עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by TheRedEye,

כרטיס שעבר אוברקלוק בעבר והאוברקלוק הוחזר בחזרה לתדרים הרגילים והכרטיס תקין ועובד האם יש דרך שהחברה שקניתי את הכרטיס [חברה בארץ] תדע לפי בדיקות מעבדה עם עשיתי עליו אוברקלוק? הכוונה: האם אוברקלוק משאיר סימנים אחריו שיכולים לגלות שנעשה בכרטיס אוברקלוק?

• 6 תגובות
    • 546 צפיות
  2. מה זה יעזור לי ואיך אני יכול לעשות את זה?! בבקשה עזרו!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום רב, יש לי בעיה עם המחשב - הוא נוטה להתכבות לעיתים קרובות מדי (בעת מאמץ). כאשר אני צופה בסרט או משחק במשחק מחשב ( Heroes of newerth ), לאחר זמן מסויים המחשב פשוט מתכבא. אחריי כמה פעמים שזה התרחש, פתחתי את המחשב מצד אחד ושמתי מאוורר שולחני רגיל עם 3 מהירויות. הדבר עזר והמחשב לא היה מתכבא למשך הרבה זמן. לאחרונה זה התחיל לעשות אותה הבעיה אפילו שהמאורר על מהירות שנייה ושלישית (OMG!) ואינני יודע בדיוק מה גורם הבעיה כאן. אני לא רוצה להשקיע כסף במאורר על המעבד ואז לגלות שזה לא קשור, או מאורר כללי למארז בלי לדעת אם זה באמת יעזור. בכל מקרה הנה שני תצלומי מסך של Speedfan . האחד לפני שנכנסתי למשחק והשני אחריי שהמחשב כבה, הדלקתי אותו וצילמתי . אני חושש שיש מצב שהבעיה היא …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by retro,

אני קונה מחשב ואני לא בדיוק איך מתבצע חיבור היטסינק על המעבד .. משהו יכול להסביר לי אם זה מסובך ? איך זה מתבצע ? ובבקשה אל תגידו לי תתן לתכנאי .. תודה אנשים :-*

• 6 תגובות
    • 622 צפיות
  5. Started by CyberBot,

יש לי כרגע את הקירור הנל antec h2o khuler 920 עם מעבד 1156( i5 760 ) אני מתכנן בזמן הקרוב שדרוג ל i7 4790k ולוח MSI Z97 GAMING 5/3 עדיין לא החלטתי בידוק איזה

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by BarVaZ,

אני קניתי מאורר 120מ"מ ולא מצליח לחבר אותו בגלל שהמארז שלי (thermaltake sviking) יש לו גם שליטה על מהירות המאורר ולכן זה לא חיבור רגיל... עם מישהו יכול להסביר לי איך מחברים את המאורר זה יהיה נחמד =]

• 6 תגובות
    • 567 צפיות
  7. יש את המארז של צנברו (מארז מעולה ! ונוח ביותר !) אבל הוא לא בידיוק מאוורר ביותר (עד 90 מ"מ מקדימה ו 120 מ"מ אחורה ) אני בכל מיקרה רוצה יותר . מבלי לכער את אותו (כלומר בלי מאווררים מכניסים בדלת ) טוב אז נישאר הגג אבל משם עדיף להוציא אוויר אבל יהיה רק 90 אחד שמכניס ושני 120 שמוציאים ... אפשרי ? יעיל ? ואז ניזכרתי בויכוח (פה קוראים לזה ת'רד ;D) שקראתי שאפשרי לקרר את המחשב אפילו טוב יותר רק אם מאווררים מוצאים כי הם יצרו תת לחץ והאוויר בעצם ישאב מכל מקום במארז (גם האבק ישאב מכל החדר ... :'( ) אז למה אני שואל אם אני זוכר את זה ? כי אני לא זוכר/יודע אם מישהו ניסה ואיך זה עבד . ועוד דבר אחרון איפו אני יכול לימצוא נתונים על ה 120 מ"מ שמגיע איתו ?

• 6 תגובות
    • 709 צפיות
  8. Started by BassMan,

אז כך כפי שתראו המארז שלי הוא דיי מוד קנוי.... אבל הוא מארז עם פוטנציאל אדיר... אז זו רק התחלה .... מה שעשיתי בינתיים זה: 1. הסתרת ה cd-rom 2. רגליים מפרספקס שקוף (מט) עם לד כחול בוהק בפנים. 3. FANBUS שעוד לא פעיל... (בכללי לד עם 2 צבעים 7V ו 12V וכ"ד...) בתמונות אתם תראו את הרגליים ואת ההסתרה של ה CD (ומצטער על התמונות החשוכות... המצלמה הזו ממש פשוטה ולא איכותית) תהנו!

• 6 תגובות
    • 774 צפיות
  9. Started by Electrobunny,

שלום! יש לי שאלה על קירור מים במעלות נמוכות..... אני בונה מחשב חדש ומתכנן לעשות קירור מיים שמשתמש בצינור נחושת מקרוזל בתוך מקפיא של מקרר... המשאבה תזרים את המיים לבלוק וחזרה ואת ההמשך אתם יודעים....בנוסף אני מיתכוון לשים כ 30% אנטיפריז ו 70% מיים כדי שלא תהיה קורוזי והמיים לא יקפאו......עכשיו לשאלה!! : בטמפרטורות של 2 או 0 מעלות אומנם זה קר אך יווצר "איבוי" וטיפות מיים על בלוק המיים ואולי אפילו על הצינור בגלל הבדלי הטמפרטורות בין הסביבה החמה לבלוק הקר.. ....(שמין הסתם יעבוד שעות נוספול לקרר גם את ההרדיסק ,כרטיס מסך,ואני אמצע עוד כמה דברים ;D) אז למי שיש טיפים איך להתמודד אם האיבוי או סתם טיפים אחרים לקירור מסיבי ...... תנו תגובה! תודה מראש.....

• 6 תגובות
    • 683 צפיות
  10. שלום קניתי מחשב חדש ואני לא מבין במחשבים... יש לי מארז עם מאוורר אחורי 120MM והוא מורכב כך שהוא מוציא אויר מהמארז (כלומר אם שמים יד מאחורי המארז מריגישים אוויר ובפנים לא מרגישים אוויר) התווית של המאוורר כלפי חוץ המארז.. השאלה אם לא הרכיבו לי אותו הפוך? הוא לא אמור לתת קירור לתוך המארז? אגב, מהי הטמפ' המומלצת/הסבירה שצריכה להיות בפנים המארז?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  11. יש לי לוח אם MSI KT4V שהוא בעצם מבוסס על KT400 512MB PC2700 DDR 333MHZ שפועלים ב CAS 2 ותיזמונים הכי גבוהים של חברת TRANSCEND מעבד AMD 2700+ שפועל בבאס של 166MHZ ומכפלה של 13 בערך והמכפלה נעולה AX7 עם מאורר דלתא 80 מ"מ רועש במיוחד מאחר שאני לא מסוגל להשקיט אותו לפחות כרגע חשבתי לעשות אוברקלואק למעבד כדי להרוויח מכל הרעש הזה מה אתם ממליצים לשנות? ועד כמה אתם חושבים שאני אגיע עם המעבד? כרגע הטמפרטורה של המעבד בסביבות 50 מעלות והמאוורר עושה בין 5900 ל 6100 RPM זה נורמלי? ולאיזה טמפרטורה המעבד מסוגל בערך להגיע? למשל ב 55 הוא יעמוד? מצטער על כל השאלות ומקווה שהתשובות יהיו ספציפיות ככל הניתן ובלי הפניות לחיפוש בבקשה מכם

• 6 תגובות
    • 765 צפיות
  12. אני מחפש מאוורר שיהיה כמה שיותר שקט ואיכותי... במחיר סביר... שמתאים ל socket 478 מישהו יכול להמליץ לי?

• 6 תגובות
    • 850 צפיות
  13. http://img134.imageshack.us/my.php?image=miniimag1044kp5.jpg אם מאוורר כזה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=1594 יש מאוורר טוב יותר מזה אבל בגודל של 45mm ? עכשיו השאלה שלי איפה אני צריך לעשות את החורים בקירור כדי עוד תמונות של הHeatSink http://img156.imageshack.us/my.php?image=miniimag1045oi3.jpg http://img98.imageshack.us/my.php?image=miniimag1046xb3.jpg אני די בטוח שהקירור הזה יהיה טוב יותר מימה שיש לי עכשיו על 7600GT אני ישים גם כאלה על הזכרונות http://img155.imageshack.us/my.php?image=miniimag1047av4.jpg כמובן שאני יחתוך את זה לשנים אם אפשר גם לינק לדבק טרמי?

• 6 תגובות
    • 734 צפיות
  14. Started by DenverTLD,

ברצוני לבצע OverClock למעבד הנ"ל. מהירות הסטוק היא כמובן 1800Mhz. עם קירור סטוק הטמפ' במנוחה היא 33-35 מעלות ובמאמץ 40-45 מעלות. עד כמה לדעתכם אני יכול לעלות את המהירות, ואיך? בביוס ראיתי שאני יכול להעלות רק את ה-FSB, ולא לשנות את המכפלה(רק של ה-HTT, שהיא כרגע על 4, ואני יכול לשנות ל-5). מקווה שתוכלו להדריך אותי. תודה

• 6 תגובות
    • 609 צפיות
  15. שווה להשקיע בשני המאוררים הללו 120 שח ולשים אותם בגג המארז למשל... ישנה משהו? נתונים טובים ושקטים למאווררים... מה אתם אומרים חשבתי לשים בגג המארז שניים כאלה...אבל יכול להיות שאני ישים עוד אחד בדלת המארז למטה שיכניס אויר לאזור הכרטיסים.... [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 597 צפיות
  16. Started by ryan_a,

לאחרונה האצבע שלי נתקעה במאוורר של המעבד (בקושי כאב), אחת הכנפיים נשברה, אך גרוע מכך, המאוורר לא מפסיק להרעיד את כל המחשב ולהרעיש כמו חמור סובל. יש לי מחשב ישן אינטל 1700 מגה הרץ, 256 זיכרון SDRAM , GEFORCE 4200 TI , בקיצור לא מחשב שמתחמם ולא מחשב ששווה להשקיע בו כסף. הלוח אם של אינטל, ויש לי חיבור למאוורר פנוי בשבילו (חיבור ללוח אם בלבד). כשאני אקנה מחשב חדש (לא ממש בעתיד הקרוב), אני אשים את המחשב הזה בתוך קופסה של מגבר ואשים אותו בסלון, משמע אני צריך אותו שקט. אלו הדרישות: זול (מקסימום 30 - 40 שקלים, ורצוי כמה שיותר זול) שקט (בסביבות ה30 דציבלים במאמץ סביר, לרוב לא יהיה צורך בשיא כוחו של המאוורר) חזק (שידחוף מספיק אוויר כדי לקרר פנטיום 4 1700 , המאוורר שקיבלתי עם המחשב …

• 6 תגובות
    • 872 צפיות
  17. זה רושם לי CPU 1 - 60 CPU 2 - 82 מה זה אומר ? זה טוב זה רע?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום, ברצוני לעשות אוברקלוק למחשב שלי... מפרט: AMD Athlon XP 1900+ Gigabyte 7AVXP nVIDIA GeForce 440 MX 256 RDRAM Windows XP Professional Linux Mandrake 8.2 (בקרוב FREEBSD) אגב, החלפתי את המעבד המקורי של AMD בגלל שנשברה לו כנף באיזה מעבד די זיפט שבנוי לאינטל (אני חושב). יש לי שני מאווררים במארז - אחד בספק, ואחד נוסף מתחת לספק. הטמפרטורה נכון לעכשיו היא: CPU A TEMP - 57 SYSTEM - 40 אגב, מהם הסיכונים הכרוכים בהמהרה? האם זה יכול להיגמר בשריפה של המעבד שלי? האם יש תוכנות שמונעות התחממות יתר של המחשב/מעבד? ממה אני צריך להזהר? האם כדי להחליף את קירור המחשב לקירור מים? אם כן, האם זה מסובך להתקין את זה (אני לא ממש מפחד לגשת למחשב.. יש לי ידע בחומרה), מה צריך לעשות (פחות או יותר)…

• 6 תגובות
    • 749 צפיות
  19. אז הנה המערכת: Intel C2D e4300 ABIT IB9 [chipset Intel® P965] OCZ: OCZ2P8002GK - OCZ 2GB (1GB x 2) Platinum XTC Edition cl4 liberty 400 קירור tuniq tower [אם צריך.. כ.מסך: leadtek px8800 gts 320mb] האם המערכת תגיע ל 3.2 -3.4 ? תודה

• 6 תגובות
    • 643 צפיות
  20. Started by the godfather,

מה אתם אומרים על הzalma rrseratron 1 plus?? הוא יחזיק את הקונרו החדשים שעמדים לצא +כרטיס מסך ובלי מאווררים בכלל במארז חוץ מזה של הספק???

• 6 תגובות
    • 505 צפיות
  21. שלום לכולם. האם יש צורך בפתרונות קירור למעבד, כרטיס מסך ומארז במידה ולא מתוכנן OC? מדובר על: מעבד Q9300 מארז ANTEC SONATA III כרטיס מסך 8800GT האם יש צורך בקירור לשלושתם או רק לאחד מהם? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 814 צפיות
  22. Started by inrock,

שלום לכולם 1 אני עם מעבד i5 3450 והטמפרטורה של המעבד במנוחה סביב 43+ אני עם קירור סטוק. נראה לי שהטמפרטורה גבוהה מדי. האם תוכלו להמליץ על מערכת קירור טובה יותר? האם יהיה הבדל בטמפרטורה? האם אפשר להמשיך עם הקירור הקיים? תודה !

• 6 תגובות
    • 877 צפיות
  23. שלום. אתמול הרכבתי את המחשב שלי (ניתן לראות מפרט בצד) . משום מה המעבד שנאמר לי שהוא קריר יחסית אצלי הוא חמים יחסית. המעבד עומד על 39 מעלות, והלוח על 53 מעלות. המארז הוא COMPUCASE 6A21, מקדימה ומאחורה מאוורר גנרי של 12 ס"מ ובצד 9 ס"מ של ארקטיק קולינג. מקדימה ומהצד מכניס אוויר ומאחורה ומהספק מוציא אוויר. הקירור של המעבד הוא VAPOCHILL ULTRA LOW NOICE עם משחה MX1. חשבתי להחליף את המאווררים מקדימה ומאחורה למשהו יותר עוצמתי, שיכניס יותר אוויר, מה דעתכם? והאם יש המלצה למאוורר 12 שיעזור לי בקירור המארז? (אין בעיה להזמין מחו"ל). רמת הרעש לא ממש משנה לי, כי כרגע ה מאוורר בצד עובד בערך ב 27DB וזה לא מפריע. העיקר שיקרר טוב. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 495 צפיות
  24. Started by DrowNz,

אהלו, עשיתי אוברקלוק קליל לכרטיס מסך שלי gForce 2 mx 400 32mb , והרצתי בנצ'מארק ב 3DMark 2001 והציון שלי הוא 2328 , רציתי לדעת איפה עומד הציון יחסית לדגמים זהים של הכרטיס מהתנסות של שלכם... תגובות התקבלו בבכרה

• 6 תגובות
    • 561 צפיות
  25. Started by dan9,

היי יש לי 8800 GTS 512 וברצוני לעשות OC אז אני אצתרך מאט את עזרתכם! ;D 1.מה הטמפ מנוחה של הכרטיס (בערך)? 2.בעזרת איזה תוכנה אני בודק את הטמפ? (כרגע עם Everest Ultimate היא מספיק מדויקת?) 3.ובעזרת איזו תוכנה אני יכול ממש אבל ממש לאמץ את הכרטיס? (ניסיתי כמה פעמים את 3DMark06 אבל זה לא ממש אנדיקציה כי במשחקים אחרים הכרטיס נופל מהר מאד) ותודה מרואש!! [br]פורסם בתאריך: 19.07.2008 בשעה 18:08:50 כרגע זה הקירור שיש לי:http://www.thermaltake.com/product/Cooler/VGAnCHIPnMEM/CL-G0102/cl-g0102.asp

• 6 תגובות
    • 719 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.