אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אהלן לכולם. לאחרונה המחשב שלי חווה תופעה לא נעימה שכל כמה זמן הוא נתקע, המסך נכבה, והמחשב נשמע כאילו הוא נכנס למצב Standby. אחרי כמה שניות שומעים את המאווררים מסתובבים מהר מאוד והמסך נדלק חזרה, ושוב אחרי כמה זמן הוא נתקע וחוזר חלילה. לאחר בדיקות פיזיות של המחשב , לא הצלחתי למצוא שום מאוורר שהייתה איתו בעיה או משהו בסגנון. אז החלטתי להוריד את התוכנה Everest ולבדוק אם בכלל יש לי בעיה של התחממות או שההשערה שלי בכלל שגוייה. לפי מה שהתוכנה מורה, אני חושב שהכרטיס מסך שלי מתחמם עקב בעיה אלקטרונית (לא בעיה במאוורר), אבל אני לא בטוח כי אני לא מבין בזה מספיק. אולי המומחים יוכלו לעזור לי. התוכנה מורה ככה: Motherboard: 29c CPU: 25c CPU #1 / Core #1: 35c GPU Ambient: 38c GP…
-
- 11 תגובות
- 790 צפיות
-
-
-
SiSoftware Sandra Mainboard Manufacturer : Gigabyte Technology Co., Ltd. MP Support : 1 CPU(s) MPS Version : 1.10 Model : 6VTXE Version : 1.x Chipset 1 Model : Giga-Byte Technology VT82C694X Apollo Pro 133A System Controller Bus(es) : ISA AGP PCI IMB USB i2c/SMBus Front Side Bus Speed : 1x 100MHz (100MHz data rate) Maximum FSB Speed / Max Memory Speed : 1x 133MHz / 1x 133MHz תגידו, זה אומר שאני יכול לעשות לצ'יפסט OC עד 133? Memory Module(s) Memory Module 1 : M18E64S48HIG6 64MB 16x(4Mx8) SDRAM PC100-322-622 (CL3 up to 100MHz) גם לזה אני יכול לעשות OC? כדי לישר קו עם שאר הזכרונות? ולעשות אותו 133? Memory Module 2 : Transcend Information 256MB 16x(16Mx8) SDRAM PC133U-333-5…
-
- 7 תגובות
- 790 צפיות
-
-
יש לי מחשב במארז רגיל של ATX מחשב של 5+ שנים (P4-2.4 G) שסובל מבעיות התחממות. לא משהו שמשפיע על תפקוד שלו (אבל טמפרטורה נראתה לי בזמנו גבוה מרגיל) בגלל ארגון מחדש של החדר אני רוצה להעביר אותו למארז שוכב. מצאתי את מארז הזה http://www.frontier.com.tw/htm/product/17m/VENUS.htm על פניו הוא מתאים לי: שוכב, יחסית זול והוא קטן יותר ממארז ATX (וזה טוב לי מבחינת מקום). הבעיה היא שלפי החנות הוא מיועד ל mirco ATX (אבל לפי האתר תחת structure אני מבין שאפשר לחבר גם לוח ATX רגיל). השאלות הן: 1. האם צפויה להיות לי בעיה עם החתחממות יתר בגלל צירוף של בעיות טמפרטורה קיימות ומארז קטן יותר (או בכלל בגלל אחת מהן)? 2. איך לסדר את מארוורים שם? (בפתחים הקיימים ואם יש הצעות לתופסות מעבר אשקול או…
-
- 3 תגובות
- 790 צפיות
-
-
היי יש לי מחשב עם מעבד פנטיום 2GH ובזמן מאמץ הטמפרטורה מגיעה ל 77 מעלות לפי EVERST האם זו טמפרטורה סבירה או שהמעבד מתחמם מידי? תודה
-
- 11 תגובות
- 790 צפיות
-
-
אני מתכוון לרכוש בקרוב מערכת קירור מים-ככל הנראה של EMP או DangerDen. שתיהן מגיעות רק עם בלוק למעבד. יש טעם להוציא עוד 250 שקל ולרכוש גם בלוק לNB ? האם זה יביא לשיפור משמעותי? נאמר ויש לי כסף לרכישת עוד בלוק אחד - מה ישתלם לי יותר, בלוק לNB או לכרטיס מסך ?
-
- 12 תגובות
- 790 צפיות
-
-
כדי לי לעשות OC למעבד שלי? תראו את המעלות של כל המחשב תגידו אם כדי לי להתחיל http://img101.imageshack.us/img101/853/oc8tr.jpg
-
- 12 תגובות
- 790 צפיות
-
-
היי, אני התקנתי לפני שבועיים בערך את ה-Freezer 7 Pro. יש לי הרושם שהוא מוציא יותר רעש ממה שהוא אמור. למעשה, הרעש שלו די דומה לרעש של ההיטסינק המקורי... והיתרון היחיד שלו, הוא שבניגוד להיטסינק המקורי, הוא לא הופך להיות יותר רועש כשהמחשב מתחמם יותר אלא ממשיך לקרר טוב במהירות המקורית. לפי speedfan המהירות היא 2700-2800 RPM, ואני לא מצליח לשנות את זה. עכשיו... זה נורמלי? ככה זה אמור להיות, או שפשוט המוצר פגום?
-
- 12 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום,ברצוני לקנות את הקירור הנ"ל. האם ההתקנה קלה ? מישהו יכול לכתוב לי באייסי 58825562 או כאן איך? תודה לכולם
-
- 7 תגובות
- 789 צפיות
-
-
היי רציתי לדעת אם ניתן לבצע אוברקלוק גם ללוחות אם!!! לדוגמא האם ניתן להעלות את ה FSB של הלוח אם מנגיד 1333 ל 1600?? תודה....
-
- 12 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד של HP בין שנתיים שמצבו רע הוא מתחמם בטירוף בזמן שיש לו פלטת קירור מתחתיו ומאוור מכוון עליו אני מבין שזה אומר שנגמר הבית זונות ואני חייב לנקות אותו אבל אם אין לי מושג איך עושים את זה ואני מפחד קצת לפגוע בו האם כדי להביא ואתו למעבדת מחשבים? או שהתהליך יחסית פשוט ושמה סתם ישחטו אותי במחיר? האם יש עוד אמצעי קירור שאני יכול לשקול?
-
- 1 תגובה
- 789 צפיות
-
-
טוב הגעתי ל3.8GHZ מעבד E8400 קירור THERMALRIGHT 120 ULTRA + מאוורר 1 עליו URL=http://www.siz.co.il/] יש לאן להמשיך? * לא עשיתי OC לזכרונות בכלל לא יודע אפילו איך Ocz 800MHZ 4G CL4-5-4-12 מי שצריך מפרט.. יש בצד <]
-
- 8 תגובות
- 789 צפיות
-
-
יש לי לוח אם GA-P35-DS3L של ג'יגהבייט ומארז COMPUCASE 6A19 שחור. האם גוף הקירור Thermaltake BigTyp 120 VX יכול להיות מותקן על מארז ולוח אם זה? שמעתי שהוא טיפה כבד התושבת שלי היא 775, ואני יודע שהגוף קירור תומך בתושבת זו.
-
- 4 תגובות
- 789 צפיות
-
-
עשיתי את הoc ל-7900gt והוא מגיע הכי גבוהה ל-59 מעלות (יש לי קירור zalman vf700 לא משהו רציני) אז רציתי לשאול איזה מאוורר נוסף אני יכול לשים לייד הכרטיס שיירד במינימום 8 מעלות? אני צריך משהו זול נ.ב. איזה טמפ אני צריך לשמור שהכרטיס שלי לא יעבור במאמץ?
-
- 5 תגובות
- 789 צפיות
-
-
אני בן 15 ולא מבין כל כך במחשבים(כן אני מודה) אבל אני רוצה לקרר בצורה יותר טובה את המארז שלי בלי להוציא את הכל... אז חשבתי פשוט להוציא את הדלת של המארז ולשים 4 מאווררים עם מפסקים (שלא יקדחו לי במוח שאני לא משחק) השניים למעלה יוציאו אוויר חם והשניים למטה יכניסו אוויר קר איך הרעיון? והאם זה יביא לשיפור?, האם זה שווה את המאמץ בכלל?
-
- 2 תגובות
- 789 צפיות
-
-
-
החלטתי לדחוף את המעבד שלי קצת מעבר לגבול ואני רוצה לעשות לו קצת O/C...! אני מחפש מישהו שיעזור לי (ICQ?) ואולי אפילו יסביר לי טיפה... אני קצת מתבלבל עם עניין המכפלות (זה מחוסר ידע בנושא)! בקיצור... HELP ME! לא יודע מה לעשות וממש בא לי לפתוח את המחשב ולשנות דברים... ???
-
- 1 תגובה
- 789 צפיות
-
-
היי המחשב שלי למרות הייתו חדש מרעיש נורא מה לעשות מה אני צריך להחליף בו כדי שיגיע למצב שהוא פועל וכמעט לא מרעיש אילו חלקים /מאווררים במחשב הם אלו שמרעישים וכדאי להחליף אותם בחלקים איכותיים יותר והאם מישהו מכיר תכנה שתראה לי מה הטמפרטורה במחשב שלי כרטיס מסך!מעבד וכו' תודה מראש ואחלה יום
-
- 10 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום שמתי לב למשהו מאוד מוזר...רציתי לעשות OC וסתם בדקתי מעלות במאמץ עם OCCT והמעבד מגיע רק ל 2333.4Mhz... למה הוא חוסך ב 167Mhz? הינה תמונה: http://imageshack.us/photo/my-images/851/wierd.jpg/ מה זה החרא הזה? ושמתי לב שיש לי גם תוכנה בשם easysaver שזה אולי חוסך במתח\חשמל (אבל התוכנה על OFF) זה יכול להיות קשור לזה? יש לי לוח אם של gigabyte אם זה עוזר בכל מקרה זה נורמאלי? כי אני רוצה שהמעבד שלי יינצל את ה stock שלו ולא יהיה על underclock... ואם זאת בעיה וזה נכון מה שאני אומר איך אני משנה את זה לנורמאלי? (לא נגעתי בחיים במכפלות או משהו כזה) יש לי דרך אגב 3g ddr2 800mhz תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 789 צפיות
-
-
אחרי 4 שנים עם המחשב הזה: Intel Pentium 4 2.4GHz 512Mb RAM Radeon 9600XT ולוח אם זבל הגיע הזמן להשתדרג לזה: Intel Core 2 Quad Q6600+Arctic Cooling Freezer Pro 7 Abit IP35-E OCZ 2GB RAM BFG GeForce 8800GT OC1 512Mb WD 320GBAAKKS ENERMAX Uber Chakra 5001 FULL TOWER 25CM SIDE FAN BLACK מה אתם אומרים ? קצת תמונות: ועכשיו לשאלה שלי =) כפי שאתם רואים בצידו הימני של המארז יש מאוורר ענק של 25CM אבל הבעיה שהוא לא פועל טוב. העלתי סרטון... http://rapidshare.com/files/77422236/MVI_0079.avi.html מה הבעיה שלו ? אה ויש אפשרות לבחור אם להוציא אוויר או להכניס, מה אני צריך ? רק לציין שהוספתי עוד מאוורר גדול בנוסף למה שמגיע עם המארז שהתפקיד שלו הוא להוציא אוויר...…
-
- 5 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי 775 prescott 3.0GHZ חדש דנדש. המאוורר של המעבד הוא סטוק של אינטל והמארז מסודר פיקס מבחינת החוטים ונקי מאבק. ממה שאני זוכר המאוורר וההיטסינק יושבים כמו שצריך על המעבד ואין "חופש" מיותר בין החלקים. יש משחה תרמית. יש מאוורר קדמי דוחף אויר, אחורי שמוציא. הטמפ' של המעבד בהפעלה/"מנוחה" עומדת על 50 מעלות. כשאני מריץ משחקים הם נפסקים בפתאומיות ואני מקבל הודעה שהמעבד עבר את הטמפרטורה המותרת. בהרצה של תוכנה שבודקת טמפ של מעבד (בעומס) הטמפ עולה עד 68 מעלות האם עליי לחפש פתרונות קירור בצורת מאוורר חזק יותר למעבד או שעליי לדרוש ממי שמכר לי את המחשב לבדוק את המעבד/לוח אם לעומק?
-
- 11 תגובות
- 789 צפיות
-
-
טוב אז ככה נתחיל מזה שקיבלתי תמחשב שלי לא מיזמן עכשיו הקטע הוא שיש לי תמוגן 2 ודי מוזר אני רואה אנשים באוברקלוק קטן אולי על 43 או 42 מעלות אני בסטוק עם של המעבד וזה על 40 שאני משחק ולא משחק על 37 בערך... עכשיו מה הקטע אני ניסיתי לראות בתוכנה hwmonitor תסיבובים של המוגן זה מראה לי משהו מוזר ובביוס זה על 700 ולמטה האופציה של הסמארטפאן פועלת ידני ושמשנים לאוטומט זה די מרעיש אז חשבתי אולי יש אופציה להשים תמאורר של המוגן על 1000 סיבובים ראיתי שיש בסמארטפאן אופציה מוזרה שניקראת slope משו כזה ורשום שמה כל מיני מתחים או משהו כזה ... יש אופציה לעשות את זה שהמוגן יהיה על 1000 קבוע? המפרט שלי: storm sniper coolermaster i5 2500 3.3 gigabyte-za68x-ud3-b3 8giga kingston hyper x זמני57…
-
- 2 תגובות
- 789 צפיות
-
-
יש לי במארז 3 מאווררים 12X2 + 8 CM , אחד מקדימה בפאנל הקדמי ( באיזור שמדליקים את המחשב ) מכניס אויר 12 , אחד מוציא אויר 12 בחלק האחורי של המארז איפה החיבורים מקלדת , USB וכו' ואחד בצד שמכניס אויר 8CM . 1. האם הסדר נכון ? 2. איך אפשר לדעת באמת שאני לא טועה ? " מוציא / מכניס " אויר , יש דרך לדעת בוודאות את זה ? אני חושש שהתבלבלתי קצת ... למישהו יש תמונה להמחיש? 3. מה ההבדל בין מאוורר מיוחד " אחור " בלבד ( מכניס אויר ) לבין מאוורר רגיל שהופכים אותו ? קניתי 2 FAN של זלמן מ KSP זה עלה לי 47 ש"ח ZM-F3 120mm Silent Case Fan הכיוון של המאוורר בתמונה מוציא אויר או מכניס ? http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva היה לי מאוורר ARX DC BRUSHLESS שהרעיש כמו מטורף אבל ה…
-
- 4 תגובות
- 789 צפיות
-
-
צריך המלצות לגבי מארז טוב וקריר. חשבתי על המארז הבא: http://www.pchardware.co.il/docs/pi1688074037.htm יש למישהו המלצות אחרות?
-
- 13 תגובות
- 789 צפיות
-
-
http://www.nvidia.com/object/sysutility_1.0 ללא ספק צעד מעשי בכיוון הנכון - תוכנה שדובר עליה הרבה... אשמח לשמוע מה נסיונכם איתה ובקרוב אצרף את שלי... *** מטרתה לאפשר אוברקלוק + שינוי אפשרויות בביוס ללא יציאה מווינדווס - מרשים ללא ספק!
-
- 1 תגובה
- 789 צפיות
-