אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
זה מחשב חדש.. אני משתגע!!!! עשיתי OC באמצעות התוכנה של GIGABYTE (דרך הווינדווס) הגעתי לבערך FSB של 350MHZ ואז היא אמרה לי לתחיל מחדש את המחשב. הפעלתי מחדש ועכשיו המחשב לא מגיע בכלל לביוס... הוא מפעיל את המאוררים (בקושי), האורות הירוק וכתום נדלקים ונכבים תוך 2 שניות. ולמען השם אני לא מצליח להוציא את הCMOS! (חשבתי שזה יעזור...) הצילו! (מפרט ראשון בצד) נפתרה הבעיה! הצלחתי להוציא את ה-CMOS.. החזרתי אותו והכל פועל כשורה.
-
- 3 תגובות
- 772 צפיות
-
-
אז ככה יש לי פרסקוט 3 גיגה הרץ ולוח של asus p4u800-x בקיצור לא עשיתי כלום בסך הכול הרכרבתי את המעבד זיכרונות וכו וכו בקיצור אני מדליק את המחשב ואחרי 10-20 דקות המעבד פשוט רותח ואני מיתכוון שאפילו בצד השני של המארז עם אני נוגע היד שלי נשרפת..... אז החלפתי לוח והחלפתי ספק ועדיין אותה בעייה אפילו משחה טרמית שמתי חדשה ועדיין אותו דבר וגם הוספתי 3 מאווררים וזה עדיין לא עוזר.. חברה תעזרו לי דחוףףףףף
-
- 2 תגובות
- 487 צפיות
-
-
עזרווווווו ליייי החלפתי עכשיו משחה טרמית למעבד לפי המדריך שרשום פה באתר .. הדלקתי תמחשב ועכשיו הטמפ' שלו על 70 מעלות.... מישהו יכול להסביר לי למה זה קרה????
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפי חישן חיצוני הסינק של הציפ סט ב41 מעלות עם הקירור המקורי (פאסיבי מאלומיניום) כדאי לקנות משהו יותר טוב? (לאוברקלווק) אם כן מה כדאי? Titan TTC-CUV2AB VGA/Chipset Cooler 68 nis Vantec Iceberq 3CCB-A1C VGA/Chipset Cooler 79 nis Thermaltake Crystal Orb Chipset/VGA Cooler 74 nis לפי pch...
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם... עד לאחרונה הלוח אם שלי (P5LD2) היה על 44 מעלות, לא יודע אם זה נחשב לבסדר... בכל מקרה, אחרי ששיחקתי בכמה משחקים כבדים הלוח אם שלי התחיל ממש להתחמם ! וכשהפעלתי אותו מחדש הוא בכלל לא עבד עד שהטמפ' נרגעה קצת... ברגע שהוא הוא עלה הוא התיישב על 51 מעלות!!! לאחר בדיקה קלה גיליתי שהחום כנראה מגיע מהצייפסט (945P) שיושב באמצע הלוח... החלק הזה ממש רותח!!! למישהו יש מושג למה זה קרה ואיך אפשר לטפל בזה? נ.ב. המעבד שלי לעומת זאת (Pentium D 930) יושב על טמפ' סבירה: 36 מעלות ברגיעה ו-46 בעומס
-
- 0 תגובות
- 398 צפיות
-
-
היום ניקיתי את המחשב ,פירקתי חלק חלק וניקיתי עם ספריי אויר כשפירקתי את המאוורר של המעבד כמובן שפירקתי גם את הצלעות כדיי לנקות אותם,גיליתי שהחומר השחור בין המשטח של הצלעות למעבד התקלף חלק נשאר על המעבד וחלק נשאר על המשטח של הצלעות וחלק יצא ,מה עליי לעשות? *מדובר במעבד פנטיום 4 ומאוורר מקורי של פנטיום 4
-
- 10 תגובות
- 784 צפיות
-
-
היי אני מתלבט במובן של כסף... יש לי שני מעבדים: E2188 E4600 ואני רוצה לקות להם לוחות חדשים בשביל OC מה עדיף אם בכלל יש הבדל מבחינת OC 340 שח P31-S3G s775 1333Mhz, Intel P31, DDRII 1066, PCI-E http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2676&ProductName=GA-P31-S3G 430שח EP35-DS3L 775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2740&ProductName=GA-EP35C-DS3R תודה...
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום.. מיקודם נגעתי בצ'יפסט של הלוח אם על הצלכות קירור וזה היה ממש רותח אי אפשר ליגוע... MSI K9NGM זה אמור להיות ככה רותח?
-
- 7 תגובות
- 823 צפיות
-
-
http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200408071622529175&id=200409051847179901&user=gilobarca זה הלוח http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200408071622529175&id=200409051847043354&user=gilobarca נעשה אצל חבר שלי עם קירור סטוק אז לא הגזמתי
-
- 14 תגובות
- 835 צפיות
-
-
תראו ללכת עד לאזור התעשיה ולהתרוצץ ולחפש מקדח כוס זה די קשה ואין לי כוח לזה.. ועוד בכלל זה יחסית יקר לפתרון ש"גילתי".. הלכתי להום סנטר..קניתי דיסק למקדחה שמסוגל לחתוך בקלות פלדה ומתכת כלשהיא.. וקניתי משייפים למקדחה.. לקחתי את המארז של עכשיו..במלאה אני מקבל חדש עוד שבוע...(D:) ועשיתי ניסוי נגיד שאני עושה חור בצד הדלת איך אני אצליך לעשות אותו טיפה עגול ויפה.. פשוט מאוד..חתכתי בשניות קו ישר... ואם המשייפים עגלתי פה ושם..(כמובן שרוצי לחתוך קו ישר די קטן שאני עשה את זה באמת..) וזה יצא פשוט וקל ישר ויפה.. אפשר גם לעגל רק את הפינות והחור יהיה ריבועי עם פינות עגולות וזה יחסום ממש טיפה את המאוורר ככה שזה לא משפיע.. (לפי ידעתי..).. אבל בקיצור אני מרוצה שהצלחתי למצוא פתר…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נכנסתי סתם לבדוק משהו בביוס טוב לא ידעתי שאפשר בכלל לבצע פה אוברקלוק ראיתי כמה אופציות והתחלתי לשחק טוב שיניתי את המהירות של הAXP1700 שלי והזיכרון ל140x38 ושמרתי קיבלתי המהרה ל1800 והיה שינוי של וולט אחד במתח של המעבד עלה לי...הווינדוס כמו שאתם רואים עולה בסדר גמור הטמפרטורות כמו מקודם...במעבד בעבודה 38...יש לי מארז מאוורר מאוד בכל מקרה הזיכרון לא נתקע אבל זה DDR PC2100 זול ביותר...אתם חושבים שעם אני יקח PC2100 איכותי מאוד עם קירור פאסיבי וקירור עוד יותר מאסיבי למעבד אני יגיע ליותר?!
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לכמה מכם זה אולי נשמע רגיל לחלוטין אך מדובר כאן במעבד בעל ליבת Thoroughbred ולא רק זאת, הוא גם נמצא במהירות המקסימלית שלו ישר מהמפעל. עד כה כל ניסיונות שלי לעבור באס 180 עם ה AN7 פשוט לא עבדו. לפני מספר ימים גיליתי שהמכפלה של המעבד שלי פתוחה, אחרי בדיקה ב CPU-Z וחיפוש בגוגל גיליתי שמעבדים כמו שלי מסוג Rev B יכולים להיפתח על ידי הלוח אם. בדיקה קצרה העלתה שכאשר אני מוריד את המכפיל זה באמת משפיע על המעבד. לאחר שראיתי שהמכפלה אכן פתוחה ניסיתי לבדוק כמה גבוה אפשר לדחוף את המעבד כאשר הוא בכל מקרה במקסימום בהגדרות יצרן. הצלחתי להעלות ממכפלה 13 למכפלה 13.5 והמעבד פעל יציב ב 13.5X166=2241 אבל את מה שרציתי לעשות באמת (להגיע לבאס 200) לא הצלחתי לעשות במכפלה של 13. ואז עלה לי בר…
-
- 2 תגובות
- 569 צפיות
-
-
הצלחתי לייצב GF4 Mx440 של VisionTek על ליבה 325 זיכרון 475 הביצועים טובים אני רוצה להמשיך חשבתי אולי לבנות קירור רציני ולנסות להגיע ל390 מגה הרץ בליבה כמה שזה נשמע לא הגיוני ובזיכרון השאיפה שלי היא להגיע ללפחות 520 אנירוצה לעשות קירור רציני לליבה אבל אתם חושבים שגם עם היא תיהיה קרה מאוד ועל משהו כמו 390 מגה הרץ היא יכולה פתאום למות לי ? דוגרי אני מסוגל לעשות את זה עם אני רוצה...השאלה מה יהיה?!
-
- 10 תגובות
- 860 צפיות
-
-
עם הלוח שלי GA-8SQ800 Ultra העליתי את הבאס ממהירות של 133 למהירות של 170. בדקתי גם במהירות של 175 אבל הוא לא היה יציב ועשה ריסטרטים מתוך XP אבל על 170 לא ראיתי שום בעיה הזיכרון במהירות של 392 והשאר נעול על 66/33 לא נגעתי במתחים של הזיכרון והמעבד בינתיים אין שינוי בטמפרטורה של המעבד והלוח, מעניין מה יקרה בהמשך.
-
- 3 תגובות
- 573 צפיות
-
-
חברה תעזור לי. כל מה שעשיתי זה לגעת בFSB והגעתי ל149 FSB. המחשב יציב ולא מראה כלל בעיו כבר כמה ימים הוא עובד לי ככה. הקטוע הוא שאם אני יעלה עוד FSB אחד בודד, המחשב לא יעלה.........אני לא מבין מה הקטע. בבקשה תעזור לי זה לא יכול להיו שיש לי מעבד 3.0 והצלחתי לעשות OC כזה אומלל.
-
- 1 תגובה
- 479 צפיות
-
-
שלום לכולם, בשעה טובה רכשתי את הכרטיס הנ"ל (יד 2) במחיר של 450 שקל. כמובן שיש עליו עוד אחריות של שנתיים! בכל מקרה שמעתי הרבה ביקורות טובות על יכולות הOC של כרטיסים שמבוססים על הצ'יפסט 7900GS. אז צפיתי לאיזה OC נחמד. בכל מקרה הצלחתי להגיע עם הכרטיס לתדרים של 600 לליבה ו1800 לזיכרון, לדעתי זה OC מדהים בהתחשב בעובדה שהמהירויות שלו בסטוק הם 430 על 1300, וכמובן שכל זה על קירור סטוק. יש לי שאלה בנוגע לנזקי OC לטווח הארוך, אני יודע שכרטיסי מסך בניגוד לזיכרונות/מעבדים אלו רכיבים שיכולים להיהרס! ולמרות שיש לי אחריות, לא ממש בא לי להתחיל את התהליך המייגע של לבכות לחנות. השאלה היא, בהנחה שיש לי ספק טוב, ושהטמפ' במאמץ לא עוברות את ה70 מעלות, אין שום סכנה בביצוע OC כזה לכרטיס מסך?
-
- 6 תגובות
- 802 צפיות
-
-
זה מה שהצלחתי להגיע.העלאת מתח גדולה יותר גם לזכרונות כבר מעלים לי את טפ' ה-NF4 ל-75 מעלות והמעבד במאמץ ל-50. האם כדאי להמשיך?מה יגביל ואיזה קירור לבקר?כי הכרטיס מסך יושב בידיוק על הבקר. [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.lamir.co.il/product.asp?product=10685 יש לי כ.מסך 9550 ואני רוצה לעשות אוברקלוק, האם הצלעות ישבו טוב על הזיכרונות של הכרטיס?
-
- 4 תגובות
- 487 צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה ממי שמבין... אני רוצה לקנות 2 מאווררים למארז. מאוורר אחד יהיה ממוקם מקדימה למטה, יכניס אוויר לתוך המארז. מאוורר שני יהיה ממוקם על על ה'חלון' (חלון רשת, למאוורר יהיה מאיפה לקחת אוויר), ויזרוק אוויר על הכרטיס מסך, כרטיס מסך 8800GTX. המאוורר שיהיה בתחתית המארז יהיה 120 ממ, נתונים: 49.0CFM, 1,200RPM אני לא בטוח אם כדאי לי לקנות את אותו מאוורר שימוקם בצד, או אולי אסתפק במאוורר 120ממ, אך חלש יותר? משהו כמו: .33CFM, 800RPM שני המאווררים מאוד דומים במחיר, אבל אולי עדיף שיהיה מאוורר יותר חלש בצד המארז, ויותר חזק בתחתית (בקדמת) המארז? האם 33CFM נחשב לכמות סבירה? כרטיס המסך יהיה דיי קרוב למאוורר, והמאוורר צד מיועד להורדת הטמפרטורה של הכרטיס מסך. תודה. --קורה..
-
- 1 תגובה
- 467 צפיות
-
-
בחישובים שעשיתי לא יוצא לי משתלם להשקיע בערכה (לוח אם וגוף קירור) כדי להאיץ את הקונרו. למרות שקל מאוד לעשות לו OC, הרי שבסכום שבו אני קונה לוח אם יותר טוב וגוף קירור אני יכול לקנות מעבד משודרג. האם יש למישהו הצעה ללוח אם \ גוף קירור אשר כן משתלמים לי בסופו של דבר מאשר לשדרג את המעבד ל-6600? שהרי לוח יותר טוב (נגיד בין 965 ל-975) יעלה לי 300 ש"ח יותר, פלוס מינוס ועוד גוף קירור ב-100 או 200 ש"ח. וכבר הגענו להפרש בין המעבדים (שלא לדבר על ההפרש בין 6300 ל-6400 שהוא הפרש של 300 ולכן עוד פחות משתלם ב-OC).
-
- 4 תגובות
- 434 צפיות
-
-
שלום רב קניתי את המערכת הבאה לסבא שלי לא מזמן הוא עורך וידאו מקצועי: מעבד: E6420 לוח: 965P-DS3 כ.מ: 8800 GTS 320 ספק: ENERMAX 500 זכרונות: TWINMOS 1GBX2 דיסק קשיח: 2X250 WD שאלתי היא האים אוכל לעשות לו אברקלוק (בכללי אם בכלל) אם הקרור סטוק ככה כמו שהוא בא?
-
- 6 תגובות
- 505 צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב חדש על בסיס i5 2400 ו 560Ti במארז V3 של טרמלטק עם מאוורר 12 סמ שקט יש לי עוד מאוורר 12 סמ שקט ו 8 cm עם PWM וכמובן עוד אחד של הקירור למעבד. מסתבר שאין לי מספיק חיבורים לכל המאווררים האלו. האם ואיפה אפשר להסיג מפצל כך שעל חיבור sys fan אחד יחוברו 2 מאווררים? האם עדיף לקנות כבר בקר שישלוט על כולם? כאמור חשוב לי ביותר השקט ומצד שני כרטיס המסך חזק ומתחממם ולכן מרעיש. האם הוספת מאוורר (שקט) בצד תעזור? מוכן להשקיע עד 200 ש"ח ורק בב"ש
-
- 2 תגובות
- 758 צפיות
-
-
יש לי מעבד E6300 1.86 GHZ לוח אם 945G של ASUS זיכרון 2*1024 של KINGSTON 667 MHZ כרטיס מסך GEFORCE 9600 GT ספק כוח EZCOOL 450 WATT אני חושב לעשות אוברקלוק בגלל הדרישות של המשחקים החדשים בעניין מהירות השעון של המעבד (דרך אגב אם אני לא אעשה אוברקלוק המעבד יגביל אותי במשחקים בעתיד? (שנה-שנה וחצי) האם אתם ממליצים לי לעשות אוברקלוק? אם כן עד לאיזה מהירות אני צריך? ובאיזה חנות אני יכול לעשות? (אני מעדיף באיבורי)
-
- 5 תגובות
- 678 צפיות
-
-
אני מתכוון לשדרג את המחשב שלי עוד חודשיים שלושה אבל רציתי לשדרג קודם את הזכרונות ויש לי כמה שאלות 1) האם לוח עתידי שאני אקנה יתמוך בזכרונות ddr1? 2) מה עדיף לאובר קלוק 3200 הכי טובים או 4500 רגילים עם תיזמונים משוחררים? 3) יש הבדל של זכרונות למערכות מבוססות amd או אינטל? 4) אני שוקל לקנות את סדרת fx או duel core של amd מה מבניהם עדיף ל oc? 5) איך אני יודע איזה תיזמונים מתאימים לאיזה באס? (צריך לשחק בשביל לבדוק?) 6) עדיף גיגה זיכרון איכותי או 2 ג'יגה סביר? המחשב יבנה למטרת משחקים אני מוכן להשקיע עד גג 1800 ש"ח לזיכרון
-
- 0 תגובות
- 385 צפיות
-