אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,127 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לקנות את הגוף קירור Zalman CNPS7000B-Cu עבור AMD Athlon 64 X2 3800 שיותקן על הלוח-אם EPoX EP-9NPA+ ULTRA. באתר של זלמן כתוב שהמשקל של הגוף קירור הוא 755g, ושהמשקל המירבי המצויין עבור גופי קירור המיועדים למעבדים של AMD בתושבת של 939 הוא 450g בלבד. אני יודע שלאנשים רבים בפורום יש גופי קירור במשקל דומה לזה של הגוף קירור שציינתי, ואף כבדים יותר. השאלה שלי היא האם יש צורך להתקין את הגוף קירור הזה בצורה מיוחדת (חיזוק הגוף קירור מתחת ללוח-אם), ואם כן אז איך עושים את זה עם הלוח-אם שציינתי. כמ-כן, כתוב באתר של זלמן כי יש צורך להקפיד ביתר תשומת לב כאשר מזיזים מחשב המצוייד בגוף קירור כבד מעין זה. למה הכוונה? איך בדיוק אני אמור להעביר את המחשב ממקום למקום? האם אני אמור לה…
-
- 6 תגובות
- 638 צפיות
-
-
-
אני באמצע הOC (תוצאות בניים בחתימה ;D) אני רוצה להריץ MEMTEST לבדוק את הזכרונות ומושם מה אני לא מצליח אני מכניס דיסקט מריץ את התוכנה הזאת עושה ריסט עושה BOOT דרך הדיסקט הוא מראה לי את המסך הכחול הזה לחצי שניה ועושה ריסט ישר!! למה זה קורה?? ניסיתי עם 2 דיסקטים שונים פעמיים!! ממה זה נובע? זה אומר שהזכרונות כבר נהרסו? :-\ תודה על העזרה טל
-
- 6 תגובות
- 708 צפיות
-
-
המודינג הבא שלי הולך להיות כזה: אני לוקח מארז AT ישן, שוכב (מאלו שנפתחים עם דלת כזאת לכיוון למעלה (למי שזוכר מפעם) והופך אותו (בעזרת ג'קסון, דרמל וכמה שעות פנויות) למארז ATX לכל דבר, עם חלון גדול בדלת למעלה, אוורור חכם, באי באס, ואני אף שוקל להוסיף צג LCD. הייתי רוצה את עזרתכם בכמה דברים: 1. איפה אני משיג באזור ראש העין- פ"ת חלקים אלקטרוניים בזול? (צג LCD, לדים אולטרא ברייט, מפסקים, נגדים וכדומה). 2. את הפאנל הקדמי של המארז אני רוצה לשנות. הפאנל הנוכחי כולל מפסקים של AT שלא מתאימים ללוח אם ATX. לכן החלטתי לשנות כבר את כל הפאנל. וכאן נוצרה הבעיה. חשבתי בהתחלה לעשות את הפאנל ממתכת או אלומניום, אבל חומרים אלו, קשה לעבוד איתם ולחתוך בצורה מדויקת. ואז עלה הרעיון השני, לעשות את…
-
- 6 תגובות
- 849 צפיות
-
-
אני חדש בכל הנושא הזה של הOC התחלתי לפני כחודש אז תתאזרו בסבלנות איתי אני מקווה לא לעצבן אף אחד בשאלות מטומטמות. בכל מקרה אני חדש גם בפרום הזה שלפי מה שראיתי בריפרוף הוא מצויין אז אני רוצה להגיד תודה לכל האנשים שעוזרים פה בפורם אני ( ואני בטוח שעוד הרבה ) מעריכים את זה מאוד ! אני יתחיל : שמעתי בכל מני מקומות על שינוי התזמונים של הזיכרון ויש לי כמה שאלות בנושא : 1. מה כל פרמטר בתזמון עושה ואיך אני יודע להתאים אותם אחד לשני 2. למה תזמון גבוה לא עובד במהירות באס גבוה 3. האם שינוי התזמון גורם להתחממות 4.האם יש מדיך שיכול להסביר לי את כל זה ( זה דיי כולל את השאלות הקודמות) 5. עוד שאלה שלא ממש קשורה למה שיש שני סטיקים של זיכרון ה OC יהיה גרוע יותר תודה !!!
-
- 6 תגובות
- 532 צפיות
-
-
שלום אני צריך מאוור די פשוט למארז שלי שאין לו מאוור צדדי בדלת שמוציא אויר ראיתי שני דגמים של זלמן באייבורי (כולה מאווררים והם קרובים אז לא נורא) אשמח לדעתכם Zalman ZM-F1 http://ivory.co.il/product.asp?productid=2772&CatCode=414 Zalman ZM-F2 http://ivory.co.il/product.asp?productid=2771&CatCode=414 תודה
-
- 6 תגובות
- 537 צפיות
-
-
שלום לכולם : השבוע אני קונה מעבד : AMD Athlon 64 3000+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX וברור שאני לא ישאר עם הסטוק (לוח של DFI) ורציתי עצות המלצות והערכה של טמפרטורה עם המהאוויר הזה : Zalman CNPS7700-Cu 120MM Fan http://www.zalman.co.kr/product/cooler/7700-754-939-940MBlist_eng.htm עם המאוור הזה אפשר להיות שקט באוברקלוק?
-
- 6 תגובות
- 516 צפיות
-
-
טוב אז ככה היום קמתי בבוקר כמו תמיד והדלקתי תמחשב. הבעיה היא שהמאורר של המארז פתאום הפסיק לעבוד אבל אם אני טיפה נותן לו דחיפה עם היד הוא מתחיל להסתובב אבל ממש ממש לאט. אני לא יודע אם המאורר התקלקל או לא אבל המחשב אצלי כבר 9 חודשים ולא קרה לי אף פעם שמאורר מתקלקל כזה מהר. חוץ מזה המאורר מחובר ישירות ללוח אם (asus p5k se) מתחת לחיבורים של ה SATA ואמרו לי שמאורר של מארז צריך להיות מחובר ישירות לספק והחיבורים על הלוח אם הם של הקירור למעבד שאצלי הוא מחובר ישירות לספק. השאלה שלי אם המאורר באמת מקולקל ואני קונה חדש אז אני יהיה שמח אבל אם אני קונה חדש וזה יהיה אותו דבר אז חבל על הכסף. זה כאילו חסר למאורר מתח כי הוא כן מסתובב אבל ממש לאט וגם אחרי שאני עוזר לו. יש לכם אולי פתרונות …
-
- 6 תגובות
- 596 צפיות
-
-
היי אני די חדש בכל הקטע הזה ורציתי לדעת מה זה OC? ואני ידוע שזכרונות קשורים לזה... אז מישהו יכול להסביר לי בכללי את כל המידע הזה או לתת לי לינק להודעה אולי שהייתה בנושא הזה ומה זה עושה וכולי... תודה.
-
- 6 תגובות
- 751 צפיות
-
-
האם כדאי לי לשנות את מהירות המאורר בכרטיס מסך שלי 4850 כי המחשב נתקע אחרי בערך 10 דקות של משחק וחשבתי אולי שאם אני ישנה את מהירות המאורר זה יעזור עוד שאלה איך אני בודק את המהירות של המאורר כרגע ואיך אני בודק את הטמפרטורה של הכרטיס מסך במאמץ
-
- 6 תגובות
- 689 צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD Athlon 64 X2 5600+ וכשאני מריץ איזשהו משחק, הטמפרטורה נעה בין 53-55 ואפילו לפעמים 57. ראיתי באיזשהו אתר שהטמפ' המקסימלית 55-70. אם אני עובר את 55, האם זה מסוכן? המחשב עבר ניקוי יסודי (מעבדה) לפני זמן קצר ככה שלנקות אבק לא יעזור, ואפילו כרטיס מסך מדגם חדש, שהטמפרטורה שלו ירדה מ80 ל60, גם לא ממש עזר להוריד את הטמפרטורה של המעבד. האם יש לי ממה לדאוג?
-
- 6 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום, אני יודע שיש מאוורר מיוחד כשקונים מעבד BOX אקסטרים של אינטל אני רוצה לדעת איפה אני יכול לקנות כזה מאוורר חשוב לי להשיג רק את המאוורר הזה ולא משהו אחר. תודה רבה לכל העוזרים.
-
- 6 תגובות
- 598 צפיות
-
-
שלום רב, יש לי כמה שאלות בקשר למדריך שלכם לבניית מסך lcd ב-90 שניות: קניתי מסך lcd בלי תאורה אחורית... 1) מה התפקיד של הנגד? 2) למה יש רק חיבור לפלוס ואין למינוס? לא צריך לסגור מעגל? 3) יש ארבע חוטי חשמל בכבל חשמל המולקס. אחד אדום, שניים שחורים ואחד צהוב... מי מהשחורים הוא הארקה??? תודה...
-
- 6 תגובות
- 726 צפיות
-
-
בע''ה, אני צריך תוכנות לבדיקת מאמץ של המעבד ושל כרטיס המסך. אפשר לקבל המלצה ? תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני יודע שיש אפשרות להדליק את המחשב על-ידי לחיצה כפולה על המקש השמאלי בעכבר... עכשיו השאלה היא איך מגדירים זאת???
-
- 6 תגובות
- 713 צפיות
-
-
-
-
היי אני מתלבט איזה גודל של מאורר יותר אפקטיבי להכנסה של אויר למארז , ואיזה סוג עדיף. רוני
-
- 6 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום לכולם, זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום אז קודם כל שלום לכולכם שוב אז ככה, יש לי מחשב דיי ישן עם מעבד Dual-Core 3.4Ghz של Intel כמובן, והטמפרטורה שלו בחודשים האחרונים קפצה ל 60 מעלות ??? טוב, אז על מנת להוריד את הטמפרטורה פשוט הורדתי את מתח המעבד ל 1.2V מ 3V, כאשר 3V זהו ברירת המחדל בביוס, אני פשוט לא שם לב לשינוי בביצועיים וזה עדיין מראה לי שמהירות השעון שלי על 3.4Ghz. אז פשוט רציתי לשאול האם זה תקין והאם אמורים להיות שינויים בביצועים. [ ד"א בקשר לחימום המעבד קניתי משחת טרמית חדשה ואני פשוט צריך לנקות להרכיב מחדש את המאוור Vortex 752 שלי ;D ]
-
- 6 תגובות
- 859 צפיות
-
-
-
HELLO יש לי כרגע GF4TI4600 שעליו יושב קריסטלאורב לא מועיל. אני מרגיש שבמשחקים לאחר זמן קצר (משחקים כבדים כמובן, כמו UT2K3) ביצועי הכרטיס במשחק צונחים בעד כ 50%, והצלעות של הקריסטל אורב רותחות. לדוגמא, אני מתחיל לשחק באנריל, אותם הגדרות והכל, כל המשחק בערך על 70FPS למשל, אחרי תקופת משחק, הוא יושב רק על כ 40FPS וכדומה. אני מעוניין להשיג קירור אחר לכרטיס מסך, ומעוניין הפעם גם קירור לזכרונות, הדרישות הם כמובן עוצמת רעש של המאוורר של הקירור לא יותר מ 30DBA. ואני מעוניין במשהו אפקטיבי, לא משהו עלוב כמו הקריסטל אורב.. אפשר המלצות?
-
- 6 תגובות
- 666 צפיות
-
-
אוקי אומנם אין לי צורך בזה במיוחד מבחינת טמפ' למרות שאני רואה עליה לאחרונה מכל דבר קטן המחשב מגיע ל45 טמפ' אבל זה עדיין לא מצדיק קניה של קירור למעבד.. אבל הסיבה האמיתית היא הרעש, רעש מטריף חודר לתוך ראשי ואני מוצא את עצמי בולע כדורים נגד כאבי ראש כמו מסטיקי אבטיח.. =\ אוקי אז ככה.. 1. התקציב הוא 150 ש"ח, אפשרות לחריגה קטנה. 2. צריך שיש לו לדים עלמנת לעצב את המארז. 3. שיהיה שקט הכי חשוב. 4. שיתן את התמורה של הכסף. =] תודה. ויש עדיפות גדולה למאוורר שבא עם משחת טרמית
-
- 6 תגובות
- 552 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, יש להוריי מחשב מאוד ישן אל תצחקו פנטיום 4 פרסקוט 3 גהץ שיושב על לוח אם מסוג msi rc410m הוא עושה את עבודתו נאמנה אך לצערי הוא מרעיש ברמות קשות - אני די חושד במאוורר של המעבד (מאוורר של טרמנטייק ישן). הרצתי everst ובדקתי נתונים.. תראו בעצמכם: לוח אם: 51 מעלות-50 מעלות מעבד: 63 מעלות-57 מעלות הרד דיסק 1: 49 מעלות הרד דיסק 2: 45 מעלות הרד דיסק 3: 48 מעלות מהירות מאוורר של מעבד: 2508-2458 RPM. מה דעתכם? הוא מרעיש כמו טרקטור, יש מאוורר מקדמת המארז ומאוורר בגב המארז אחד מכניס אוויר והאחר מוציא. אני זקוק לפתרון כלומר למאוורר עליו אתם יכולים להמליץ למעבד שיעשה את העבודה נאמנה ולאורך זמן - רצוי פחות ממאה שקל, בדקתי כבר בזאפ אבל לא ננעלתי על אחד ורציתי לשמוע מ…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני הולך לרכוש בימים הקרובים מחשב HTPC, המארז יחסית קטן והמעבד יהיה E5200 האם יספיק לי הקרור המקורי של המעבד ? (אני קונה מ KSP, רגיל) אני כמעט בטוח שהמעבד שאני רוכש כולל קרור מקורי.... כמו כן חשוב לי שהמארז לא יהיה רועש מידי....יש מצב שהמקורי לא כזה נורא? במידה ולדעתכם אני צריך לרכוש אחד אחר מה אתם אומרים על: VertiCool II SP601B0 שעולה רק 65 ש"ח במציאון שלהם אם יש המלצות אחרות אשמח אם זה יהיה מ KSP תודה לכולם
-
- 6 תגובות
- 581 צפיות
-