אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אז החלטתי היום לעדכן את גירסת הביוס של הלוח אם המעפן שלי 7VAXP ל-F11 (במקור היה לי F5) כמובן שלא הצלחתי לעשות עידכון בוינדוס כמו שגיגהבייט הבטיחו כי התוכנה שלהם דפוקה אז עשיתי עידכון בדוס והכל סבבה רק שיש בעיה אחת שכבר ניתקלתי בה כשעידכנתי פעם לF9 (ואחרי זה החזרתי למקורי כמובן) Gigabyte החליטו לעשות לי OC בלי לשאול אותי כלומר הם העלו את הבאס ל-136 למרות שאני קובע בביוס את השליטה על הבאס על Disabled או פשוט על 133 הבעיה היא שהזיכרן שלי לא עומד בזה ואני צריך להוריד לו את המהירות למישהו יש מושג מה עושים על הדרעק הזה?
-
- 12 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אחרי המון זמן שאני תקוע על BUS שלא עולה מעל 220 סוף סוף הצלחתי לסגור את הסקאלה עם ה Epox 8rda3+ שלי. לא פחות ולא יותר מ 250 MHZ ב 1:1 ! זיכרון כאמור OCZ 4000 Performance 512MB. אז איל הצלחתי אתם שואלים... דבר ראשון הפכתי את הרשת בניסיון להשיג Moded Bios, כשלבסוף מצאתי המשכתי לקרוא ואז החלטתי שאני עושה FLASH. אחרי REBOOT ראיתי שהלוח חיי, כבר שמחתי. אחרי זה ראיתי שאין ממש שינוי, אבל אז התחלתי לשחק עם המתחים וראיתי שהלוח מתחיל לעבוד ב BUS גבוהה יחסית בלי לקרוס. 230, 240, 245, והמקסימום של הלוח 250, האמת שלא האמנתי שהוא יגיע לווינדוס אבל הנה אני מדבר איתכם. בכל מקרה מה שאני חושב שפתר את הבעיה זה דווקא העלעת ה VAGP ל 1.7 והורדת ה VDD מ 2V ל 1.8V. כרגע אני מריץ את התזמונים ש…
-
- 13 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום , חשבתי על לעשות חלון קטן במארז ולקנות לד או שניים. אין לי בעיה בחיתוך , הבעיה שלי היא בחלון עצמו , באיזה חומר שקוף אני יכול לכסות את החור שעשיתי? והאם הוא ישמור על אטימות בשביל זרימת האוויר שיש לי במארז? תודה
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
-
-
המחשב במנוחה ככה שתיהם לא עושים משהו ד"א מה זה ה "CPU"? [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום... אני צריך עזרה ממכם להשקיט את המחשב הבייתי בחדר שלי.. אני לא משתמש PRO.. עם כרטיסי מסך שעולים הרבה כסף וצורכים הרבה חשמל.. כל הרכיבים די בסיסיים.. ועכשיו שהתגייסתי לצבא.. אני רוצה הלשאיר את המחשב פתוח בלילות מדי פעם... המפרט של המחשב: Pentium 4, 2800 MHz Northwood HyperThreading 478 pin Motherboard Asus P4P800 Grapich Card ATI Radeon 9250 + DVI 512MB DDR HardDrive: WDC WD2500KS (250GB) ספק כוח ג'נרי לחלוטין וגם המארז.. אני מעוניין בדרכי השקטה כמה שיותר זולים.. מקורות הרעש לפי חוזק הרעש הם: 1) מאוורר של המעבד 2) ספק כוח 3) מאורר המארז.. אני צריך עזרה שלכם בבחירת 3 הרכיבים האלה... מאווררים למארז נראה לי שאני אלך על ארטיק-קולינג.. שני מאווררים ב70 שקל.. עכשיו נשאלת ה…
-
- 3 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אני מתכוון לרכוש בקרוב מערכת קירור מים-ככל הנראה של EMP או DangerDen. שתיהן מגיעות רק עם בלוק למעבד. יש טעם להוציא עוד 250 שקל ולרכוש גם בלוק לNB ? האם זה יביא לשיפור משמעותי? נאמר ויש לי כסף לרכישת עוד בלוק אחד - מה ישתלם לי יותר, בלוק לNB או לכרטיס מסך ?
-
- 12 תגובות
- 820 צפיות
-
-
יש לי קירור של ZALMAN ל775 , אני נתקל פה ושם במתאמים לסוקט 1366 ורציתי לדעת אם זה נראה למישהו אפשרי להיעזר בהם על מנת להשתמש בהם בi7 או שחייבים משהו ייעודי ? הנה דוגמא לאחד - http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&id=5796
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד Q6600 ועליו יש את הקירור הרגיל של אינטל שבא עם המעבד, אני רוצה להחליף את הקירור במאוורר יותר רציני, יש לי פה מאוורר של ZALMAN CNPS7500-CU רציתי לדעת אם המאוורר הזה מספיק טוב למעבד הזה ואני לא עושה בו OC, המאוורר שיש לי עכשיו ה RPM שלו קצת גבוהה והוא עושה רעש חופר אשמח לחוות דעת, תודה...
-
- 10 תגובות
- 819 צפיות
-
-
^השאלה למעלה, האם SCCELERO S1 מתאים ל-260GTX? האם כדאי להרכיב אותו? הכרטיס המדובר: ZOTAC 260GTX
-
- 10 תגובות
- 819 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך SIS_315_315E ואני רוצה לעשות עליו אוברקלוק איך אני עושה? תודה
-
- 10 תגובות
- 819 צפיות
-
-
הי אני כבר ממזן רציתי לבנות\לקנות פאן באס כי יש לי 2 מאווררים מאוד מרעישים עכשיו ניתקלתי במוצר היפה הזה במחיר די סביר 133 שקל יש לי 3 שאלות: 1)האם ניתן לחבר מאוורר של היטסינק לנקסוס? זה חיבור של 3 פינים-מאוורר שעל הוולקנו 6CU+ 2)האם החיבורים למאוררים הם חיבורי מולקס כמו שמחברים מאוורר לספק? 3)אני רוצה לשמוע חוות דעת ממי שיש לו את הנקסוס לטובה ולרעה
-
- 8 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום, קודם כל אני לא בטוח אם זה שייך לפה או לא, אם זה שייך לתמיכה טכנית אז אני מצטער ומנהלים תעבירו את האשכול הזה בבקשה. עשיתי לפני כמה דקות Restart למחשב, והמחשב לא הצליח לעלות 3 פעמים, והראה לי מסך כחול למשך 2 שניות ואז נכנסתי לביוס ואיפסתי אותו. אני הייתי עם אוברקלוק ל E8400 שלי ל 3.6 כבר כמה חודשים, הוא עבר בדיקת מאמץ של כמה שעות ומופעל על המחשב World Community Grid כבר די הרבה זמן על 90% ככה שלא הייתה אמורה להיות בעיה. אז אני לא מבין למה פתאום המחשב לא הצליח לסחוב את האוברקלוק אחרי שהוא סחב אותו כמה חודשים :s05: חבל לי כי כן ראיתי שיפור ביצועים בין 3 ל 3.6 GHZ במחשב שלי. תודה מראש למגיבים. עריכה: יכול להיות שזה יכול להיגרם על ידי כרטיס המסך? בגלל שהוא בזמן ה…
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אוקיי זה הסיפור שלי התוכנות EVEREST ו AIDA32 מגלות את הטמפ של הלוח אם שלי בצורה אחרת מאשר ASUS PC PROBE הלוח אם שלי הוא ASUS P4S8X, הביוס אומר שהטמפ היא 39 מעלות(סתם לצורך הדוגמא) וכך גם אומר ASUS PC PROBE, אבל תוכנות כמו AIDA32 ו EVEREST אומרות משהו אחר(AIDA אומרת 46 ו EVEREST אומרת 50), לעומת זאת HWINFO32 אומרת כמו הביוס והASUS PC PROBE עכשיו מכיוון שהלוח אם שלי הוא של ASUS אז אני נוטה לחשוב שה PC PROBE צודק, אבל אין לי מושג מצורפת תמונה של המצב
-
- 12 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אז ככה... ברצוני לדעת מה מגביל אותי כאשר אני עושה O\C (אני מתכוון לצוואר הבקבוק וכשהמחשב מסרב לעלות לאחר המהרה או נופל במהלך טעינת חלונות או באמצע עבודה בחלונות , איך אני יודע מה בדיוק הוא הגורם , האם אלו הזכרונות , הלוח , המעבד או שמע זה ה AGP\PCI), מתי אני יודע מה מגביל אותי... מתי אני יודע לעלות וולטאג' לאותו רכיב שמגביל אותי... מה קטע של הTIMING בזכרון( יותר בכיוון של איזה TIMINGS לבחור ומתי מאשר תהסבר על הTIMINGS של זכרונות באופן כללי).. עוד שאלה היא : האם ישנם כבר רשומות של STEPPINGS למעבד XP1700+ בעל הליבה החדשה? כי יש לי גישה לסטוק והייתי רוצה לבחור את זה עם הSTEPPING האחרון או\ו הכי טוב... -מצטער מראש על טעיות כתיב\כתב...
-
- 7 תגובות
- 819 צפיות
-
-
יש לי זכרונות 2X2GB OCZ 800MHZ ותזמוני המקור הם 4-4-4-15 ועכשיו זה על AUTO ואחרי הOC הם 5-6-6-19 ניסיתי לעשות 5-5-5-15 וזה לא הצליח איזה תזמונים אני יכול לעשות? לא נגעתי במתח עדיין מפרט בצד תודה
-
- 13 תגובות
- 819 צפיות
-
-
יש לי מארז כמו בגלריה של SubX תמונה מצורפת למטה רק לפאנל הקדמי שתדעו על מה אני מדבר הבעיה היא שזה המארז הכי ג'נרי שיש לדעתי עולה 120 שקל כולל ספק הדלת בצד של הלוח אם לדעתי לא יוצאת וגם לא הגג.. לא יודע למה זה לא מתנתק לי רק הדלת בצד השני איפה שבדרך כלל פותחים הצבע של המארז זה לבן ואני רוצה לעשות עליו ספריי כחול כמו הפאנל שלו עם איזה ציור שיהיה לי פשוט לגזור לא משהו מסובך שאני יצטרך לשבת שעה על הדיוק משהו פשוט ויפה! עכשיו!!!!! * איפה אני יכול למצוא דוגמאות כאלה שאפשר להדפיס על דף ולגזור * עם איזה ספריי אני יכול לצבוע את ברזל הזה של הדלת * עם איזה חומר אפשר לנקות במקרה והספריי יצא קצת מהציור ואיזהשהם טיפים קטנים שיחסכו לי פאדיחות תמיד יהיה טוף תודה.
-
- 11 תגובות
- 819 צפיות
-
-
יש לי מאוורר 80 מ"מ שאילתרתי מספק כוח ישן ושמתי אות בגג ככה שהוא מוציא אוויר... משום מה הוא לא עושה מי יודע מה רוח כמו שאר מאווררי ה 80 מ"מ.. מישהו יודע בכללי כמה סיבובים הוא אמור לעשות?? או אולי בגלל שזה מספק כוח או משהו כזה... תודה מראש,
-
- 9 תגובות
- 819 צפיות
-
-
קניתי את ה- thermalright_xp-90 ( גוף קירור למעבד intel 2.4 ) בעבר היו לי בעיות של טמפ, התושבת הייתה שבורה ולכן במאמץ הטמפ הייתה מגיעה לכ- 90 מעלות, לאחר שהחלפתי תושבת בלוח אמ עם ה- מאוורר cpu האורגינל של intel הטמפ הייתה על 45-47 מעלות במנוחה ו- 55-58 במאמץ. אחרי שהרכבתי את ה- thermalright_xp-90 עם מאוורר 92 mm של vantec מדגם tornado (מאוד מרעיש ולא מומלץ למי שאוהב שקט ), הטמפ ירדה בזמן idle לכ- 44 מעלות ובמאמץ מגיע לכ- 46-47. ציפיתי להרבה יותר, זה מונע ממני לעשות oc למעבד וכו.. מה אפשר לעשות אם יש עדיין מה חוץ מלקנות גוף קירור אחר, אולי אפילו יש תוספות שיוכלו לעזור.
-
- 4 תגובות
- 819 צפיות
-
-
זאת המקלדת הראשונה שראיתי שעשו בה שילובי צבעים. מסביב יש כחול ומבפנים זה כסף (בתמונה זה נראה קצת לבן) יש כל מיני עיוותים שלא רואים פה כמו בועות ובליטות בחלק הכחול (מפני ששכחתי שצריך לצבוע מרחוק ובמקום זה הצפתי 3 שכבות של מים, וגם נדבקו קצת עיתונים) אבל חוץ מזה אני מרוצה. בקרוב אני אצלם תמונות ממצלמה רצינית ואעלה לגלרייה
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-
-
הקירור הפסיבי של 6600 של גיגה בייט מספיק? או שיותר כדיי להוסיף לו עוד מאורר פשוט בחיבור על סלוט אחד שיתן בוסט על הכרטיס..?
-
- 12 תגובות
- 819 צפיות
-
-
יש לי לוח אם ASUS P2B ומעבד פנטיום 3 450mHz שאני יודע שהמהירות המקסימלית שלו היא 500 מגה הרץ. :'(איבדתי את הדפי נתונים של כל המחשב :'( בזמן שעברתי דירה ואני רוצה מדריך איך להגביר את המהירות של המעבד.
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
-
-
השאלה נמצאת בכותרת..הכרטיס לא ממש מתחמם הוא במאמץ מלא + OC מכובד מאוד מגיע ל72 מעלות פשוט מאוורר הסטוק התחיל להרעיש בלי שום סיבה..ניקיתי אבק וכל מה שצריך..כנראה המאוורר נדפק אם יש לכם הצעה משתלמת וטובה יותר אשמח לשמוע בעיקרון רציתי לדעת אם הקרור הנ''ל מתאים לכרטיס שלי. -תודה.
-
- 15 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אני כותב פב בשם חבר שלי שרוצה לעשות מודינג למארז הגנרי שלו. הוא מעוניין ב4 מאווררים: מאוורר 120 עם לד מאוורר 120 בלי לד 2 מאווררים 92-80 אחד עם לד אחד בלי הוא אמר לי שהרעש לא מעניין אותו הוא רוצה את המאווררים הכי חזקים שדוחפים הכי הרבה אויר. ככה שאל תתיחסו לרעש שהמאוורר מוציא רק לביצועים שלו. עכשיו מה שאני הצעתי לו זה 2 מאווררי 120 אחד עם לד אחד בלי של TT ה-THUNDERBLADE כי אמרו לי בפנדה שההבדל ביניהם לבין ה-smart case זה הרעש בלבד. מאוורר 80 עם לד של TT גם THUNDERBLADE ואחד של דלטא ללא לד שהוא המאוורר הכי חזק שיש בשוק נכון?? מה אתם אומרים על זה??
-
- 12 תגובות
- 819 צפיות
-
-
כרטיס 6800GS של ליטק לאחר שאני עובר בטיפה ת515 לליבה מופיעים ארטיפקטים ב3D MARK חום הליבה מגיעה ל70 הזמנתי כבר קירור זלמן לכרטיס רציתי לדעת מה אני יכול לעשות על מנת ליעל תאוברקלוק קראתי שאפשר להוסיף מתח זה נראה לי קצת מסוכן השאלה עים זה אפקטיבי
-
- 8 תגובות
- 819 צפיות
-
-
נתוני המחשב http//img62.imageshack.us/img62/976...9796504906.png מערכת קירור אוויר חדשה עם משחה תרמית חדשה ועם עוד שתי מאוורים שאחד יושב על הקדימה של המחשב וועוד אחד שיושב ליד הספק כוח המטרה : כרגע 3.0 GHZ כדי לבטל את OC בכרטיס מסך GTX 660 שאנשים טוענים שיש לי ספק כוח : CI-POWER 550W לא גנ'רי ועם אפשר לעשות OC יותר מי 3.0 אז אני ישמח . כרגעה השאלה לי זה רק לדעת עד כמה אני יכול לעשות OC למעבד שלי מבלי לגרום לא נזק או להכניס אותו לאיזה מצב של לופ . ממה שרואים יש לי שתי סטקים לא זהים של כרטיסי זיכרון אני לא רוצה להרוס לי את המחשב , אבל עם זה באמת מהווה בעיה או כל חלק אחר שבאמת יכול לעשות בעיה רצינית בתהליך ה OC בבקשה להגיד לי כי זה מאוד חשוב אני לא רוצה לקחת סיכון גדו…
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-