אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
אני זקוק לעזרה ( חומר על אוברקלוקינג למעבד אינטל ) אני אומנם קראתי הרבה איך לעשות אוברקלוקינג ל AMD (מעבד) אבל לא ממש הבנתי איך אני עושה אוברקלוקיגנ לאינטל שמעתי שצריך לקצר את הרגליים או משהוא אבל לא ממש הבנתי בדיוק למה התכוונו אודה למי שיוכל לתת לי הכוונה לקישור עם הסבר או מדריך אבל בבקשה אם אפשר אז לא באנגלית אז תודה רבה למי שיעזור לי ... כי זה מאוד חשוב לי יש לי אינטל פטנטיום 700 ומשהוא והוא עובד ממש חרא ולא אכפת לי לקנות צלעות קירור חזקות אבל לא לקנות מחשב חדש אני רוצה קצת להמהיר אותו כי הוא עובד לי חרא ... יש תמורה גדולה לעוזרים ... תודה ScOrPiOn-m1 צרו קשר כאן או באיימיל a_shvarz@hotmail.com או באיציק שלי 93502490 נ.ב מצטער על הנושא של האשכול הקודם לא ידעת…
-
- 1 תגובה
- 564 צפיות
-
-
שלום לכולם... לא מצליח לייצב את האובר שלי במעבד E6400 מידי פעם במשחקים יש ריסטרט למחשב... ניסיתי בדיקת מאמץ למעבד והוא אכן נכשל בדקות הראשונות...יש המלצות? טמפ במאמץ לא מגיעות ל 60C...מתח למעבד דיי בגבול כבר 1.55 [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 737 צפיות
-
-
היי, אני אוברקלוקר מתחיל (אבל ממש מתחיל). ברשותי מעבד של אינטל E6550 (מהירות בסיסית 7x333=2333) ולוח אם GA-P35-DS3L של ג'יגהבייט ו-4 ג'יגה זכרון של 800 מגהרץ של: OCZ XTC Platinum Rev.2 OCZ2P800R21G ברצוני לעשות למחשב שלי OC, משום שבקרוב אני קונה את הכרטיס זכרון RADEON 5770 ואינני מעוניין שהמעבד שלי יהווה צוואר-בקבוק למחשב, ככה שהפוטנציאל של הכרטיס לא ימומש. כרגע, כל מה שעשיתי למחשב הוא להעלות את ה-FSB בקצת כך שהמעבד כעת עובד על 380x7=2660 (שיפור של 14 אחוז). ברצוני להביא את המעבד לשיפור של 20 אחוז ומעלה, אם אפשר, אך כל פעם שאני מנסה להעלות את ה-FSB מעל זה, לאחר הרצת מספר תוכנות לבדיקת היציבות (S&M ו-3DMARK), המחשב נותן לי מסך כחול ועושה ריסטרט למחשב. נכון לרגע זה עדיי…
-
- 73 תגובות
- 7k צפיות
-
-
המערכת שלי: E8400 asus P5K 4GB OCZ 800 8800GTS 320 בקיצור תכננתי להתחיל עם אוברקלוק ואני פשוט לא מוצא את האופציות בביוס...מישהו יכול רגע להדריך אותי איפה למצוא את אותן אופציות?
-
- 2 תגובות
- 479 צפיות
-
-
ברשותי I7 920 D0 MUGEN II DFI LANPARTY X58-T3eH6 GTX260 GS 216SP GAINWARD 6GB DDR III G.skill 1333MHz TRIChannel Antec P182 Corsair W750 לא מזמן התחלתי לעבוד על OC למעבד ויש לי כמה שאלות.. הבנתי שרצוי לנעול את יחס הDRAM:BCLK ל1:1 ואני לא מוצא שום אפשרות כזו בביוס. יש אפשרויות כמו DRAM BCLK, Uncore frequency וכ'ו..ואני לא מוצא קשר ביניהם למחלק הזכרונות.בדקתי בCPU-Z ורשום שהמחלק הוא 2:8. הבנתי שזה לא טוב ורצוי לשנות אותו ל1:1 כדי למנוע נזק לזכרונות ואי יציבות, אני צודק? או שניתן להעלות את התדר בעזרת הBCLK ללא חשש, כל עוד הטמפ' סבירה?[נכון לעכשיו, עם הפעלת P95 היא לא עוברת את ה57 בסטוק] כמו כן, BCLK הוא בעצם ערך הFSB בשמו החדש במעבדי הI7? תודה רבה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 659 צפיות
-
-
אהלן חברה. מדיון אחר פה בפורום התברר לי שעל מנת לבטל צוואר בקבוק למערכת שלי במידה ואשדרג לכרטיס מסך חזק יותר אני צריך לעשות OC למעבד שלי. קראתי פה את הסטיקי והמדריך שיש, אך בתור אחד חדש לזה לגמרי אני עדיין מבולבל קצת וזקוק לעזרה פה.. המערכת שלי כפי שמצויין בפרופיל שלי היא: Intel Core2Due E6400 2.13Ghz Asrock ConroeXFire-ESata2 Kingston 2GB (2x1024) DDR2 667Mhz OCZ 2GB (2x1024) DDR2 667Mhz Gold Edition התחלתי בבדיקה בביוס של ההגדרות, וכפי שציפיתי (מפעמים קודמות שחיפשתי שם דברים) לא הצלחתי למצוא כמעט שום דבר. מצאתי איפה אני מבטל את Spread Spectrum ואת EIST. אבל כל שאר ההגדרות של המהירויות שעון והגדרות טמפ' ואלה לא מצאתי בכלל... הביוס של הלוח אם הזה מוזר חבל על הזמן ושונה …
-
- 1 תגובה
- 934 צפיות
-
-
שלום, אני הולך לקנות מחשב חדש שמיועד ל OC ולמשחקים. לוח :IS7 מעבד 2.4C קרור רגיל של INTEL אני מתלבט לגבי הזכרונות : 1.איזה סוג כדאי לקחת 3200/3500/3700? כלומר האם יש הבדל בהם בOC ועד כמה? 2.מה זה CAS2 והאם זה משמעותי ב OC? 3.איזה חברה אתם ממליצים ? דרך אגב : היעד שלי הוא 3.2 GHZ . תודה מראש על עזרתכם.
-
- 6 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום לכולם. הסיפור שלי הוא כזה - כשקניתי את המארז שלי (רשום בכותרת ובמפרט שלי) הוא בא עם 6 מאווררים שזה לא רע בככל לסירקולציה טובה , הנה הקישור לאתר היצרן שם בלשונית Specs תוכלו לראות פרטים על המארז כולל כל המאווררים - http://www.nzxt.com/new/products/crafted_series/tempest_evo , המאווררים הם - 2 של 120 מ''מ עם לדים כחולים מקדימה מכניסים אוויר , 2 של 140 מ''מ מלמעלה מוציאים אוויר , אחד של 120 מ''מ עם לדים כחולים בצד מכניס אוויר ואחד של 120 מ''מ מאחורה מוציא אוויר. הבעיה היא שאחרי שימוש לא רב כל כך (אחרי חודש-חודשיים אחרי הקנייה) שמתי לב שבמאווררים שבהם יש לדים (2 מקדימה ו-1 בצד) התחילו לאט לאט להישרף הלדים , ז''א אחד אחרי השני לאט לאט פסקו לעבוד , ואני כמובן ישר הסקתי מסק…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני לא ממש מנוסה בOC. הפעלתי את הCIA2 ושמתי אותו על FULL THRUST. אבל בCPUZ זה עדיין מראה FSB 201MHZ למרות שהCORE SPEED מגיע גם עד 2.15GHZ. קראתי שגם בלי להחליף קירור למעבד הזה אפשר להגיע איתו בקלות ל3GHZ. מה הן ההגדרות שצריך לשנות ולאילו ערכים בBIOS כדי להשיג את התדרים 2.4GHZ ו3GHZ? המפרט הוא: E2160 Gigabyte 965P-S3 rev3.3 Starex 2X1024MB DDR2 667MHZ CL5 מה זה SYSTEM MULTIPLIER? תודה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 478 צפיות
-
-
שלום. יש לי כרטיס מסך מדגם ATI 9600 PRO 256MB DDR ואני מעוניין בביצוע OC לכרטיס. הוא לא יתחמם לי: יש לי את המאוורר המובנה של הכרטיס ועוד מאוורר 80" עליו, לכן אל תתנו לי מדריכי קירור תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 513 צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות מעגל משולב שיכיל מספר דברים..אבל בגלל שהידע שלי באלק' קצת מוגבל אני צריך עזרה בעיקרון אני רוצה שהמעגל הזה יוכל להוות צג LCD אבל (!) שיתחבר למחשב בחיבור סיראלי ולא פרללי כמו כן שישלב בתוכו אפשרות להציג טמפ' של מספר חיישנים שונים ואפשרות לעבור בינהם בעזרת כפתור בנוסף באותו פאנל הייתי רוצה חיבורי USB ו Firewire, אבל זה כבר לא קשור למעגל עצמו. יש כאן מישהו שיוכל לעזור לי להכין כזה מעגל או אפילו להכין עבורי ואני אקנה אותו ממנו?!
-
- 1 תגובה
- 612 צפיות
-
-
אהלן, יש לי Q9450 עם FREEZER 7 PRO וארז של TT ARMOR MX+ עם המאוורר 220 בצד. הקריאות שלי דרך CPUID למעבד הם: 40 40 46 46 עריכה: REAL TEMP אומר: 37 37 43 43 זה חם? קר? אין לי מושג... המאוורר נמצא על 40 אחוז בערך. ניסיתי להעלות אותו למשהו כמו 80 ולא ראיתי שינוי משמעותי... ועוד דבר. יש לי את הבורד XFX 780I. אני רוצה למצוא תחליף למאוורר הקטנטן של ה-NB שלו. מה מהקריאות הבאות שייכות ל-NB: SYSTIN - 27 CPUTIN - 33 תודה לכל העוזרים.
-
- 2 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום רב.. קודם כל הציוד שלי: לוח MSI 915G COMBO, (מעבדי 775, 533 מהירות זכרון), מעבד P4 3.0Ghz 2MB_Cache, Windows Xp לפני שבוע התעוררתי בבוקר וגיליתי שהמחשב כבוי למרות שלא היתה הפסקת חשמל בלילה, לא ייחסתי לזה יותר מידי חשיבות לאחר יומיים התופעה חזרה על עצמה, ושמתי לב שהמחשב נכבה ללא שום אזהרה מוקדמת, ניחשתי שזה מנגנון הגנה של המעבד בפני טמפרטורות גבוהות התקנתי תוכנה לבדיקת טמפרטורת המעבד ובאמת שמתי לב שהטמפרטורה גבוהה מאד! המעבד עובד במצב IDLE (ללא שום תוכנה ברקע) על 50 מעלות סלציוס פחות או יותר, ברגע שאני מנסה לאמץ אותו קצת (דחיסה בRAR לדוגמא) הוא מטפס דיי מהר לכוון ה 80 מעלות ואז מתחיל כל הבלאגן והמחשב כבה. בSETUP של המחשב, בHARDWARE MONITORING רואים פחות או יותר 73 מ…
-
- 14 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום רב, לפני מספר ימים רכשתי את הקירור למעבד Prolimatech Megahalems, ואני צריך עזרה בהסרת הקירור הנוכחי (Thermalright Ultime-90), הורדת המשחה הטרמית, והתקנת הקירור החדש. אשמח אם תסבירו לי צעד אחר צעד, בגלל שמעולם לא ניסיתי לעשות משהו כזה. ד"א האם המשחה הטרמית שמגיעה עם הקירור טובה מספיק, או שאני אצטרך לרכוש משחה איכותית אותר? תודה.
-
- 12 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום, יש לי מערכת הכוללת: מעבד E4400 קירור למעבד מסוג Tuniq Tower לוח GA-965P-DS3P כרטיס מסך 8600GT של גיגבייט עם קירור פאסיבי. זיכרונות G.Skill 2GBHK Dual Channel (יגיעו בשבוע הבא) מארז קומפיוקייס + ספק HEC 400ART יש לי כרגע מאוורר אחד של 120MM שהגיע עם המארז והוא מחובר בחלק האחורי של המארז מוציא אוויר, נראה לי שאני צריך עוד מאוורר אחד שיכניס אוויר למעכת (בחלק הקדמי של המארז) ואולי אפילו עוד מאוורר, יש לכם הצעה טובה שתתאים לאוברקלוק ובמקביל לא תיהיה יותר מידי רועשת ? שאלה נוספת, הטוניק טאואר הגיע עם בורר עוצמת מאוורר, אני מבין שזה נועד לאפשר לי יותר שליטה על הסיבוב במצבי עבודה שונים (משחקים כבדים, אינטרנט קל, עבודה וכ"ו...), האמת שאני לא בקטע של לשנות את המהירות במצבים ש…
-
- 11 תגובות
- 611 צפיות
-
-
מישהו נתקל בדבר כזה? מדובר במאוורר EVERCOOL לתושבת 775. אני רוצה לשמן אותו אבל אי אפשר לפרק את המאוורר ולהוציא את טבעת הפלסטיק כדי לשמן את הציר.. העיגולים במרכז המאוורר כפי שרואים בתמונה הם לא גומי נשלף הם חלק מהפלסטיק עצמו! תראו גם את השריטות שנוצרו מהניסיונות שלי להוציא את העיגול הזה.. איך אפשר להוציא את המאוורר? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום למקצוענים. ברשותי מערכת: Q6600 2.4mhz stepping G0 מערכת קירור - Thermalright Ultima 90 עם מאוורר 120MM Gigabyte GAP35CDS3R v2.0 OCZ DDR2 800mhz 2GB CL-5-5-5-15 לא כל כך הבנתי מדוע אנשים עם רכיבי מערכת זהים לא יכולים להשתמש באותו מתח עבור המעבד בכדי שהמערכת תיהיה יציבה. אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי לפחות פחות או יותר, מה המתח הלגיטימי שצריך להיות עבור מערכת כמו שלי כאשר הקלוק מגיע ל-3.4Ghz. ולכמה מעלות מקסימום אמורים להגיע עם כזה מתח. תודה מראש לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 543 צפיות
-
-
היי, יש לי מארז סטנדרטי MIDI-TOWER.. לא משו מפוצץ... שמתי בו מאורר קדמי (מלמטה) 2 מאוררים בדלת הצדדים ועוד מאורר אחורי למעלה מתחת לספק... כרגע יש לי: GA-MA78LMT-US2H AMD Phenom II X4 955 GeForce 7600 GT SeaSonic 600W (אני מתכוון לקנות כרטיס מסך חדש.. כניראה 6850)... הבעיה היא כזאת: ההארד דיסקים שדיי רחוקים מהכל הם טמפרטורה סבבה... 30 מעלות בערך... הכרטיס מסך על 56 בIDLE... והמעבד ב44 IDLE בערך... \= כשאני מפעיל איזה תוכנה שעושה חישובים ודברים אז זה עולה לאיזה 55 בערך... (עדיין לא ניסיתי משחק לראות כמה זה עולה) יש לי את הגוף קירור של AMD מה שמקבלים עם המעבד.. והמאורר שלו מסתובב על 5000 RPM במצב רגיל... ועולה לאיזה 6000 - 6500 כשזה מגיע ל55 מעלות בנוסף הספק כח דיי מעיף את …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. עקב טמפ' גבוהות במיוחד של המעבד (כ60+) לאחר שנה שאני נמצא עם המחשב הנוכחי ללא שום מאוורר במארז (מלבד המאוורר שעל ההיטסינק מעל המעבד), החלטתי לפנק את עצמי ואת המעבד בקניית 2 מאווררים חדשים. אני מחפש אחר 2 מאווררים, האחד ימוקם בחזית והשני מאחור, שנייהם 80mm. היות ואני מעודכן בקשר למכיר של המאווררים כיום בשוק לא החלטתי מה יהיה התקציב שאני מוכן להשקיע בקניית המאווררים, אבל בעקרון אני מחפש אחר משהו שיעשה את העבודה במינימום מחיר. מודה מראש מקרב לב
-
- 10 תגובות
- 676 צפיות
-
-
מה ההבדל בין הקריאה של ה-CPU ל-4 CORES הנוספים? תחת עומס ה-CORES נעים בין 40 ל-50 כאשר ה-CPU נשאר קבוע על 42. כמו כן, מהם הקריאות שאני מקבל מ-SYSTEM ו-AUX? למה הם מתייחסים? יש לי בורד של XFX 780I. תודה
-
- 10 תגובות
- 884 צפיות
-
-
בקרוב אני קונה A64, מהו הקירור הכי מומלץ בשביל המעבד ? חשוב לציין שיש אפשרות של קניה מחו"ל.
-
- 1 תגובה
- 503 צפיות
-
-
יש לי חלון גדול ויש עליו מלא סריטות חלקן גדולות וקטנות האם ישנה דרך או ספרי להעלים אותן? תודה מראש
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה : זה הדבר העובד : התוכנה היחידה שעובדת עם גודל תצוגה כזה היא הjaLCD , ואני הפכתי אותה ולא מוצא איך להפעיל את השורה השנייה , והיא לא שומרת לי הגדרות ואיבדתי את הצפון בתוכנה הזאת . צריך קצת עזרה בשימוש בתוכנה . מישהו עובד איתה באופן שוטף ?
-
- 11 תגובות
- 728 צפיות
-
-
קודם כל, יש לי כרטיס מסך Saphire Radeon X1900GT 256MB המהירויות המקוריות שלו הן: VPU Clock 575Mhz Memory 1200Mhz (יענו 2 של 600). עכשיו, פעם לפני שניסיתי לעשות OC, הרצתי את 3DMark05 וקיבלתי תוצאה של 9466. אתמול נעזרתי ATI Tool ועשיתי את המאוורר סטוק של הכרטיס שלי על 100%, ונעזרתי בCatalyst באפשרות של "Run automated clocl configuration utility" כדי לבדוק יענו את המהירויות שאני יכול להריץ את הכרטיס בלי בעיה. במשך כל הבדיקה, לפי הבדיקה שלי כל הזמן בתוכנה Everest, אף אחת מהטמפ' של הכרטיס מסך שלי לא עברה את ה-80 (הוא מציג שם 3 לכרטיס מסך: GPU, GPU Ambient, GPU VRM). כשסיים את הבדיקה הוא כיוון לי את המהירויות הרצויות ל: VPU Clock 601Mhz Memory 1440Mhz (יענו 2 של 720). …
-
- 0 תגובות
- 433 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב חזק מאוד, אך הבעיה שלו שהוא מרעיש מאוד. כשאני לא עושה כלום, פשוט לא נוגע בו, הוא מרעיש בקצת מעל הרגיל ובכל זאת זה מעצבן כי זה לא אמור להיות ככה. לאומת זאת כשאני מעלה איזשהוא אתר או תמונה מסוימת הרעשים גודלים יחסית הרבה, וכאשר אני מפעיל משחק קטן ועלוב או תוכנה זעירה הוא מרעיש עוד יותר. וכאשר אני מפעיל משחק כבד כמו ( FEAR ) או סתם מפעיל סרט דרך התוכנה BS-PLAYER אז המחשב עושה רעשים עצומים ומעצבנים (אני לא בטוח שזה לא אמור להיות ככה שמפעילים משחקים כבדים, אבל מה שכן מוזר זה הרעשים שהמחשב עושה כאשר אני שם סרט ) אני מניח שהרעשים באים מאחד המאווררים, ואם הייתם שואלים אותי אני הייתי אומר שזה בא מהמאוורר של ה-CPU (לא שאני מבין גדול ). *יש עוד דבר אחד חש…
-
- 5 תגובות
- 537 צפיות
-