עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני כנראה לא ניסחתי טוב את הכותרת אך אני מעונין להעיף את הזבל הנוכחי שאני תקוע איתו למשהו חדש ולא מאיפה להתחיל... כיום המערכת שלי כוללת: -מעבד: i5-4690K 3.5GHz בתושבת LGA1150 שהיה מואץ בעבר ל 4.4GHz. -לוח אם: Z87 XPOWER (MS 7811) -כרטיס מסך: Redaon RX570 -קירור: CoolerMaster Seidon 240V V3 Plus -מארז: P280 של אנטק -ספק: HydroX 650W -דיסקים: 2 SSD (ב RAID1) ועוד 4 קשיחים רגילים. -מערכת הפעלה: ווינדוס 7 64 ביט. חשוב לי מספר רב ככל האפשר של חיבורי SATA בעלי תמיכה ב RAID אני מאוד לא מרוצה ממנה, שנה ראשונה עבדה מהר וחלק אבל בשנתיים האחרונות היא התחילה לעשות בעיות ולא הצלחתי להמשיך לעבוד איתה מואצת וחזרתי לתד…

2. שלום לכולם! המאוורר שברשותי כבר לא עומד בעומס חום וצועק רוב הזמן כשהמחשב דולק. אשמח לקבל המלצה למאוור חדש עד 120 שקלים וגם המלצה למשחה טרמית. אם אפשרי מהאתר של KSP סניף פתח תקווה זה יהיה מעולה. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. המעבד שלי (פרטים בחתימה) עומד במנוחה על 41 (במאמץ 57) והלוח אם בסביבות 38-41 ... אז אני זקוק למאורר שיקרר לי קצת את המארז... התקציב... גג 100 ש"ח... אה... ואני מזמין מהדובים

• 7 תגובות
    • 555 צפיות
  4. Started by anri,

טוב 3000 שנה לא הייתי פה חח ואני שמח לחזור.... אני צריך קצת עזרה, אז כמו שכתוב בכותרת אני צריך המלצה למאוור טוב (המפרט כתוב למטה) . אני רוצה משהו שיקרר כמו שצריך (יש מצב ל OC) ולא יעשה הרבה רעש ! המחיר לא ממש משנה.... אם יש הצעות יותר טובות ממאוורר,או כל מיני דברים חדשים שיצאו..אני אשמח לשמוע ! תודה מראש !

• 10 תגובות
    • 590 צפיות
  5. Started by blabla600,

ברשותי מעבד Phenom || X4 955, עם מאוורר עלוב ביותר שאני לא בטוח שהוא אפילו המאוורר של הסטוק. המעבד מתחמם במהירות, טמפטורה במצב מנוחה עומדת על 45-46 מעלות. במצב עומס עם משחק כבד ברקע זה תוך דקות ספורות עולה ל- 62 מעלות (שזאת טמפרטורת מקסימום מומלצת עפ"י היצרן) בבדיקה של OCCT של 10 דקות עם הגדרת תכנות שאם ברגע שזה מגיע ל- 70 תפסיק את הבדיקה, הבדיקה אכן הופסקה , כך שהמעבד שלי במצב 100% בהחלט מגיע ל-70 (ואולי יותר אבל זה לא חשוב כי מה שלא יהיה ברגע שזה מגיע למעל 62 זה לא בסדר). הטמפרטורות לא חשובות, כי מה שלא יהיה אני מעוניין להחליף את המאוורר הקיים למשהו מתקדם ומומלץ. חשבתי בכיוון של freezer 7 pro, שזה יכול להיות טוב אחרי הכול לא מדובר במעבד עם OC ואני לא מתכנן אי פעם OC . א…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by idov,

היי קניתי מחשב AMD והמאוורר שקיבלתי מאוד רועש. מדדתי את המאוורר והוא 70X70 mm (בערך 3.5 אינץ' אלכסוני). מדובר במעבד Athlon 2800+ על לוח אם PC Chips K7. אשמח לקבל המלצה למאוורר שקט (לא צריך שיהיה מתוחכם או משהו כזה) בתקציב של עד 70 ש"ח - אם יש כזה. תודה.

• 1 תגובה
    • 398 צפיות
  7. Started by Adirz,

לאחר המלצות מאתר אחר קניתי זוג מאוררי SF2 והם רועשים באופן לא נורמלי (גם על המצב הנמוך ביותר). אני צריך המלצה על מאווררים אחרים וחשוב מאוד שהם יהיו שקטים. תודה לעוזרים .

• 5 תגובות
    • 567 צפיות
  8. המאורור סטוק שבק חיים ואני זקוק למאורור חדש ואני לא ידוע מה לקנות אני רוצה משהו פשוט וזול הייתי גם מעוניין לדעת איך אני מפרק את המאורור

• 6 תגובות
    • 474 צפיות
  9. הסתכלתי פה על המלצות על HEATSINK והחלטתי שאני אלך על ה XP90 השאלה היחידה שנשארה פה זה המאורר שישב עליו.. יש לי תיכנונים לOC.. אפילו דיי רציניים, אבל יותר חשוב לי השקט הבנתי שכדאי לי אולי ENERMAX 90 MM... איך הוא מבחינת רעש? למישהו יש המלצות אחרות ?

• 4 תגובות
    • 480 צפיות
  10. Started by omerz90,

בעוד כמה ימים אני הולך לקבל את המחשב שהזמנתי בחלקים ואני זקוק למשחה טרמית עד 50 ש"ח. חשבתי לקנות את הMX-3, מה אתם אומרים עליו?

• 4 תגובות
    • 721 צפיות
  11. אהלן יש הרבה משחות טרמיות בשוק ואני לא יודע מי מהן באמת טובה, אני צריך משחה טרמית בישביל ה CPU וה GPU שתיהיה איכותית ותעביר חום בצורה מצויינת.תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Cereal Killer,

משהו שיתן ביצועים טובים ושיהיה שקט

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by p-o-i,

אני מחר קונה את הQ6600 ורק רציתי לדעת איזה קירור אתם ממליצים לקנות וכן אני מתכנן אוברקלוק...תודה

• 1 תגובה
    • 519 צפיות
  14. התקציב נע בין 150 - 300 שקלים לא יותר אפשר לימצוא משהו טוב בכסף הזה?

• 8 תגובות
    • 615 צפיות
  15. שלום ברשותי מחשב עם מעבד Q6600 עם קירור סטוק והוא מתחמם מאוד. במינימום הוא על 45-47 מעלות אבל בשימוש הוא מגיע ל80 ואף יותר בקלות. אני לא מריץ משחקים כבדים בכלל אבל אני ממיר סרטים בתוכנה format factory ושם המעבד עולה לטמפרטורות גבוהות מאוד והרמקול מתחיל להשמיע צפצופים ואז אני חייב להפסיק את ההמרה עד שיתקרר. זה לא היה תמיד ככה, זה קרה בתקופה האחרונה וניסיתי להחליף משחה טרמית וזה עזר ממש טיפה. המארז הוא gigabyte 3d aurora, צירפתי תמונה שלו ושל הטמפרטורה במאמץ כשאני ממיר סרטים ויש לציין שבימים האחרונים קצת קר אז הוא טיפה פחות מתחמם כמובן. מה אתם מציעים לי לעשות? חשבתי אולי להחליף את הקירור באחד סביר שיעשה את העבודה... יש קירור שיהיה מתאים לי עד 100 שקל? אם לא אפשר לחרוג טיפה…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. אני מחפש קירור טוב למעבד אני סוף סוף לוקח סיכון ורוצה לעשות OC זה מגרה אותי שאני רואה אנשים מעל ל-3GHz עם מעבד כזה, ואני תקוע בסטוק. איזה קירור עדיף בסכום 500 ש"ח, כמובן אני מחפש משהו טוב אבל לא צריך להישתמש בכל התקציב. המעלות כרגע עומדות במנוחה עם קירור סטוק על: CPU-1 34 CPU-2 35, במאמץ בערך 47-48 לשני המעבדים. חשוב ליזכור שעכשיו קיץ וחם. תודה לעזורים!

17. Started by Belgia,

שלום, אני קונה מחשב מ TMS ונותר לי לבחור את הקירור למעבד. המעבד של המפרט שלי הוא 4570 (מסדרת Haswell ) החדשה [Tray] קיבלתי המלצה על Katana 4 שאין להם, הקירור הזה עולה 130 ש"ח ב KSP, אבל אין לי איך להביא להם את זה (הם טוענים שהם לא עובדים עם הדואר, אלא רק עם שליחים ושזה עולה 50 ש"ח). חשוב לי מאוד שהקירור הזה יהיה שקט [אם זה רלוונטי, המארז שלקחתי הוא ה Fractal R4] השאלה שלי היא כזו: האם כדאי לקנות ב KSP את ה Katana 4 ולבקש שהם יקחו את זה עם שליח ? החסרונות באופצייה הזו היא שהקירור עולה 180 ש"ח בסה"כ ושהזמן שייקח לי לקבל את המחשב גדל. האם יש קירור אחר ב TMS (באותו סדר גודל של מחיר) שמומלץ במקום ה Katana 4 (ואני מדגיש שוב ששקט זה פרמטר חשוב בשבילי [בעיקר במנוחה, כשאני הולך …

• 3 תגובות
    • 844 צפיות
  18. Started by Goldlm,

שלום, אני זקוק להמלצה לקירור טוב לצ'יפסט, עדיף כמה שיותר טוב וכדאי שזה יהיה עד 100 ש"ח (אך אפשר להציע גם במחיר גבוה יותר). *נ.ב- חשוב שהקירור יוכל להחזיק OC.

• 5 תגובות
    • 603 צפיות
  19. Started by zion561,

היי חברים לפני כמה ימים בדקתי טמפרטורת מעבד והיא היתה מאוד גבוה 80-90 במנוחה, החלטתי להוציא תגוף קירור של המעבד ולנקות,אבל מה מרוב שהגוף ישן נשברו לו השיינים שמחזיקות אותו בתופסנים ,ומאז לא הדלקתי תמחשב מחשש שישרף המעבד אז אני צריך קירור חדש באיזור ה 200-250 שקל אם אפשר עדיף שיהיה מחנות אייבורי אין לי שמץ מה מתאים ללוח ולמעבד שלי Intel core i5-2500CPU 3.30GHZ GIGABYTE H67MA-USBB3-B3

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by furyanaor,

קירור שקט לI7 \ 2011-3 ללא כוונות OC האם יש טעם להשקיע מעל I11 \ I30 ? הם שקטים ? יש יותר שקטים בטווח מחירים הזה ? האם קירור מים הוא שקט יותר משמעותית ?

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  21. בקרוב אני קונה מחשב חדש עם מעבד E6600, אני יודע ב100% שאני אף פעם לא יעשה OC למעבד, אבל בכל זאת אני יודע שהקירור המקורי של המעבד הוא לפעמים רועש והוא די גרוע, לכן אני הולך לקנות את המעבד באריזת Tray. אני זקוק להמלצה לקירור שקט מאוד לE6600, בתקציב של עד 90 שקל ואין אפשרות לחריגה אפילו לא בשקל.

• 5 תגובות
    • 542 צפיות
  22. ומה זה "קירור סטוק" ? שאתם חוזרים עליו כל הזמן ? תודה לעונים

• 9 תגובות
    • 615 צפיות
  23. טוב חברה אני צריך קרור נחמד במחיר סביר שיהיה שקט ומקרר סומך עליכם זה המארז שלי http://www.nzxt.com/products/apollo/ וזאת החנות שאני קונה ממנה http://www.foxpc.co.il/Category.aspx?catCode=150&ParentID=19 אני לא יודע איפה להשים אותו מאחורה או בצד הייתי מעוניין להשים בצד שהקרור גם יבוא על כרטיס מסך(4850) כי בצד סתם מאוור של המארז (אם אפשר שיהיה מדליק כזה עם אורות ) אני לא יודע איזה מידה המאוור אם אתם יכולים להגיד לי אני ישמח רשום באתר אבל אני לא ממש מבין כרגע החום עומד על 30 מעלות בגלל e8400+accooler

• 3 תגובות
    • 526 צפיות
  24. Started by swisaman,

היי, אני זקוק להמלצה לשני מאווררים שיהיו מחוברים למוגן 2 שלי,תקציב של 50 ש"ח לכל אחד בערך,רצוי שיהיו כמה שיותר שקטים. מKSP אם אפשר. על הדרך יש לי שאלה,לא אמורה להיות בעיה לחבר את הכול בלי להוציא את המוגן והלוח מהמארז,נכון?+איפה אני יכול למצוא אזיקונים למוגן 2? נגמרו לי היציאות של המאווררים בלוח,איך אני אמור לחבר את המאוורר לספק?אני אקבל קבל שמתחבר למולקס או משהוא ?

• 4 תגובות
    • 742 צפיות
  25. כפי שכתבתי בכותרת אני זקוק להמלצה עבור גוף קירור למחשב בעל לוח MSI Neo2 Platinum ומעבד Athlon64 3000+ Socket 939. לפי מה שהבנתי ,הXP120 של Thermalright לא מתאים ללוח.. תוכלו להמליץ לי על גוף קירור שטוב ממנו או שווה לו מבחינת ביצועים? נ.ב: אני רוצה לעשות אוברקלוק די גדול למעבד לכן אני זקוק לגוף קירור הכי טוב שיש וניתן להשיג בארץ -המחיר לא מהווה בעיה. בטח שמתם לב שפתחתי 2 ת'רדים זהים (פשוט היה לי ת'רד אחר ששיניתי לו את הכותרת ולכן היה בילבול..), אז חיכיתי שהת'רד הקודם יירד ואז כתבתי את הת'רד הזה. תודה לעוזרים ;D

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.