עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by צורי,

קודם תודה שאתה פה !!! דבר שני קניתי מחש חדש לפני 4 חודשים ומאז שקניתי אותו המאורר של המעבד שלי עושה רעש יש לי מעבד פניטוים 4 2.8 אניטל prescot ואני משאיר את המחשב כול השבוע דולק והוא עושה לי פוווול רעש בשינה ואני הולך לחברים שלי והמחשבים שלהם שטים טילים אני מחפש טריק שישתיק אותו ואם לא טריק אז מעבד שקט במחיר הכי נמוך שיש ואני גם בנתניה אז שיהיה בסביבה סליחה שיש לי כול כך הרבה בקשות אבל זה ממש לחוץ לי !!!! :s07: :s07: :s07: :s07:

• 6 תגובות
    • 713 צפיות
  2. לא אכפת לי מהרעש יש לי מאוור תעשיתי שמיתחבר לחשמל של הבית(240v) של 120mm במחשב! אז אני גם ככה אני לא שומע כלום אני רוצה לעשות o.c הקטע שאני צריך גם ספק יש לי תקציב של 500-450 מידע איך מרכבים ביצועים תינסו להימנע מפירוק הלוח[אין לי מקום בחדר]

• 6 תגובות
    • 532 צפיות
  3. Started by Idanp,

יש לי בעיה בOC שאני מעלה את המהירויות מעל ל 445 בליבה ו 544 בזיכרון אני מתחיל ליראות ארטיפקטים בתוכנה במישחקים לא יש מצב שהיא מזייפת?!(ATI TOOL 0.24 BETA 7) הטמפ' במקס מאמץ בליבה 55 בזיכרון 50.. יכול להיות ביגלל שהזיכרון חם?או שזה סביר?(50 מעלות) או שזה הגבול של הכרטיס? >: זה התוצאה לבינתיים http://service.futuremark.com/compare?3dm05=772405

• 6 תגובות
    • 626 צפיות
  4. בעיקרון כבר הגעתי לחלק ששם אני משנה את המהירות של המעבד...אבל משומה אני לא יכול לשנות אותה....היא לא באפור כאילו "לקריאה בלבד" היא בלבן אבל אני לא יכול לשנות אולי צריך לעשות כמה פעולות בלוח אם לפני...? מי שיודע איך לעשות או שיש מדריך או תוכנה שעושה OC למעבד שיביא... תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 912 צפיות
  5. Started by YairDoron,

מבקש להשאיל מקדח כוס 80 מ"מ גר באזור קרית אונו מבטיח להחזיר שלם ומהר יאיר

• 6 תגובות
    • 660 צפיות
  6. Started by Zeev86,

היי. בימים הקרובים אני משדרג את המחשב שלי וכמובן החלק החשוב - מעבד: AMD ATHLON 64 5600+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 - 2.8GHz 1MB CACHE - ADA5600CZBOX - BOX מישהו אמר לי שמאוד כדאי לשים משחה טרמית כשאני שם את המעבד על הלוח אם (בין מעבד למאוורר). האם זה הכרחי, או שאפשר לוותר על זה? כלומר, אם אני לא שם, הסיכוי שהמעבד יישרף גדל בהרבה? ואם למישהו יש איזשהו מדריך על זה, אני אשמח אם תתנו לי קישור.

• 6 תגובות
    • 601 צפיות
  7. בידי מארז צ'נברו xspider משופצ'ר, לו הוספתי חור בדלת(מול הכרטיס מסך)- 80 מ"מ ובגג- 80 מ"מ בנוסף לחור מקדימה(עד מאוורר 92) וחור מאחורה-(מאוורר 120) על המעבד אם זה משנה, יש slk600 עם התאמה ל- 80 מ"מ sf2 ספק הכוח שברשותי- hec vd-t 475w בעל שני מאווררים- אחד יונק ואחד פולט. בידי מאוורר 92 sf2 חזק מאוד מאוורר 120 חזק מאוד מאוורר sf2 80 חזק ומאוורר מיקרונל 80 שהוא קצת פחות חזק מה-sf וכאמור מאוורר 80 שואב אוויר מהספק כוח. בנוסף- יש לי תעלת אוורור שאני מאוד רוצה לשלב- שמתחברת בצד אחד למארז ובצד שני למעבד, איפה כדאי לחבר אותה(אם בכלל) כדי שלא תסתום את המארז מצד אחד, ולא תפגע במערך הקירור... אשמח לרעיונותיכם לסידור המאווררים מיקום, כוונים וכו'... אם יש צורך במאווררים אחרים מאלה הקי…

• 6 תגובות
    • 791 צפיות
  8. Started by guy94,

רציתי לדעת האם האבק שנמצא בתוך המחשב משפיע עד כדי כך על חום המארז בפנים ? פשוט ניקיתי אתמול את המחשב לגמרי מכל האבק. (פירקתי את החלק הקמי את הצדדים והכל, שאבתי וניקיתי עם מברשת את הכל.) עכשיו הטמפרטורה ירדה לי מ 44 מעלות (בעיקר בגלל החמסין הזה !!!, ל משהו כמו 34 ניתן להוסיף גם את המזגן) אך עדין לפני שניקיתי והיה מזגן הטמפ הייתה על 40, הייתכן שאבק משפיע עד כדי כך ?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by MasterDK,

שלום לכולם. בזמן האחרון אני מקבל הרבה מאוד שגיאות של מערכת ההפעלה ושל ה BIOS על קירור לא טוב למעבד. לפעמים הוא מגיע ל 90-100C שזה מאוד מאוד מוגזם. אני יודע שזה מעבד ישן (Intel Pentium 4 3.0GHZ Prescott) אך אין בכוונתי לקנות מחשב חדש כיום ולכן אשמח לקרר אותו טוב. אני צריך המלצות למשחה טרמית והמלצות האם כדי להחליף מאוור (כרגע הוא יושב על הג'נרי של INTEL) ואם כן איזה מאוור כדי (סוקט 775 LGA). אשמח אם כל זה לא יעבור את ה 200-250 ש"ח יהיה מאוד נחמד שאם אצטרך לקנות קירור אז הוא יתאים בעתיד למעבדים יותר חדשים (core 2 duo? icore). תודה רבה מראש![br]פורסם בתאריך: 8.02.2010 בשעה 14:13:40 מידע נוסף והקפצה, מצטער מראש על ההקפצה פשוט אני מפחד שיכול להיגרם נזק למעבד.אתמול פירקת…

• 6 תגובות
    • 910 צפיות
  10. Started by c0git0,

המפרט: לוח אם: shuttle av18e - נותן קפיצות של 1mhz ועדכון וולטג' עד 1.825 מעבד: celeron 1100a tualatin מקרר: volcano 7+ (רעש!!!!) זיכרון: Kingston 133Mhz 256MB הכי פשוט, סטיק אחד אני לא מצליח לעלות מעבר ל 124mhz fsb - לא עובר POST לא הגיוני שזה הזיכרון כי הוא 133 המעבד לא מספיק להתחמם עד ה POST מה יכולה להיות הבעיה? (לא ש 1100a@1364Mhz זה כזה רע, אני רוצה עוד!!)

• 6 תגובות
    • 830 צפיות
  11. אמרו לי שאפשר להדביק עם סיליקון אבל אני מפחד שהחום לא יעבור בצורה טובה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by shuki_b,

שלום, קניתי מאווורר כמו שרשום למעלה ולפי מה שהבנתי הוא לא מתאים לסוקט של Q6600. זה נכון או שאני טועה? (עדיין לא קיבלתי את המחשב) ובכלל, האם זהו מאוורר טוב ואיכותי?, כי המחיר אמור להצדיק את זה (250 ש"ח) אני מקווה שלא אכלתי אותה ???

• 6 תגובות
    • 661 צפיות
  13. שלום למומחים. יש לי מחשב דיי חדש, עם מעבד E8400, לוח אם של אינטל ו2 ג'יגה זיכרון. חודשיים שלושה אחרי שהתחלתי לעבוד איתו קיבלתי התראות מהתוכנה של intel - שיש לי בעייה ב- processor thermal margin שהערך קטן מ20. כל פעם שהייתי מריץ משהו כבד (קידוד סרטים ומשחקים כבדים) אז התוכנה קפצה והתריעה על margin נמוך שנשאר. שלחתי את המחשב לתיקון ואמרו לי שם שהיתה בעייה עם המאוורר של המעבד ובאמת החליפו לי אותו. כשהגעתי פתחתי את התוכנה של אינטל ושמתי לב שה-processor thermal margin תמיד תקוע על 70 מעלות! כיאילו הם קיבעו לי את הטמפרטורה או משהו כזה. בעצת אנשי הפורום הורדתי תוכנה בשם core temp והציעו לי לבדוק את הטמפרטורה של המעבד עצמו. שמתי לב שבאמת הטמפרטורה עולה ומגיעה ל100% (אין לי…

• 6 תגובות
    • 754 צפיות
  14. Started by zolder,

שלום לכולם. יש לי את המארז XASER 3 עם ה-7 מאווררים,חוץ מזה שהחלפתי 2 מאווררים(אלו שבצדדים) במאווררים עם האור שגם עושים יותר אויר,המעבד שלי הוא AMD XP2000,לוח אם VAX ווולקנו 9 והטמפ' של המעבד שלי היא 50 מעלות בערך ברגע זה(וממש לא חם עכשיו). מה יכולה להיות הסיבה? אתמול פירקתי את הוולקנו ומרחתי שוב משחה אז כנראה שזה לא זה.

• 6 תגובות
    • 625 צפיות
  15. Started by sashakrik,

שלום, יש לי בסלון מחשב HTPC שמיועד לסרטים ו- PES2012 המחשב מבוסס על מעבד E2140 וכרטיס מסך GTS450 הייתי רוצה לסחוט עוד קצת ביצועים מהמעבד הזה אבל השאלה אם בכלל שווה להשקיע כסף בקירור ובסוף תוספת הביצועים תהייה מיזערית. מה דעתכם ?

• 6 תגובות
    • 893 צפיות
  16. Started by zkfir,

חברים אני צריך עזרה ל oc בלוח via ms-6309 אני לא מוצא את הספר של הלוח ולא חומר עליו באינטרנט מי שיכול לעזור תודה לו

• 6 תגובות
    • 709 צפיות
  17. Started by lironh,

לאחר השוואות וחיפושים רבים אחר המאוורר השקט ביותר (וגם מקרר לפעמים) הגעתי לשני מאווררים בגמר האישי שלי , אם מישהו יוכל לתרום לי מידע נוסף או המלצה לגבי אחד מהם אשמח מאוד : 1. GLACIALTECH 462 - http://www.glacialtech.com.tw/pdf/Silent%20Breeze462%20II.pdf 2. AERO COOL DP-101 - http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-v3/cooler/dp101.htm אז מה דעתכם ? נ.ב-אם מישהו מכיר חנות בארץ שמוכרת את ה-GLACIALTECH או חנות בחו"ל אשמח לשמוע ...

• 6 תגובות
    • 683 צפיות
  18. שלום, מצורפות הטמפרטורות אצלי במצב מנוחה, במצב מאמץ כשאורתוס עובדת ובמצב מאמץ כש-TAT עובדת. האם אני יכול להמשיך OC או שלא כדאי ואני אגרום לנזק? המפרט שלי במקומו (צד ימין). קצת רקע: אני כרגע בבאס 350 ומכפלה 8 המחשב יציב מאוד אחרי בדיקה במשך 15 שעות של אורתוס. יש לציין שהטמפרטורות היו דומות כשהיתי בבאס 310 ומכפלה 9. המעבד כרגע במתח סטוק. בנוסף, החלפתי את המאוורר של האינפינטי ושמתי במקומו את אחד המאווררים מהמארז (120 מ"מ שזרק אויר בכיוון הספק). בקידמת המארז הוספתי 120 מ"מ S-FLEX. כל מאווררי המארז במצב נמוך אך כאשר אני מעביר אותם למצב גבוה ישנה ירידה של רק שתיים שלוש מעלות בטמפרטורה של המעבד והלוח. כאשר המארז פתוח ישנה ירידה של שתיים שלוש מעלות גם כן. האם אני יכול להמשיך ב O…

• 6 תגובות
    • 749 צפיות
  19. 1)HB-101 של Aerocool 2) א HS של sunbeam 3)א ZM-2HC2 של זלמן 4) אם יש לדעתכם קירור פאסיבי שיותר טוב מאלה שאני כתבתי פה אז תכתבו פה איך קוראים לו.

• 6 תגובות
    • 741 צפיות
  20. Started by elad_rabi,

אתם רואים את הדבר הזה?! זה מזגן קטן...חחחח "מזגנון שולחני" הדבר הזה עולה 19 דולר.... ועלה לי רעיון לנסות לחבר אותו למחשב לאחר שנעשה לו מודינג קטן.... את המוצר הזה ראיתי בכתבה במעריב "עסקים @ מחשבים" וזה מה שכתבו עליו: "נתקעתם בלי מזגן?! אתם מזיעים מחום אבל השותפה לחדר מתלוננת על הקור הנורא ומכבה את המזגן? הגיע הזמן למזגן שולחני אישי. כך זה עובד: ממלאים בקבוק מים ומקפיאים אותו. לאחר שקפא מניחים אותו בתוך המכשיר, המופעל ע"י שני סוללות שנספיקות לכ30 שעות ומדליקים. המכשיר הנפלא מזרים אליכם אוויר קר וצונן ואינו עולה יותר מ20 דולר." נו מה אתם אומרים?? אולי באמת אפשר לחבר אותו לא?!

• 6 תגובות
    • 683 צפיות
  21. טוב אז כחה: א.מה זה אובר קלוק?? (זה לשפר את ביצועי המחשב בצורה כל שהיא?? אני צודק) ב.מה קשור הביוס לכל זה??? ג.איך מבצעים אורבקלוק ד.בבקשה אל תישלחו אותי לחפש מה רשום תירשמו לי בקצרה שנביא תעיניין ה. הינה המפרט שלי(לדעתי הוא טוב לאוברקלוג-לפי מה ששמעתי) ,תודה רבה אני רואה זה פורום ברמה עולמית! יש פה מבינים לפי הכמה שעות שאני פה! חחחח

• 6 תגובות
    • 968 צפיות
  22. Started by kfir_dnd,

שלום, המאוורר של הכרטיס מסך שלי נשבר ואני צריך חדש... הכרטיס מסך שלי זה geforce 6600 של nvidia. אני גם רוצה להדגיש יש ימים שאני על המחשב 10 שעות רצוף + (משחק רוב הזמן ) ככה שזה צריך להיות מאוורר שיחזיק מעמד אם אתם יכולים גם לכוון אותי לחנות שמוכרת את המאוורר אני אשמח (אם יש משהו בירושלים הכי טוב :}) תודה מראש

• 6 תגובות
    • 633 צפיות
  23. שלום! אני צריך עזרה בבחירה של מערכת קירור מים בשביל חבר... התקציב בסביבות 1000 ש"ח, בלוקים ל-CPU ולכרטיס מסך, לא מתוכנן אוברקלוקינג רצחני במיוחד... מערכת: Althlon 3500+, Radeon X850XT רעיונות? :s05: תודה!

• 6 תגובות
    • 682 צפיות
  24. Started by Spirox,

1. האם יש עוד פרמטרים שצריך/כדאי לשנות מעבר ל: CPU Ratio, CPU Adaptive Voltage? 2. כשאני מריץ מבחני מאמץ, יש הבדל תהומי בין Aida 64 - רץ יציב וטמפ' נמוכות, לעומת Prime 95 - טמפ' גבוהות ולעיתים קורס. האם ככה הדבר אמור להיות? איזו בדיקה יותר מהימנה למציאות אם כך? מפרט למקרה הצורך: לוח-אם: Asrock z87 Extreme 4 קירור למעבד: Noctua Nh-D15 כ. מסך: GTX 970 מארז: CM 690 III - כרגע עם 2 מאווררים בלבד - 200מ"מ קדמי ו-120 אחורי. כרגיל, תודה רבה מראש לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 5.9k צפיות
  25. Started by psycho,

מעבד AXP T-Bred 1700 עם OC (הפרטים בתמונה המצורפת) הבעיה היא שאני לא מצליח לעבור באס 167MHz והמחשב לא מאתחל. חשבתי שהבעיה היא בכרטיס מסך אז הגבלתי לו את הבאס ל-66MHz ובכל זאת הוא לא עולה. אותו דבר גם כשאני מעלה את המכפלה ל-12. אלה הטמפרטורות: מעבד: 39 לוח: 32

• 6 תגובות
    • 609 צפיות

דיונים חדשים בפורומים