עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Jenia24,

שלום, הגעתי עם ה4000X2 שלי כבר ל2700 כאשר בסטוק הוא עמד על 2100, המתח העדכני הוא 1.4, אני רוצה לדעת אם זה יהיה מסוכן לעלות אותו בעוד קצת? כי כרגע אני חושב שזה מה שתוקע לי את ההתקדמות. ועוד שאלה קטנה, יש לי לוח MA785G-US2H של חברת Gigabyte, וקראתי את המדריך להמהרת המעבד באתר ושם הוא הביא דברים שיש לכבות/לשנות בביוס כמו Spread Spectrum,CPU Thermal Throttling וכו'.. הבעיה שלא מצאתי שום דבר מזה בביוס שלי, מישהו שיש לו לוח אם של Gigabyte יכול להגיד לי איפו זה נמצא, או בכללי הגדרות טובות לביוס ל-OC? תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. שלום לכולם, ברשותי המפרט הנ"ל עם FSB של 450 ומחלקי זיכרונות 1:1 בביוס אני מתלבט איך לכוון את הזיכרונות PI1000 DDR2 . כרגע הם מכוונים כך: CL5 tRCD-5 tRP-5 tRAS-15 CR-2T וTRC-45 מתח זיכרונות 1.9 יציב לבנתיים ואנסה להוריד כמה שניתן מחר בבוקר. השאלה אם אפשר להדק את התזמונים ואם כן לכמה ואם לא האם להשאיר אותם כך(יש לציין שרכשתי 2 SFLEX 1600 וברגע שאני ירכיב אותם(כנראה שיצטרך להוציא את הגוף קירור לצערי מפאת חסך בגישה להתקנה נורמלית של מאוורר אחורי) אז על הדרך אחליף משחה טרמית. בכל מקרה מתוכנן המשך OC לכיוון 460 אם ייתן יותר במתח נורמלי מה טוב. ;D בכל מקרה אודה לתשובה מהירה.

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by KoM,

היי, קיבלתי תפנטיום 4 1.6A החדש שלי כולל לוח של איפוקס וזכרונות קרוסאייר PC3200, עכשיו כשאני מנסה להעלות את הוינדוס בבאס של 155 הוינדוס עולה בסדר, אבל האייקונים וכ דבר גראפי עולה לאאאאאאאאאאאאאאאאאט מאד... האם זה יכול להיות בגלל ההארדיסק של IBM ? מסדרת המוות כמובן...

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. היי פתחתי דיון בפורום המארזים שבו התייעצתי לגבי מארז , לאחר שהדיון עבר לדון על הקירורים במארזים פתחתי את הדיון כאן . (הדיון בפורום מארזים - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=308530.new#new ) יש לי אפשרות לקנות את המארז - NZXT ZERO http://www.nzxt.com/products/zero/ או את - THERMALTAKE EUREKA http://www.thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/eureka/vc8000bwa.asp אני חושב לקנות את ה Zero בגלל הקירור סטוק שמגיע איתו (שמכיל - 4X120mm מאווררים בדופן המארז - מכניסים אוויר , 1X120 מכניס אוויר מקידמת המארז , 2X120 מוציאים אוויר בחלק האחורי של המארז) או שאני יכול לקנות את ה Eureka ולהוסיף לו מאווררים . מה שחשבתי לעשות זה להוסיף מאוורר מתחת לכונני הדיסקים , ב Eurek…

• 4 תגובות
    • 443 צפיות
  5. Started by RayZ,

האם אני אגיע רחוק עם Pentium 2 266mhz באוברקלוק? יש סיכוי שאגיע איתו לרמה של פנטיום 3?

• 3 תגובות
    • 412 צפיות
  6. Started by oren13,

אחרי הרבה זמן שלא הייתי פעיל אני חוזר להיות פעיל עכשיו אחת הסיבות שלא הייתי פעיל בתקופה דיי ארוכה זהההה אני קונה סוף סוף לוח חדשששש תציעו לי לוח הכי טוב של אסוס אבל הכי טוב שמתאים לאוברקלוקינג למחשב amd 754 3000 תציעו לי כמה לוחות במחירים שונים ותזכרו אל תתפשרו על מחיר מה שאתם חושבים הכי טוב תציעו ותגידו תמחיר תודה עריכה: אני רוצה שיהיה בלוח את כל החיבורים הכי חדישים sata pci express וחוץ מזה זהו נכון

• 3 תגובות
    • 404 צפיות
  7. Started by tomersap,

היי, אני מעוניין לבנות קירור מים למחשב לי, יש לי כמה שאלות ואני אשמח לעזרה, אני קודם ארשום את המפרט שלי ואת הרכיבים לקירור מים שאני מתכנן לקנות ואז אשאל אני מתכנן לעשות OC למעבד ולכרטיס מסך (כרגע עשיתי רק לכרטיס מסך ואני רוצה למשוך את ה-OC כמה שאצליח בשניהם). המפרט שלי הוא כזה: מעבד: i7 4790k 4.4ghz. לוח אם: MSI Z97 gaming 3. מארז: Fractal Design Define S. ראם: Corsair Vengence DDR3-1600 4X4GB. כרטיס מסך: GTX 970 4GB WF3 core@1564mhz memory@8ghz. ספק כוח: SeaSonic s12ii -620. חשבתי לקנות את הרכיבים האלו בשביל הקירור מים:1. רדיאטור 360 XE (עולה 100 דולר) - https://www.ekwb.com/shop/ek-coolstr..._store=default2. רדיאטור 360 SE (עו…

8. רציתי לקנות מערכת קירור מים עכשיו אין לי מושג מה טוב ומה לא ריציתי שהיא תקרר את המעבד הכ מסך ואם אפשר גם תנורתברידג' תוזה לעוזרים!!!

• 4 תגובות
    • 496 צפיות
  9. היי, כבר כמה חודשים שאני מתלבט בין לרכוש נייד לגיימינג (Asus G75 שצריך לצאת בסוף אפריל) או מחשב נייח שיעלה לי הרבה פחות וגם יהיה יותר טוב מבחינת נתונים. העניין הוא שהמחשב הנייח האחרון שקניתי לא הצליח לקרר את עצמו כמו שצריך ויושב לי עכשיו בחדר עם צד אחד פתוח עם אלתור של מאוורר גדול שתמיד פועל וצמוד אליו.... בלי המאוורר הזה, המחשב פשוט קורס בכל משחק שאני מפעיל. לעומת זאת, לפי מה שהבנתי (בבקשה תקנו אותי אם אני טועה) למחשבים ניידים יש יכולת קירור הרבה יותר טובה ואפקטיבית. בנוסף גם הרבה יותר קל לנקות אותם ממחשב נייח. אבל... הם פשוט עולים ה-ר-ב-ה יותר. נכון לעכשיו יש לי 5000 ש"ח. אני כמובן יכול לחסוך עוד, אבל אני מאמין שאם אני אשקיע את זה בנייח זה יהיה מספיק בהחלט. אז מה אתם…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by LaCostE,

שלום לכם =] הגיעו ימי הקיץ והחלטתי לרכוש לעצתמי איזה קירור ולהעיף את הסטוק פתחתי נושא לפני איזה חודש אבל לא קיבלתי תשובה עכשיו ההתלבטות שלי היא בין הNinja Plus REV B לבין הTuniq Tower - למערכת הראשונה בפרופיל עכשיו יש לי שאלה כזאת , אם אני אקנה את אחד הקירורים הבאים - אני רוצה להחליף את המאורר לאיזה Silenx או גם חברה אחרת דבר שיעלה בערך 90 שקל ויוריד מרמת הרעש ויוריד כ2-4 מעלות כמו שראיתי בביקורות . - ואז הגעתי לבערך 300 ומשהו , וב315 יש את התרמלייט אקטסרים 120 שאותו אני יכול להשאיר פאסיבי אפילו - ועם הצורך להוסיף מאורר לא מתוכנן OC עצבני או שבירת שיא ודברים כאלה , אלא משהו קליל כזה . אני יודע שזה ייותר מידי התרמלייט , אבל אם אני כבר משקיע ... יש הצעות ? וחוץ מAC למינ…

• 5 תגובות
    • 525 צפיות
  11. שלום לכולם =] בזמן האחרון כבר ממש התעצבנתי , והחלטתי שנמאס לי מהמאוררי 12CM הג'נריים שבאו לי עם המארז , ועם קירור הסטוק המעפן . בעקרון מה שאני מחפש אלו 2 מאוררי 12CM ( אחד מקדימה להכניס , השני מאחורה להוציא ) , משחה תרמית ( AS 5 , לא ? ) וקירור למעבד . אני אחד שבעקרון רעש לא ממש מפריע לו , ישנתי עם הדבר הזה שנה בחדר , אבל כבר נמאס , אז הייתי רוצה איזה משהו שייתן קצת שקט . תמונות של המארז אבל לא כ"כ ברורות , סליחה :( HEC 6A21 ) http://i226.photobucket.com/albums/dd255/FarFromHorizon/DSC08555.jpg http://i226.photobucket.com/albums/dd255/FarFromHorizon/DSC08556.jpg אין לי כ"כ מגבלות תקציב , אבל אני רוצה משהו במחיר סביר . לדוגמא חשבתי על BT VX , עם 2 מאוררי Arct…

• 5 תגובות
    • 512 צפיות
  12. שלום, פתחתי בעבר דיונים בפורום הזה ובופורומים אחרים והומלץ לי על ה מוגן 3 של שקייט לאחרונה התפרסמה כתבת ביקורת על קירורים למעבדים וראיתי שם את ה: GEID TRANQUILLO ARCTIC COOLING FREEZER 13 PRO ששניהם הציגו תוצאות רעש של פחות מ 28 Db וגם קיררו די טוב האם ביצועיו של המוגן 3 שהומלץ לי שווים או טובים יותר מהביצועים של המאוררים המדוברים? ואיזה מהם עדיף? תודה!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  13. שלום, הזמנתי מחשב מורכב שכולל: מעבד-E6600 לוח אם- ABIT AB9 PRO כרטיס מסך - GF8500GT זכרון-2G של G.SKILL הרדיסק-250G של WD צורב DVD אני לא עושה OC המארז סונטה 2 מגיע עם מאוורר אחד, והשאלה שלי האם אני צריך להוסיף עוד מאוורר מקדימה או שזה יספיק? אם התשובה היא כן, מה מומלץ? (אני קונה בנעה) תודה

• 27 תגובות
    • 918 צפיות
  14. שלום לכולם, ברשותי המחשב הבא: P4 2.4 256 ddr @ 266 hz geforce 4 mx 440 128 ddr ספק + מארז ג'נריים (2 מקומות למאוורר 90 מאחורה ואחד מקדימה) לא מזמן התגייסתי לצבא, ולפני שידעתי מה יהיה התפקיד שלי וכמה אני אהיה בבית חשבתי שאני אקנה בקרוב מחשב חדש. לאחרונה נודע לי שהיציאות שלי יהיו 10-4 (שבוע + 3 ימים בצבא, ואז רביעי עד שבת בבית), מה שאומר שכנראה לא שווה לי להשקיע כסף במחשב חדש. אני בכל זאת רוצה מחשב סביר שיריץ משחקים ושיהיה ניתן לעבוד עליו בצורה סבירה. חשבתי לנסות לעשות קצת אוברקלוק, ואולי לקנות כרטיס מסך חדש ועוד 256 ראם. כרטיס חדש - חשבתי לכיוון R9550, כרטיס טוב יחסית למחיר שלו. השאלה בקשר לקנייה היא איפה אפשר לקנות ראם כזה ישן ובאיזה מחיר, והאם ישתלם לי להוציא כ - 550 שח …

• 5 תגובות
    • 485 צפיות
  15. Started by pringles,

המשחה הטרמית הזאת Arctic Silver Ceramique Thermal Compound 2.5g Tube תפיק תועלת?? יש לי amd2000 ווולקנו 9 אני עובד איתו על המהירות 2700 סלד וזה מספיק אך ניגמרה לי המישחה אז אני רוצה לקנות וזאת שציינתי למאלה מועילה?? אמממ אין לי כסף להשקיע במישחה.

• 2 תגובות
    • 454 צפיות
  16. Started by Ran B,

שלום לכולם. לאחר שקניתי את הלוח אם החדש - asus p4p800se עם מסדרת 865 (צ'יפסט). לאחר המלצות בפורום "מעבדים, לוחות אם וזכרונות" ברצוני כרגע להשקיע בקירור למעבד. מכיוון שאני מתכנן אובר-קלוק, וגם כי כרגע לפי הביוס הלוח המעבד עומד על 40+ -. הקירור במארז בסירקולציה טובה, ואולי בעתיד גם אני אוסיף מאוורר לגג (למי שעקב אחרי הקניות שלי בזמן האחרון יודע שיש לי מארז אנטק טוואר דנדש שעדיין אני לא רוצה לקרוע אותו). בעיקרון הטמפ' הזאתי נובעת מקירור סטוק של המעבד וחום החדר שלי (שהוא גבוה מאוד מין הממוצע בגלל קיר זכוכית חיצוני לא משנה כרגע, אולי נעבור חדר בקרוב). לכן רציתי להתייעץ לגבי קירור. יש לי תקציב, כרגע עד 700 שקל, בקרוב יהיה גם תקציב של 1500+ (אחרי קבלת המשכורת בעוד כ15 יום). אני …

• 6 תגובות
    • 646 צפיות
  17. תראו המפרט שלי בחתימה... יש לי 1200-1300 שקל לקניית רכיבים לאוברקלוק. מהארץ ומהאתר www.compusa.com כי בן דוד שלי יהיה שם ויוכל להביא לי מה שאני רוצה. אני בטוח קונה זיכרון חדש כנראה 512mb HyperX3200 2-2-2-5 אם לא אז משהו של ocz או את הvitesta זה יעלה לי 550-600 שקל.(אל תדאגו מאיפה שאני קונה) עכשיו ההתלבטות אם לקנות מערכת קירור מים BIG WATER + ספק כח חדש כנראה טרמלטייק 410w(יד שנייה) או לקנות הארד דיסק חדש ב-400(אני צריך אחד חדש ומהיר נורמלי) וספק כח טרמלטייק 410. ב-2 האפשרויות אני מצרף כמה כבלים ואיזה תאורה.. באיזה 100-200 שקל בערך. אני מתלבט כי יש לי קירור אוויר טוב sk7+sf2 פשוט עושה רעש,ויש לי הרבה אבק בחדר ואני לא יכול כל הזמן לנקות את ההיטסינק ולמרוח ממשחות כי אין לי כ…

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by mathan,

קודם כל, אני רוצה שתראו את הפרוייקט שלי..אני מאוד גאה במעבד שלי..חח http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=623 http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=41004 וגם הגעתי למסקנה שהסידור של המאווררים במארז משמעותי. יש לי אחד..חח..אבל הזזתי אותו מהצד למאחורה של המחשב, ועכשיו הוא מוציא אויר במקום להכניס, וזה הוריד לי את הטמפרטורה ב2 מעלות[!] ועכשיו לשאלה.. הטמפרטורת מקסימום במשחקים או בתוכנות כבדות היא בערך 46. רק עם תוכנות מאמץ מיוחדות[פריים וs&m] המעבד מגיע לסביבות ה51-2. אני יודע שאלה כבר טמפרטורות לא מומלצות, אבל לא נתקלתי בהן אף פעם בלי תוכנת מאמץ, אז רציתי לשאול אם אני יכול עוד להמשיך, ולא להריץ תוכנות מאמץ. אני שואל עכשיו כי אני לא מצליח…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by MoonKnight,

ככה. יש לי את הזלמן (שימו לב חתימה לפרטים) על המעבד. הטמפ' שלו ב OC של 15% היא 33 בממוצע. (סביר) יש לי את הספק שיש לו מאורר. היה לי גם מאורר קטן על ה Nvidia Gf Fx5200 שלי - הוא חדל לעבוד :\ (שימנתי בדקתי חשמל וכו'. כלום) עכשיו הלוח אם שלי די חם (יחסית למעבד) ממוצע של 39-41 מעלות (לא במאמץ כן?!) עכשיו. הכ.מסך שלי די חם בלי המאורר (לדעתי כ 43 מעלות בד"כ) הבנתי שכדי שהמחשב בכללי יהיה קר אני צריך 2 מוציאים ו 2 מכניסים. אני לא יודע ממה שיש לי מה מוציא ומה מכניס. בנוסף יש לי מארז סטנדרטי. איפה אני יכול להסיף עוד מאווריים

• 18 תגובות
    • 984 צפיות
  20. התחלתי לבנות מיכל מים שיחליף את הסיר שלי אחרי שאני ימצא רדיאטור, אבל אני לא יכול לחליט איפה לעשות את הפיה לכניסת המים ואיפה ליציאה. ??? והנה קצת תמונות של מה שעשית עד כאן. החומר ממנו התחלטי, פרספקס בעובי 10 מ"מ. הברגה. בחרתי לעשות אחת הצלעות מאלומיניום משום שצד זה יהיה מול המאוורר הקדמי 120 מ"מ כך זה גם ישמש בתור קירור למים. עכשיו המיכל מלא במים ועומד לכמה ימים לבדיקת אטימות .

• 8 תגובות
    • 789 צפיות
  21. Started by tsr,

שלום חברים, רציתי להתייעץ איתכם לגבי מיקום מאורר נוסף במארז שלי, המארז הינו CoolerMaster Centurion 5 II. צילמתי את המארז כרגע ואת הכיווני אוויר של המאווררים: קישור. יש מאורר אחד מקדימה שמכניס אוויר 140מ"מ, 1200RPM, הגיע עם המארז לכן אני לא יודע את הכמות אוויר שהוא מכניס. מאורר אחד אחורי שמוציא אוויר 120מ"מ גם כן הגיע עם המארז, מאורר בגג 120מ"מ, 1200RPM, 38CFM. כמו כן הקירורים הרגילים, כ"מ (gtx460), ספק כח (CM GX-550) וקירור שהגיע עם המעבד. הזמנתי LianLi 140, 1200RPM,72CFM, יש לי שני מקומות להכניס את המאורר על הדלת הצדדית, השאלה היא לאן להכניס אותו לעליון או לתחתון, לפי ההיגיון שלי עדיף לתחתון מכיוון שכך הוא ייתן אוויר גם לכ"מ, האם אני טועה? האם עדיף לשנות את מערך המאווררי…

• 5 תגובות
    • 903 צפיות
  22. Started by SixKiller,

שלום.. לא מזמן קיבלתי את המאורר ומטען לסוללות... ומשחה טרמית למעבד... ועשיתי אוברקלוק קטנטן... פרטים Barton 2500+ Nf7SL 768Ddr400 on cpu Tornado 80mm 85 cfm ובנתיים עליתי ל11.5 ו174.. שזה אומר 2017 למעבד... וככה במאמץ : במעבד:45 ובלוח 26 בלי מאמץ מעבד 39 ולוח 22 אחרי 20 דקות בטוסט זה הגיע ל45 מעלות וזה לא עולה משם פשוט.. אחרי שעה ו20 דקות הפסקתי... ונשאר ככה בדיוק.... שיא החום עכשיו דווקא 2 צהריים... בלי מזגן.. זה די מכובד .. לא?.. מה שאני בעצם רוצה להתייעץ ולשאול ... האם זה בסדר... והאם כדאי לי לעשות משהו יותר קיצוני... תודה... צ'יקו

• 5 תגובות
    • 459 צפיות
  23. Started by yoni_gelb,

שלום, הזמנתי את המפרט הבא: Intel Core I7 920 2.67 GHz 45nm GIGABYTE GA-EX58-UD4 (X58) i7 Nehalem - ATX OCZ GOLD DDR3 TRIPLE CHANNEL 6GB 1600MHZ CL8 SAMSUNG 1000GB (HD103UJ) -32MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F1 GAINWARD HD 4870 1024 GDDR5 Golden Sample - RETAIL SAMSUNG DVR-S223F x22 (BLACK) DUAL LAYER SATA PCPOWER&COOLING S61EPS Silencer 610W Retail COOLERMASTER (CM-690) 690 + WINDOW לא מתוכנן OC בזמן הקרוב. הבנתי שהקירור המומלץ הוא scythe mugen2. האם הוא שקט יותר / בעל ביצועים טובים יותר באופן משמעותי גם במהירות סטוק ושווה את ההשקעה הנוספת או שמדובר בתוספת מיותרת בשבילי? קראתי גם שבגלל הגודל שלו יכולות להיות בעיות במארזים מסויימים ועם זכרונות מסויימים. האם הוא יתאים פ…

• 8 תגובות
    • 598 צפיות
  24. Started by ofirs1,

שלום לכם.. רציתי להתייעץ איתכם בקשר לקירור למעבד . המעבד שלי מגיע לטמפרטורה גבוה והמאוור שלו עושה רעש בלתי נסבל אז החלטתי לקנות קירור אחר ממה שיש לי. {יש לי את הקירור שבא עם המעבד של אינטל מרעיש ממש .} עכשיו אני מוכן להשקיע עד 250 שקל על קירור טוב וכמובן כמה שפחות מרעיש עניין הרעש פה הוא ממש חשוב לי. * המעבד שלי הוא של: Prescott הינה תמונה של הטמפרטורה ללא מאמץ.. במאמץ הטמפרטורה של המעבד מגיעה ל 60-62 מעלות.. והינה תמונה של מפרט המחשב שלי.. תודה לעוזרים..

• 3 תגובות
    • 460 צפיות
  25. Started by SuB,

שלום! אני וחבר שלי רוצים לקנות שני קטודות (אני ירוק והוא כחול), אז הזמנו זוג ב-180 ש"חואני ממתין לזה כבר 14 יום (המקסימום שהחנות אמרה זה 10 ימים ואני מעוצבן), ובכל פעם שאני מתקשר הם אומרים שיש בעיות אצל היבואן והוא לא רוצה לתת להם את זה וכדומה.. נמאס לי כבר לחכות, אם חברה קובעת זמן מקסימלי, שתעמוד לזה, ואם יש להם בעיות אז שהם ישלמו על זה לא אני, זבש"ם. אני חושב לקחת מחנות אחרת, אבל יש שמה שתי קיטים של קטודות: THERMALTAKE PerfectLight SoundControl cathode kit ב- 111 ש"ח וSUNBEAM cold cathode kit w/dual inverter - ב-130 ש"ח. רציתי לדעת אם מישהו יודע אם יש הבדל מבחינת עוצמת התאורה בין שני המנורות, חוץ מה שבטרמלטק אתה מקבל את הבקרת קול. האם המנורה של טרמלטק מגיע עם מפסק שאפשר…

• 13 תגובות
    • 801 צפיות

דיונים חדשים בפורומים