אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב חדש AMD64 עם לוח MSI K8N, הרצתי PRIME95 למשך כמה שעות, הוא הגיע ל-35 מעלות באמצע היום ללא מזגן. הקריאה היא מהצג LCD על המארז. האם זה הגיוני ? איזה טמפרטורה מוצגת על המארז בד"כ ? כמה אמור להיות מנסיון של אחרים ? זה נראה לי נמוך מדי (טוב מדי מכדי להיות נכון...)
-
- 8 תגובות
- 756 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך מדגם PX6600 TD של leadtek. המאוורר הרעיש אז נניקיתי עם לחץ אויר וניסיתי לשמן בלי לפתוח תא ההברגות והוא המשיך להרעיש (לא היה לי מברג שהצלחתי להוציא איתו את המאוורר). בכל מקרה זה הרעיש וביאס אותי אז חשבתי להרטיט קצת את המאוור עם עט. אבל לאחר כמה זמן הוא התחיל להסתובב בצורה מקרטעת בסיבובים מאוד איטיים. כלומר ממש רק תזוזה איטית. בחנות היה להם הכי זול גוף קירור כלשהו של arctic. הוא אמר לי שאני צריך לחבר את זה ללוח אם. אבל כאשר הרכבתי בבית לא היה חיבור לזה. ובכרטיס מסך זה חיבור לא תואם. הלכחתי יום אחר שוב לחנות ושמו לי שם מתאם שמחבר את זה ישר לחיבורי חשמל הגדולים. כאשר הגעתי הביתה ראיתי שהמאוורר נותן תנופה לשנייה ועוצר ל5 שניות כל הזמן. בטלפון הם אמרו שזה מאוורר…
-
- 9 תגובות
- 756 צפיות
-
-
המטרה היא קירור למעבד ללא oc (שיהיה קירור שקט) אבל עם אופציה ל oc בעתיד, האופציות הם : 1. V1 2. Big Typhoon 3. Thermalright Ultra 90 4. Thermalright Ultra 120 5.Thermaltake MaxOrb 6.Scythe INFINITY 7.Zalman CNPS9700 NT לקירור של Thermalright צריך לקנות מאוורר איך שאני מבין... (אני קונה מחו"ל) , ורציתי לדעת האם ה ultra 90 יותר טוב מ v1 שאלה האופציות ביחס מחיר טוב , למרות שיש ביניהם הפרש של 25$ במחיר (55/30). תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 755 צפיות
-
-
-
האם המעבד מסוגל לעבוד בכזו טמפרטורה(196- מעלות) ? כל רכיב יש לו את תחום הטמפרטורה שהוא מסוגל לעבוד בה מהם הטמפרטורות שבהם המעבד מסוגל לעבוד + ו -?
-
- 9 תגובות
- 755 צפיות
-
-
לאחר שעמלתי ובניתי ת את מע' ה WC שלי למעבד אני מעוניין להוסיף את הכרטיס גם ללופ של המים ולאחרונה ראיתי את הבלוק של TT שמשך את העיין שלי בעקבות מחירו הזול והחומרים שממנו הוא מיוצר .....( בסיס נחושת וכיסוי מפרספקס ...) רק שאני לא יודע אם להשקיע בו או שלקנות משהו יותר "יעודי " וידוע בתחום ה WC .... כמו DD ופולארפלאו ...... מה אתם אומרים ?
-
- 6 תגובות
- 755 צפיות
-
-
קניתי מעבד פ3 550 סלוט1 מאדם חביב ברמת גן ביום שני והיום חבר שלי עזר לי להתקין אותו. זה היה טיפה מסובך כל הסלוט הזה אבל בסוף זה הסתדר. עם המעבד הקודם שלי עבדתי על באס 112 קבוע לא הייתה שום בעיה, באס133 לעומת זאת היה פוסט אבל הווינדוס לא עלה. עם הפ3 ב 133 הוא לא עולה (אין פוסט, המסך לא נדלק, מוזר שעם הישן המסך כן היה נדלק.. הסבר?) ב 112 הווינדוס לא עולה ב 103 הוא סוגר לי את 3דימארק (2001) באמצע פתאום בלי שום הודעת שגיאה ב 100 הוא פועל יפה (אלה האפשרויות היחידות שיש לי). אני לא ממש מבין למה הבאס מסרב לעלות קצת בלי לעשות בעיות ? אולי זה כי חסר לו מתח? לצערי אין לי אפשרות בלוח הזה להעלות מתח.
-
- 9 תגובות
- 755 צפיות
-
-
אני רוצה להתקין מאורר נוסף על המוגן, קיבלתי איתו את המאורר המקורי של SCYTHE ואני רוצה לקנות מאורר נוסף של אותה חברה מאותו הדגם (slipstream) אבל יש סוגים שונים של מהירויות RPM, אני מניח שכמה שפחות RPM אז פחות רועש (אך מקרר פחות), השאלה שלי היא האם אני צריך לשמור על סנכרון בין המאוררים, כלומר האם שניהם צריכים לעבוד באותה מהירות ?
-
- 4 תגובות
- 755 צפיות
-
-
היי, אלא הדברים שכנראה עושים את הרעש במחשב שלי. אני יודע שהמארז מרעיש מעצמו, אבל אני רוצה להשתיק ה-כ-ל. כמה צריך לעלות כל העניין הזה לדעתכם? החלפת כל המאוורים, מה עוד צריך לעשות? Intel Core2Duo E6300 2Mb ATI Radeon x1950Pro 256Mb Western Digital 320Gb SATAII, 16Mb @ 7200Rpm FSP 500W LGA775 24pin S.ATA Sunbeam Transformer - Ac 120mm + 80mm X3 *Black* כמו שכתבתי אני לא יודע כמה זה צריך לעלות. יש לי כסף, אבל אני לא רוצה להוציא על זה הרבה מאוד. אפשר הצעות סבירות עד 300 או שזה קצת לדעתכם?
-
- 10 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום, האם בלוח האם הרשום למעלה, ניתן לפקח על המאוורר של המעבד? הוא מחובר ב4 פינים אך עדיין בFANSPEED לא רואים את המאוורר
-
- 11 תגובות
- 755 צפיות
-
-
יש לי geforce 6800 POV במנוחה הוא על 53 ובמאמץ על 70 זה טמפרטורות סבירות??? ודרך אגב, בתוכנה everest הוא מראה לי טמפרטורה שונה - פחות 5 מעלות מהטמפרטורה שרשומה בהגדרות הכרטיס אז ה Everst מזייף?
-
- 7 תגובות
- 755 צפיות
-
-
מה המצב אנשים ?.. היום הייתי אצל טכנאי כדי להתקין את ה - HD4850 + ספק חדש על המחשב ושאלתי אותו אם המעבד שלי (E4500) יעשה צוואר בקבוק לכרטיס המסך החדש ... הוא אמר שכן ואמרתי לו שאמרו לי (אנשים מהפורום הזה) שצריך לעשות למעבד OC כדי להקטין את הצוואר בקבוק ... אחרי שהוא הרכיב הוא אמר לי שהוא עשה לי OC ל - 2.9 (בדק יציבות בערך 20 דקות עם התוכנה OCCTPT והכל היה יציב) ... הוא עוד אמר שזה ה - OC הכי בריא שכדאי לשים לפי החלקים שיש לי במחשב וגם זה שילוב של שיפור גבוה וחוסך בחשמל (לא כמו ב - OC מטורף שיש ניצול חשמל מטורף), שאלתי אותו אם זה לא יעלם לי כשאני יפרמט והוא אמר לא ... באתי הבייתה, פימרטתי והכל טוב ויפה וכשהתקנתי SP2, התבטל לי ה - OC !!! נכנסתי ישר לביוס ניסיתי לשחזר והצלח…
-
- 7 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום חיפשתי בכמה אתרים ורק ב 2 מצאתי את ה Freezer 7 PRO האם מוצר זה קיים בעוד חנויות? תודה
-
- 8 תגובות
- 755 צפיות
-
-
אני עם P5Q DELUXE, זכרונות של GSKILL 1000MHZ, קירור TRUE 120 ומתח לא שפוי למעבד ועדיין הוא נכשל פריים אחרי כמה שניות. אני רואה אנשים שעושים עם המעבד שלהם 3400 במתחים של 1.4 ~ 1.55. אני יודע שיש הבדלים בין המעבדים אבל עד כדי כך? משהו פה לא מסתדר לי! יש עצות?[br]פורסם בתאריך: 8.10.2008 בשעה 11:44:30 צירפתי לפה תמונה של CPUZ אולי תעזור לכם: המתח לזכרונות על AUTO אבל הם במהירות פחות מהסטוק שלהם. ביוס יש לי גירסא אחרונה אני בודק כל פעם.
-
- 6 תגובות
- 755 צפיות
-
-
צהריים טובים.. אני משתמש במעבד amd5200 מהדור הישן (אני חושב ה 90 nm, לא יכול לבדוק בcpuz כי דפקתי תמעבד בoc פעם) ואני רוצה לשדרג את הקירור רק בשביל שקט (לא מתוכנן שום oc). בכללי אני כנראה אקנה בksp וראיתי שם שני דגמים שמתאימים לתקציב שלי- שניהם של ac. הראשון: Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan ב120 שקל השני:Freezer 64 LP CPU Fan ב שקל95 . בכללי אני רוצה לשמוע מה דעתכם כי אני בכיוון של ה64LP כי לפי הנתונים היבשים יש לו חצי מכמות הרעש של הfreezer7 (מופיע 0.4 sone לעומת 0.8 sone), והוא אמור לעמוד בעומס חום. מה דעתכם? (אגב המארז הוא של TT עם מאווררים שקטים אני די בטוח שמה שגורם לרעש הוא המאוורר box) תודה!
-
- 4 תגובות
- 755 צפיות
-
-
אז ככה אני מעוניין לקנות קירור למעבד I7 סוקט 1366 אני מתכנן לעשות OC מקסימום עד 4.5GHZ תקציב של עד 250-300 ש"ח (: תעזרו לי בבקשה D: תודה מראש (:
-
- 4 תגובות
- 755 צפיות
-
-
היי חברים אני מריץ מחשב P4 2.66 לא מומהר, הסוקט הישן אני לא זוכר את המספר שלו בדיוק (לא ה775) בכל מקרה איזה קירור ושל איזה חברה יתן לי שקט בחדר? + האם יש מאווררים שהם יחסית שקטים, או הכי שקטים שיכול להיות למארז עצמו? (CHIEFTEC FULL TOWER)
-
- 12 תגובות
- 755 צפיות
-
-
המאוורר הנוכחי הוא על הפנים (מרעיש ) ואני רוצה להחליף אותו. השאלה היא כזאת אין לי מושג איזה דגם לבחור א' וב' האם יש איזושהי הגבלה בגודל האם 120MM יכנס? אני לא עושה OC אין לי בעיה של מקום במארז, כל מה שמעניין אותי הוא למצוא מאוורר שקט. נ.ב האם מדובר בהתקנה מסובכת ?
-
- 3 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לעשות OC לכ.מסך שלי (4850), הכרטיס הגיע לא מומהר, אבל עם קירור מעולה (AC), ויש לי שאלות לפני שאני עושה את האוברקלוק. 1. באיזו תוכנה כדאי להשתמש? 2. איפה יותר חשוב להעלות את הקלוקים, ובכמה? אם תוכלו לרשום לי מספרים אני אשמח מאוד: GPU Clock Memory Clock טמפרטורות: מנוחה - 31 מעלות. מאמץ - 45 מעלות. המון המון תודה~!
-
- 12 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום לכם, שאלה בכותרת, תודה.
-
- 9 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום, כידוע לי, לוח האם שלי (MSI G31M3-F) הינו mATX במחיר נמוך יחסית ונורא משתלם, וזאת חוץ מעובדה אחת שלא ידעתי עליה עד אחרי קניית לוח האם - הBIOS לא מאפשר העלאת VCORE כמעט בכלל, כל שהOC המקסימלי היציב לו אוכל לצפות ינוע בין 3.5-3.6GHZ (תקנו אותי אם אני טועה) כרגע במארז הקטן והג'נרי (אייבורי+מבצע 22"+מחשב ב2200 ) שלי יש מאוורר קדמי להכנסת אוויר, Arctic Cooling Alpine 7 Pro לקירור המעבד, ומאוורר שהוצאתי מקירור המעבד במחשב הישן, שלCOOLER MASTER מאחורה, להוצאת אוויר. כרגע ע"פי אוורסט ALPINE מסתובב על סביבות ה2100RPM וה-COOLER MASTER מגיע ל2400RPM פחות או יותר. המחשב ללא פעילות רבה, טמפ' בסקרין כאן - http://i175.photobucket.com/albums/w144/ripzombie/screenie.jpg הרבה פרט…
-
- 1 תגובה
- 755 צפיות
-
-
יש קירור שבאמת יוריד כמה מעלות טובות לצ'יפסט שלי? הבאתי את האלנדייל שלי ליציבות מוחלטת ב2.8Ghz, אבל הלוח אם מגיע ל67 מעלות +- וזה המון. ראיתי שיש כל מיני דברים בנועה ופנדס, השאלה היא מה הכי טוב ואם זה באמת יעשה משהו... יש קירור בסביבות ה80 שקל הזה שיוריד את הטמפרטורה? ואם כבר פתחתי דיון אז עוד כמה שאלות: בOC, מה מתחמם, הגשר הצפוני או הדרומי? כמה חם זה חם מדי? שלי עכשיו על 55 מעלות במנוחה ואחרי מאמץ של 4 וחצי שעות זה מגיע ל67, וזה נראה לי הרבה יותר מדי
-
- 11 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה לגוף קירור איכותי ולא רועש למעבד, תחילה חשבתי ללכת על ה AC 7 xTreme לאור המלצות וביקורות שקראתי. אך לאחר שקראתי באשכול הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=397030 הבנתי שהוא לא כזה מומלץ... אז האם AC 7 פריזר זו הבחירה המומלצת? ההבדלים בינהם באמת זניחים? או שמא יש קירור אחר בטווח של 100-180 שקל שעדיף ללכת עליו? אגב המעבד שלי הוא גם כן 9450 ללא oc. תודה
-
- 10 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לעשות אוברקלוק למחשב שלי... מפרט: AMD Athlon XP 1900+ Gigabyte 7AVXP nVIDIA GeForce 440 MX 256 RDRAM Windows XP Professional Linux Mandrake 8.2 (בקרוב FREEBSD) אגב, החלפתי את המעבד המקורי של AMD בגלל שנשברה לו כנף באיזה מעבד די זיפט שבנוי לאינטל (אני חושב). יש לי שני מאווררים במארז - אחד בספק, ואחד נוסף מתחת לספק. הטמפרטורה נכון לעכשיו היא: CPU A TEMP - 57 SYSTEM - 40 אגב, מהם הסיכונים הכרוכים בהמהרה? האם זה יכול להיגמר בשריפה של המעבד שלי? האם יש תוכנות שמונעות התחממות יתר של המחשב/מעבד? ממה אני צריך להזהר? האם כדי להחליף את קירור המחשב לקירור מים? אם כן, האם זה מסובך להתקין את זה (אני לא ממש מפחד לגשת למחשב.. יש לי ידע בחומרה), מה צריך לעשות (פחות או יותר)…
-
- 6 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכוון לקנות AMD xp 2800 איזה מאורר לדעתכם אני צריך לקנות ? כרגע לא מתוכנן OC והוא מיועד בעיקר למשחקים תקציב בערך 180 ש"ח
-
- 6 תגובות
- 755 צפיות
-