אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,127 דיונים בפורום זה
-
היי לכולם ,לפני שנה בערך קניתי את המעבד הזה בראש שכשיבו היום בו אני ארגיש שהוא חלק לי טיפה במקום לרוץ לקנות מעבד חדש אני יעשה לו OC כי הוא בקלות מגיע מ1.8GHZ ל3.0-3.2 מכל מה שראיתי את האחרים. המפרט שלי הוא- E2160 GA-EP41-UD3L GIGABYTE OCZ Gold GX XTC 2*1GB 5-5-5-15 DDR2-667 (333 MHz 8800GTS 320MB המעבד עובד ב- 200*9 1.325V עקבתי אחרי כל המדריכים וגם נסיתי לבד.נעלתי את התדר של הPCI-E ל100HZ.ביטלתי את האפשרות C1E. אבל כשנסיתי לעלות בFSP מ200 ל250 המערכת לא עלתה והוא שיחזר להגדרות קודמות.מה אפשר לעשות? ולצערי לא הצלחתי להבין איך עובדת שיטחת מחלק הזיכרון/תדר בBIOS שלי מישהו מכיר אולי?
-
- 6 תגובות
- 827 צפיות
-
-
היום בדקתי טמפרטורות ואמרתי וואללה אוליי ננסה אובר קטנצ'יק של עוד 400 הרצ... אני בא לעשות אובר קלוק עם ClockGen ואחריי שאני עושה set values פתאום יש לי מסך כחול שאומר לי שיש error המפרט הוא: 3.2C asus p4c800e delux 512x2 twin mos 2.5-3-3-8 TT 475 PS השאר לא נראה לי חשוב... מה לא עשיתי נכון? (אחריי שעשיתי ריסטרט כל ההגדרות חזרו לקדמותן)
-
- 6 תגובות
- 613 צפיות
-
-
היי אני עומד לרכוש מחשב חדש ומתלבט לגבי גוף קירור למעבד. מבקש את עזרתכם... איזה מבין הדגמים המפורטים מטה של גוף קירור למעבד אתם ממליצים ? המעבד שלי יהיה מדגם: INTEL Pentium, Dual Core, LGA775, 3.0GHZ, 800MHZ FSB, 4MB (2*2) Cache, EMT *** אם יש דגם אחר של גוף קירור למעבד שאתם ממליצים ושלא מופיע ברשימה שלי אז אשמח לדעת. 1. ZALMAN CNPS 7700 CU 2. GLACIALTECH Igloo 5700 MC 3. THERMALTAKE Big Typhoon CL-P0114 4. ARTIC COOLING Freezer 64 pro 5. ARTIC COOLING AC Freezer 7 pro *** מחיר של כל חמשת הדגמים האלה זהים פחות או יותר, כך שהמחיר לא חשוב. הדגשים שחשובים לי: א. שכמובן יתאים למעבד שלי (צוין לעיל) ב. שיהיה שקט ולא רועש (חשוב!!!) …
-
- 6 תגובות
- 502 צפיות
-
-
במפרט של KATANA 4, הדגם הממשיך ל-KATANA 3 המומלץ, ניתן להבחין כי גודל המאורר לא השתנה וגם נתוני הרעש. האם זה אומר שבפועל אקבל את אותו השקט עם ביצועים ועיצוב משופרים? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שמתי במחשב מעבד Q6600. במהירות סטוק הוא מגיע לאיזה 68 מעלות במאמץ. זה נורמאלי? שמתי לו בינתיים קירור של אינטל שהיה מיועד לפנטיום D (עם ליבת נחושת) האם AC פריזר 7 יהיה מספיק טוב למעבד הזה?
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, כרגע המעבד שלי (P4 2.4) באובר של 400MHZ. עם העלת מתח מ 1.52 ל 1.55. הטמפ' במנוחה: 34. הטמפ' במאמץ: 43. === כשניסיתי להרים אותו ל 2.9, קיבלתי שגיאה בפריים. ניסיתי ככה: - להעלות מתח מעבד ל 1.60 (במאמץ יורד ל 1.58) - קיבלתי שגיאה אחרי 2 דקות. - להעלות מתח מעבד ל 1.62 (במאמץ יורד ל 1.60) - שגיאה אחרי 4 דקות - וגם ניסיתי עם תזמונים קצת יותר משוחררים מ 2.5-3-3-6 ל 2.5-4-4-6 וגם ל 3-3-3-6. ועדיין אני מקבל שגיאה. מה אני צריך לעשות? האם יש רכיב שמגביל אותי? תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 571 צפיות
-
-
לוח אם : DFI infinity nf4 ultra רשום במדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/ שצריך לבטל את Spread Spectrum אבל אני לא מוצא אותה בביוס שלי.. מה לעשות? ורשום גם "לאחר מכן, יש לבטל את אפשרות ה-Cool'n'Quiet " ואצלי רשום amd k8 cool & quiet לבטל את האפשרות הזאת? תודה לכל העוזרים!!
-
- 6 תגובות
- 579 צפיות
-
-
יש לי נוידיה 9800GT מלפני שנה כמעט כבר כמה ימים המחשב שלי מתכבה לבד, בדקתי טמפרטורות הכל תקין חוץ מהכרטיס מסך שהגיע עד ל80 מעלות במנוחה ! פתחתי את המארז ואני רואה שהמאוורר בכלל לא עובד, הוצאתי אותו פירקתי אותו וניקיתי.. זה לא עזר הוא עדיין לא עובד.. או שהוא מסתובב כמה שניות ונתקע הבאתי מאוורר מחבר ושוב אותו דבר אני חושב שהכרטיס נדפק.. יש לי עדיין אחריות.. אבל אני לא רוצה שיגידו לי שהמאוורר נדפק כי אני יודע שזה לא מהמאוורר אלא מהכרטיס עצמו ואני לא יכול להגיד להם שהחלפתי כי שמעתי שאם מחליפים מאוורר הולכת האחריות.. אז מה אני עושה ? תודה מראשש
-
- 6 תגובות
- 491 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כרטיס מסך gigabyte 6870 ox הכרטיס בעל 3 מאוררים ובמצב מנוחה הוא בערך על 40 מעלות gpu 915 והmemory על 4200 (1050) האם ניתן לשחק עם ההגדרות כרגע המאוררים על 45 אחוז ...וברצוני לדעת האם כדאי לעלות את הgpu והmemory או שזה רק יכול להזיק. חשוב לי לציין שכרגע הביצועים של הכרטיס מספקים אותי מאוד אני רק סקרן לדעת האם ניתן לבצע oc משמעותי יותר לכרטיס...
-
- 6 תגובות
- 917 צפיות
-
-
יש ל FX5200 איזה עידכון ביוס או משהו שמשנה לו את הגירסה לדגם יותר מתקדם??
-
- 6 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום לכולם היום הוספתי חלון למארז ושמתי לב שנוצר חשמל סטטי די במהירות יענו אחרי כמה דקות שהמחשב פועל איך הו נוצר והאם הוא יכול לעשות איזה נזק? תודה רבה HOT-DOG
-
- 6 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום לכל באי הפורום ;D אני מרגיש קצת רע עם זה שהסיבה היחידה שאני מפרסם כאן הודעות היא לצורך שאלת שאלות... אבל אני משתדל תמיד לקרוא לפני כן ולחפש... ובכל מקרה, אין לי הרבה מה לתת מבחינה של חומרה... ככה שאני אאלץ להסתפק בלקחת עד כאן התנצלויות... במאמצי לשדרג ולשפר את המערכת עליה אני עובד, קניתי לפני כחודש מעבד ולוח אם חדשים, והקונפיגורציה היא כזו: אני די מתבאס מהקונפיגורציה הנוכחית (ואני מאמין שכל מי שיעיף בה מבט יחשוב שדי בצדק). כל פעולה הקשורה בעיבוד בלבד טסה במהירות דמיונית... בנוגע לכל פעולה אחרת, כזו שדורשת קצת זיכרון או לא עלינו את ההארדיסק... החלטתי לקנות את המערכת בשלבים... ונראה לי שעכשיו הגיע תור הזכרון. לדעתי שניים של 512MB יעשו את העבודה, אבל אני …
-
- 6 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום לכולם... יש לי מעבד Core 2 Quad Q6600 ועכשיו אני על OC של 2.70 (חח) עם קירור סטוק הצלחתי להגיע ל 3.10GHZ ואחרי 15 דקות זה הגיע לי ל 63 מעלות במאמץ תופתת....המעבד על 30-32 מעלות במנוחה.. תמונה: יש לי ספק כח ג'נרי שרשום עליו 550W והבנתי שזה יעשה לי המון בעיות...רציתי לדעת מה אני צריך לעשות כדי להגיע לOC של בערך 3.80GHZ.. ברצוני לרכוש את הקירור IFX-14... תציעו לי אפשרויות בבקשה שאני אוכל להגיע לרמה כזו של OC עם ספק כח ג'נרי של 550W..
-
- 6 תגובות
- 811 צפיות
-
-
למעבד אני לא צריך סנסור כי יש על הלוח להרדיסק שלי אין סנסור וגם לא לכרטיס מסך אני רוצה לחבר להם תסנסור אבל השאלה שלי היא איפה הכי נכון לחבר את הסנסור ועם מה
-
- 6 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אם כן אז יש איזה גבול או שהכול הולך??
-
- 6 תגובות
- 628 צפיות
-
-
החלטתי שאני רוצה לנסות את מזלי בבניית מערכת קירור מים לבדי 100%. מספר שאלות: 1. אמא שלי עובדת במפעל לחריטה מדוייקת באמצעות CNC וידני. החומר הזמין שם כמעט תמיד הוא אלומיניום ונחושת דורשת הזמנה מיוחדת. איך יהיו הביצועים של בלוק למעבד Custom Design מאלומיניום? איזה עובי של פרספקס כדאי לשים מעל? 2. איך לחבר את את היציאה והכניסה מבלוק הקירור לפרסקס ובאיזה קוטר כדאי לעשות את החיבורים? 3. היכן אני יכול להשיג רדיאטור בחינם או בזול מאוד ובאיזה גודל מומלץ שהוא יהיה? 4. כמה עולה משאבה של בערך 1000 ליטר בשעה (לא משנה אם בתוך או מחוץ למים) וכמה יעלה לי נוזל קירור מיוחד? תודה. ובבקשה, תענו על הThread הקודם שלי פה...
-
- 6 תגובות
- 662 צפיות
-
-
כרגע אני משתמש בהיטסינק שבא עם המעבד - הפשוט של אינטל והתוצאות לא משהו IDLE ~40 FULL LOAD ~55 מישהו יכול להמליץ לי על HSF טוב בשביל המעבד? חשוב שיהיה שקט וכמה שיותר יעיל! אל תמליצו לי לחורר מארז ולשים מאוררים כי הוא כבר מחורר ומאורר עד.....
-
- 6 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום לכם! אני מתכנן לקנות p4 ואולי בעוד שנה\שנה וחצי לעשות לו אוברקלוקינג. אזהרה: אני לא בקיא בתחום, למעשה אף פעם לא עשיתי אוברקלוקינג, ולכן אל תצפו שאני יבין הסברים מפוצצים במונחים! עכשיו יש לי מס' שאלות: 1)האם o\c הוא דבר מסובך ללמידה ולביצוע או דבר שכל גיימר\משתמש ביתי יכול ללמוד מהר ולהצליח בו? (אני מניח שלא כל אחד יכול אחרת כולם היו עושים זאת מן הסתם...) 2)האם אוברקלוקינג למעבד מתבצע פיזית או דרך תוכנה ו\או דרייברים? איך הוא בעצם מתבצע? 3)האם מאבדים את האחריות לאחר שמבצעים אוברקלוקינג? אם כן, אז מה המהירות שמותר להגיע אליה? 4)האם אוכל להסתפק במארז מידי ג'נריק עם 2 מאווררים או שאהיה חייב לקנות מארז יקר ואיכותי? 5)האם אוכל לעשות אוברקלוקינג טוב (נגיד מ-1.…
-
- 6 תגובות
- 702 צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד E4500 ועשיתי לו OC ל 2.64, הטמפ' של המעבד במנוחה היא 27-30, ובמאמץ שבדקתי עם התוכנה Orthos Prime הגיע לי ל 40 בכל ליבה כמו שאפשר לראות בתמונה: http://i3.tinypic.com/6okdoy0.jpg התוכנה התחילה לצפצף באמצע, מה זה אומר לגבי זה? האם אני צריך לרדת קצת ב OC? תודה.
-
- 6 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום לכולם הבאתי היום איזה 10 לדים וחבר שלי אמר לי שכדי לחבר אותם צריך לצרף את כולם על חוט אחד של לד עשיתי את זה ל2 והאור קטן ול3 בכלל לא היה אור. בקיצור האם יש דרך להעלות את המתח שמוזרם ללדים
-
- 6 תגובות
- 814 צפיות
-
-
אילו גורמים משפיעים על יכולות אוברקלוק בחלקים שונים במחשב? מה זה מכפלה ו FSB ואיך זה קשור גם כן לאוברקלוק? מה זה סטפינג וגם איך זה קשור ליכולות OC? אני אשמח אם מישהו ייתן לי מאמר או משהו כזה לא ארוך לא איכפת לי שיהיה באנגלית על הנושא הזה ושיסביר את כל המושגים והטכניקות. תודה רבה רבה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 557 צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי לוח מסוג הנ"ל , הבעיה שנכנסים ל BIOS תחת תפריט ADVANCED לא מוצא שום אפשרות ל OC. משהו כמו JUMPERS FREE CONFIGURATION. כאילו אפשרות ה OC נעולה או מוסתרת ב BIOS. קראתי במדריך הלוח אם שהורדתי מאתר היצרן שהלוח באמת מאפשר OC. האם צריך לעדכן BIOS?. אז בבקשה עזרתכם . תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה קירור, ואני זקוק לגז המזגנים,אני יודע שקוראים לו פריאון 22, אבל חיפשתי בכל רחבי האינטרנט,ואני לא מוצא!!!, מישהוא יכול לעזור לי?, אני זקוק למיכל בגודל דומה לגזיה,ואפילו קטן יותר. בתודה, MuTaTiOn.
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
- 6 תגובות
- 742 צפיות
-
-