עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. המטרה היא קירור למעבד ללא oc (שיהיה קירור שקט) אבל עם אופציה ל oc בעתיד, האופציות הם : 1. V1 2. Big Typhoon 3. Thermalright Ultra 90 4. Thermalright Ultra 120 5.Thermaltake MaxOrb 6.Scythe INFINITY 7.Zalman CNPS9700 NT לקירור של Thermalright צריך לקנות מאוורר איך שאני מבין... (אני קונה מחו"ל) , ורציתי לדעת האם ה ultra 90 יותר טוב מ v1 שאלה האופציות ביחס מחיר טוב , למרות שיש ביניהם הפרש של 25$ במחיר (55/30). תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 718 צפיות
  2. אז ככה , יש לי עד 400 ש"ח להשקיע על ספק , וזה ממש ממש בלחץ ! אם אפשרי פחות זה מאוד יעזור... עכשיו המפרט שלי תוכלו לראות בצד...בעתיד אני מתכנן עוד שדרוגים והמארז שלי הולך לקבל תאורה...שתכביד עליו אני מתלבט בין מס' ספקים ואני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על אחד מהם (במיוחד אם יש השוואות) או לתת לי רעיון לספק שלא חשבתי עליו : 1. Antec TruePower 380W - 388nis 2. HEC 475 (408W ?)- 360nis 3. HEC 300AR-T - 180nis 4. Enermax 350W EG 365P VE - 333nis ההתלבטות המרכזית שלי היא בין 1 ל-2 . אשמח אם תוכלו להכריע , במיוחד אם יהיו הוכחות (השוואות). תודה.

• 13 תגובות
    • 951 צפיות
  3. יש לי כרטיס מסך zotac 8800gt 512. טמפ' במצב IDLE היא בין 57-60 טמפ' תחת עומס היא בין 70-72 הבנתי שמדובר בטמפ' נורמליות לקירור סטוק, אבל בכל זאת חשבתי לשדרג את הקירור. חשבתי ללכת בכיוון של Thermaltake duo orb, שע"פ הביקורות נותן ביצועים טובים מאוד (והוא גם מתאים לתקציב שלי). אבל אז נתקלתי בביקורות על ה-Accelero s1 שגם הוא קיבל ביקורות נלהבות. וכאן עולות מספר שאלות: * מה עדיף, קירור פסיבי (שקט וזול יותר - אבל שאולי יצריך הוספה של מאווררים), או קירור אקטיבי (יקר ורועש יותר)? * מי מבין השניים מתאים יותר ל-OC קטן לכרטיס מסך (ולאקלים הישראלי)

• 1 תגובה
    • 464 צפיות
  4. שלום..אני מתלבט בין שני קירורים למעבד 1) Evercool Buffalo 2) ARTICT COOLING 7 FREEZER PRO אני יודע שהרוב ימליצו על הפריזר,אבל פשוט בחנות שאני קונה הEvercool Buffalo עולה 70 שקל והפריזר עולה כמעט פי 2...אז רציתי לדעת איך הEvercool Buffalo? מה שחשוב לי קודם כל זה השקט,בלי קירור וכאלה. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 582 צפיות
  5. שלום לכולם, אני עומד לפני קניית מחשב חדש, ומתלבט בין מספר קירורים למעבד ומאוורר נוסף למארז. המעבד המיועד הוא I3 2120 והמארז הוא Thermaltake V3. אני מתלבט בין הקירורים הבאים למעבד: ZALMAN 8000T PLUS SI EDITION ZALMAN CNPS5X SI EDITION Scythe JAPAN SHURIKEN כמו כן, אני מתלבט איזה מהמאווררים הבאים כדאי להוסיף למארז: Scythe 120mm S-Flex (SONY) 1200RPM 49CFM / 20.1dBA Scythe 120mm MINEBEA 1100RPM 42CFM / 18dBA Scythe 120mm Gentle Typhoon JAPAN Servo 1450rpm הדרישה העיקרית מהקירורים היא כמה שיותר שקט, כלומר אני מחפש את הקירור למעבד והמאוורר הנוסף למארז השקטים ביותר מבין אלה שהזכרתי כאן. יש לי אפשרות לרכוש רק את הקירורים שהזכרתי. אשמח לעזרתכם ולהסבר בנושא, תודה רבה

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. שלום לכולם. יצאתי קצת מהלופ בשנה וחצי האחרונה ואני קורא במרץ על קרור שיתאים ל2600K בהמהרה לתדר של 4.6 עד 4.8 (אם יהיה מזל). אני לא מחפש להוציא יותר מידי כסף וחשבתי על תקציב של עד 250 ש"ח. קראתי פה בפורום ועוד ברחבי האינטרנט והגעתי למסקנה שהYASYA h יספק תמורה מאוד טובה ביחס למחיר, אך השאלה אם הוא יהיה מספק לתדרים שאני רוצה להגיע אליהם (שלא כ"כ בעייתיים עם הSB). אגב, השוואה מעולה בין הNINJA 3 והYASYA: http://www.silentpcreview.com/scythe-ninja3-yasya תודה לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by kaki356,

מה אתם חושבים שעדיף לי? http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=220 + http://www.plonter.com/detailz.tmpl?sku=FM121&affiliate=zap או http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=5201 המעבד הוא Q6600 הלוח:P35-DS3l

8. Started by Electric Boom,

אחד של AC , 12CM דגם PWM http://skypc.co.il/pl_product~AC-AF-Fan-12025PWM~18~0.htm השני גם 120 מ"מ של scythe slip stream הראשון אמור להיות יותר שקט, גם במהירות מקסימלית, אבל השני דוחף יותר אוויר ביותר רעש אני לא חושב שיש לי עוד חיבור 3 פינים על הלוח(ואני לא הולך להרכיב את הfan bus בשביל מאוורר למארז) ככה שהשליטה במהירות של ה-PWM לא רלוונטית. שניהם עולים אותו דבר! על איזה מהם עדיף ללכת?

• 5 תגובות
    • 730 צפיות
  9. ZALMAN CNPS6500B-Cu שעולה 170 שקל או AX-478 יחד עם vantec stealth שעולים יחד משהו כמו 250 שקל. אם אפשר בבקשה לקבל בעד ונגד שני האופציות הללו.. טכנית גם עם אוברקלוקינג (1.8@2.7 הוא לא עובר ת'40 מעלות עם המאוורר המקורי) אז לא יודע כמה אני צריך משהו חזק כלכך.. השאלה עם שווה להשקיע ב AX-478. נב, יש לי זלמן CNPS6000-Cu ל XP2100 שלי, אז אני מהיכרות אישית עם הזלמנים האלה, זה פשוט דבר נפלא. אבל בכל זאת אני מתעניין לדעת קצת יותר על שניהם לפני שאני קונה.

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by bartes,

יש לי שאלה בקשר לגוף קירור לאובר קלוק. איזה מהשניים יותר טובים?? http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=SCNJ-1000P&affiliate=zap http://www.memorypc.co.il/default.asp?catid={C606582C-DCFB-4307-94D1-93DC3D5C019A}&details_type=1&itemid={F3F2C532-71C8-48C8-AD16-194807EA4371} איזה מבינהם יותר מקרר?, עזבו את הרעש... והאם שניהם באים עם מאוורר? תודה מראש בר!

• 4 תגובות
    • 446 צפיות
  11. הי, אני עומד לרכוש מחשב חדש עם מעבד Intel Q9550. תכננתי להצמיד אליו את ה Arctic cooling freezer Xtreme, אך קבלתי המלצה שמכיוון שמדובר ב Quad אני חייב קרור הרבה יותר אגרסיבי ולכן כדאי להשתמש ב Thermalright Ultra 120 eXtreme + מאוורר עליו. ההמלצה מייקרת את המערכת בעוד 150 ש"ח, ולדעתי בלי סיבה. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה

• 10 תגובות
    • 817 צפיות
  12. Started by Swed,

איזה מהקירורים הבאים יותר טוב.. Thermalright Ultra-120A או Thermalright Ultra-120 eXtreme תודה !

• 14 תגובות
    • 993 צפיות
  13. קניתי לפני כמה חודשים מחשב חדש עם מעבד c2d e8400 והם שמו לי קירור מעפן ואני רוצה להחליף אותו. על מה אתם ממליצים?? חשבתי על אחד מהשניים הבאים: arctic cooling freezer 7 pro או thermaltake tmg i1 תודה רבה לעונים!

• 3 תגובות
    • 583 צפיות
  14. Started by d.c.n,

שלום, אני מתלבט בין שתי קירורים שונים למעבד AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 הראשון : Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler השני : ThermalTake DuOrb CL-P0464 CPU Fan איזה מהם לקחת? שיהיה גם די שקט שלא יהיה רעש שלא יהיה נעים ....

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  15. אני עומד לקנות קירור לכרטיס מסך ואני מתלבט בין Zalman VF700-Cu Arctic Cooling NV Silencer 6 Rev.2 אני מחפש את זה שיש לו ביצועים טובים יותר (לא אכפת לי מהרעש אבל שניהם שקטים מאוד) קראתי ביקורות סותרות אבל ברובם הבנתי שהזלמן יותר טוב אכשיו אני שואל מה דעתכם והאם הזלמן לא כבד מידיי(270 גרם) ולא מסכן את הכרטיס למרות ששמתי לב שהסיילנסר קל ממנו רק ב27 גרם

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום לכולם ברשותי עומד להיות מארז CoolerMaster 690 ii. המארז מגיע עם מאוורר 140mm מקדימה, 120mm מאחור ועוד 140mm מלמעלה. הייתי מעוניין להוסיף מאוורר נוסף שיכניס אויר לטובת קירור כרטיס המסך והמעבד, והפיכת הלחץ במארז לחיובי. האפשרויות הן האם להוסיף מאוורר 120mm ברצפת המארז ליד הספק, או להוסיף 140mm בדלת המארז. למאוורר 120mm יש מסנן אבק שמגיע בתחתית המארז. כמו כן האויר הקר ביותר בחדר נמצא למטה. בנוסף גם המיקום שלו הוא מיקום שקט יותר בתחתית המארז מאשר קרוב לדלת, וצורת המיקום שלו היא כך שהוא יזרוק אויר קר ישירות לקירור כרטיס המסך שיונק אויר. החיסרון שאולי יש הוא שאולי בתחתית המארז אין יותר מידי "מקום" ליניקת אויר, אבל זה לא נראה לי משמעותי. מצד שני מאוורר ה-140mm יכול לדחוף י…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אני קונה בקרוב Q6600 ואני רוצה לבצע OC לכיוון תדר די רציני 3.4-3.5.. חשבתי על כמה דברים: הV1 שנחשב מעולה ושקט אינפטי עם שני מאווררים או הטרמינל לייט שכולם פה התלהבו ממנו עם מאווורר.. התקציב הוא בערך 400-450 מה כדאי?[br]פורסם בתאריך: 16.09.2007 בשעה 14:11:48 מקפיץ

• 11 תגובות
    • 744 צפיות
  18. Started by fesh123,

היום או מחר, אני אמור לקנות את המחשב שלי. עכשיו אני מכין שינויים אחרונים, אז כשדיברתי עם חבר הוא הציע לי לקחת במקום הזכרון- GeIL DDR-RAM 512MB 3500 Ultra Platinum Memory http://www.pch.co.il/docs/pd-1483740607.htm את הזכרון- GeIL DDR-RAM 512MB (2x256MB) 3500 Golden Dragon Series Dual Channel Memory Kit http://www.pch.co.il/docs/pd676151441.htm המערכת שלי היא אינטל 2.4C, עם הלוח של אביט ABIT IC7 Intel 875P Motherboard. לפי מה שאני יודע, דואל גורם לאי יציבות של אוברקלוק, וכמה סטיקים גורעים מאוד מהיכולות של האוברקלוק. אז השאלה שלי היא האם כדאי לי לקחת סטיק אחד ולעשות אוברקלוק מוצלח, או לקחת שני סטיקים ואז יש דואל, והאוברקלוק לא יהיה כל כך יעיל. (אני בטוח עושה אוברקלוק…

• 5 תגובות
    • 574 צפיות
  19. שלום לכם, כיום במארז שלי יש רק מאורר 120MM,שהגיע עם המארז- Compucase 6A19 המצוי בחלק האחורי של המארז. רציתי להוסיף מאורר 120 MM שקט בקדמת המארז, אבל הבעיה היא שאין לי אפשרות לחבר מאורר נוסף ללוח האם. לכן אצטרך לחבר את המאוורר ישרות לספק, מה שדורש מאורר שהוא באמת שקט. חשבתי על שני דגמים:הדגם הראשון הוא GT12252BDL-1 של GlacialTech בעוצמת רעש של 19 דציבלים ו37.0CFM , והדגם השני הוא AF12025 של Arctic Coolingבעוצמת רעש של 24.5 דציבלים ו56.3CFM. חשבתי גם על Scythe S-FLEX מדגם SFF21E (עם 20.1dBA ו49.0CFM), אבל קראתי בNeweeg שהוא לא כ"כ שקט. איזה מהם עדיף כאשר אין לי אפשרות לשלוט על מהירות המאוורר? ד.א: אני מחפש מאורר שקט ברמה דומה לThermaltake Volcano Silent Boost שנמצא במארז כק…

• 12 תגובות
    • 929 צפיות
  20. Started by drumtroll85,

כרגע יש לי שני גלובפאן שנותנים 67CFM ו-34DBA (במהירות הגבוהה שלהם), ואני רוצה להחליף אותם במשהו יותר חזק. לפי מה שראיתי המאוורר החזק ביותר שאפשר להשיג בארץ (יחסית לכמות הרעש) הוא זה של ENERMAX שנותן 94CFM ורק 30DBA, אבל עולה 100 ש"ח. לעומתו יש את הגנרי בזיגזג שנותן 87CFM, אבל רעש ברמה של 38DBA ועולה 50 ש"ח. השאלה שלי היא - האם השיפור בקירור מצדיק בכלל קניית מאווררים חדשים, או שהשיפור יהיה מזערי כך שכדאי להישאר עם מה שיש לי עכשיו? שאלה נוספת היא הכדאיות של האנרמקס - האם הבדל של 8DBA מורגש מאוד, וכמה אני ארגיש את הרעש של המאווררים לעומת מה שיש לי עכשיו (34DBA)? וחוץ מזה, אם למישהו יש הצעות למאווררים אחרים שיספקו כמות אוויר נאה (לא רועשים מדי), אשמח לקבל אותן... תודה מראש לכ…

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  21. Started by slowdive,

הי, יש לי מעבד E6300 ולוח אם ASROCK ConRoe945G-DVI אני מעוניין לעשות את המחשב שקט ככל האפשר ובביוס יש אופציה CPU QUIET FAN במצב DISABLE. לפי החוברת,במצב זה המאוורר עובד במהירות מקסימלית אבל אם מעבירים לENABLE נפתחות כמה אפשרויות (מצורפת תמונה של תוכנת הביוס). אני לא משחק במשחקים.המחשב משמש לאופיס/WINAMP/אינטרנט/צפייה בDIVX אז חשבתי שאולי אפשר להוריד את המהירות ממקסימום בלי לפגוע במעבד. את TARGET CPU TEMP ניתן לשנות מ45 ל-65 צלסיוס. את TOLERANCE לא ניתן לשנות. את TARGET FAN SPEED ניתן להחליף לFAST/MIDDLE/SLOW מה דעתכם,כדאי בכלל להתעסק אם זה?ואיזה שינויים כדאי לעשות? [attachment deleted by admin]

22. טוב אז כך יש לי 9600XT של ABIT וגם לוח שלהם ... AV8 3DEYE בגלל הקיץ helllllllll :pissed: :pissed:- שלנו בארץ ....אני זקוק לקירור לכרטיס מסך טוב אז זה הולך כך......{לא משנה המחיר} Vantec Iceberq 5 All-In-One או [tt][tt]ZALMAN Heatpipe VGA Cooler ZM80D-HP[/tt][/tt] או Arctic Cooling ATI Silencer 2 Rev.2 והבעיה היא שיש לי על הלוח את ה ZALMAN 7700CU 120MM אני לא יודע אם אפשר לדחוף אותם בכלל על הכרטיס בגלל בעית מקום טוב חוץ מה Arctic Cooling ATI Silencer 2 Rev.2 שנכנס כמו כפפה אבל :-\ :-\ אני מעדיף כלים כבדים כמו ZM80D-HP ZALMAN ובעית המקום בין ה7700 לכרטיס מסך היא יש מרווח של כמעט 3 ס"מ... מה לעשות : : : ??? אם יש המלצות בקשר לקירור יתקבלו ברצון

• 2 תגובות
    • 448 צפיות
  23. Started by ShahafH,

שלום.. כרגע יש ל: Intel Core2 Quad 2.4GHz 8MB Q6600 Box CPU קירור למעבד: Arctic-Cooling Freezer XTREME (775/939/AM2/754) Cooler וספק כוח: OCZ דגם OCZ600SXS 600W האם כדאי לי לבצע OC? ולכמה? ואיך? P: תודה.

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. אני מחפש את האיזון בין שקט ליעילות, עם קצת יותר דגש על שקט. יש כאן למישהו ניסיון עם מערכות קירור כמו H60 של Corsair או H2O 620 של Antec? איך הם בהשוואה לMugen2 של Scythe או NH-D14 של Noctua, מבחינת שקט ויעילות תחת כזה אוברקלוק?

25. אני יודע שהוא עתיק אבל זה המצב. עשיתי OC של 50% ל 2200 במקום 1500+-, מה שיש עכשיו זה מאוורר של AC 2TC שלא מיועד לOC אלא לשקט ודי מולו יש מאורר 120 שזורק עליו ועל הציפסט ולסיום לידו יש מאוור של TT שקט (לא זוכר דגם) שמוציא את האוויר החם. בקיץ במנוחה המעבד באיזור ה 52 + - ובמאמץ הוא מגרד את ה 60 מלמטה, כמובן שב SNM הוא הגיע לבערך 64 ב 75% , עכשיו בכלל כיף המעבד עומד על 48 במנוחה ובמאמץ עולה ל55 בערך. האם שווה להשקיע $$ בהחלפת קירור עדיף שקט ושוכב לא מהמזדקרים למינהם או שהטמפרטורות פה הן סבבה למעבד וחבל על הכסף מקסימום להחליף את ה 120 שיש עכשיו http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=12299 שה CFM שלו 37 למאוורר הזה http://www.noacomp.co.il/product.asp?producti…

• 0 תגובות
    • 510 צפיות

דיונים חדשים בפורומים