אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שיחקתי משהו כמו חצי שעה במשחק תלת מימדי, פתאום באמצע המשחק נכבה המחשב לגמרי. אני מדליק אותו מחדש, נכנס ל BIOS ורואה שהטמפ' של המעבד היא 76 מעלות וכל 2 שניות ברעך פתאום זה יורד, עד בערך 35 מעלות. למישהו יש מושג מה קרה כאן?! זה לא אמור להיות נכון?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי תוכנה של לוח האם שלי והיא מראה לי את הטמפרטורה במעבד. טוב אני בודק ואני רואה 65 מעלות! יש לי מאוורר אחד של המעבד ועוד מאוורר של כרטיס המסך. בתוכנה רואים בעצם מאוורר אחד שהמהירות שלו נעה בערך במהירות 5100-5200 RPM . יש לכם אולי מושג איך אני יכול להוריד את הטמפרטורה בלי לקנות מאוורר ? נ.ב : המפרט שלי למטה. נ.ב2 : יש לי מאוורר של פנטיום 2 400 לא מחובר (אם אפשר לחבר תגידו לי, וגם לאן) תודה
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות בסקטי פי סי קירור לא לOC עד 260 ש"ח שקט ונותן ביצועים טובים! המ, חשבתי על טוניק אבל לא נראה לי שזה לצרכים שלי. אני יקח את הטוניק אם צריך, פשוט רק שיוריד לי את הטמפ ללפחות 35-40(ואני רואה הרבה אנשים שיש להם את הטמפ הזה עם קירור אויר)
-
- 3 תגובות
- 522 צפיות
-
-
תעזרו לי בבקשה אני לא מבין כלום בנושאים האלה אבל אשמח לקבל הצעות מה לעשות בנוגע לקירור זאת אומרת איזה מאוורר או\ו איזה מערכת קירור כדי לי לקנות? איזה חברה? כמה מאווררים? ועוד שאלה קטנה: מה החום הסטנדרטי שצריך להיות במחשב(מעבד ולוח אם)? נ.ב יש לי AMD XP 1900 והלוח אם "רק" ב 48 מעלות
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המעבד שלי רותח!! גם SpeedFan וגם Coretemp טוענות שהמעבד שלי נמצא ב-85c! אני גם מרגיש שהמחשב שלי באמת נהיה איטי בחודשים האחרונים, ויש לו נטייה להרבה BSODים עכשיו, גוף קירור חדש ונוצץ כבר בדרכו אליי אבל השאלה שלי היא האם יכול להיות שמדובר בבעיה פיזית של המעבד או של לוח האם? (ואני לא רוצה שתגידו שיכול להיות שזה לוח האם כי אם אני צריך להרכיב לבד עוד לוח אני אשתגע ) מדובר על מעבד קצת ישן, core2dou E6400. תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 883 צפיות
-
-
קניתי אתמול מחשב: AMD ATHALON XP 2500 BOX+ORIGINAL COOLER NF7 KINGSTON 256MB 400DDR WD 80GB 7200RPM 8MB BUFFER LITE ON 52X32X52 מארז- לקחתי אחד ישן שהיה לי שיש בו מקומות לשני מאווררים 80MM, אחד מקדימה ואחד מאחורה. בנוגע למאווררים אני יודע שאני צריך להוביף עוד וששני מאווררים 80 מ"מ לא מספיקים, אבל אפילו אם אני אוסיף עוד מאווררים הטמפרטורה של המעבד שלי תשאר גבוהה: 45 מעלות במנוחה ולא יודע כמה מעלות במאמץ כי אני מפחד שהמעבד ישרף. אני חושב שהטמפרטורה כל כך גבוהה בגלל הקירור המקורי שבא עם המעבד, נדמה לי הוא לא שווה כלום. אז בבקשה תמליצו לי על קירור למעבד שיהיה זול אבל שיביא תוצאת טובות. דרך אגב אני לא זקוק לקירור הכי מתקדם כי אני רק משחק על המחשב ולא מתעסק עדיין ב-OC וכו'. בבק…
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
רק עכשיו אחרי שהורדתי תוכנה לסדיקת ה טמפ' נדהמתי לגלות שהמעבד כניראה מגיע ל 75 מעלות ואפילו יותר תחת עבודה כמובן , ברגיעה הוא - 64 מעלות . רציתי לדעת כמה מעלות אוכל לגרד עם HSF טוב ? לי נראה שמכיוון ש המעבד עובר את ה 70 מעלות (מתחמם ) יש לי מדי פעם ריסטים ?(פעם בשבוע) האים זה בגלל התחממות ? ??? כניראה שה XP 1900 דורש HSF יותר טוב ממה שמקבלים בחנות .. על מה אתם ממליצים שלא דורש פירוק לוח אם , וקל להרכבה ? ולא רועש !!
-
- 7 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה במחשב.. המעבד על מנוחה 53 מעלות ובמאמץ מגיע לפעמים ל90 מעלות.. המחשב כבר נתקע לעיתים ועושה רעשים שאני מפעיל משחקים.. מה אתם ממליצים לי לעשות? יש לי מעבד INTEL 2.8 GHZ NORTHWOOD HT, לוח אם Intel Bay Field D865BGF, כרטיס מסך elsa falcox 9800pro 128mb, זכרון 512x2 400 MHZ, הארד דיסק WESTREN DIGITAL 120GB 8MB CHACHE 7200RPM, וספק ג'נרי.. 300W. תודה
-
- 6 תגובות
- 653 צפיות
-
-
איך זה נקרא בשפת "AMD" ? כאילו עם איזה מעבד שלהם זה חופף? 3200\3400? אגב המעבד שלי הוא 2600 מובייל. מקווה שזה הפורום המתאים,אם לא...תעבירו תודה!
-
- 5 תגובות
- 572 צפיות
-
-
בגלל שהמארז שלי כרגע ג'נרי ואין לו מאוררים טמפ' המעבד עומדת כרגע על 75 מעלות דבר שבגלל לא בריא וגורם לניתוקים של המחשב אז עוד היום אני קונה את כל החלקים. אני קונה תמארז הזה: http://www.pchardware.co.il/docs/pd- 2050385026.htm דבר ראשון איך המארז הזה?מקרר טוב?יש לכם המלצות טובים יותר למארזים בטווח המחירים האלה שמקררים טוב?המעבד שלי זה AMD2000 דבר שני אני צריך מאוורר למעבד התקציב לא חשוב העיקר שיהיה חזק וטוב,תודה מראש לעוזרים. הנה הטפרטורה וזה עוד שיש לי ארו פלו,הטמפרטורה פה נמוכה ב-15 מעלות מהביוס בביוס הוא עומד על 76 מעלות וזה לא במאמץ!!! זה כבר חודשיים ככה מעניין כמה שנים זה כבר הוריד למעבד שלי תמונה להוכחה: עוד שאלות: איך יכול להיות שיש לי ארו פלו והטמפרטורה …
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המעבד (AMDX2 3800, דגם מלא בצד) על 40 מעלות במנוחה, במאמץ לא בדקתי. איך המעלות? יש לי מעבד אטלון 64 נוסף, הוא בד"כ ישב על 34 מעלות במנוחה, וכפי שהבנתי הכפול ליבה לא אמור ליהיות שונה מימנו במיוחד בביצועים, חוץ מהליבה הנוספת כמובן.
-
- 8 תגובות
- 968 צפיות
-
-
המפרט שלי בצד לא עשיתי OC וזה קירור סטוק... *מצטער אם זה לא קשור לפה אבל ראיתי קירור אז אולי זה קשור* תודה רבה! היה לי אתמול 90 מעלות עכשיו עשיתי סידור חוטים.. ירד ל56 בערך זה בסדר?
-
- 6 תגובות
- 672 צפיות
-
-
בעקבות הפחד שלי מהמתח הגבוה נכנסתי לביוס כדי לבדוק שהמתח אכן תקין וחשכו עייני! הביוס הורה על כך שהטמפרטורה של המעבד היא: 73-72 מעלות ולא פחות! אתמול פתחתי את המארז ונחרדתי לגלות שהמאוורר 80 מ"מ שאמור להכניס אוורי בקושי זז בגלל שהוא מלא באבק :o... מה אני אמור לעשות? איזה מאוורר לקנות? ואיך יכול להיות שמעבד עם צלעות קירור סטוק + מאוורר סטוק + לידם מאוורר 120 מ"מ שמוציא אוויר מגיע לטמפרטורה כל כך גבוהה?? תודה מראש לכל העוזרים/ות
-
- 10 תגובות
- 698 צפיות
-
-
יש לי e6300 ועכשיו כשאני רק גולש באינטרנט הוא ב 79 מעלות. בדקתי בתוכנה TAT אני לא מצליח להיכנס לביוס כדי לבדוק שם מעלות אז אני מסתמך רק על זה. אני גם לא יכול לפתוח את המארז כי זה יבטל את האחריות על המחשב אז מה לעשות??
-
- 5 תגובות
- 577 צפיות
-
-
עכשיו התקנתי את התוכנה CPUCOOL והמעבד שלי פשוט רותח 60 מעלות...האם המחשב יוכל לחיות ככה(זה מה שאני מעדיף). או שאם אני ישאיר אותו ככה אני מסתכן בשריפת המעבד...
-
- 14 תגובות
- 767 צפיות
-
-
רציתי לראות באיזה קצב מתחמם המעבד- לאחר שהדלקתי תמחשב,הלכתי מיד לביוס וראיתי שהמעבד כבר בטמפרטורה של 35 מעלות. כמו כן,לאחר כל כמה שניות ראיתי שנוספת עוד מעלה..טוב,יצאתי ועשיתי ריסט..לאחר שעה בערך בדקתי שוב בביוס-61 מעלות..וזה עוד במצב "נח"..מה אני עושה? האם זה סימן שהמעבד בימיו האחרונים?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חבר'ה, קניתי בעצתכם את הזלמן 120 מ"מ - לאחר שבדקתי שהוא מתאים ללוח אם INTEL AVALON אבל מה, לא נראה לי שיש מספיק מקום במארז - הספק קרוב מדי, ולמען האמת גם כרטיס המסך ONBOARD שעל לוח האם נראה מפריע (הגוף קירור הפסיבי שלו) למרות שכתוב שהלוח מתאים... הקיצר, אני בבעיה. ובינתיים, חם, המעבד עובד לי ב-67 מעלות בערך, במארז בערך 47 מעלות. מה אני עושה? יש לכם המלצות למשהו יותר קטן שיתאים ל-775 שלי? המארז שלי הוא MIDI סטנדרטי, הלוח אם כמו שאמרתי - INTEL AVALON. תודה! שמוליק.
-
- 5 תגובות
- 535 צפיות
-
-
שלום לכם. כבר די הרבה זמן שהמחשב שלי זוחל, ואני משער שזה בגלל טמפרטורת המעבד. אמנם יש לי פרסקוט, אבל זה לא אומר שמותר לו להיות על 100 מעלות... כרגע, בשעת הכתיבה, SpeedFun מדווחת לי על 97 מעלות.. החלפתי משחה טרמית לפני כמה זמן, וזה לא עזר. (דרך אגב, המדריך פה באתר למריחת המשחה - ממש לא נכון. אמנם אני עשיתי כמוהו, אבל עכשיו הסתכלתי באתר של Arcatic עצמם, ושם הם כותבים שיטה אחרת לגמרי איך למרוח את המשחה. חבל שלא בדקתי את זה אז..) בכל אופן, כשהחלפתי את המשחה, שמתי לב שאחת מהקליפסים שמחזיקים את מאורר-המעבד שלי במקום, שבור. (צירפתי תמונה, כדי להבהיר למה אני קורא 'קליפסים'. כמובן, התמונה אינה מהמחשב שלי, ולכן שם זה לא שבור. שאלותי: א. האם יכול להיות שזה מה שגורם להתחממות המעבד? כ…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תשכחו כל מה שידעתם על טמפרטורות, יש לי מעבד Intel Pentium 4 3.0Gh HT בזמן האחרון הוא התחיל לזייף והביצועים שלו ירדו... נכנסתי לפורומים וראיתי שהמהירות המירבית בזמן מאמץ היא 60 מעלות... התקנתי EVEREST כדי לראות מה הטמפרטורה של המעבד, תנחשו כמה? הטמפרטורה הגיעה ל105 מעלות צלסיוס המחשב כבר קרס לי פעם אחת באופן רציני [נכבה והייתי צריך לחכות כמה דקות עד שהוא יתקרר]... וכנראה שמחר אני יקח אותו לניקוי אבק וניקוי של המאוורר... אם מישהו הצליח לעבור את ה105 שיגיד ;]
-
- 9 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מעבד P3-800, לוח אם ASUS CUSL2 היום בבוקר בזמן ששיחקתי במחשב שמתי לב שלפתע הוא מאט בצורה מחרידה. הבנתי ששוב נדפק המאוורר שקניתי לפני כחמישה חודשים ולאחר שהתקנתי את תוכנת ASUS PCPROBE גילית שהטמפרטורה של המעבד הגיעה ל 78 :-/ ובמצב מנוחה היא 58 :'( . בנוסף המארז שלי מאוד יפה 8) אבל קטן וצפוף כך שהאיוורור שם לא משהו.... אני צריך שתמליצו לי על איזה מאורר לקנות ואיזה משחה תרמית (איך למרוח אני יודע כבר תודות למדריך באתר ;D ) או כל רעיון שעולה לכם בראש. אהה, ויש לי תקציב של 50 ש"ח לסדר את העיניין (כן זה לא הרבה... אבל מה לעשות אני בצבא ) אשמח לקבל את הצעותכם בהקדם האפשרי ... בתודה,
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי כתבה עליהם, שבא נאמר שיש להם צריכת חשמל נמוכה כ45W, לכן פליטת החום שלהם אמורה להיות נמוכה. ראיתי שיש להם מכפלה של 10.5, והם באים בתדר BUS של 200, כך שאם נעלה אותו נניח ל250 (OC עלוב) זה יהיה 2650 בערך כך שהוא אמור להיות טוב. אני התעסקתי יותר בOC למעבדי אינטל כך שאני לא יודע עם יש קשר למכפלה וכו'... אז מה אתם חושבים, הם יהיו אוברקלוקרים טובים?
-
- 1 תגובה
- 471 צפיות
-
-
המעבד היה במתח של 1.6 הגיע ל56 מעלות ובמנוחה 40-42 עכשיו הורדתי ל1.575 וזה במאמץ 54 אבל עדין זה גבוה גם לפני שעשיתי אוברקלוק היה מעלות גבוהות יחסית ויש לי ספארק 7, לא אני שמתי תסינק אלא pch כך שאני לא יודע אם זה מחובר טוב או המשחה מרוחה טוב ויש לי xaser 3 שהסירקולציה שם די טובה למרות שהמאוררים שם לא הכי חזקים כך שאני לא יודע למה זה כזה גבוה אני חושב בגלל הסינק אבל אין לי מושג איך לבדוק... מה דעתכם?
-
- 31 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום קניתי לפני כחודש מחשב ובו לוח של אביט av8 3rd eye וקיבלתי איתו את ה- uguro clock. אני שם לב שהמעלות במחשב די בסדר... במנוחה המעבד בערך 34 מעלות. אך כשאני רק מפעיל תוכנה קטנה, אחרי שהמחשב היה במנוחה, פתאום המעלות קופצות ל-39-48 מעלות בערך, תלוי מה אני מפעיל! ד"א- במאמץ המעלות של המעבד עומדות על 58 הכי מקסימום שראיתי.(אני עם קירור סטוק) אז יש לי כמה שאלות: 1) האם המד טמפרטורה מזייף? למישהו יש את אותו הלוח? איך פתאום המעלות קופצות ב5 מעלות תוך כמה שניות! יש אולי הסבר הגיוני? 2) ב-u guru clock יש עוד נתונים. רציתי לשאול מה זה:pwm? 3)כתוב גם את המעלות ב-sys/ מה זה sys? זה פשוט המעלות בתוך המארז? 4)אני רואה שכתוב גם את ה-rpm של מאוורר אחד שנקרא: NB, האם הכוונה פה ל-north …
-
- 1 תגובה
- 490 צפיות
-
-
אני כרגע עם OC למעבד AMD 955 ל3.8,והמעלות במאמץ מלא עלו בצורה מוזרה בשבועיים האחרונים~,מ58 ל65 במאמץ מלא, יש איזה דרך לקרר את המעבד להוריד אותו למיתחת 60 מעלות שוב? אני עם קירור MUGEN II,מארז CM590 עם מאורר SLIPSTREAM 12MM 1600RPM.. מישהוא יכול לעזור לי בזה? המחשב כבן שנה~
-
- 4 תגובות
- 720 צפיות
-
-
התקנתי את התוכנה עכשיו היא מראה לי 81 מעלות להרד דיסק!!! עכשיו מה שמוזר זה שכיבתי מהר את המחשב נגעתי בהרד דיסק והוא קריר!!! לי ניראה שחשיין התפגר מה אתם אומרים???
-
- 4 תגובות
- 758 צפיות
-