עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם, אני מגיע לכאן למרות שיישום הקירור הוא למטרה אחרת מאשר מחשבים, המטרה היא קירור אקווריום ותקוותי שאלמד משהו. בכוונתי ליישם חיבור של שלושה מאווררי ARCTIC F 92mm ואתר היצרן אינו מציע מידע בנוגע להספק או זרם העבודה, שלושת המאווררים יחוברו לבקר טמפ' '>www.weissinstruments.com/dixell/pdf/XR02CX.pdf+xr02cx&hl=iw&gl=il&pid=bl&srcid=ADGEESgmSAs479ebz9OfdGfrxh2yNgu7MlIgKfpvJ02zMMeqwHgbmHNFGs_p9Ba6NjDaOnAjdsAAw-rCYxHMMpSc0v6aEWRMAuP_4F8ap-KQMygL50QiEWl16UCbvxVLTg3fiqLw-Pzv&sig=AHIEtbTG4AA8oCProEaCRRYZFK5RDb1Wrw]XR02CX והיה ורלבנטי. שאילתא מספר 1 אני תוהה איזה שנאי בדיוק עלי לרכוש לטובת הפעלתם. שאילתא מספר 2 יש שתי תיאוריות לכיוונון ההשמ…

• 2 תגובות
    • 715 צפיות
  2. שלום. לאחרונה השתמשתי ב Open Bench [ממש לא מטעמים של רצון לבחון את המערכת, אלא רק בשל העובדה שה bench ניתן לי ואת המארז אקבל רק בשבוע הבא]. שמתי לב לדבר המדהים [שאותו גם כתבתי כאן בפורום], שרכיבי לוח האם מגיעים לטמפרטורות גבוהות מאוד! את זה גיליתי פשוט על ידי בדיקה ידנית [נגיעה ברכיבים השונים כמו ה"מגדלים" שמסביב ללוח האם [שאין לי מושג מה שמם המקצועי], וגוף הקירור של הגשר הדרומי [שאת שמו גיליתי רק השבוע בעזרת Ivan - מנהל הפורום]. כאשר הנחתי מאוורר על לוח האם [ממש כך, כאשר הוא יורק אוויר על שטח גדול מלוח האם], הטמפרטורות ירדו בצורה דרמטית! הבדלים שלא הייתי מדמין אותם. א-ב-ל, דבר זה מביא אותי לשאלה [או לבעיה], הבאה: האם להעדיף את הקונפיגורציה הזאת, או שלסלק את המאוורר הז…

• 2 תגובות
    • 715 צפיות
  3. Started by FIRE-KID,

קניתי את המחשב לפני חודשיים ככה (אז לא ידעתי שיש בכלל כזה דבר OC) אז פשוט קניתי מה ששוה(בחתימה) הנה המפרט ועם הדפיקות קטנות בכל חלק שדופק לי את המחשב לOC ... מעבד: 3200+AMD - ליבת NEWCASTLE הגרועה ביותר לOC לוח אם: שמעתי שג'יגהבייט לא טובים לOC זכרונות -A-DATA \VT לא ויסטא לא טובים לOC עם תזמונים גרועים:3.4.4.8 ניסיתי להוריד ל2.5 - תוקע את המחשב לפעמים... כ.מסך:X800XL כרטיס תותח אבל יכלתי לקחת את ה6800GT באותו מחיר ואני יודע שה6800GT טוב יותר בOC וגם קצת בדברים אחרים.. ספק HEC400 לא יודע אם יחזיק OC בצורה רצינית... זהו זה בעיקרון... שלא תתבלבלו זו מערכת תותחית אבל בכל מה שקשור לOC לא הלך לי טוב איתה... לא נורא...

• 7 תגובות
    • 715 צפיות
  4. Started by amr_2000,

פיתרון מצוין לקרור הציפס'ט במיוחד בלוחות DFI Lanparty שסובלים מבעית מיקום חמורה http://www.techpowerup.com/printreview.php?id=/Mips/DFIFreezer http://www.techpowerup.com/reviews/Mips/DFIFreezer/images/dfi_big.jpg

• 2 תגובות
    • 715 צפיות
  5. Started by Vatos-Locos,

הייתי בבאס 125 (סטוק 100) החלטתי להמשיך להעלות, כמו שידוע לכם (או שלא) אני לא מעלה מתח, נשאר במתח מקור בקיצור העלתי ל130 הכל היה טוב ויפה, העלתי ל 140.. הוינדוס לא רצה להעלות, הורדתי ל 135.. סבבה יציב משם התחלתי להעלות לאט לאט עד שהגעתי ל137 (הכי גבוה שהמעבד נשאר יציב) ב138 בPRIME95 קפץ חלון כחול ועשה ריסט החזרתי ל137 הכל יציב וזה סבבה בקיצור לעניין בגלל שהרצתי אותו על 138 והוא הראה מסך כחול ובגלל שהוא היה על באס 140 לכמה שניות (רק עשה ריסט וחזרתי לביוס) האם זה גרם נזק כלשהו למעבד, או שזה עניין שולי ולא קרה שום דבר? תודה.

• 8 תגובות
    • 715 צפיות
  6. יש למישהו רעיון לקירור (מאווררים) שטובים לאוברקלוקינג? (thermaltake וכאלה..) יש לי את הוולקנו 7 , עם פנטיום 2.2 השאלה אם המאוור טוב לאוברקלקוינג.. מצאתי כמה guides נחמדים לעשות Sleeving לכבלי חשמל רק שאיו לי מושג מאיפה להשיג חומרים , רעיונות? תודה.. http://www.virtual-hideout.net/guides/cable_sleeving/index.shtml http://guides.pimprig.com/modding/psu_sleeving_-_jonny_english_style.php

• 9 תגובות
    • 715 צפיות
  7. יש לי מעבד ATHLON 64 3000 וינס לוח GIGABYTE K8NF9 וזיכרון TWINMOS עם קאס 2.5 אני רוצה לדעת אם אפשר לעשות OC טוב עם מאוור מקורי של AMD.

• 6 תגובות
    • 715 צפיות
  8. Started by joseph_elkayam,

אני מזמין במהלך השבוע חלקים לקירור מים ורציתי להציג בפניכם את החלקים כדי לקבל חוות דעת והצעות לשיפור.. המערכת מיועדת למעבד בלבד (לפחות כרגע) , המעבד הוא Pentium 4 3.00GHz Prescott-2M LGA775 תקציב כולל: 850 ש"ח רדיאטור - CoolingWorks CoolRad-22T Dual 120mm Radiator 46$ פרוזן סי.פי.יו http://www.frozencpu.com/products/2176/ex-rad-76/CoolingWorks_CoolRad-22T_Dual_120mm_Radiator.html משאבה - ENIEM 1200 LPH לא טבולה. 120 ש"ח מיכל מים - Swiftech MCRES-MICRO Small Form Factor / High-Flow Reservoir 15$ פרוזן סי.פי.יו http://www.frozencpu.com/products/2226/ex-res-80/Swiftech_MCRES-MICRO_Small_Form_Factor_High-Flow_Reservoir_12_ID_and_38_ID.html בלוק למעבד - Danger D…

9. Started by iyehuda,

בעבודה שלי יש משחה טרמית משתמשים איתה לציפים המשחה נקראת DOW CORNING 340 HAET SINK COMPOUND האם המישחה טובה ?

• 5 תגובות
    • 715 צפיות
  10. Started by Mor Abergel,

חבר'ה בתוכנה EVERST------>SENSOR רשום לי ככה...: CPU: 50. AUX:24 (יש תמונה של מסך ואז זה רשום!!) יש לי לוח MSI Neo3 865PE... עכשיו מה זה אומר??? ה-AUX הזה ?.......טמפרטורה של מה זה !!! כרטיס מסך? יש לי Palit Ge-Force FX5700VE 256MB... (יכול להיות שלא כתבתי בפורום הנכון.....מקסימום תעבירו לאן שמתאים...) תודה לעוזרים !

• 3 תגובות
    • 715 צפיות
  11. Started by roeym1504,

ישנו מדריך באתר שמסביר איך להתקין מאווררים או באיזה מקומות עדיף לשים מאוורים במחשב... תעזרו לי פליזז... ??? (אם אין תוכלו בצורה כללית להסבר איך זה הולך ...?

• 4 תגובות
    • 715 צפיות
  12. Started by or0126,

אני רוצה לקנות מאווררים אתם יכולים להמליץ לי על חברות ולא יהיה יותר מידי יקר ד"א אני מאווררים בגודל 12 ו8

• 8 תגובות
    • 715 צפיות
  13. Started by bad-sector,

מישהו שמע\מכיר את המוצר הזה? http://www.thermaltake.com/products/heatsink/ductingMod.htm קראתי איפשהו שהוא מוריד טמפרטורה בצורה לא רעה בכלל... אם יש מישהו שמכיר\יש לו אני אשמח לשמוע דעה או לראות תוצאות של מישהו שרכש את המוצר... תודה מראש..

• 8 תגובות
    • 715 צפיות
  14. Started by stingeR-,

האם יש משהו בבית שיכול להקביל למשחה טרמית? אני מתכוון משהו שנמצא בבית בתוך המקרר או מחוץ לו שאפשר להשתמש בו כמשחה טרמית? למשל : משחת שיניים...

• 6 תגובות
    • 715 צפיות
  15. Started by biodome,

סתכלו פה דבר ראשון: http://store.compute-aid.com/cgi-bin/category.cgi?category=103&item=PS350W2U-CW&type=store זה ספק קטן ל-rackmounts של שרתים.. עכשיו לפרוייקט שלי אני צריך שהספק והלוח אם יכנסו ביחד באיזור באורך של בסביבות ה-40ס"מ.. הלוח של אפוקס הוא 30.5ס"מ באורכו. ספק של אנרמקס 431 כמו שיש לי במערכת הנוכחית וחשבתי להעביר למערכת ההיא הוא בערך 9+ס"מ (גובה - הוא יעמוד) מהמדידה שלי.. עכשיו נראה לי שכדאי לקחת קצת מקום ספייר למקרה ולא הכל יתאים.. או פשוט למצוא מארז מספיק ארוך, קצת יותר ארוך מ-40 ס"מ אולי.. כדי לקחת מקום ספייר יש את הפיתרון שקישרתי אליו: הספק 2U הזה הוא 7ס"מ (גובה), 350w, 12v 14a, 3.3v 15a, 5v 25a. הספק אנרמקס שיש לי 431w, 12v 20a, 3.3v 38a, 5v 44a.. …

• 0 תגובות
    • 715 צפיות
  16. Started by cj,

הי אני חייב לקנות מאורר 120 ממ גנריק השאלה היא איפה באזור המרכז ניתן למצוא מאוורר כזה מחיר סביר? (כמה שיותר זול ;D ) אז אם משהו יודע שיכתוב לי פה כתובת מדויקת של החנות או מספר טלפון

• 0 תגובות
    • 715 צפיות
  17. Started by le cat,

די לאחרונה גיליתי שקיימת בכלל אפשרות כלשהי ל"המהיר" את המחשב. אשמח אם תסבירו לי... 1) מה זה בדיוק אוברקלוקינג? 2) כיצד עושים אותו? 3) לאילו רכיבים ניתן לעשות אוברקלוקינג? 4) מה יתרונותיו? 5) מה חסרונותיו? וגם... 1) מה זה בדיוק מודינג? 2) כיצד עושים אותו? 3) לאילו רכיבים ניתן לעשות מודינג? 4) מה יתרונותיו? 5) מה חסרונותיו? תודה רבה! ~~~~~ אנצל במה זו כדי לפנות אל מפעילי האתר המצויין בהצעה להוסיף מאמר בסיסי המסביר את תורות האוברקלוקינג והמודינג. תודה!

• 3 תגובות
    • 715 צפיות
  18. Started by game kILLer,

יש לי מעבד P4 1.7 אין לי קרור מיוחד או משהוא כזה איך אני יכול לעשות OC דרך איזה תוכנה..(אין לי מוסג ב OC) ולאן אני יכול להגיע המעבד בדרך כלל עובד על 32 מעלות בכל מצב.. וכמה אני יכול לעשות OC קבוע כדי שלא ישרף

• 10 תגובות
    • 715 צפיות
  19. Started by Dark-Ninja,

החיבור של המאוורר החדש למארז שלי הוא לא כמו החיבור שיש בלוח אם אז לאיפה אני צריך לחבר את המאוורר ? נ.ב יש תמונה:

• 9 תגובות
    • 715 צפיות
  20. חברה תראו איזה תוצאה יצא לי לבסוף לקחתי דיסק קשיח של wd 2 גיגה והוספתי לו חלון ויצא פיצוץ!! המוד אינו מושלם עוד: חסר קצת לדים! וצביעה מחדש טומי

• 7 תגובות
    • 715 צפיות
  21. Started by SuB,

1. מה ההבדל בין מוד סנכרוני למוד אסינכרוני? 2. אני לא מוצא איך לפתוח את האפשרות לשנות את המתח למעבד בביוס.. איך עושים את זה? אני רואה רק את המתחים אבל לא מוצא איפה לשנות.. יש לי אפשרות לשנות דרך תוכנה של הלוח אם (EasyTune) 3. מה זה תזמונים של זיכרון? מה תפקידם ומתי צריך לשנות אותם? זהו, תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 715 צפיות
  22. טוב אני הולך לקנות עוד מעט את הכרטיס הזה ושמעתי שהוא מתחמם מאוד 1. זה בסדר שהוא מתחמם? האם זה ככה בכל הכרטיסים או שזה רק אצל חלק מהכרטיסים? 2. האם ההתחממות יכולה לגרום נזק לכרטיס המסך הזה? 3. ומה הטמפרטורה הממוצעת שלו במנוחה ובמאמץ?

• 5 תגובות
    • 715 צפיות
  23. שלום חברים צריך את עזרתכם על מנת לייצב את האוברקלוק. יש לי לוח די בינוני לאוברקלוק ga-p35-ds3 rev1 F4, לדעתי כל הבעיות נובעות ממנו או מהזכרון, הזכרון שלי זה OCZ Platinum rev2 4GB, כרגע אני על 3.4 במעבד עם EIST מופעל, יחס הFSB:DRAM הוא 1:1 הBUS כרגע 425, ז"א שהזכרון על 850, הורדתי את התזמון ידני מCL5 לCL4, עם CL5 המחשב יציב, עם CL4 עדיין לא בדקתי יציבות. מה שמפריע לי זה המתח הגבוה שהזכרון נמצא עליו 2.10, במתח כזה לא צריכה להיות שום בעיה להגיע ל900 ומעלה אבל מה?! כאשר אני שם את הזכרון על 900 המתח עולה אוטומטי ל 2.22 ואני לא מצליח לשחק אפילו קרייסיס בלי שהמחשב קופא, אחרי שאני מאתחל ונכנס לביוס אני נכנס ל Pc health ורשום שם DDRV180 FAIL כמובן שכל המתחים אצלי בביוס הם אוטומטיי…

• 12 תגובות
    • 715 צפיות
  24. Started by FiR3SaLe,

אני רוצה לעשות OC למעבד עד 3.0 gHZ בלבד. יש לי סטפינג b3, (Q6600( המערכת: לוח:Gigabyte GA-p35-ds3l זכרון 800Mhz OCZ kit 2Gb (1X2) הייתי רוצה לדעת מהם תהליכי ב-OC בלוח האם שלי. תרשמו לי פה איזה תצלומים להביא לכם ואם אתם רוצים שאני אשתמש ב-prime95 תגידו לי איזה בדיקה לעשות. (מאוורר סוק למעבד). אני אשמח גם אם תסבירו לי איך לבדוק את יציבותהמערכת לאחר ה-OC. עוד שאלה קטנה: כשאני עושה OC לכרטיס מסך האם אני בודק את היציבות עם 3dmark בלבד?

• 8 תגובות
    • 715 צפיות
  25. אני מתכוון לקנות מחשב חדש עם מעבד E8400, איזה גוף קירור יהיה היעיל ביותר ב OC ? אני פתוח גם לצעות אחרות. Thermaltake BigTyp 120 VX Cpu Fan Zalman 9500 Led S775 Thermaltake V1 Cpu Fan OCZ Vendetta 2 CPU Cooler התקציב שתכנני הוא עד 250 שקל אבל רק אם הגוף קירור מצדיק את הביצועים. שאלה נוספת היא לגבי מידת ההתאמה ל OC של הלוח-אם והזכרון שבחרתי : GIGABYTE EP45-DS3 Intel P45 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=3364 G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ Dual Channel 4GBPI CL4-4-4-12 (כולל גופי קירור מיוחדים) http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=3252 האם כדי לבחור אחרים (באותו תקציב כמובן) ?

• 6 תגובות
    • 715 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.