבד כזה עכשיו ואני צריך לדעת אם הוא טוב לOC כי אם הוא לא, אני צריך לדעת למה להחליף אותו כי עדיין לא הזמנתי אותו. אני אברר מה רשום לי על המעבד ואדביק את זה כאן בהמשך...אמרו לי גם שיש מדריך לזה באתר עצמו HW אבל לא מצאתי כלום ???

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  16. Started by ORrrr,

שלום, כרטיס הג'יפורס 8600GT של ג'יגהבייט בא כברירת מחדל על GPU: 600MHz Memory: 720MHz ומכאן ניתן להסיק שהוא מומהר מהמפעל. עכשיו ברצוני להמהיר אותו עוד טיפה לראות מה גבול היכולת שלו אבל ניתקלתי בבעיה. גם ב nTune וגם ב RivaTuner 2.06 אני לא מצליח להעלות את התדרים. איך שאני עושה Apply זה חוזר בחזרה ל לברירת מחדל ולא משנה עם אני מקטין או מעלה ב מגה הרץ 1. יש מצב שהוא נעול מבחינת אובר קלוק?

• 5 תגובות
    • 757 צפיות
  17. Started by Fetalo,

עכשיו (במצב של כמעט מנוחה - רק אינטרנט) הטמפרטורה של המעבד (p-4 1.5 423) עומדת על 38/9 מעלות ב100% מאמץ זה יכול להגיע ל 50 מעלות. זה הגיוני?!!!

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  18. Started by nadaw,

שלום!! לפני כשבועיים הוספתי למארז מאורר 120 THUNDERBLADE אשר עובד על 7 וולט.. וסיילנסר על ה9800פרו שלי.. ה120 יושב מול המעבד והמעבד יושב על 26 עם מזגן בפעילות רגילה (יענו אחרי כמה ימים ללא כיבוי אך לא עומס) ועל 31 ככה ללא מזגן.. חשבתי לשים את הביג טייפון אבל אני חושב שלא יהיה מקום מפני שמולו יהיה הת'אנדרבלייד.. ולשאלתי! ככה.. אז יש לי במארז: 120 מוחלש מכניס מול המעבד 120 בספק (מעל המעבד) מוציא (המאוורר בתוך המארז) וסיילנסר מוציא.. איך לדעתכם יתפקד הפאנלס 103? http://www.teschke.de/heatpipes/Neues/Komponenten/CPU_Kuhler/TT_Fanless_103/tt_fanless_103.html http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p0019Fanless103/cl-p0019fanless103.htm בהשוואה לקירור סטוק של A64 3000 754.. יקר…

• 6 תגובות
    • 757 צפיות
  19. יש תוכנה שאומרת? יש לי SHAPPIR RADEON 9600XT איך בודקים? תודה נ.ב אני מקווה שזה קשור לפורום הזה כי זה קירור :Q מצטער אם לא ...

• 9 תגובות
    • 757 צפיות
  20. אני צריך תוכנה שמנטרת לא רק את טמפ' המעבד אלא גם את הכרטיס מסך וגם את הכוננים הקשיחים, יש כזאת ?

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  21. Started by Blackend,

רק טיפ קטן שלא ראיתי פה עד עכשיו אולי אני טועה אבל בכל מקרה.... כאשר מחליפים גוף קירור ומורחים משחה או פשוט מורידים את הגוף ומחזירים יקח זמן עד שהמשחה תגיע שוב לאפקטיביות המקסימלית שלה. אני יודע שלמשחות טובות זה מינימום 200 שעות עד שהתוצאות הן מירביות ואני מאמין שככל שהמשחה פשוטה יותר הזמן "התאקלמות" שלה הוא יותר ארוך.

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  22. Started by surfface,

בכל התוכנות זה מראה לי על CHIPSET 70 מעלות לעוצת זאת המעבד במאמץ לא עובר 43 והאם אפשר לעשות אוברקלוק כך ? האם זה נורמלי ללוח הזה? [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 757 צפיות
  23. פירסמתי פה כבר טרד על מנת לדעת יותר פרטים על קירור מים- בנתיים עד ההחלטה האם לקנות קירור מים או לא!! אני מענויין לקבל המלצה לקירור אוויר הטוב ביותר, עכשיו אין פה בעיה של מחיר, ולא מעניין אותי רעש, אבל בכלל לא מעניין אותי! המפרט של המחשב היינו:D920,P5WD2,7600GT,GIGABYTE AURORA,1GIGA DDR2 800MHZ עכשיו הזכרונות הם של חברת GEIL ולקחתי דווקא ספציפית אותם כי יש להם קירור סטוק שנחשב חזק, אבל הקירור סטוק של ה7600 וגם של המעבד לא נראים לי משהו בכלל (במיוחד של ה7600 שנראה ממש עלוב). עכשיו אני רוצה לקבל הצעה לקירור שיתן לי קירור כמה שיותר טוב, ולפרט למה בחרתם באותו רכיב. ודבר אחרון, המאווררים שבאים סטוק עם המארז ממולץ להחליף אותם או שכל מאוורר אחר יתן לי את אותה תפוקה.

• 11 תגובות
    • 757 צפיות
  24. Started by GRiM,

חשבתי להרכיב מאוורר שנמצא אצלי בבית, רק שאין לי מושג איך ולאן לחבר אותו:

• 9 תגובות
    • 757 צפיות
  25. ראיתי תמונות של הקירור סטוק במעבדים החדשים, ולעומת הקירור סטוק שלי (שהוא יותר ישן, גם סוקט 775 אבל בא עם מעבד P4 3.0G) הוא פחות עבה, זתומרת, הגוף קירור שמתחת למאורר הוא יותר קטן מהישן שלי.. זה נכון או שאני מדמיין? והאם זה מקרר פחות טוב בגלל פחות נחושת?

• 7 תגובות
    • 757 צפיות

דיונים חדשים בפורומים